FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 7. 5. 2024, svátek má Stanislav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Hardwarova akcelerace a FS.... Jeden příspěvek | Celý strom
Hardwarova akcelerace a FS....   23. 8. 2004 / 18:53
Totti10
Chtel bych se zepat na jednu vec ohledne nastaveni graficky karty (mam GeForce 2). Zjistil sem, ze nektery veci jedou ve win nekdy i dost vyrazne lip kdyz se nastavi Hardwarova akcelerace (START - NASTAVENI - OVLADACI PANELY - SYSTEM - VYKON - GRAFIKA) na uplne nejnizsi hodnotu "zadne". Nevite nekdo, jak to je s FS2002?
 

Re: Hardwarova akcelerace a FS....   23. 8. 2004 / 20:02
kamkol
U FS9 Microsoft doporucuje nastavit tuto hodnotu na 3. carku zprava: "zakázat všechna urychlení ukazatele a vykreslování." U FS9 mi to pomohlo z rozostřováním textur, jak to bylo v FS2002 si nepamatuju, protože jsem problémy neměl.

Doslova píše:

Adjust Hardware Graphics Acceleration
To adjust graphics hardware acceleration, use the method described for your operating system:

Microsoft Windows 2000 or Microsoft Windows XP

Click Start, point to Settings, and then click Control Panel.
Double-click Display.
On the Settings tab, click Advanced.
Click the Troubleshoot tab.
Move the Hardware Acceleration slider two notches to the left of Full (the Disable all cursor and advanced drawing accelerations setting).
Click OK, and then click OK again.
Test the game.
 

Re: Re: Hardwarova akcelerace a FS....   23. 8. 2004 / 21:17
Pips   
Ja nevim panove, ale prijde mi to jako nesmysl.rekl bych ze MS tohle muze doporucovat u starych a problemovejsich karet.FSka pracuje na bazi akcelerovane 3D grafiky a tudiz pokud mate graficky karty a to treba i GF2, kterezto jsou graficke 3D akceleratory a vypnete jejich hardwarovou akceleraci, nemuze to chodit lip, protoze to zacne pocitac dopocitavat a renderovat softwarove.Takze procaku jeste pritizite tim, co ma na starosti grafika.neprijde mi to idealni.Samozrejme ze to pak prestane rozostrovat textury, protoze software render nezna funkci anisotropniho filtru, coz je ficura akcelerovane grafiky.jsou to jenom takove uvahy nahlas, ale stejne si myslim, ze jste se nevydali zrovna tou spravnou cestou.
 

Re: Re: Re: Hardwarova akcelerace a FS....   23. 8. 2004 / 21:29
Tragédie v JRD
Presne tak .. ja jsem tenhle tred sledoval , ale radeji jsem do nejnezasahoval, protoze tu padlo hodne hlouposti ... samozrejme, stahovat toto nastavanei je opravdu dosti nebetycna pitomost.. krome toho ze se spomali FSka se vym vyrazne spomali winowse .)
 

Re: Re: Re: Hardwarova akcelerace a FS....   23. 8. 2004 / 21:30
Luděk Ch.
Ono se to netýká přímo 3d grafiky, teď jsem to zkoušel a výsledek byl ten, že ve FS se zobrazoval ukazatel myši jen při pohybu s ním a i při tom poblikával. V některých režimech možná bylo trošku lepší FPS, ale celkově byly při nastavení dle návodu (tj. snížení o dva dílky) spíš problémy. Mylsím, že nebyl správně pochopen účel tohoto nastavení, ne nadarmo je to v záložce "Poradce při potížích".
 

Re: Re: Re: Re: Hardwarova akcelerace a FS....   23. 8. 2004 / 22:21
Pips   
Ano tvuj dodatek s troubleshootingem je naprosto presnej Zkratka : Tudy ne, pratele !
 

Re: Re: Re: Re: Hardwarova akcelerace a FS....   24. 8. 2004 / 10:14
kamkol
Tak, tak, máš pravdu, opravdu se to týká jen těch, co mají potíže s vykreslováním textur. Naštěstí tady nikdo takový není ...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Hardwarova akcelerace a FS....   24. 8. 2004 / 23:29
Fero
No, já třeba mám problémy s vykreslování textur. Teda jestli je to to co myslím, ve větší dálce se zobrazí jenom takový zelený flek... Dá se to někde nastavit?? Mám Geforce4 a WIN XP a to coste tu popisovali sem nikde nenašel (
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hardwarova akcelerace a FS....   25. 8. 2004 / 07:23
Luděk Ch.
To není problém s vykreslováním, to máš nastavené ve FS. Myslím, že stačí zaškrtnout políčko "extended terrain texture" a mělo by to být ok. Jinak se plná textura země zobrazuje jen v poměrně malém okolí letadla.
 

... Re:: Hardwarova akcelerace a FS - textury   25. 8. 2004 / 10:42
OK-Milda (BHA410)   
Když už se zde přetřásají ty problémy s texturama, tak mám trošku jiný problém. U mne se vzdálenější textury více pokrývají jakoby silnější mlhou, takže část krajiny v blízkosti letedla je ostře ohraničena prostorem v mlze. Patrné to bývá zpravidla při letu ve vvyšších výškách. Ovladače mám Nvida 56.72, GF FX5900XT, WIN XP Pro, DX9c, fs9. A jen pro zajímavost ovladače 61.77 mi při zapnutém anizotropním filtrování způsobí nefunkčnost FS9 - už při výběru letadla se tyto začnou vykreslovat tak pomalu, že by ani den nestačil.
 

Re: ... Re:: Hardwarova akcelerace a FS - textury   25. 8. 2004 / 17:08
AndreW   
Zajimave. Mam prakticky tu samou konfiguraci s ovladaci 61.77 a mam stale forcnute (prez nastaveni v nVidia ovladacich) 2x FSAA a 4xAniso a vubec zadne problemy nemam. Kde a na jakou uroven zapinas aniso?
 

Re: ... Re:: Hardwarova akcelerace a FS - textury   25. 8. 2004 / 17:51
Luděk Ch.
A máš zaškrtnuté to "extended terrain textures"?
 

Re: Re: ... Re:: Hardwarova akcelerace a FS - textury   25. 8. 2004 / 21:22
Fero
já sem to teď zaškrtl a je to o hodně lepší.... hodně v dálce to ejště není ono ale s tím už asi nic nenadělám. Jo kde stahujete ty ovladače na Nvideu?? mně to z jejich stránek nešlo stáhnout
 

Re: Re: Re: ... Re:: Hardwarova akcelerace a FS - textury   25. 8. 2004 / 21:55
Luděk Ch.
Pokud máš WinXP, tak odsud: http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_61.77
Někdy to chce zkusit víckrát, nemusí se to rozjet hned napoprvé. Ale teď jsem to zkoušel, verze international (obsahuje i češtinu) z "primary download site" a funguje to.
 

Re: Re: Re: Re: ... Re:: Hardwarova akcelerace a FS - textury   25. 8. 2004 / 22:15
Fero
dobrý dík už vím proč mi to nejelo
 

Re: Re: Re: ... Re:: Hardwarova akcelerace a FS - textury   26. 8. 2004 / 14:31
AndreW   
Stahuji drviery pro NV z http://www.guru3d.com/ ,ale pozor!! casto se tam objevuji beta verze driveru (nejsou WHQL). Pokud si je nainstalujes, je pochopitelne, ze ti neco nemusi fungovat. (posledni jsou 66.00)
Ja osobne stahuju vsechny ty drivery a ruzne je zkousim, ale pro provoz v FSce pouzivam WHQL drivery, ktere se na teto sajte objevuji mnohem drive nez oficialne na NV home.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ