FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Dreamfleet do Fs2004 Jeden příspěvek | Celý strom
Dreamfleet do Fs2004   22. 4. 2004 / 09:50
Eidi   
Myslíte, že by šel do FS 2004 DreamFleet GA737? Chtěl bych si ho koupit a tak nevim kde.
 

Re: Dreamfleet do Fs2004   22. 4. 2004 / 09:54
Charlie   
NEJDE, NEJDE, NEJDE!!!! Kolikrát to tu už bylo řečeno...?
 

Re: Re: Dreamfleet do Fs2004   22. 4. 2004 / 09:54
Eidi   
Sorry (, nechtěl jsem vás naštvat!
 

Re: Re: Re: Dreamfleet do Fs2004   22. 4. 2004 / 09:57
Charlie   
A něco ti doporučím. Z Tvých příspěvků, co tu jsou, vyplývá, že máš trošku mezery v základních věcech. Mrkni se třeba do helpu k FSce a nauč se který přístroj k čemu slouží. Bez znalostí přístrojů se létat nedá.
 

Re: Re: Dreamfleet do Fs2004   22. 4. 2004 / 23:40Padák
Hele, kolegové, opravdu nevím o co Vám jde. Pokud se Vám bude zdát něčí dotaz jako opakující se, tak na něj prostě neodpovídejte a konec. Ne že tady vynervujete začátečníky tak, že přestanou mít chuť lítat (omluvte použití slova začátečník , protože nevím jestli se tak jedná i v tomto případě). Samozřejmě je jednodušší si příspěvek napsat a pak se po hodině kouknout na odpověď, než hodinu listovat ve fóru (nebereme-li v potaz vyhledávací sytém), jestli tu náááhodou o této problematice už něco před půl rokem nepadlo... Berte to tedy jako doporučení. Mně už se také kolikrát povedlo zeptat se na dotaz, který už tady před 224,3333 dny padl a někteří lidé se také mohli "zbláznit".
 

Re: Re: Re: Dreamfleet do Fs2004   23. 4. 2004 / 00:31
Tragédie v JRD

Nechci tu vyvovlavat flame war, ale duvod je jeden ... Neni to tak davno kdy jeden z nejmenovanych mistnich diskutujicich koupil jeden nejmenovany komerni addon a zaplavil tohle forum kvantem celkem trivialnich dotazu, ktere zde byly zodpovezeny milinkrat, ne lic casteji.

Pritom, kdyby dotycny misto te jednodussi cesty, kdy napise a pak lenosne ceka, co se stane, trosku hledal a zapl hlavicku, tak krome toho, ze by nasel kyzenou informaci, tak by se dovedel i radu dalsich uzitecnych informaci a v budoucnu by si sam sobe usetril dost casu, ktery by jinak stravil zadavanim otazkami zde do fora.

Proto je rada lidi (castecne i vcetne me) docela alergicke na pemranentni dotazy, ktere se tu opakuji furt do kolecka.

A zrovna v tomto pripade jsem presvedcen ze reakce Charlieho je zcela odpovidajici, nebot kdyz potrebuju zjistit neco o nejakem addonu, tak prvni, co napadne normalniho cloveka, je, ze se podiva na domovskou stranku vyrobce (tudiz www.dreamfleet2000.com) a co tam dotycny nenajde? OBROVSKY nadpis, cituji "PRO INFORMACI O KOMPATIBILITE S FS2004 KLIKNETE SEM" a na teto strance velky odkaz na povidani o kompatibilite (nejen)B737 s FS2004.

Dotaz, ktery zde Amater (ci Pilot A) tu nema co delat a autor by nemel byt liny zapnout mozek.

Howgh
 

Re: Re: Re: Re: Dreamfleet do Fs2004   23. 4. 2004 / 10:18RKX
Já jsem naštěstí měl za ty roky, co tento web navštěvuji měl pouze jeden dotaz a i na ten mi nikdo neodpověděl , ale než se začnete rozčilovat na začátečníky, vezměte v úvahu dvě věci.

1) Každý nemusí umět natolik dobře anglicky, aby si byl schopen vyhledat informace v primárním zdroji jako je manuál nebo web výrobce.

2) Technologie použitá pro toto fórum není nejvhodnější pro někoho, kdo si chce najít co nejvíce různorodých informací. Je to proto, že zde není možné si prohlédnout celý příspěvek včetně všech odpovědí najednou a je třeba se "proklikat" jednotlivými odpověďmi obrazovku po obrazovce. To může být velice úmorné, obzvlášť pokud člověk nedisponuje rychlým připojením.

Tento bod není míněn jako kritika na provozovatele tohoto webu, jejichž práce a nadšení si vážím, ale pouze vysvětlení, proč může být někdy úmorné zde něco hledat.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Dreamfleet do Fs2004   23. 4. 2004 / 12:00
Priskac   
No nieje to sice to co hladate ale teoreticky by sa dal spustit DF737 pod FS2004, viem ze pri modeloch od Ariane sa to da, dokonca viem ze maju na to soft ktory prekonvertuje veci z DF737 do ich modelu, myslim to tak ze budete mat externy model od Ariane a ostatne od DF, ale netvrdim 100% ze by to slapalo pod FS9, trebalo by to skusit.....

Priskac
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dreamfleet do Fs2004   23. 4. 2004 / 12:59
Tragédie v JRD
Neslape.. jsou tam velke problemy s panelem (gauges), pulka jich pod FSkou nefunguje...

Existuje od jednoho cecka (martin behounek tusim.. nejsem si jisty krestnim jmenem) reseni typu "spuste FSku v okne, vydokujte vsechny gauginy do vlastnich oken, splne dalsich 10 podminek a ono to nejak fungovat bude, bude to nestabilni, z poloviny funkcni)

Je nutne si uvedomit, ze DF737 je z doby FS2000 a uz update pro FS2002 jenom resil zasadni problemy kompatibility, tuidz to v FS2004 jaksi uz z principu nemuze dost dobre fungovat ..

TK
 

Re: Re: Re: Re: Re: Dreamfleet do Fs2004   26. 4. 2004 / 22:54Jirka S.
Je pravdou, že někteří uživatelé reagují na opakované dotazy poněkud přehnaně. Na druhou stranu, pokud někdo neumí dostatečně dobře anglicky (nemusí to být plynně, stačí pouze základní znalosti gramatiky a slovní zásoba + elektronický slovník), neměl by si pořizovat něco takového jako DF737 apod. Svého času jsem se k němu dostal, trochu jsem v něm trénoval na svoji návštěvu simulátoru B737 u ČSA, abych tam na to nekoukal tolik překvapeně.
Pilotáž tak komplexního modelu nelze zvládnout bez slušné znalosti angličtiny, protože veškeré materiály NUTNÉ pro pochopení všech funkcí a postupů jsou pouze v angličtině. Pokud někdo není schopen číst anglický manuál, nemá smysl, aby si takový addon pořizoval, protože bez znalosti potřebných věcí ho není schopen využít. To neplatí jen konkrétně pro DF, ale jakýkoliv takto propracovaný addon.
Bez té angličtiny to prostě nejde.
 

piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   26. 4. 2004 / 14:19
co tu jsou. Záměrně neuvádím nick, protože se známe. Ať si sám sáhne do svědomí. S nováčky si není nutné vytírat zadek. A i vy si vzpomeňte na své začátky. A netýka se to jen Tomáše.
 

Re: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   26. 4. 2004 / 15:12
Tragédie v JRD
Vazeny Marku Batelko, alias aardwarku ... Je pekne ze zamerne neuvadite nick, ale ono to neni tak tezke zjistit,kdo jste, takze kdo by si mel do svedomi sahat, jste Vy, nikoli ja.

Ja si na sve zacatky vzpominam moc dobre, a vzpominam si i na to, ze nez jsem se na neco zeptal, tak jsem na netu hledal a hledal, a az kdyz jsem po intenzivnim hledani nenasel, tak se ptal. Bohuzel je tu par jedincu, kteri onomu uvodnimu hledani nedaj ani par sekund a rovnou se ptaji.

Ale to Ty zjevne nechapes, takze to s Tebou ani nema smysl resit
 

Re: Re: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   27. 4. 2004 / 10:18
cmar
ech ech .. neda mi to .. pierceho sa musim zastat .. ) mne vacinou staci, ked to tu citam vsetko ) a vzdy sa dozviem nieco nove, pripadne preposlem sebe do mailu /zda sa mi ze outlook ma asi lepsi vyhladavaci stroj/ .. ) Predpokladam, ze ludia /nevravim vsetci/ ani nehladaju na iných forach typu avsim ... a tam ti je informááciííí /chce to anglictinu/ )
Na druhej strane, rad pomozem novacikovi (ak viem)...ale tiež od neho očakavam nejaku snahu
HOWGh ))
 

Re: Re: Re: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   27. 4. 2004 / 11:29
PitBull
Mě ten nadpis hrozně pobavil. A co na tom, že takovej je? Co je špatnýho na tom, že je někdo radikální a nebo ironický? Není na tom nic špatnýho.

Celý výkřik mi připadl jako když byl jeden slušňák na fotbale a řval tam: "A rozhodčí je ošklivé káčátko!!!"

PiErcE(i?), stojím plně za Tebou, bez Tebe by to nebylo ono. Jen to občas někomu trochu trvá, než si na Tebe zvykne
 

OT: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   27. 4. 2004 / 12:56
Karel
PitBulle,

v případě takovéto věrnosti a s ohledem na tvůj nickname bych očekával, že nebudeš stát "za ním", ale pěkně poslušně sedět vedle pravé páníčkovy nohy!



Karel
 

Re: OT: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   27. 4. 2004 / 14:53
PitBull
To ne, to já pěkně v pozadí vždy připraven ho mohutným skokem vpřed bránit...

Ty jo, piErci, nevíš, proč Ti tak lezu do zadku?
 

Re: Re: OT: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   27. 4. 2004 / 15:26
Tragédie v JRD
No ... )))) Mozna si i vzpomenu Ale ta pamet nejak neslouzi
 

Re: Re: Re: OT: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   27. 4. 2004 / 20:02
Azirafal
Zdravim,

vzhledem k tomu ze jsem sam porad Lama rad bych se trosku zastal Anonyma. Jde o to ze ne kazdy ma takovej pristup k interentu jakej by si predstavoval. Proste za tech par minut co se na Net dostanu nestihnu prohledat vsechna fora a FAQy, proste dam dotaz na forum a druhy den si prectu rady od zkusenejsich.
Rada at se podivam nekde jinde doplnena nejakym peprnejsim komentarem mi ale moc nepomuze. Chapu ze je to pro pravidelne ctenare fora asi otrava videt stejny dotaz za mesic trikrat ale nikdo Vas preci nenuti odpovidat! Jak tady nekdo uz napsal je asi uzitecnejsi poradit tapajicimu co ma presne hledat nez mu jen vynadat.
Ale pochopitelne se nezastavam lenochu kteri nejsou ochotni obtezovat se hledanim, i kdyz k tomu maji vsechny predpoklady.

Dekuji
 

Re: Re: Re: Re: OT: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   27. 4. 2004 / 23:00Glagol
Když někdo má problémy s odpovídáním na tzv. (z pohledu zkušenějšího) stupidní problémy, tak nechť laskavě drží hubu.
 

Re: Re: Re: Re: Re: OT: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   28. 4. 2004 / 07:25
PitBull
Ale já mám pocit, že jste to právě vůbec nepochopili. Já jsem tady byl za pitomce někdy v říjnu - listopady loňskýho roku, a pár drsnějších odpovědí jsem taky dostal. Ale o tom to na netu je. Každej to prostě napíše tak, jak to právě cítí, žádný ohledy - a nemyslí to vůbec zle.

Upřímně - ono by nějaký něžný vysvětlování nikoho nepřinutilo to časem opravdu nejdřív prohledat a teprve potom se případně zeptat. Znám to od sebe
piErcE je fakt docela normální fajn kluk. Zkuste někdy dojít na pivo a uvidíte.
 

Re: Re: Re: Re: Re: OT: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   28. 4. 2004 / 07:39
Charlie   
Opravdu si přeješ aby zkušenější drželi hubu a forum se zaplavilo dotazy typu "proč mi nejde zatáhnout podvozek u Z-142", "proč mi panel určený pro FS2002 nefunguje v FS2004", nebo "kdo mi udělá novou verzi Hrůzyně?" Ono je docela možné, že se ti to vyplní, neb forum se pomalu, ale jistě mění v leteckou školku. A k tomu nebylo nikdy určeno. Jsou pouze dvě řešení. Buď rozčlenění fora do témat a nebo jeho smazání.
 

x-krat Re: ... k cemu je tedy toto forum?   28. 4. 2004 / 08:51
Milan Lisner   
Ale ale, Charlie, ty zrejme vis, k cemu bylo toto forum vzdycky urceno a co je naopak zakazano,co?
To bych rad taky vedel ...

Nikde neni psano, ze je zakazano se ptat ne urcita temata. Naopak je v zahlavi fora toto:

" Pokud máte nějaký problém, nápad, zkušenost či připomínku týkající se MS FS/CFS na prodiskutování, tak neváhejte a pište. "

Takze bych se zastal spis tech zacatecniku, hlavne pokud se jedna o ty jizlive odpovedi nekterych radoby "moderatoru".
Jak uz tady nekteri nekolikrat napsali, pokud neznam odpoved ( a nebo nemam zrovna naladu ji sepisovat ), tak proste nereaguju.

Ono odpoved ve stylu "to uz tady bylo, to si najdi", neni uplne konstruktivni. Kdyz uz si pamatuju, ze to tu bylo a mam chut a cas odepisovat, tak bych aspon naznacil, co treba konkretneji hledat
Jak se nam to forum rozrusta, nedava to zde pouzite hledani vzdycky idealni vysledky.

Rozcleneni na temata by ale urcite prospelo, za to bych se primlouval.
Jirka Masnik o tom myslim uz i uvazoval, jen se k tomu zrejme jeste nedostal. Ze zacatku, nez se to forum rozjelo, to jeste stacilo, ale ted uz to neni ono.

Ja bych se primluvil za predelani fora a nebo mozna spse i za "adoptovani" nejakeho osvedceneho a uz pripraveneho fora, co jsou jinde ( kvuli uspore casu ) - kde se daji snadno clenit temata, a kde je videt vice odpovedi na jedne strance. A kde bych videl prehledne seznam temat bez vypisu vsech odpovedi.

Pred casem zmenili podobne delane forum, jako tady na jine treba tady:

http://www.aerodynamika.com/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi

A rozhodne to prospelo. Tak muj navrh je udelat neco podobneho.
Podobne forum je i na airspace ( kde vyuzivame prostor pro stazitelne soubory i pro flightsim.periskop ):
http://airspace.uhk.cz/forum
 

Re: x-krat Re: ... k cemu je tedy toto forum?   28. 4. 2004 / 09:05
Charlie   
Oukej, oukej...už mlčim.
 

Re: x-krat Re: ... k cemu je tedy toto forum?   28. 4. 2004 / 11:11
JBr   
Strukturovane forum by rozhodne prispelo. Stejne tak moznost prispivat pouze pro registrovane uzivatele. Na tom uz ale nastesti Jirka dela.

Nicmene bych si castecne dovolil oponovat tomu co pises. Ano, beru zacatecnicke dotazy. Posledni dobou mi ovsem prijde, ze nektere dotazy (ted nemirim na nikoho konkretniho) jsou spis ve forme "chci vedet tohle, chci to vedet bez prace, chci to vedet od nekoho z vas a chci to vedet hned."

Nevim kde je pricina tohoto jevu, mozna je to vliv menici se spolecnosti, mozna uz starnu )), nicmene je to jev ktery se nevyskytuje jen tady a ver mi, ze na tomhle foru jsou jeste lidi hodne slusni.

Souhlasim s tim, ze hledani tady na foru uz trosku pokulhava, ale i to nemeni nic na faktu, ze periskop neni jedine misto na hledani. Problem bych videl spis ve vyse zminovanem pristupu. Lidi neumi nebo nechteji hledat informace. Dost mozna je to vliv pouzivaneho vzdelavaciho systemu, kdy vsichni dostanou informace na stribrbnem podnose, ale takhle to v praxi nefunguje. Mam za sebou nekolik projektu, ktere by s timhle pristupem skoncily katastrofou.

Dneska uz clovek tezko v FSce narazi na problem, ktery uz by neresil nekdo pred nim. Mozna tak v oblasti tvorby addonu, ale ne v oblasti "obycejnych uzivatelu." Pokud bych mel pri kazdem zaseku psat do fora, tak bych se nikam nedostal. Proc misto toho nezkusit hledani tady, na google, avsimu nebo flightsim.com? Ano, je to nesporne narocnejsi nez napsat "Mam problem s nastartovanim Anduly. Pomozte!!!", ale clovek se pritom dozvi daleko vic. I kdyz ted me tak napada, ze tohle neni ten nejlepsi priklad, protoze na tohle by stacilo cist dokumentaci, ale to uz je dalsi extrem (ano, tady ze me mluvi zahorklost autora - klasicka otazka po prvnim dotazu na foru... "Proc sakra pisu tu zatracenou dokumentaci, kdyz se ji nikdo neobtezuje precist?")

A co se tyce Charlieho skolky... Vsichni tady jsou urcite fanousci letectvi, ale kdyz uz zacinam s letanim na simulatoru, tak by nebylo od veci si neco nastudovat o letani skutecnem. FSka obsahuje dost studijniho materialu sama o sobe. A ze je anglicky? Anglictina je (nejen) letecky jazyk, mozna by nebylo od veci do ni aspon trochu proniknout. A pokud by to byl opravdu neprekonatelny problem, jeste stale se na webu najde spousta materialu v cestine (treba na http://knihy.vacc-cz.org/ ). Kdyz jsem s FSkou zacinal (radsi uz ani nechci pocitat kolik je to let), mel jsem jen jednu knihu - svazarmovskou Ucebnici sportovniho letce. Dnesni novacci maji Internet a v nem nepreberne mnozstvi relevantnich informaci. Jen je umet (a mit chut) hledat a pouzivat.

To je asi vse, co jsem mel potrebu "vyvrhnout" jako reakci na deni tady na foru... Predpokladam, ze nyni bude nasledovat faze kamenovani
 

Re: Re: x-krat Re: ... k cemu je tedy toto forum?   28. 4. 2004 / 12:27Ivan Baricic
Vdaka za link na http://knihy.vacc-cz.org. Presne toto som hladal. S FS som sa "hral" este vo verzii FS98, potom bola nejaka ta odmlka, a teraz som tomu opat nejako "prepadol". Rad by som si precital nejaku tu publikaciu o lietani, resp. ucebnicu, prirucku. Mozno "Ucebnice sportovniho letce" bude to pravou. Resp. ostatne z danej stranky. Ak mate este nejake zaujimave odkazy na stranky, skadial sa daju stiahnut podobne publikacie, budem za ne vdacny. Vytvaram si uz pomaly prehlad o diani na ceskej a slovenskej scene simulatoroveho lietania, ale urcite mi este ta ci ona zaujimava stranka moze chybat. Samozrejme, ze sa clovek prekusava studijnym materialom MSFS, ale casto je prijemnejsie mat k dispozicii publikacie v inom elektronickom formate, napr. PDF ci Word, ktore sa daju vytlacit, resp. prekonvertovat a citat "offline" napr. na handhelde (Pocket PC, Palm).
 

Re: Re: x-krat Re: ... k cemu je tedy toto forum?   28. 4. 2004 / 12:45
Tragédie v JRD
A promluvil buh... zlata slova .. vytesat do kamene a vystavit na viditelnem miste
 

Re: Re: x-krat Re: ... k cemu je tedy toto forum?   28. 4. 2004 / 15:48
Karel
Nchci se vám do toho příliš motat, pánové, ale nedá mi to...

Oobně zastávám názor, že na blbou otázku (posouzení stupidnosti je čistě subjektivní, takže si o do toho nenechám kecat) patří blbá odpověď. Ale mít fórum plné blbých otázek a ještě blbějších odpovědí je docela na nic. Proto jsem zvolil zlatý způsob - pokud nemám náladu či čas, neodpovídám. A to jak zde, tak na Pandoře či HITS.

Přístup, kdy na blbou otázku či často se opakující dotaz odpovím: "hledej, šmudlo" vskutku nic neřeší, myslím, že jednomu zde citovaném přispívajícímu členu jsem to již říkal do očí.

Prosím administrátora fóra, aby nějakým vhodným způsobem zprovoznil pro toto fórum tzv. FAQ - Frequently Asked Questions - sekci. A ony nespokojené, kteří odkazují na vyhledávání (nedokonalé) nechť zpracují tuto sekci. A všichni si budou kvit. Nováčci nebudou plácat blbosti do fóra a nespokojení "staří mazáci" udělají něco proto, aby je to už neiritovalo.

Howgh.

Karel
 

Re: Re: Re: x-krat Re: ... k cemu je tedy toto forum?   28. 4. 2004 / 16:00
Tragédie v JRD
O podobnem FAQ jsem uz premyslel nekolikrat, a na jeho tvorbe (pokud bude .) se budu s radosti podilet )).
 

Re: Re: x-krat Re: ... k cemu je tedy toto forum?   28. 4. 2004 / 16:24Totti10
Jeje - to se nam to tady rozjelo ) .... jenom bych chtel namitnout, ze se "SKORO ANI NEMUZE" objevit problem normalniho uzivatele co by jeste nikdo driv neresil. Me se napr. objevil problem u scenerie LKPR, kterou tu ma 100% uplne KAZDY a presto se mi objevil problem s tim, ze mam v noci na zemi prapodivny bily fleky - neni to spatna instalace, chybejici textury, ani nic podobnyho - proste v miste kde ani neni zadna konkretni textura, nebo polygon, tak mam bily fleky - nic nepomohlo, tak sem to nakonec resil mejlem se samotnym V. Synkem, kterej si sam absolutne nevedel rady, takze to ted nejak zkusim dat dohromady hledanim "vadnyho" souboru. Takze s tema dotazama, ktery URCITE uz nekde mel to neni az tak horky.

P.S:tu LKPR sem asi milinkorat reinstaloval se vsema addonama, reinstaloval FS, win a vubec vsechno........... no, ale tohle uz je trosku mimo misu, takze radsi uz mlcim
 

Re: Re: Re: x-krat Re: ... k cemu je tedy toto forum?   28. 4. 2004 / 17:32
Tragédie v JRD
Jj .. s LKPR jsem mel uplne ale uplne ten samy problem .... cca pred pul rokem, nikdy sem ho nevyresil, resp. problem se vyresil sam, kdyz jsem reinstaloval FSku ...

Ty byly fleky jsem mel v noci v oblasti gejtu, ta textura asfaltu zacala blbnout...

Pro zmenu mi dneska v noci zacala Praha blbnout trosku jinak .. uplne stejny efekt (bile misto ) mam misto asfaltovych silnic (pro auta) ...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   28. 4. 2004 / 09:02Jirka S.
Glagol si spíš přeje, aby se zkušenější neozvali, pokud považují dotaz za tak stupidní, že je pod jejich úroveň na něj odpovídat. Na psaní příspěvku je třeba vynaložit nějaké úsilí, které tito zkušení, leč podráždění (možná oprávněně), uživatelé plýtvají ve výtkách nezkušeným líným uživatelům, místo, aby ve stejném poštu slov napsali něco užitečného ;o)))
Po čase by tak nezkušení a líní uživatelé fórum opustili, neb by na jejich příspěvky nikdo nereagoval a ti zkušení a znalí by se nemuseli rozčilovat.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   28. 4. 2004 / 19:18
Zdeněk
To je přesně ono. Měla by platit zásada (kterou tímto bohužel porušuju, ale slibuji, že už to víckrát neudělám ), pokud považuju dotaz za blbost nebo mnohokrát zodpovězený, nereagovat. Pokud zní odpověď hledej a k ní se přidá několik dalších podobných, bude toto fórum tak zaplácané mlácením prázdné slámy, že pak nepůjde ani při nejlepší vůli možné najít nic, než odpovědi typu "to tu bylo". ZASTAVME TO !!!
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   29. 4. 2004 / 00:09Glagol
Děkuji za pochopení smyslu mého příspěvku. Chtěl jsem pouze, aby se k sobě lidé na tomto fóru chovali pokud možno slušně a s jistým respektem k těm kteří jsou na 0%. Já jsem řekněme na 15 a někdo holt na 99.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   29. 4. 2004 / 00:48OK Jet
Mám pocit, že v poslední době se tu předvádějí profíci na úkor těch co začínaj. Arogantně jim dávaj na jevo jaký jsou neználci a to do letectví nepatří. Ani simulátorového. Kdyby se tak chovali skuteční piloti ke svým začínajícím kolegům, tak by to skončilo katastrofou. Arogance a nabubřelost je sice teď moda, ale ne norma slušných lidí.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: piErcE je jeden z nejradikálnějších a nejironičtějších lidí   29. 4. 2004 / 08:11
Luděk Ch.
Na druhou stranu, jak by to dopadlo, kdyby začínající pilot nevivinul žádnou vlastní aktivitu a nesnažil se sám shánět informace ze všech zdrojů? Katastrofou, protože nikdo mu neodvykládá a nenaučí 100%. Já než jsem se poprvé vůbec odvážil na něco zeptat, tak jsem několik měsíců toto a jiná fóra pouze sledoval, abych alespoň znal základní pojmy a měl nějakou šanci, že někdo můj dotaz pochopí. Snažil jsem se nevymýšlet si svoje pojmenování pro věci, které mají svoje všeobecně známé fráze a taky aby moje dotazy nevypadaly třeba takto: jak mám letět se 737?, jak mám přistát se 747? ..... Prostě hledám informace všude možně, koupil jsem si i učebnici IFR, a snažím se ptát opravdu na konkrétní věci, které se mi nepodaří najít jinde. Když se někdo potřetí v jednom týdnu zeptá, jestli jde DF734 do FS2004 a přitom zjevně o takovém letadle neví téměř nic, tak se nedivím, že někdo (včetně mě )zareaguje odpovědí "probíralo se to tady předevčírem, tak zkus hledat". Stačí jedním tlačítkem se posunout o stránku-dvě a najde. A co se týče angličtiny, pokud to někdo myslí vážně, tak to k tomu prostě patří a bez ní to nejde. Pro používání FS stačí opravdu jen ten základ, nemusí na to být státnice. Jsou to pojmy, které se opakují pořád dokola a lehce se zapamatují. Navíc na konkrétní dotaz, co znamená anglicky to a to, myslím vždycky někdo bez problému odpoví. To jen tak, aby řeč nestála )
 

Re: A co takhle možnost generické odpovědi   2. 5. 2004 / 00:12
sp   
Nedá mi to přidat svou trošku do mlýna.

Odpověď "hledej šmudlo" ve fóru padla v posledních měsících opravdu často a při zmenšující se míře trpělivosti guruů (seňor TomKn atd.) bude padat ještě častěji.

Není proto jedním z nejjednodušších řešení přidat registrovaným členům do odpovědního formuláře i jednotlačítkovou možnost odpovědi "HLEDEJ, UŽ TO TU BYLO".
Pokud by tato odpověď měla jednotný tvar, šla by navíc snadno odfiltrovat z výsledků vyhledávání...

....bad idea consumes as much energy as any other one....
 

Re: Dreamfleet do Fs2004   22. 4. 2004 / 09:57
Vita Zenisek
Po tisici nejde.
Chces-li B737 co jde, tak to je momentalne PMDG.
 

Re: Re: Dreamfleet do Fs2004   22. 4. 2004 / 10:04
Eidi   
Dá se sehnat na internetu?
 

Re: Re: Re: Dreamfleet do Fs2004   22. 4. 2004 / 10:13
Vita Zenisek
Jo
 

Re: Re: Re: Dreamfleet do Fs2004   22. 4. 2004 / 10:29
cmar
www.precisionmanual.com
 

Re: Dreamfleet do Fs2004   22. 4. 2004 / 10:57
Tragédie v JRD
Pokud chces old-fashioned Bulika (cili do rady 735 vcetne) , tak si pockej jeste nejaky cas, nez Dreamfleet udela Dreamfleeta pro FS2004 .... Krome 734 tam bude i 732 .....

Jinak, 737 od PMDG je taky dobrej kauf ...
 

Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ