FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 7. 5. 2024, svátek má Stanislav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Jak učinit simulaci VFR v FS9 věrnější než by default? Jeden příspěvek | Celý strom
Jak učinit simulaci VFR v FS9 věrnější než by default?   23. 7. 2004 / 14:46
Rubic
Zdravím všechny příznivce simulovaného létání. Vím sice, že valná většina místního mančaftu tíhne k velkým dopravákům, přesto mám dotaz trochu z jiného soudku. Před časem, no možná trochu větším časem, se tady objevil dotaz a vzápětí i řada fundovaných odpovědí ohledně VFR létání v reálu: co je lepší, jak s tím začít a jestli simulace budoucím pilotům neškodí tím, že je učí nadměrně koukat do přístrojů. Osobně mám s koukáním na přístroje problém, takže bych rád navázal dotazem: kterak simulátor nastavit a upravit, aby mě nutil pozorovat skutečný horizont, nikoliv umělý či vario (VSI)? Koukněte se třeba na ULLa - tahle třída letadel, má umělý horizont jen zřídka - takže jsem si nastavil poruchu. Vario v reálu reaguje se zpožděním v FS9 prakticky okamžitě - neumím řešit. Jasně, doma v obýváku žádné síly cítit nemůžu, ale zkušenější pilot snad poradí kam koukat, jak má vypadat "skutečný" horizont nad kapotou, kdy u hornoplošníku točit zatáčku nazpátek, etc. ... a přitom všem nekoukat na přístroje, případně jiné typy jak v FS9 lépe nasimulovat Zephyra, Sambu, Stinga, Echo.
Za rady typu "Musíš víc cvičit, aby Ti to přešlo do krve (v reálu i v simu)" nikomu vděčný nebudu. Případně poskytnu láhev Tulamorky tomu, kdo o tom přesvědčí moji manželku. Všem ostatním za radu předem děkuju.
 

Re: Jak učinit simulaci VFR v FS9 věrnější než by default?   24. 7. 2004 / 14:15
A.J.Scandall   
No hele, já tě zklamu, to prostě ve FS nejde. Já taky v ní musim čučet do budíků, abych letěl trochu rovně, což v reálu nemusim. Prostě jak nesedíš p...delí ve skutečnym letadle, je to těžký. V tom je ta zrádnost a neřešitelná nedokonalost PC simulátorů. Poloha horizontu se mění podle letadla, váhy, rychlosti, konfigurace klapek, polohy sedačky... A v zatáčce dokonce i podle toho, jestli sedíš vlevo nebo vpravo!

 

Re: Re: Jak učinit simulaci VFR v FS9 věrnější než by default?   26. 7. 2004 / 10:17
Rubic
Děkuji, takové odpovědi jsem se obával. Přesto budu rád, kdyby o soběl nechal slyšet kdokoliv, koho v budoucnu napadne byť sebemenší maličkost nebo improvizace.
 

Re: Re: Re: Jak učinit simulaci VFR v FS9 věrnější než by default?   26. 7. 2004 / 10:47
PavelS
Silně se přikláním k názoru , že simulace "VFR" čili malých letadel je v FS mnohem méně věrná, než IFR lítání.
Nicméně někerá vylepšení jsou možná :
a) zkus joystick se silami. Minimálně si zvykneš na logiku sil v řízení a naučíš se zcela podvědomně vyvažovat.
b) stahni se Cessna 172 od RealAir , která je podle mně jedním z nejlepších modelů pro FS2002(4) a buď opatrný v používání různých no-name volně stažitelných letadel, která podle mně ne zcela dokonale simulují letové vlastnosti zvláště malých letadel.
 

Re: Re: Re: Re: Jak učinit simulaci VFR v FS9 věrnější než by default?   26. 7. 2004 / 11:20
Lubson LKJI
Vizuálně je možné si pomoci a to docela slušně více monitory, já osobně, když si chci trochu slušně zalítat tak zapnu všechny tři monitory, na boky na 17"dám boční pohledy, dopředu na 21" 2D panel a funguje to relativně v pohodě, nevýhodou je investice do kompu (lepší processor, ramět, min dvě video karty)
 

Re: Re: Re: Re: Re: Jak učinit simulaci VFR v FS9 věrnější než by default?   26. 7. 2004 / 11:52
Tragédie v JRD
litani VFR, resp. malych letadel v FSce slouzi k jedinemu .. k zafixovani spatnych navyku, ktere ti pak instruktor, kdyz zacnes litat v realu, musi nasilim vymlatit z hlavy a pazour....
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak učinit simulaci VFR v FS9 věrnější než by default?   26. 7. 2004 / 16:24
Karel
jen jestli to nebude hlavně tím, žes měl špatný návyky (čti lítal s tím blbě) už v FSce D

Karel
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak učinit simulaci VFR v FS9 věrnější než by default?   26. 7. 2004 / 17:05
Tragédie v JRD
Ja ti dam .....
 

Re: Jak učinit simulaci VFR v FS9 věrnější než by default?   6. 8. 2004 / 13:51
Rubic
Takže jsem vyzkoušel a porovnal defaultní 172 SkyHawk a stejnou Cessnu od RealAir. Asi protože se akrobacii neoddávám ani nedostávám éro z plezíru do krizových módů jsem během normálního letu nepozoroval výraznější rozdíly. Možná je to jen tím, že to prostě nepoznám. Co je ovšem výborné jsou zvuky, sice jsem musel environment utlumit už po třech minutách, následkem dvouhodinového letu mi hučelo v hlavě celou noc )
I když už jsem dávno a definitvně rezignoval a vím, že v PC simulátoru se nikdo "opravdu" létat nenaučí, děkuji Pavlovi S i všem ostatním za tip. Díky FS jsem se za posledních 8 měsíců naučil spoustu věcí a je to skvělá zábava .
 

VWAC
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ