FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 22. 5. 2024, svátek má Emil Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
HW seriál: Hypermačkův jeppesen FS Jeden příspěvek | Celý strom
HW seriál: Hypermačkův jeppesen FS   25. 1. 2010 / 09:33
MzM   
..další víkend, další pokroky...
Dokončil jsem činnosti destruktivní (odpájení drátů, odškrabání nechtěných spojů na plošňáku a td) a pustil se do věcí konstruktivních, připájel jsem asi 40 diod, teď ještě vymyslím nějaké udělátko na zkulturnění spojů (až to vymyslím, zrealizuju a nafotím, tak vám to bude jasné), podrátuju to, vyrobím dvě MJ16 zapojím, zalítám a vrátím

Myšlenky:
- na hlavním panelu je vlevo nahoře vypínač (celé se to tím nejspíš zapínalo) - zapojit jako knoflík joye nebo to tím celé zase zapínat?

- na obrázcích je vidět, že mechanika pák (plyn, otáčky vrtule, mix) je připravená na 6 os. Kapacita elektroniky (schopnost zpracovat), tu je. Kdyby se našel někdo šikovný a dodělal z plechu vyřezané páky, mohlo by se dodělat. Já na to určitě nemám prostředky, ale tuším, že by se někdo najít mohl. To bych ale dělal jako případnou druhou vlnu, až se majitel dostatečně vylítá s jednomotory.

- uvnitř budou dvě MJ16, předpokládám, že je naprogramuju tak, aby se jedna hlásila jako řekněme JPS1 a druhá JPS2. Nějaké jiné návrhy? (max. 4 znaky, ideálně všechny 4 znaky - třeba F-15, jsou 4 znaky ), dovnitř dám USB hub, takže ještě 2 USB dírky vytáhnu ven, nejspíš zezadu, abych nekazil hezký vzhled předního panelu.

- kdybste to ještě někdo někdy našli (myslím ten jeppesen), tak doporučím raději výrobu plošňáku, bude to lepší

- kdesi zmiňovaná přestavba pomocí střev z klávesnice je poměrně hloupá, protože většina tlačítek jsou přepínače (klávesnice zvládne max 3-4 současně sepnutá tlačítka) a dost dobře si nedokážu představit, jak se řeší točítka (už jste si jistě zvykli na to, že točítky označuji rotační mechanický snímač polohy).

ještě nějaké fotky.
První dva jsou pohled na mechaniku pák, kde je vidět, že předělání na 6 pák je otázka výroby plechu s "odstrkovací" packou a našroubování vhodného kolečka nahoru. Plyny by šly hned, držátko je ze dvou částí. Celý panel jde sundat bez klíčů nebo šroubováků, tak předpokládám, že někde existuje kompletní pákostroj .
Třetí fotka je demotovaný plošňák před destrukční částí etapou. Už nikdy nebude tak hezký, ale zase pojede
37274 B / 600 x 450 / P1230096.JPG
23670 B / 600 x 450 / P1230098.JPG
43654 B / 600 x 450 / P1230101.JPG
 
Gonzo
VWAC
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ