FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Provoz na Ruzyni mi nejde rozchodit... Jeden příspěvek | Celý strom
Provoz na Ruzyni mi nejde rozchodit...   27. 5. 2003 / 11:16Přemek
Pokouším se rozchodit „Úplný letecký provoz na letišti Praha-Ruzyně LKPR“ pro FS2002, ale nějak mi to nejde. Vše jsem udělal podle návodu, jen jsem zatím změnil všechna letadla na AC#3, protože ještě nemám stáhnuté všechny mašiny, co na LKPR lítají. Doufám, že v tom by neměl být problém. Compilace proběhla v pohodě, FS2002 se spustí, žádný problém nehlásí. Ale na LKPR se nic neděje, ani ve vzduchu, ani po rádiu, prostě jsem tam pořád sám samotinkej jak na zapomenutém letišti někde v Antarktidě
Nevíte někdo, co dělám špatně? Předem díky a zdravím všechny virtuální piloty!!!
 

Re: Provoz na Ruzyni mi nejde rozchodit...   27. 5. 2003 / 11:55
Latom   
Ještě se podívej jak máš nastavený traffic. Protože v tom full provozu je to pro hustotu 100% (pokud si to ještě pamatuji) a pokud ty máš nastavenou hustotu nižší (třeba 60%), tak se ti tam nic nezobrazí. Pokud to tak je, tak si provoz ve flight planech přepiš aspoň na 40%.
 

Re: Re: Provoz na Ruzyni mi nejde rozchodit...   27. 5. 2003 / 15:03
Wonder (BHA247)   
Jo s Latomem souhlasím. Ale přece jen kdyby se ti to ani potom nespravilo tak se zkus přepnout na jiný letiště(o kterým víš že tam vždycky něco poletí Kdyby tam éra nebyly tak máš slušně řečeno podělanej soubor traffic.bgl . Ten je uloženej v FS2002\scenerydb\atc\traffic.bgl ale pozor traffic.bgl je ten co jsi ho v ttools upravil ten ttools(nebo jak se to píše) si pravej a původní traffic.bgl ,,zálohuje" ,ale v podstatě ho jen přejmenuje na traffic.aaa ( nebo tak nějak (je to ten soubor kousek (hned) vedle traffic.bgl. Potom vymaž traffic.bgl a traffic.aaa přejmenuj na traffic.bgl. To by mělo stačit, ale přece jenom si někam zkopíruj traffic.aaa abys pak případně nemusel přeinstalovávat celý FSko. Přeinstalace by byla asi nejrychlejší záchrana, ale dohrávat addon scenery a letadla a efecty a všechny ty kraviny, co dělají z FSka to pravý polítáníčko
Možná to bude ještě potřeba projet ttoolsem aby z té záměny trafficu nedostalo FSko šoky.
Jo a mimochodem´s mně připoměl, že při posledním testování LKPR scenery jsem měl na dráze a vůbec všude taky nějak moc MRTVO
Asi budu nucenej udělat vše co jsem psal tobě a sobě vlastně taky

Snad sem trochu pomohl
Zatím Čuz
 

Re: Re: Re: Provoz na Ruzyni mi nejde rozchodit...   29. 5. 2003 / 10:42Přemek
Díky za rady, samozřejmě stačilo změnit traffic na 100% a už mi tam na Ruzyni všechno lítá. Ale objevil jsem jiný problémek, možná chybičku ve FS2002. Když nechám z Ruzyně odstartovat třeba 737 a odpálim to hned za ní se svojí 737, tak jí ani na plný plyn nedoženu. Sice jí dlouho před sebou vidím, ale pořád se mi vzdaluje. Delším pozorováním jsem zjistil, ze ani nemůžu, protože ta 737 přede mnou letí v hladině cruise speed asi tak 600 kts, což převyšuje i maximálku tohoto stroje. Zřejmě ten stroj nerespektuje omezení pro něj daná. Dá se to někde nastavit nebo je to opravdu chybička???
 

Re: Re: Re: Re: Provoz na Ruzyni mi nejde rozchodit...   29. 5. 2003 / 11:00
Wonder (BHA247)   
nooo. Občas sem si toho taky všimnul a ne žeby mě to nějak trápilo ale přišel jsem nato, že když si prohlídneš po decompileru soubor flightplans.txt (sorry že sem minule psal ttools když se to dělá tcompilerem a tdecompilerem)tak tam si můžeš nastavit jakou rychlostí to éro povalí no a taky v aircrafts.txt je taky daná rychlost =>pochybuju, že jh e fsko tak dokonalý že tuto rychlost snižuje při vzletu a přistání atd.( no možná při tom přistání ) . No a ty ho logicky nemůžeš dohonit protože na tebe ty okolní vlivy samozřejmě aspoň na ,,voko" působí. Tudíž jestli kvůli tomu nemůžeš spát, tak zmenši cruise speed v aircraft.txt a pak dej nacompilerovat traffic.bgl
Tak zatím
 

Re: Re: Re: Re: Re: Provoz na Ruzyni mi nejde rozchodit...   29. 5. 2003 / 11:33Přemek
V aircrafts.txt je u 737 430 kts. V Aircraft.cfg 477 kts. FS evidentně nebere v potaz ani jednu z těchto nastavení. Při stoupání naopak není problém to éro stíhat, ale při přechodu do horizontu v hladině tý 737 přede mnou chytnou saze a začne to mydlit minimálně o 150 kts víc, což je určitě nesmysl. Dám plný plyn, letím přes třeba 520 kts ten bulík se mi pořád vzdaluje. Já vim, asi je to detail, ale chtěl jsem si třeba zaletět do Londýna s pravidelnou ČSA linkou křídlo na křídlo ve skupině, ale asi na to budu potřebovat stíhačku... )))
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Provoz na Ruzyni mi nejde rozchodit...   29. 5. 2003 / 12:29happylanding
Krome toho nektere masiny u gates stoji o 90st. pootocene nez by mely. Chtel bych to opravit, ale nevim jak.
Mimochodem, dle popisu vypada velice dobre program FS TrafficBoard, ktery by mel stylem WYSIWYG umet AI provoz lehce editovat. Nema nekdo s timto sw zkusenosti ?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Provoz na Ruzyni mi nejde rozchodit...   2. 6. 2003 / 14:12
Wonder (BHA247)   
Pro happylandings: je to už sice dotaz ze čtvrtka, ale ještě jsem se ho ujal, protože jsem na tento problém narazil taky - u LKPR po přeinstalování FSka no prostě si stáhni někde AFCad a tam si otevři to který letiště, který ti ,,nedá spát".
1)klikni nna stojánku(má zelenou barvu) a pak na tečku u té stojánky a natoč si ji jak chceš pak to saveni a můžeš spát(pařit dál) spokojeně.
2)stáhni si soubor AFD*****.txt (****=název letiště, kterej nemá žádný pravidla tj. může to být ICAO kód atd.) většinou je to hned u stažené scenérie. Pak klikni na soubor(file) import airport a vyber cestu k AFD*****.txt pak zmáčkni OK pak save pak se tě to zeptá jestli chceš přepsat stávající letiště a pak můžeš zase jít v klidu spát.

Popisuju to jak pro prvňáka, tak promiň, ale kdo ví.........
 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ