FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
navod na on-lajn lítání už asi po 100. -aneb už opravdu nevim jak na to :) Jeden příspěvek | Celý strom
navod na on-lajn lítání už asi po 100. -aneb už opravdu nevim jak na to :)   10. 8. 2004 / 12:09
1002   
Ahoj Simptáci! Zase si Vás dovoluji otravovat s touhle kravinou. Protože je doba prázdnin a dovolených, a s tím spojená všeobecná nuda, tak jsem se rozhodl ze opět zkusím rozjet on-line lítání (uz jsem to asi 3x zkousel dříve, ale po nezdarech jsem to vždy vzdal). Na internetu jsem proběhal všechny návody co jsem našel a ve fóru jsem taky nejednu hodinu listoval-leč bezúzpěšne. Při mých pokusech to asi vypadalo nasledovně (pozn. FS2002,WinXP): Sehnal jsem FSUIPC 3.3 (ve foru by doporučován starší ale toho jsem jaksi neobjevil). Celý jeho obsah jsem rozbalil do MODULES. Pak jsem nainstaloval SB 2.3 a Teamspeak. Ve FS jsem přes Multiplayer vše nastavil dle návodů a spustil let (letiště Heathrow). Poté jsem měl snahu zaregistrovat SB v FSUIPC. Kód jsem nikde nenasel tak jsem pouzil ten, ktery se objevil ve fóru. FSUIPC mi akorát poděkovalo a tím to zkončilo takže nevím jestli to bylo úzpěsné . FS jsem dále hodil do lišty a spustil SB HOST a nasledne SB. podlé návodů jsem se prokousal do místa kde se má vytvořit Letový Plán atd.(na obrazovce s letadlama a tlačítkem "GET TO THE ACTION to hodilo upozornění ze FSUIPC je požíván a neregistrován, nebo něco v tom smyslu) Pak jsem hodil Connect a zadal adresu serveru. Po opětovném návratu do FS se ale nic nezměnilo a celé letiště bylo prázdné. Jeste dodám ze v seznamu frekvencí byla jen jedna dostupná frekvence -UNICOM. Na tomhle místě jsem zakončil další pokusy o propojení. A proto bych Vás chtěl poprosit o nějaký doslova "BLBUVZDORNÝ" návod na propojení a nastavení všech potřebných programů (Teamspeak je taky velmi zajímavý program na jehož nastavení a používání ve FS jsem nepřišel ) ) Eventuelně bych pak mohl případný "BLBUVZDORNÝ" postup nějak seskládat do článku, který by se mohl zveřejnit na Periskopu pro podobné letuchtivce... předem moc díky za pomoc
S pozrdavem Petr )))
 

Re: navod na on-lajn lítání už asi po 100. -aneb už opravdu nevim jak na to :)   10. 8. 2004 / 14:00
PavelS
Z popisu je patrné , že jde o pokusu o připojení na IVAO. (Pro VATSIM se musí ještě použít SBRelay.)

Jako hlavní problém vidím verzi FSUIPC. V FS2002 nepřináší verze 3.x žádné výhody.
Doporučuju najít a instalovat verzi 2.975 nebo i nižší, kde se odbourají potíže s registrací.

Verze 2.975 --> našel jsem ji cca po 5minutách triviálních dotazů cca před měsícem na webech různých VACCů ( Google apod ). V případě zájmu Ti ji mohu poslat z domova (=nejdříve v noci ).

Tímto bych začal.
 

Re: Re: navod na on-lajn lítání už asi po 100. -aneb už opravdu nevim jak na to :)   10. 8. 2004 / 14:30
Tragédie v JRD
Pavle ... SBRelay se musi pouzit i na IVAO ... a jedna se o utilitku ktera umozni pouzivat sqbox i z FS2004 (tazatel ma FS2002 tak predpokladam, ze ani na VATSIM by ji nemel potrebovat...?)

TK
 

Re: Re: Re: navod na on-lajn lítání už asi po 100. -aneb už opravdu nevim jak na to :)   10. 8. 2004 / 14:46
PavelS
jo beru zpět, SBRelay není samozřejmě pro FS2002 potřeba nikde a pro FS2004 všude

Omluva.
 

Re: navod na on-lajn lítání už asi po 100. -aneb už opravdu nevim jak na to :)   10. 8. 2004 / 15:28
Karel
http://www.ivao.org/training/tutorials/howto.html

můžeš zkusit i toto...
http://www.ivao.org/training/tutorials/fs2004sb2/en/
(kromě kroku 1. a následného Host Session (misto Join) je to prakticky stejné)

FSUIPC 2.9.5
http://www.ivao.org/data/files/software/fsuipc2975.zip

Když si pozorně (tím myslím alespoň jednou) projdeš stránky sítě, ke které se chceš připojit, vše potřebné tam najdeš. Neklesej na mysli, pokud se připojíš a v ATC Directory vidíš jen UNICOM, je to mimo jiné známka toho, že tam prostě žádný ATC v danou chvíli není. Použij utilitu ServInfo (http://library.avsim.net/sendfile.php?DLID=40824), pomocí které si najdeš řízené oblasti. Tam se připoj a pak uvidíš...

Karel
P.S. zkus to dnes na Ruzyni, bude pravidelný Online Day IVAO CZ, takže fully staffed!!!
 

Re: Re: navod na on-lajn lítání už asi po 100. -aneb už opravdu nevim jak na to :)   10. 8. 2004 / 15:43
1002   
Toš přátelé! Zatim moc diky. Zkusim to nejak pohrabat a snad se to rozjede
 

Re: Re: Re: navod na on-lajn lítání už asi po 100. -aneb už opravdu **vím jak na to :)   10. 8. 2004 / 16:56
1002   
Tak pánové! Kdybych měl možnost, tak vam dnes platím pivo! (Akorat ten Přerov je trošku zruky) Tak jsem to zkusil a nejak jsem se ocitl na Newcaslu (mlha, vetřík) ale hrdinně jsem měl VFR ikdyž se řídící ptal jesli na tom trvám . Dal jsem 2 touch and go a prej to bylo v pohode a cituji "It was pleasure,thanks for the trafic" (podle řídícího). Akorat jeste ten Teamspeak,nebo rodger wilco rozchodit a bomba. Při tom psani jsem nejak těžce nestíhal Nebo je na to zase nejaka finta? Každopádně moc diky za pomoc, hned je to veselejší )))))
 

Re: Re: Re: Re: navod na on-lajn lítání už asi po 100. -aneb už opravdu **vím jak na to :)   10. 8. 2004 / 18:02
1002   
že ještě otravuju, může mi někdo poradit kde seženu nejakej navod na tu hlasovou komunikaci? Nejak to neumim nainstalovat a ani nevim jak se poté následně přechází mezi frekvencemi. Mimochodem na IVAO je ke stazeni (cca 5MB) multimedialni prezentace jak se připojit i s obrázkama a názorným příkladem). Podle tohodle je to uplná brnkačka... akorát to končí připojením a o Team speaku tam není ani zmínka
Diky Petr
 

Re: Re: Re: Re: Re: navod na on-lajn lítání už asi po 100. -aneb už opravdu **vím jak na to :)   11. 8. 2004 / 09:41
Karel
hledej zde...

http://www.ivao.org/ts/

Karel
 

Re: Re: Re: Re: Re: navod na on-lajn lítání už asi po 100. -aneb už opravdu **vím jak na to :)   15. 8. 2004 / 16:28
Matthew
Ehm, tak jsem to zkoušel podle toho návodu a naisntaloval vše, co se tam psalo, ale nějak se mi v nabídce připojení ve FS2004 nechce zobrazit možnost připojit se ke stránkám IVAO. Nevim, co s tím. Mám WInXP. Prosím poraďte.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: navod na on-lajn lítání už asi po 100. -aneb už opravdu **vím jak na to :)   15. 8. 2004 / 19:37
1002   
Pokud je to stejny postup jak u FS2002 tak v samotne FS zadas akorat nastaveni multiplayeru (podle navodu) A dal pokracujes v pripojovani k siti ve Sqawkboxu kde sit, ve ktere poletis zadas adresou serveru (na internetu mas vzdy aktualni seznam) a pak jedes dal podle navodu. Pokud bys chtel s necim okolo toho pripojeni pomoct, tak napis a pokusim se pomoci. Po velike pomoci tady PANU ONLINE PILOTU (moc jim timto dekuji) uz to umim.
PS: v porovnani s tim ostatnim co te ceka (navigace, anglictina, uplne odlisny zpusob letani nez u normalni offline hry...) jsou ty nejasnosti okolo pripojeni uplna prkotina-teda aspon me se to tak zda... )
Hodne stesti a letu zdar
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ