FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 2. 5. 2024, svátek má Zikmund Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Multiplayer - poskakující letadla Jeden příspěvek | Celý strom
Multiplayer - poskakující letadla   5. 10. 2004 / 12:07
Krizoch
Zdravím, jsem tu opět s přihlouplím dotazem: Konečně jsem se připojil online na VATSIM/IVAO (nutno poznamenat, že to je naprosto skvostná záležitost , mám však jeden problém. Ostatní online letadla mi po obloze spíše poskakují, než aby plynule létali. Chvíli letí dopředu, pak najednou se oběví o kus zpět, pak najednou se oběví zas o kus ve předu, a tak pořád dokola. Připojení mám naprosto dostačující (optika s garantovanejma 198kb), porty na firewallu bych mel mít otevřený snad všechny (je jich tuna, a to jak TCP tak UDP), železo je taky dostačující (pokud lítám offline, tak ostatní letadla se pohybují zcela plynule). Jde to nějak odstranit, nebo je to standardní problém FSky a nedá se s tím nic dělat .. ?
 

Re: Multiplayer - poskakující letadla   5. 10. 2004 / 12:55
th
Ahoj, to je bohuzel "vlastnost" SquawkBoxu (prenasi polohu ostatnich letadel jen "obcas" a mezi tim se snazi "dopocitavat") - behem cruise to vetsinou funguje rozumne, ale pri pojizdeni/startu/pristani to dela takoveto poskoky zcela rutinne
Novi klienti pro obe site (SB3, IvAp) by to mely umet podstatne lepe a bez skrabancu )
 

Re: Multiplayer - poskakující letadla   5. 10. 2004 / 13:02
Karel
problém není na tvém přijímači...

Je to způsobeno tím, že data o okolním provozu se k tobě skrzevá SquawkBox a servery sítě dostávají na frekvenci 0,2Hz , tedy 1× za pět sekund. Mezitím Multiplayer FSky dopočítává na základě posledního updatu pohyb letadla a zobrazuje ho.

Z uvedeného vyplývá, že např. na hladině, kde by se okolní letala pohybovala skoro konstatní rychlostí a bez výrazných změn ve vektoru pohybu, bys neměl tyto poskoky skoro zaznamenat, kdežto na letišti, kde letadla odlétají, přistávají a pojíždějí, dochází k různým akceleracím, které vyvolávají toto zdánlivé poskakování.

V novém pilotním klientovi sítě IVAO - IvApu - je toto řešeno už jinak. Provoz v blízkém okolí se přepojí ze serveru sítě přímo na tvůj Multiplayer (tzv. peer-to-peer), čímž se dosáhne mnohem kvalitnějšího zobrazení pohybu okolních letadel. Dokonce jsou rozlišeny i pohyby klapek, podvozku apod., tedy všeho, co je schopen rozlišit Multiplayer mód FSky. Je možné, samozřejmě, i nadále používat stávající pětisekundový refresh tam, kde např. nastavené firewally neumožňují otevřít příslušné porty, na kterých je peer-to-peer mód provozován.

Karel
 

Re: Re: Multiplayer - poskakující letadla   5. 10. 2004 / 13:10
Tomas Gurecky
Tak to budu čumět, až u éra které jede předemnou uvidím vysouvat klapky pro vzletovou konfiguraci !!! Ale to budu taky asi muset přejít z pravěkého ISDN na něco lepčího..........
 

Re: Re: Multiplayer - poskakující letadla   5. 10. 2004 / 13:42
Tragédie v JRD
Karle.. o tom rozliseni klapek a pdovzoku zjevne mluvis o tom uplne poslednim IvApu, ktery jeste nikdo z nas nevidel? Neb ta posledni "verjena" testovaci verze (1.9) nepodporuje ani podvozky a letadla kolem tebe pojizdeji bez podvozku ....
 

Re: Re: Re: Multiplayer - poskakující letadla   5. 10. 2004 / 15:51
Karel
to máš pravdu, v novějších beta verzích je tomu už jinak. Viz http://forum.ivao.org/photos/Kenny/webmp01.png či více na stránkách http://www.ivao.org/softdev/, v menu sekce IVAO Pilot Client a dále Screenshots.

Karel
 

Re: Re: Multiplayer - poskakující letadla   5. 10. 2004 / 14:52
Krizoch
Super, tož už se těšim až IvAp bude vypuštěn ... Díík ..
 

Re: Re: Re: Multiplayer - poskakující letadla   5. 10. 2004 / 22:23
Eddie75 (OK-PJM)   
mozna jsem trochu out of date, ale jde nekde sehnat SB3? nebo aspon nejaka testovaci verze?
 

Re: Re: Re: Re: Multiplayer - poskakující letadla   6. 10. 2004 / 09:39
th
negative ((
Momentalne to vypada, ze se projekt pomalu dostava do beta verze.
Viz http://www.squawkbox.ca/main.php
 

Re: Re: Multiplayer - poskakující letadla   6. 10. 2004 / 11:04
Sněhulák   
JO už zase ty FIRERwally .-(( to zase bude opruz .-) mno snad to budou nějaké "spřízněné" porty, které mám povolené ....-?)
 

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ