FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 6. 5. 2024, svátek má Radoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Problémy Jeden příspěvek | Celý strom
Problémy   31. 3. 2003 / 14:23Meuchler
Zdravím,
i přesto, že v nastavení grafiky mám maximální možné detaily a efekty, celá hra vypadá jako FS z roku 94. Navíc u rozsáhlejší infrastruktury na zemi se při spuštění letu letadlo jako-by zastaví ve vzduchu (někdy se neroztočí ani vrtule). Ale počítač, ani FS samotné nezatuhne. Nemněli jste někdo obdobný problém.

Konfigurace počítače:
- Intel C. 2Ghz (256 MB RAM)
- MSI GeForce4 MX440 (64 MB)
- Windows XP (DirectX 9.0) + SDK

Díky
 

Re: Problémy s GF4MX   31. 3. 2003 / 14:37
Milan Lisner   
S GF4MX byl problem, ze se na ni nezobrazovaly leskle textury ( voda, letadlo ) a ani multitextury ( teren, voda ).

Ale pred casem se nastesti naslo reseni, a to pouhou upravou cfg souboru ve FS2002.
Takze jestli je to ten tvuj problem ( pravdepodobne jo ), podivej se na tenhle muj prispevek:

http://flightsim.periskop.cz/forum_prispevek.php?id=7204&lan=0&gr=0

 

Re: Re: Problémy s GF4MX   31. 3. 2003 / 14:59Meuchler
Nepomohlo, je to snad o trochu lepší, ale letadlo stále stojí ve vzduchu s netočící se vrtulí a okolní grafika vypadá jako v jedné z prvních verzí FS. Poslal bych obrázek, ale nejsem zaregistrovanej. Máte zkušenosti z technickou podporou Microsoftu ? A ještě jeden nápad. Je možné, že to dělá ten DirectX 9.0 ? Vím že se nedá odinstalovat, ale pachatele zjistit musím.
 

Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   31. 3. 2003 / 15:37Kamil
DX9 to není, také ho používám na Win XP a jde mi to bez problémů. Pojud se ti to takhle špatně zobrazuje od instalace FS, tak ještě jednou projdi pozorně nastavení v Setting - Display. Taky se podívej na verzi avladačů Detonator od nVidie.
 

Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   31. 3. 2003 / 16:27Meuchler
Detonator mám poslední (ještě necertifikované) verze. Nastavení jsem prošel a nejede to ani když tám nejhorší grafiku na nízkém rozlišení. Divné mi je, že se u letů už ve vzduchu ani netočí vrtule. Navíc jsem teď ješě nainstaloval DX9.0a. Proč to jen nemůže být tak jednuduché jako u MS Train Sim.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   31. 3. 2003 / 17:29Kamil
Pokud Ti chodí Train Sim bez problemu, tak bych hledal chybu asi nekde ve FS. A pokud byly tyto problemy hned od doby, kdy jsi FS instaloval, tak me napada uz jen to preinstalovat nebo se obratit primo na tech. podporu Microsoftu - je tu ale problem s tim, ze se na odpoved chvilku musi cekat.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   31. 3. 2003 / 17:32
Milan Lisner   
Taky bych asi doporucil tu komlet preinstalaci do novyho adresare.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   31. 3. 2003 / 19:22Meuchler
Přeinstaloval jsem to a nechal bez addonů, ale stále nic. Chová se to stejně. Je mi to divné, všechno co jsem si vzpomněl jsem zkontroloval. Navíc jsem zjistil, že i když vypnu podporu 3D hardware a nechám to pouze na software tak opět totéž. Napíšu Microsoftu ...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   31. 3. 2003 / 19:39
MS nepiš .. Zkus vyměnit grafiku, nebo to zkusit s jinou ... Párkrát se mi stalo že grafika v některých hrách blbla a jinde ne. Nakonec to bylo grafikou ... Za to nic nedáš ...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   31. 3. 2003 / 19:45
Luděk Ch.
Tentokrát bych asi chybu v Microsoftu nehledal Pokud v jiných hrách jede normálně 3d akcelerace, tak po holé instalaci FS2002 bez jakéhokoliv nastavování v menu FS, by měla být HW akcelerace defaultně zapnutá a až na pár drobností u GF4MX (reflexy), musí vše normálně fungovat. Pokud FS jede stejně se SW i HW nastavením, tak to vypadá, že vůbec neregistruje grafickou kartu. Problém bych hledal spíš v nastavení Windows nebo v grafické karrtě, FS je na nastavování stejně jednoduchý a bezproblémový jako ten Train simulator, jen má víc možností optimalizace pro slabší karty. Ale jinak myslím, že tvůj problém je naprosto ojedinělý. Mimochodem, ovladače bych určitě používal oficiální, před pár dny byly uvoněny na www.nvidia.com nové ve verzi 43.45 Testuji je a zatím bez problému.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   31. 3. 2003 / 22:18Meuchler
K předposlednímu reagujícímu, asi je dobré vyzkoušet to na jiných kartách, ale já nemám takový příjem, abych si nakoupil dnešní hitovky v akceleraci a pak to najdé rozchodil.

Ovladače 43.45 jsem nainstaloval, ale nepomohly. Pokud říkáš, že graf. kartu neregistruje tak proč je v seznamu dostupných karet v nastavení FS? Ve Windows ani jiných hrách problémy nemám, pouze toto. To, že jsem asi ojedinělý případ je mi po dnešku již jasné, ale přece jim to nupůjdu reklamovat. Microsoft je už asi moje jediná šance, jestli si chci alespoň trochu zalítat.

PS: Po hloubějším zkoumání jsem příšel ještě na to, že kromě již dříve popsaného chování mi při výběru jakéhokoliv textu v řízení provozu odmítá volbu vzít (tj. nereaguje na ni).
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   31. 3. 2003 / 23:07
Jirka Kallasch   
Já měl taky s GF4Mx Problémi...
Rozmazaný textury,chyběly odrazy na letadlech...
Ale pomohla mi ta úprava display.cfg o níž tady psal Milan..teď to chodi normalně......
Škoda že sem nemužeš umístit screeny...rad bych se mrknul jak to vypadá
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   1. 4. 2003 / 00:49
Dalibor
Pokud máš kartu ještě v záruce, tak zajdi na místo, kde jsi ji koupil, známý měl podobný problém a bez jakýchkoliv problémů mu ji vyměnili a bylo všechno v pohodě (koupil špatnej kus), případně se zkus domluvit s nějakým známým a vyzkoušej jeho byť třeba slabší kartu, pokud budou problémy přetrvávat tak teprve potom napiš Microsoftům, jo a u GF 4MX hodně záleží na výrobci, levnější "značky" vůbec nekupovat.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   1. 4. 2003 / 06:38
Luděk Ch.
Nevím, jaké další hry používáš, ale myslím (nevím to jistě, nemám ho teď nainstalovaný), že Train sim. jede snad ještě na DirectX 7 i další starší hry, kdežto FS2002 už naplno využívá všech funkcí DirectX 8 a může být problém, že to karta díky nějaké závadě hardwarově nepřekousne. Taky by mohl být problém se špatně přepáleným FS, samozřejmě v souladu se zákonem jen pro svoji potřebu, zkus vytáhnout ze skříně originál pokud jsi ho tedy ještě nezkoušel.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   1. 4. 2003 / 08:14Aleš Smyčka
Konfiguraci PC mám prakticky stejnou (jen procesor AMD)a žádné problémy. Už to tu zaznělo - pozor na OM verze karty - jsou výrazně lacinější než originál Nvidie ale chybí jim různé funkce (lze zjistit v manuálech příslušných výrobců - pokud tomu někdo rozumí, co která funce dělá a co způsobí její absence).
Je zde však ještě jeden moment - už se o něm zde také před nedávnem psalo - naprosto neovladatelný model pohybující se chaoticky nad krajinou (zda se mu točí vrtule - to jsem neregistroval) a propadající se pod terén ... - nezjištěná vada scenerie (převzaté z FS2k).
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   1. 4. 2003 / 14:56Honza / web
Asi myslis OEM a ne OM, jsou lacinenjsi proto, ze se
prodavaji v igelitu a bez SW sracicek navic, takze
jsou levnejsi ale jinak stejny jako "original" funkcemi (pak zalezi na vyrobci a modelu karty)...

H.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   1. 4. 2003 / 20:06Meuchler
Tak FS mám legálně, tudiž možnost nekvalitní práce při vypálení vypadá. Dneska se mi podařilo vše alespoň částečně rozjet instalací nových ovladačů zvukovky (bylo mi divné proč nejde rádio v ATC) a po použití ovladačů Microsoftu (tj. nVidia) už se letadlo taky hýbe. Jen grafika stále není ono a to mám vše na maximálním nastavení (se kterým jsem zkusil i experimentovat - bez úspěchu). Jak někdo psal, obrázek tady dát nemůžu, ale pokud jste někdy viděli FS 93 (s tou verzí si nejsem jistý, ale rok 1993 to byl) tak asi tak to teď vypadá u mně. Kontaktoval jsem Microsoft a teď čekám na odpověď. Napsal taky ze srandy nVidia(i) co na to.

Kartu OEM nemám, ale nepůjdu ji vyměnit nebo koupit novou jenom proto, že mi nejede jedna jediná hra, která stála podstatně méně než karta samotná.

Důležitý však je že už můžu lítat, ale na 2Ghz z GF4 jsem tedy čekal více (ostatně screenshoty na krabici a stránkách výrobce ukazují jiný výsledek na horší konfiguraci než u mně).
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   2. 4. 2003 / 07:13
Pokud ti nestojí za to, kvůli FS zdarma nechat vyměnit kartu, tak to je těžké. Já jsem měl shodou okolností problém se svojí GF3, prostě ve FS2002 bylo fps tak 2-3! a v jiných hrách pohoda. I když se mi vůbec nechtělo být bez počítače, tak jsem to musel těch 14 dní vydržet. Sice mi potom tvrdili, že se jim závada neprojevila a kartě nic není, ale dali novou a s tou už není problém. Protože FS neberu jen jako "jednu hru", tak mi to za ten čas bez počítače stálo. Taky mi docela vadil pocit, že mám v počítači vadný komponent, který může kdykoliv vyplivnout úplně. Taky jsem samozřejmě neměl jistotu, že je to určitě tou kartou, ale už mě nic jiného nenapadlo, tak jsem to risknul a je to v pohodě.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   2. 4. 2003 / 09:25Tonda
V pondělí jsem sledoval komunikaci o problémech. Já mám obyč. kancelářskou desku s integovanou grafikou, pocesor 533MHz a RAM 64 MB a jde mi to věe OK. Nestálo by za to udělat si IMAGE disku do zálohy disk zformátovat, nainstalovat jen op. systém, ovladače a jen hru a vyzkoušet ji?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Problémy s GF4MX   2. 4. 2003 / 09:44
Latom   
Sice do počítačů a jejich střev moc nevidím, ale když mám default krajinu tak jde vše super, ale stačí nějaká addon krajina, a výkon jde dolů. Takže zkus si nainstalovat LKPR a pak se koukni, jak ti půjde rychle. A to mám Celeron 700 MHz RAM 512MB.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ