FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Dotaz na tvůrce scenerií - podklady Jeden příspěvek | Celý strom
Dotaz na tvůrce scenerií - podklady   17. 8. 2004 / 09:59
SWT
Chtěl jsem se zeptat zkušených tvůrců letišť - podle čeho děláte ty letiště a kde to sháníte? Myslím tím podklady - rozmístění objektů, jejich rozměry, fotky pro tvorbu textur atd.
 

Re: Dotaz na tvůrce scenerií - podklady   17. 8. 2004 / 11:11
kuma   
Základní informace lze získat v tzv. AIP, což je taková oficiální encykopedie létání v tom kterém státě. Má několik dílů - svazků, každý v kroužkových deskách a tomu, kdo ho spravuje a taky platí (měl by být k dispozici na každém veřejnbém letišti) chodí pravidelně nové a nnové stránky, které se zakládají do správných míst - a tak se udržuje stále čerstvý. Ve svazku III jsou všechna platná letiště - vždycky popis, kontakty, důležité informace o provozu, mapka okolí 1:200.000 a plánek dispozice (taky v měřítku). Tam jsou všechny dráhy, budovy, komunikace, větrné rukávy atd. - takže se dá vyjít zplánku, pak skouknout to letiště, nafotit textury a dát se do práce. Není to zas tak jednoduché (Rutyně má ten "plánek" hustě potištěný ve formátu skoro A3), ale pro začátek to stačí. Na nejbližším letišti se dá dohodnout, že buď za dobré slovo nebo levný obolos udělají xerox vybraného letiště - nebo se při známosti s "náčelníkem" dá dohodnout, že staré listy vyřazené z AIP nebudou házet do kamen, ale že si je nějaký šílenec bude odebírat. Dá se tak udělat "zrcadlový AIP", pro skutečné létání je nepoužitelný, protože je vždy o 1 vydání starší a tedy neplatný, ale pro virtuální letce je to poklad.
 

Re: Re: Dotaz na tvůrce scenerií - podklady   17. 8. 2004 / 11:35
SWT
Jo, jasný, AIP máme na letišti, přístup k AIPu není problém, ale tam nejsou rozměry budov a tak. Navíc řekněme Ruzyni by byl asi trošku problém nafotit ... no, zdálo se mi že je tu spousta letišť docela podrobně i s texturama tak mě zajímalo jestli jsou nějaké "tipy, triky, postupy" jak se k tomu dostat ...
 

Re: Re: Re: Dotaz na tvůrce scenerií - podklady   18. 8. 2004 / 15:42
kuma   
víc nevím, zeptej se cíleně mailem nějakého "profíka" (třeba Toma Meinlschmidta, který dělá naše letiště. Já když jsem to zkoušel, tak jsem prohlídnul všechny plány co máme na letišti, včetně "snímku pozemkové mapy" a nebylo to moc k ničemu, stejně jsem to všechno musel odkrokovat - i s rozměry hangárů a tak).
Bez focení to asi jde blbě...
 

Gonzo
VWAC
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ