FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
výstava Vzduch je opět naše moře - simulátory Jeden příspěvek | Celý strom
výstava Vzduch je opět naše moře - simulátory   27. 4. 2004 / 11:17
Charlie   
Dovoluji si Vás pozvat na tento víkend, 1. a 2. května do areálu staré Aerovky na XI. ročník této výstavy. Co bude k vidění je popsáno na oficiálních stránkách:

http://www.aerovka.cz/vystava_cz.htm

A co se týče simulátorů, tak k dispozici bude pět počítačů, na kterých poběží FS2004 a budou zde k vyzkoušení např. W-3A Sokol a Z-142, nová verze scenerie LKLN, včetně několika SAR "adventur", akrobatické "hřiště" s různými překážkami k prolétnutí a podlétnutí, služby ATC spojené s IFR létáním na dopravních letadlech atd.

Areál je po oba dny otevřen od 9 do 18 hodin.
img_forumn/r28202_1.jpg (284x400)
 

Re: výstava Vzduch je opět naše moře - simulátory   27. 4. 2004 / 12:53
Karel
Pěkné, pěkné... Když mi dokážeš zaručit, že se tam nebude producírovat Michal David, tak tuto bohulibou akci určitě navštívím. A vezmu s sebou i druhého pilota (Ota-Kar 2,5 roku) a paní řídící (Lucka skoro 6). Ale spíš bych se zastavil v neděli. To bude to vaše simulátorové hnízdo ještě v provozu?

Karel
 

Re: Re: výstava Vzduch je opět naše moře - simulátory   27. 4. 2004 / 13:47
Charlie   
Malý update aktuality v úvodu webu.
 

Re: Re: Re: výstava Vzduch je opět naše moře - simulátory   27. 4. 2004 / 19:37Rapid
Ja bych si taky rad prisel zalitat, ale mam tam oba dny na starosti hlidani. Nejak to musim vyresit . Nemohl bych tam prijit treba pred nebo po vystave?
 

Re: Re: Re: Re: výstava Vzduch je opět naše moře - simulátory   27. 4. 2004 / 20:56
Charlie   
Pokud budem na místě, tak proč ne )
 

OT - aktualne o virtualnim letani v CZ   27. 4. 2004 / 21:46
Ray
Chtel jsem se zeptat, co byste doporucili jako zdroj pro info o virtualnim letani v CZ - rekneme aktuality, postupy, rady, neco pro nas, kteri planujeme zacit virtualne letat, a pod..... Prijde mi, ze stranky Ceskeho VATSIMU i IVAO nejsou az zas tak uplne aktualni a informace typu Hokej Fly in, prezentace virt. letani na Aerovce a podobne veci, . se clovek tak po ruznu dozvi na forech.
Tak nevim, jestli jsem neco duleziteho prehlid nebo to tak proste je?
Dik za info
Radek
 

Re: OT - aktualne o virtualnim letani v CZ   27. 4. 2004 / 22:15PavelS
Obávám se, že to tak je - většina informací je především na různých forech a konferencích ( SATCOCZ na Pandora ) , hodně z postupů pro virtuální létání je v sekci Školička na tzv TakeOffu.
Za český VATSIM sděluji, že stále je ve výstavbě zcela nový oficiální web. Část webu s downloady ( vacc-cz.org/download ) je udržována zcela aktuální - a to mapy i některé scenerie.
Učebnice virtuálního online pilota v současnosti neexistuje a asi bude chvíli trvat, než vznikne ( btw. na AVSIMu byla inzerována kanadská škola simulovaného létání za 150$ ).
Upřímně řečeno si myslím, že právě vyhledávání a postupné doplňování vědomostí je jedním z hlavních přínosů virtuálního létání. Pár dotazů zodpovězených zde na foru vydá za několik stránek jakékoliv učebnice.
Za český VATSIM ujišťuji, že se vynasnažíme vyplnit i tuto "vzdělávací" stránku věci, ale asi chápete, že máme všichni i pracovní či studijní povinnosti.
 

Re: Re: OT - aktualne o virtualnim letani v CZ   27. 4. 2004 / 22:34
Ray
Dik za info - predpokladal jsem, ze to tak bude. Kazdopadne dotaz nebyl minen jako kritika, ale spise ujisteni, ze mi neco neuletlo primo pod nosem
Vesmes souhlasim s nazorem, ze kdyz clovek chce, tak si informace najde. Z vlastni zkusenosti vidim asi dve uskali :
- informaci lze najit opravdu hodne a z pocatku je dost tezke s v tom zorientovat. Problem je obcas i v tom, ze info z ruzne doby si treba i protireci (je jasne, ze i virt. letani a pouzivany SW se vyviji)
- osobne nemam problem s anglictinou, ale znam lidi, kteri se chteli neco o virtualnim letani dozvedet, ale jazykem proste nevladnou na takove urovni, aby byli schopni treba jen rozumne prohledavat fora. Predpokladam, ze virtualni ridici toleruji cestinu

Kazdopadne, pokud je nejaka oblast, kde by clovek "z venku" (tj. zatim letajici sam pro sebe) mohl pomoci, klidne to hodte do mailu. Povinnosti mam dost, ale na druhou stranu nejaka drobnost se necha udelat vzdy a kapka k kapce...
 

Re: Re: Re: OT - aktualne o virtualnim letani v CZ   27. 4. 2004 / 23:14PavelS
Poznamky:
- ano, software i system online sítí jako takových se vyvíjí a proto je velmi obtížné vyrobit nějakou trvalejší "příručku", životnost je prakticky počítána na měsíce. je to jedna z hlavních potíží.
- čeští řídící češtinu tolerují, ale obě strany velmi brzy zjistí, že angličtina je jednodušší.
- cesta jak spolupracovat je začít lítat online
 

Re: Re: Re: Re: Re: výstava Vzduch je opět naše moře - simulátory   28. 4. 2004 / 14:31Rapid
Me tam poznate podle oranzove vesty, kterou asi kazdy poradatel dostane ).
 

Re: výstava Vzduch je opět naše moře - simulátory   28. 4. 2004 / 14:45
Tom Meinlschmidt
hezky. ale ani na program se podivat nemuzu. copak do aerovky nedorazilo pdf? (
 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ