FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 19. 5. 2024, svátek má Ivo Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů? Jeden příspěvek | Celý strom
On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   30. 8. 2004 / 14:33
MT.
Ahoj všem, mám jeden dotaz - jak se dá nastavit následující - včera jsem létal on-line na IVAO a na letišti byl kromě mne ještě jeden hráč. Byť měl Beechcraft Baron (nebo něco takového), viděl jsem ho jako sebe tj. stejný typ letadla (B736) i stejný repaint. Jen zvuky byly jako Beech a já se pořád rozhlížel, kde je ta cessna schovaná? Co s tím? Musí se něco doinstalovat? Jak to ovlivnit? Díky.
Milan.
   Seznam příspěvků  

Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   30. 8. 2004 / 14:40
Tragédie v JRD
Pokud blbe vyplnil typ letadla pri vyplnovani flighplanu tak s tim nic neudelas....

Vse potrebne, co potrebujes, se ti instaluje pri instalaci sqboxu ....
   Seznam příspěvků  

Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   30. 8. 2004 / 15:56
Filip   
Tam se musí napsat typ letadla z aircraft.cfg?
   Seznam příspěvků  

Re: Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   30. 8. 2004 / 16:12
PavelS
Ne proboha.
Ve SquawkBoxu je obrazovka , kde se vyplňuje letový plán ( z menu tuším: File Flight Plan ). V té obrazovce nahoře je rozbalovací menu s volbou letadla se kterým letím.
Pro lítání na síti je rozhodující to letadlo, co je uvedeno zde, ne to, se kterým se letí v FSce. Zde vybraný model se přenáší na síť a vidí ho ostatní účastníci na síti ( pokud oni mají takové letadlo nainstalováno ).
Základem správného zobrazení letadel mezi účastníky je :
- správná instalace SBoxu ( jak píše Tragéd v JZD, je tam defaultně obsažen základní set letadel, takže byste se měli vidět správně )
- správná volba letadla v menu File FlightPlan.
   Seznam příspěvků  

Re: Re: Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   31. 8. 2004 / 11:21
MT.
Bohužel z toho nejsem moc moudrý. Zkusím shrnout vaše odpovědi:
- když vyplní "spoluletec" správně FP tj. vybere letadlo z menu ve SqB a má ho správně nainstalovaný, mělo by se mi vše zobrazit správně
Asi mi to nefunguje:
- včera měl jeden brit, kterého jsem potkal, ve FP Boeing 736 (doufám, že měl správně nainstalovanej SqB a vybral ho z menu) a u mě se zobrazil jako Learjet 45
Dotazy tedy:
- kde je provázanost mezi letadly z SqB a letadly zobrazovanými v FS-ce? Ta se instaluje se SqB?
- jak je to s repainty? Berou se z AI repaintů? A nebo už chci moc?
Díky.
MT.
   Seznam příspěvků  

Re: Re: Re: Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   31. 8. 2004 / 11:41
PavelS
Otázky máš správný :
spolu se SB se instaluje tzv. knihovna CSL. To je knihovna tvarů ( repaintů ) letadel, jejichž typy ( nebo typy a reapinty ) se objevují v menu při vyplňování FPL. CSL doinstaluje uvedené tvary přímo do FSky.
Když pak přijde ze sítě informace, že protistrana je B737-600 company BritishAirways, tak se přes SB přenese do FSky a ta hledá, zda má toto letadlo a tuto company nainstalovánu mezi tvary letadel přidanými knihovnou CSL. Pokud najde, zobrazí letadlo a company, pokud nenajde, tak zobrazí nějaké defaultní letadlo.
Čili : je potřeba , aby jste oba měli nainstalován soubor CSL obsahující stejné repainty.

Bohužel je to ještě komplikovanější: knihovna CSL se dá postupně rozšiřovat o další typy a řada pilotů to dělá. Proto se, zvláště na cizích letištích, objevují nové tvary, které Tvoje FSka není schopna zobrazit ( doplňky CSL lze najít na AVSIMU ).

Aby to nebylo tak prosté, tak ještě před časem se objevila konkurenční platforma tvarů nazývaná VIP. Princip je stejný jako u CSL, ale musí se doinstalovat. Aby se to trochu zjednodušilo, je na http://www.vacc-cz.org/download v sekci Pilots společná instalace obou knihoven. To by mělo umožnit vidění většiny letadel správně.
==============
Já celý problém vidím tak, že cílem lítání na VATSIM/IVAOu není 100% vidět ostatní správně. Koncepce a smysl onlinu je o něčem jiném. Hlavní problém je v tom, že pokud nemáte instalovány shodné tvary, systém se znatelně zpomaluje, jak FSka vyhledává neexistující letadla. Proto je dobré mít aspoň část knihoven správně nainstalovánu, abys nebrzdil sebe ani okolí.
   Seznam příspěvků  

Re: Re: Re: Re: Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   31. 8. 2004 / 12:21
Tragédie v JRD
a ja si Pavla dovolim doplnit .. situace se postupem casu zlepsuje a v novych verzich softwaru se toto snazi lepe a lepe vyresit.. Nemohu mluvit za VATSIM, o jehoz novem softwaru nemam zadne informace, ale na IVAO se v soucasne dobe zkousi novy klient, ktery funguje na principu typu a volacky ...

Vychazi z toho, ze kazdy typ ma defaulnte v FS svou volacku a svuj typ (navic jeste standardizovany podle realu) ... kdyz se jeden clovek pripoji na IVAO tak si jeho pilotni klient zjisti, jakym typem letadla leti a jakou ma v FSce volacku (napr. pokud letim korektne nastavenym Boeingem 737-400 ceskych aerolinek tak muj klient do sveta vysila informaci ze letim typem B734 s volackou CSA-LINES).

Jiny pilot, ktery vedle me stoji na stojance, dostava tedy informaci B734 a CSA-LINES. Jeho pilotni klient tedy nejdrive mezi nainstalovanymi letadly hleda takovouto kombinaci. Pokud tuto kombinaci najde, tak neni co resit a zobrazi ho. Pokud tuto kombinaci nenajde, tak se snazi zobrazit prvni typ letadla, ktery by odpovidal typu B734 - tkaze se ti alespon zobrazi spravny typ letadla, byt s jinym naterem. A at v pripade ze vubec takove letadlo nemas, tak i spoluhrace zobrazi stejnym typem jako tebe.
   Seznam příspěvků  

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   31. 8. 2004 / 12:33
PavelS
Já si zase dovolím doplnit Tomase:

Předpokládám, že v připravovaném pilotním klientovi VATSIM to bude plusminus stejně jak on popisuje, protože stávající systém je zoufalost.

Rovněž z těchto důvodů ( dožívání stávajícího stavu ) nepovažuju 100%ní vidění okolí za nejdůležitejší.
   Seznam příspěvků  

Re: Re: Re: Re: Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   31. 8. 2004 / 13:14
MT.
Ano, on-line létání není o tom vidět všechny letadla perfektně, přesto je nepříjemné, když člověk letí v neřízeném FIRu a vidí před sebou Boeing (teda podle popisu v FS-ce), který ale letí hoooodně pomalu. A nakonec přes servinfo zjistí, že to je Cessna. Ale ještě mám dotaz - kde a jak je možné zjistit, že se CSL knihovna do FS-ky nainstalovala správně (FS2004)?
MT.
   Seznam příspěvků  

Re: (7x): On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů? ASI VYŘEŠENO   31. 8. 2004 / 14:46
MT.
Tak jsem právě zjistil, že při instalaci SqB se mi CSL knihovna nehodila do FS-ky (nemám standardní adresář Microsoft Games/Fligh Simulator...), ale do rootu disku. Zkusím tedy večer (teď nejsem u domácího PC) obsah přesunout do Aircrafts a uvidíme. Ale řekl bych, že to bude tím.
Díky všem.
MT.
   Seznam příspěvků  

Re: Re: (7x): On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů? ASI VYŘEŠENO   31. 8. 2004 / 18:03
1002   
Čau! Ja mam problem, ze ve FS2004 mi pri pripojeni vse funguje, az na to, ze nevidim okolni letadla CSL knihovnu jsem vytahl z FS2002 a nakopiroval do slozky Aircraft v FS2004 (mam nainstalovany jak 2002 tak 2004) U 2002 vse jede bez problemu, ale ta 2004 porad zlobi...
PS: po pripojeni (pres FS2004) se i v programu SERVinfo ukaze ze jsem ve vzduchu ale letadlo letici tesne u mne vubec nevidim...
Predem diky za pomoc
   Seznam příspěvků  

Re: Re: Re: (7x): On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů? ASI VYŘEŠENO   1. 9. 2004 / 15:18
xWing   
To vyzera na problem s nezaregistrovanim SB vo FSUIPC.
   Seznam příspěvků  

Re: Re: (7x): On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů? VYŘEŠENO   1. 9. 2004 / 10:47
MT.
Ahoj, jen potvrzuji, že vše opravdu zafungovalo, stačilo CSL adresář dát do Aircraft. A už vidím, hurá ))
MT.
   Seznam příspěvků  

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ