FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 5. 5. 2024, svátek má Klaudie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Doporučení na joystick pro FS??? Jeden příspěvek | Celý strom
Doporučení na joystick pro FS???   4. 9. 2004 / 12:16
Švící
Zdravim všechny, potřebuju si pořídit joystick s Force Feedbackem a nevim jakej.. Měl by někdo nějaký doporučení? Cenově bych se nerad dostal nad 1200, max. 1500 Kč. Dík
 

Re: Doporučení na joystick pro FS???   4. 9. 2004 / 13:14
Eidi   
Tak force feedback joystick seženeš tak za 1500 a vejš. (( MOžná nejlevnější s force feedback seženeš tak za 1495,-
 

Re: Doporučení na joystick pro FS???   4. 9. 2004 / 13:25
Eidi   
Možná ještě, jestli by ti nevadilo kdyby ten joystick neměl force feedback, tak seženeš klidně za 1200 úplně nádherenej. Ale pak v kalibrování joysticku ve FS bys musel nastavit reverse a tah!
 

Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   4. 9. 2004 / 13:35
Swordfish   
Já mám Logitech wingman force 3D a zatímn s ním nebyl žádný problém.Stojí cca 1.600,- kč a má forcefeedback.
 

Re: Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   4. 9. 2004 / 15:00
Tomas_C
Ahoj, chcel by som sa opytat,mam tiez LOGITECH WINGMAN FORCE 3 D, mam jeden problem. Neviem ci mam joysticj uz vybehany, ale pri rolovacke, alebo pri lete mam problem s ovladanim smeroveho kormidla. Paka joysticku ma v neutralnej polohe(v strede) volu cca 0.5 cm. Neviem ci je to technicka chyba alebo je to OK. Staci sa len dotknut jednej krajnej polohy a lietadlo sa hned dava do strany skoro 100%. Skusal som ho vycentrovat, pripadne zmenit SENSITIVITY ale nepomaha to.
Za radu vopred dakujem
 

Re: Re: Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   4. 9. 2004 / 17:38
anatolij   
Konkrétně ti neporadím, ale já mám Logitech Extreme 3D Pro a jsou s ním jenom problémy. Po několika hodinách používání má taky vůli cca 0,5 cm. Ten co teď mám je nový (měsíc) a zatím vcelku jede, předtím jsem měl pár měsíců stejný typ a ten měl problémy s kalibrací, třepal se v kalibraci, když jsem nedržel páku, .... Směrovka šla jen do poloviny max výchylku vpravo ....
Kámoš měl Force 3D a taky ho reklamoval po pár měsících - joy se začal samovolně třást po zapnutí PC, řešilo se to výměnou za nový.
Vždy jsem měl za to, že joye firmy Logitech jsou velice kvalitní. Není tomu tak - mám spoustu známých s Logitechy Extreme 3D Pro a už se u nich také začínají objevovat problémy s kalibrací a vůlí. Technická kvalita Logitechů je otřesná. Mám doma ještě starý dobrý MS FF a ten jede tak 6 roků a bez problémů (až na upadlý káblík, ale to je drobnost).
 

Re: Re: Re: Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   4. 9. 2004 / 21:34
Jirka Chvátal (OK-PTH)
Přesně tak, joy microsoft Sidewinder Force Feedback Pro 2 co mám používám už cca šest let hodně intenzivního používání (2 uživ. na 1 PC skoro každý den) a nemůžu tvrdit že by měl byť MINIMĹNÍ vůli nebo jakejkoli problém .. Chodí jak má, tlačítka tlačítkují, HAT hatuje, vůle žádné, citlivost vynikající, reaguje na jakýkoli i sebemenší pohyb a hlavně se nemusí nikdy kalibrovat. Kovový vnitřek a optiké snímání tam prostě není jen tak ze srandy. Já za sebe se jen třepu aby neumřel protože bych pak asi ronil slzičky. je obrovská škoda že se MS na joye vykašlal. Orientoval se prostě na kvalitu a to se dneska už moc nenosí ... Do Logitecha bych rozhodně nešel, jsou to levné plastové krámy. Toš tak ogaři.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   4. 9. 2004 / 21:58
Luděk Ch.
Mám sice Sidewinder 2 bez FF, ale nelituju těch 2000kč, co stál, protože kamarádi za ty čtyři roky, co ho intenzivně používám, zlikvidovali několik "kvalitních" Geniusů a Logitechů, v součtu určitě daleko dražších. Vůbec si nedovedu představit, čím ho nahradím, až se třeba časem taky rozloučí. Největší výhoda, je rozhodně snímání polohy bez potenciometrů, tj. bez jakéhokoliv poskakování kolem středové polohy a taky bez nutnosti kalibrace. Asi bych se nebál koupit i bazarový kousek, pokud by byla možnost ho vyzkoušet na místě, protože tento typ joye buď funguje kvalitně nebo nefunguje vůbec a nic mezi tím. Ale obávám se, že takových joyů se nikdo nezbavuje, nic lepšího totiž nekoupí. Zkusil bych vymést všechny obchody, jestli někde kousek nevyhrabou.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   5. 9. 2004 / 08:37
Sněhulák   
I ja můžu potvrdit, Logitech Force 3D, půl roku, vše funguje supr, jen směrovka je uplně hyn.... .-(( vůle taky těch 0,5-1cm, a bud 100% nebo nic..... ale moc mě to nes.... pač mám pedály .-))

Takže mé doporučení:
klidně logitech Force 3D, ale jen s pedály, směrovku na džoji nepoužívat... V této konstalaci sem plně spokojen.....
malé s feedbackem a dopravaky bez a pěkný....

Samo Sidewinder by byl 300% lepší jen ho sehnat .-)))

A pokud máte někdo jiný typ na joy do 1500 tak sem s ním......
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   6. 9. 2004 / 11:56
Švící
Díky všem za info! Logitech teda pořizovat nebudu a jak to vypadá, chtělo by to sehnat MS Sidewinder.. Proč jen ho přestali vyrábět..?
 

Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   6. 9. 2004 / 11:51
Švící
No já počítám, že za to dám těch 1500, ale nerad bych dal víc...
 

Re: Doporučení na joystick pro FS???   4. 9. 2004 / 20:16
Willy
Ja bych jedno doporuceni mel, ale bohuzel pro nej bys musel sahnout hloub do kapsy a navic bys taky musel ozelet force feedback - jmenuje se CH Products.

Podle me je to asi jedno z nejlepsich ovladacich zarizeni pro FS a i kdyz je ponekud drazsim resenim, tak je to urcite investice, ktera za to stoji.

A mimo to, myslim ze ForceFeedback stejne neni prilis silnou strankou FS a odezvy nejsou prilis realisticke, mel jsem moznost vyzkouset se Sidewinderm od Microsoftu (kteremu by mel byt FS sity na miru), a byl jsem spis sklamany a ani zdaleka odezvy sil v rizeni nesplnily moje ocekavani. Takze bych rekl ze spis force feedback je feature ktera by se dalo ve FS vzdat... zatim... mozna v nove verzi bude vsechno jinak )

Vlada
 

Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   6. 9. 2004 / 12:01
Jaakov   
ja mam MS Sidewinder PPro....stal 2000,- a mam ho cca 3 roky...a zatim musim zatukat...nic, chodi vyborne...Jinak ale videl jsem, ale nevim jak to je dlouho...v nejaky hypernove, nebo Carrefouru MS Sidewinder s FF a cca 2000,-...asi zlevnenej...v tehle hypermarketech celkem nekdy mivaji tyhle starsui veci, neb lidi si to tam moc nechodej kupovat...jdou radsi do spec.obchodu
 

Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   10. 9. 2004 / 19:38
Jirka Chvátal (OK-PTH)
Mno, pánové, zkoušenl někdo addon FS Force??? Jestli máte možnost nasosat tak víc než doporučuju. Konečně začnete cítit to co cítit být má a ne tu náhražku a nesmyslné kopance co nabízí standardně FSka ... Je to šité namíru jak sportovním letadlům, tak větroňům tak bulíkům a podobným nesmyslům. Podle mě je to jeden z nejlepších addonů pro FSku pro ty co FF joy mají .. Škoda že je to placené
 

Re: Doporučení na joystick pro FS???   6. 9. 2004 / 14:50
Svecik
Mám Microsoft SideWinder ForceFeedback 2 a má spokojenost nelze vyjádřit slovy! Je smůla, že ho přestal Microsoft dělat, ale v Brně (u kterýho bydlím) jich mají tolik, že nejeden obchod nevěděl co s tím! Celkem co vím je, že ho po celím Brně maj za 1499,-CZK. Tenhle JOY doporučuju, stojí zato pro něho sjet.
 

Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   6. 9. 2004 / 16:44
Švící
Dík! Ty jo zrovna jsem tam byl včera na CIAFu, tak jsem ho moh pořídit.. Kdyžtak tam někdy zavítám znova. Dík za info! Měj se
 

Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   9. 9. 2004 / 14:46
Alex
Jestli je maj vsude jak rikas, napis sem prosim te alespon 2 adresy obchodu, kde je na 100pro maj. Ten joy sem hledal vsude mozne a neporidil nic.
 

Re: Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   9. 9. 2004 / 15:18
Eddie75 (OK-PJM)   
Asi tak, nechal bych si ho koupit nekym z pribuzenstva...
 

Re: Re: Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   9. 9. 2004 / 17:07
Matthew
A já taky. O víkendu tam jede příbuznej, tak mi ho snad koupí.
 

Re: Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   9. 9. 2004 / 17:28
Luděk Ch.
No, já taky bydlím v Brně, ale že bych v každém obchodě viděl MS Sidewinder, to bych si nedovolil tvrdit. Co si vzpomínám, tak naposledy jsem ho zahlídl v obchoďáku tak možná před vánocema. Ale možná nemám takový přehled
 

Re: Re: Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   10. 9. 2004 / 00:00
Sněhulák   
nechci nikomu kazit radost ale brno sem probehal docela dost nez sem skoncil u logitechu force 3D s FF .-((((

proste mrkvosoftacky joy sem nenasel NIKDE .-(

jo max jeden uz ani nevim v kterym v krame ale byl to precision2 bez FF takze sem ho nebral...

Ale přesto pokud někdo nějaké sidewindery najdete, plz dejte mi tam na 1 reservacku .-) úú dík.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   10. 9. 2004 / 13:24
cmar
nechcem nikomu kazit radost ale SIdewinder sa uz skoro rok nevyraba .. aj vianoce boli len vypredaj skladoviek .. viem čo hovorim .. kupoval som ho na vianoce, cez naseho distributora MS produktov .. v cleých čechach nic .. stahli mi to nakoniec s DATARtu .. spatnym odkupom ) som troska zamestnal ich logistiku ))
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doporučení na joystick pro FS???   11. 9. 2004 / 11:11
Matthew
Já jsem v Brně viděl 2 joye Precision 2 za 990. S FF tam ale asi žádný neměli.
 

Doporučení na joystick pro FS aneb nova nadeje ???   17. 9. 2004 / 13:00
Pips   
Nahodou jsem padnul na pro me zcela novou znacku hernich ovladacu.A jelikoz MS skoncil, logitech a genius stojej za prd, nezbyva mnoho alternativ.Tahle znacka se jmenuje Saitek ( http://www.saitek.com ).Nasel jsem jejich produkty treba na strankach alzasoftu ( alzasoft.cz ).napriklad jejich Saitek Cyborg 3D Force Stick Joystick, USB ( viz. obr ) za cenu 1 799,- bez dane.
Takze nasel jsem, zminil jsem.Pokud se zde nachazi nejaky majitel teto znacky, urcite nejen ja uvitam jeho postrehy.Budouci majitele, necht po nakupu taky vyjatri svuj nazor
img_forumn/r34649_1.jpg (360x360)
 

Re: Doporučení na joystick pro FS aneb nova nadeje ???   17. 9. 2004 / 14:14
wilco
Mal som doma saitek asi rumble force s feedbackom, lebo som nevedel zohnať sidewinder. Kedže sa mi sdewinder podarilo zohnať, saitek išiel z domu. Nemal som s ním problém, ale sidewinder je o niečom inom, napr. saitek mal neutrál centrovaný pružinou, plyn išiel dosť ťažko, no v skratke - podľa mňa je sidewinder 2 asi to najlepšie, čo som mal možnosť skúsiť.
 

VWAC
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ