FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Letecky den velitele vzdusnych sil Jeden příspěvek | Celý strom
Letecky den velitele vzdusnych sil   29. 5. 2004 / 18:26
1002   
Tak co, jak se vam libil...?
 

Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   29. 5. 2004 / 18:35
david159
??????????????????????
 

Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   29. 5. 2004 / 19:47
1002   
?????????????????, )
 

Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   29. 5. 2004 / 19:53
JBr   
Dal jsem prednost akci lokalni... akrobacie na Z-50, Z-142, predvadecky sportovnich letadel, takrka nozovy let a pristani na jedno kolo s Cmelakem a dalsi. Asi uz me ty roury tak neberou jako driv

img_forumn/r29850_1.jpg (x)
 

Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   29. 5. 2004 / 20:03
Latom   
Čím to je? Nepředpokládám, že by jsi už stárnul.

Ale asi to je důkaz rozumu, že jsi jen zpomalil. A stává se z tebe pohodovkář a vychutnávač 3D volnosti.
 

Re: Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   31. 5. 2004 / 23:31
Karel
obligátní odpověď mediálně známého dr. Skály (protialkoholní) zní: "to je z chlastu, to je z chlastu"

Nic ve zlým Jirko.... to je jenom reminiscence na vlastní zpomalení (reakce v "trubkoletu" versus "motoráček")

Karel
 

Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   29. 5. 2004 / 20:46
Kobos   
A nemas vice fotek? docela by mne to zajimalo. Diky
 

Re: Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   29. 5. 2004 / 20:59
JBr   
Pouzitelnych fotek ja osobne moc nemam, ale behem tydne se snad neco nastrada od ostatnich lidi z klubu a to pak bude na klubovych strankach, kdyztak sem hodim avizo. Kazdopadne mam ale cca hodinu videa (prozatim jeste v kamere), takze to pak nejak proberu, sestrihnu a udelam nejaky klipik... je tam vazne par veci, co stoji za videni
img_forumn/r29859_1.jpg (x)
 

Re: Re: Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   29. 5. 2004 / 21:02
Kobos   
Diky, to bude skvely!!
 

Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   30. 5. 2004 / 01:56
Tommy   
Kdo vodil tu Pajdu? Péťa Biskup?
 

Re: Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   30. 5. 2004 / 09:21
JBr   
Shodou okolnosti se vyskytlo, ze se jeden z nasich mistnich (o ktereho se delime s "Brodakama" ), Honza Adamec, dostal do tymu LSC, takze lital on. 50ka byla ale bohuzel v dobe hlavniho programu potreba v Liberci, takze u nas moc dlouho nepobyla, pred polednem uz mirila pryc. Honza s ni jen udelal jednu sestavicku nad letistem a pak se proletel nad mestem, aby nalakal lidi na odpoledne, kdy sice taky lital, ale uz jen na 142ce (ale rozhodne stejne skvele).
 

Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   30. 5. 2004 / 11:21
j.s.
Já se tam chystal spoalečně s několika kamarády. Leč nakonec z toho nějak sešlo a naskytla se příležitost jiné "lokální" akce, totiž cesta na slet ULL v Nymburce, který by měl trvat ještě dnes, v neděli.
Už jenom cesta byla zajímavější, vlak přece jen není letadlo ) Takže start v 8:40 z LKTB, průlet kolem letiště v Čáslavi a chvliku před desátou přistání v Nymburce jako No. 2 za motorovým kluzákem.
Slibovaných 10 letadel na okruhu nikde, ale hned potom provoz zhoustnul a letadla účastníků sedala v půl až minutových intervalech. Parkovalo se ve dvou řadách podél celé dráhy a letiště bylo zaplněno do posledního místečka.
Provoz neustal ani potom, neustále bylo ve vzduchu několik letadel, některá startovala, jiná přistávala, případně prolétávala ned dráhou. Bylo pořád na co koukat. Obzvláště na provoz řízený u prahu dráhy praporečníkem, který signalizoval letadlům na finále volnou dráhu a pouštěl na dráhu letadla čekající na start. Když jsme ve čtvrt na sedm večer odlétali, na startu jsem byli No. 3. Cca tři - čtyři minuty čekání, vstup na dráhu, okamžitý start, za námi ve frontě na start další čtyři éra, na finále dvě, na okruhu další cca tři. Kam se hrabe Chicago O'Hare )))
Při návratu perlička, na letišti v Brně Medlánkách větroň na navijáku, po startu zatáčka 180° vpravo, klesání cca 45°, loping, pár zatáček a přistání. Asi probíhal výcvik akrobacie )
Přistání v 19:30 na LKTB rwy 10 - beton, přednost jinému ULL přejíždějícímu dráhu a po dotazu na věž pojíždění na vlastní nebezpečí mimo taxiway po asfaltce k hangáru Herbstu.
Moc fajn fajn den, takových moc není )
 

Re: Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   30. 5. 2004 / 18:41
Pips   
Ja tam byl taky Leteli jsme s otcem z Vlasimi, ale hodne brzo rano, let jako v oleji, asi kolem osmy jsme pristavli v nymburku a uz tou dobou tam bylo ve vzduchu asi pet letadel a radily se do okruhu ( predbehl nas tam nejakej bidak se slukou ) a odlitali jsme pryc kratce po tom seskoku parasutristu.Jinak letos tam bylo toho sice dost, ale loni byla ucast daleko vetsi zkus si predstavit jeste zahustenejsi TRI rady letadylek .A docela me mrzelo, ze nepriletel nikdo s tim novym tusim Stingem se zaviracim podvozkem.zato moc se mi tam libily ty slovenky eroplany, tusim, ze se to jmenuje Dynamic a to je fakt brus, klobouk dolu. Taky moc nelituju, ze jsem nevidel roury, tohle byl super vylet.
 

Re: Re: Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   30. 5. 2004 / 22:46
j.s.
Nám to od Brna přes Vysočinu trochu házelo, nazpátek taky. Na parašutisty jsme taky čekali, chvilku před šestou jsem jim dávali deset minut, jinak už jsme se chystali pryč. Skupinové přistání tří parašutisů zavěšených do sebe příjemně překvapilo, škoda, že jsem je měl proti slunci, zkusil bych udělat nějakou fotečku. Dva průlety Anduly byly sice málo, ale byl jsem od ní takových deset metrů a to se mi nestává každý den )
Letadel pro mě bylo až dost, byl jsem na takové akci poprvé. I když to nebyl klasický letecký den, bylo fajn si třeba jen lehnout do stínu pod křídlo a koukat, pořád něco startovalo a přistávalo nebo jen prolétávalo. Provoz řízený praporečníkem jsem taky viděl prvně, připadal jsem si skoro jako na letadlovce - letadla nahusto naskládaná podél dráhy, fronta na zemi na start, ve vzduchu na okruhu taky plno a u prahu dráhy chlap s praporkama a řídil ten frmol, itervaly mezi starty a přistáními minimální. A všechno hodně blízko, přímo u nosu.
Až pak nás napadlo, že jsme tam mohli přespat do neděle, počasí vydrželo až dodneška.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   30. 5. 2004 / 23:04
Pips   
Byl to fakt frmol, to se musi zazit skupinovej doskok tech tri jsem nevidel, protoze jsme akorat tankovali ero a nevidel jsem pres nej poradne na to misto, kde dosedali, za to jsem videl ty dva, kteri zahuceli do ty repky pred drahou 09 andula byla spickova, mel jsem dojem, ze natahnu ruku a muzu ji chytit za kridlo.Priste tam chceme taky pres noc kempovat pod kridlem, tak doufam, ze si tam dame vecer pivo
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   31. 5. 2004 / 00:42
j.s.
Když bude mít "můj pilot" zase slabou chvilku a bude se chtít opět zúčastnit a mě vzít s sebou zase jako závaží, jsem pro )))
Pár fotek co jsem pořídil je zde: http://gallery.photolive.cz/album67
Některé se docela povedly. Jen lituju, že jsem nezachytil frmol na startu, nejsem holt žhavej fotoreportér, co kvůli dobrý fotce vleze i do lví klece ) Fotím jen co se mi naskytne a jsem prakticky pořád ještě začátečník.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   31. 5. 2004 / 13:30
MilanZ   
a další fotky ze sletu UL v Nymburce zde :
http://gallery.photolive.cz/album68

 

Re: Letecky den velitele vzdusnych sil   31. 5. 2004 / 00:28
Zdeněk
V sobotu jsem tam sice nebyl, ale vynahradil jsem si to dnes. Kdyby mi před pár lety někdo řekl, že budu prolítávat ve větroni v 400m nad dráhou přerovského letiště a pod sebou uvidím vedle sebe stát Tornáda, F16, Su22, L29,L39 a pár vrtulníků, tak se ho zeptám co pil... Foťák mě sice tlačil v kapse, ale byl jsem ve vleku a v té turbulenci jsem si netroufl pustit knipl.
 

VWAC
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ