FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 11. 6. 2024, svátek má Bruno Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Co za školu? Jeden příspěvek | Celý strom
Co za školu?   19. 1. 2005 / 12:18
Flogger   
Zdravim,
mám takovej problem. Rozhoduji se kam dal na vejsku. Do ted jsem studoval elektrotechniku (sdelovaci techniku) a rad bych na to nejak navazal, ale v leteckem oboru. Docela me zaujal obor na letecké fakulte pri CVUT-Udrzba letadel, ci tak neco. Je tam specializace - Avionika.
Muze mi nekdo, kdo tam studuje nebo studoval poskytnout nejake sve poznatky? Jde mi hlavne o to, co ze me bude, az to dostuduji.

P.S. Klidne bych se mohl v monterkach prodirat letadlem a montovat nejake pristroje, tahat kabely a ja nevim co jeste. Co bych vsak nerad je hrabat se treba v motorech nebo v mechanickych castech, protoze strojnictvi fakt nemusim.

 

Re: Co za školu?   19. 1. 2005 / 13:41
Kessidy
Je to zbrusu novej obor, takže ti o tom nikdo moc neřekne... První dva roky si na letadlo nesáhneš. Pak si můžeš vybrat specializaci buď drak+motor, nebo avionika. Je v tom necelých tisíc hodin praxí, nejdřív budeš dělat nejrůznější základní věci, jako soustružit, laminovat, nýtovat a nevim co ještě, pak budeš dělat to, co se týká tvojí specializace. A co z tebe bude? Dostaneš průkaz technika údržby letadel, pravděpodobně budeš pracovat u ČSA za nějakých 30-40 tisíc (ale snad se to do tý doby zvedne). Pak dostaneš po nějaké době právo osvědčovat údržbu, teda podepsat se pod to a slíznout s tím související maléry... Jako absolvent kurzu to budeš mít ve zkrácené době, pístomotoráři to maji po roce a turbíňáci a avionici po dvou.
 

Re: Re: Co za školu?   19. 1. 2005 / 22:43
Flogger   
OK a jsou i nějaké jiné alternativy? Napada me akorat CVUT kdyz pominu vojaky...
 

Re: Re: Re: Co za školu?   20. 1. 2005 / 09:18
Kessidy
Alternativy v tomto oboru? Mám pocit, že ČVUT je jediná VŠ ve střední evropě, kde něco takového je. A to si ještě nejsem jist, že nejsem součástí první a poslední skupiny lidí, která v tomto oboru je, protože se cosi šustlo, že se možná již příští rok neotevře.
Jinak se k AML můžeš dostat i bez školy, ale musíš si zaplatit výcvik, prý něco přes sto tisíc kaček.
 

Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ