FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 1. 5. 2024, Svátek práce Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Využití mapových dat pro scenerie MSFS Jeden příspěvek | Celý strom
Využití mapových dat pro scenerie MSFS   30. 10. 2004 / 11:57
Rychlokvaška
Vážení virtuální pajloti,

k napsání tohoto příspěvku mě vedl nedávno uveřejněný a naštěstí smazaný příspěvek o programu, který slouží k neautorizovaným úpravám autorského díla. Rád bych v této souvislosti nastínil dvě důležité informace, které si zaslouží i podrobnější povídání, ale o tom až později.

1.) Každá mapa, orthofoto a jiné podklady pro tvorbu scenerií stojí spousty času a úsilí mnoha lidi pracujících v tomto oboru. Protože jsou tito lidé součástí komerčních firem, jejich práce a nástroje které k ní používají stojí peníze a ne malé peníze. Firmy produkující orthofoto investují ročně desítky miliónů korun do jejich pořízení a zpracování. Další firmy vyrábějící mapová data vynakládají milióny korun každý rok na to, aby byla komplexní a aktuální. Software jakéhokoliv druhu umožňující zneužití této práce i když k bohulibým účelům (jak v jakém případě ovšem) jsou především nástroje na zneužití dat, porušování copyrightu a krádež. Proto na Periskopu nemají místo.

2.) Druhý aspekt je možná mnohem důležitější - v tuto dobu probíhají intenzivní jednání na využití dat různého druhu pro prostředí MSFS. Protože je to otázka citlivá s ohledem na možné zneužití obrovského množství informací, jakékoli zvěřejňování podobných nástrojů celé debaty významně komplikuje a ani bych se nedivil, kdyby bylo brzo po všem. Zkuste prosím brát ohled na to, že existují lidé, kteří se vám snaží v blízké budoucnosti nabídnout něco, co bude mít jednak legální rámec a druhak bude založeno na skutečné spolupráci globáně pro celou ČR.

Detaily uvedu jindy, celé téma si zaslouží náležitou diskusi nejprve s lidmi, kteří se podílejí na tom aby ti neaktivní měli kde létat a zaslouží se být nedílnou součástí projektu.
 
VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ