FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Vyřešil jsem svůj problém sekání v PMDG :-) Jeden příspěvek | Celý strom
Vyřešil jsem svůj problém sekání v PMDG :-)   22. 10. 2006 / 19:25
Radcol
Asi před týdnem jsem testoval Ground Environment Pro. Když jsem odstartoval PMDG 737, tak jsem měl zrazu FPS 5-6, prostě diapozitív. Defaultní letadla byli v pohodě. Tak jsem ho zase odinstaloval s tím, že 512 RAM není to pravé ořechové, s tím, že když si paměť rozšířím, tak ho tam dám. Ale ono to trhalo i potom! Vyzkoušel jsem i PMDG 747 a to bylo to samé. Tak jsem nějak moc neřešil, odinstaloval jsem všechny addony, i FS 9.1, ručně jsem vymazal všechny složky co po tom všem zbyli, pročistil jsem i registry. Všechno jsem nainstaloval zpět a myslel jsem, že to nepřežiju. Trhalo to jak vzteklé. Byl jsem v koncích, žil jsem s tím, že Ground Environment tam někde nechal po sobě nějakou knihovnu, nebo zápis v registru a to sekání je tím. Prolezl jsem tady snad vše, kde se o tom psalo, do GOOGLE jsem zadával české i anglické výrazy, už jsem se smířil s tím, že budu muset proinstalovat Windows. Až jsem narazil na http://forums.avsim.net a tam na člověka, co měl podobný problém co já. Po různých odpovědích typu proinstalovat atd, se na konci threadu objevila rada od FTD1949, a to jednoduše tady http://www.sysinternals.com/Utilities/Filemon.html stáhnout prográmek Filemon (neinstaluje se). Po spuštění, program loguje všechno co system dělá. Tak jsem ho odstartoval, spustil jsem FS, PMDG 737, trošku jsem letadlo pootáčel, aby to trhalo a vše jsem zastavil. Potom jsem vlezl do logu co vytvořil Filemon a sledoval jsem, co FSka a PMDG dělalo, která knihovny volala atd. S tím jsem strávil celé odpoledne. Byla tam volaná i knihovna wl_hook.dll, která měla cestu do adresáře s Outpost Firewallem. Ale firewall jsem měl zastavený a nebyl ani jako systémový na pozadí!!! Tak jsem knihovnu přejmenoval a odstartoval FS. Málem jsem spadnul ze židle. Vše jelo krásně...

Outpost firewall používám už 4 roky a nikdy jsem s ním neměl problémy. Nedávno se mi automaticky aktualizoval na verzi 4 a nejsou s ním žádné potíže. Ani ve snu by mě nenapadlo, že bude působit s FS a PMDG takovou paseku, zvlášť, když je vypnutý a ani správce úloh ho nezobrazuje jako běžící proces. Teď musím ještě vymyslet, jak ho nakonfigurovat, aby si ho FS nevšímala. Pokud to nepůjde, tak se budu muset vrátit k trojkové verzi.

Promiňte za dlouhý příspěvek, chtěl jsem s tím říct, že i blbost může v FS působit na čele vrásky. A chtěl bych poděkovat FTD1949 z avsim.net, sysinternals.com za utilitku, ale i vám tady za skvělý server.
 

Re: Vyřešil jsem svůj problém sekání v PMDG :-)   23. 10. 2006 / 00:33
Hory1989   
Zajímavá zkušenost. Hned ráno si taky udělám analýzu, který šmejd mi to tady může brzdit
 

Re: Re: Vyřešil jsem svůj problém sekání v PMDG :-)   23. 10. 2006 / 01:16
Radcol
Pokud bych mohl poradit, tak když použiješ Filemon, je tam filtr, kde zadáš FS9.exe a bude to skenovat jenom procesy, které dělá simulátor včetně addonů. A sleduj čas, co kdy s tím děláš, třeba spouštíš PMDG, protože to monitoruje všechny procesy a v jedné vteřině je toho dost.
 

Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ