FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 16. 5. 2024, svátek má Přemysl Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ? Jeden příspěvek | Celý strom
Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   19. 1. 2005 / 22:33
Roverek
Pánové tak tomu už nerozumím. Protože jsem hloupý ze všech těch odborných pojmů a zkratek tak se debat nezúčastňuji. Zkusil jsem to párkrát a odpovědi typu - najdi si to na avsimu nebo hledej v historii... amatéra dost odradí, když navíc neví přesně jak to pojmenovat.

Když jsem před rokem narazil na tento server tak jsem se zaradoval že to je přesně ono - pro nás kteří nemají prachy na lítání reálné ! Ale asi jsem se spletl. Nějak se tady rozrůstají debaty vysoce profesionální a odborné a prakticky kdo nemá PMDG či něco PROFI tak nemá co kecat. A když tak, tak hledat v historii. A co se týče těch lidiček co pro nás amatéry dávají ty letadla zdarma dohromady ? Obrovské díky !!! Ale opravdu nezveřejňujte tady co děláte a na čem v budoucnu začnete dělat - je to jen dráždění kobry bosou nohou. Zbytečně.

Já osobně dám raději těch 1500 Kč za CD kde budou české či „aeroklubové“ letadla a scenerie a všechno k České republice najednou a v nějakém hezkém instalačním balíku než za nějaký PMDG. Myslím si že nás takových obyčejných „pilotů“, kteří máme problémy s ILS přiblížením a s angličtinou je tady určitě víc. A já si původně myslel že pro nás je to tady určené.

Spletl jsem se tak moc ? Tvůrci tak nám řekněte pro koho to děláte ?
 

Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 00:05
skyone   
Chlape, zaujem o virtualne lietanie a letecku dopravu si ziada hodiny a hodiny studia. Treba zacat postupne. V mojom pripade lekcie vo Flight Simulatore. Anglictina je nutne potrebna (je len na tebe zafixovat si tych par vyrazov...) To je minimalne zaklad pre dalsie narocnejsie operacie. Postupom casu sa virtualny pilot snazi co najviac priblizit realite. V sucasnosti je balik PMDG a ine na najvyssej urovni, cize pre zaciatocnika uplne nevhodne.
Ako sa zorientovat v tomto chaose?
1. Zacni lekciami vo FS (myslim, ze existuje preklad v cestine)
2. Prejdi si clanky zamerane na pochopenie zakladnej terminologie, operacii atd. http://www.highinthesky.cz/hits.asp?typ=SEZNAM&rubrika=FBO&page=1
http://www.lkpr.info/takeoff/skolka/skolka.htm
3. Naber odvahu otvorit anglicky slovnik
4. Historia diskusneho fora je vyborna databaza informacii, neviem preco mas voci nej taky odpor

Pokial mas seriozny zaujem o virtulane lietanie nevidim absolutny problem v ziskavani potrebnych informacii. Je to vsetko len na tebe. Naucit sa da vsetko, a lietanie nieje nic nepochopitelne. Ja konkretne lietam od cias FS '98. Momentalne studujem B737NG, prakticky lietam na PMDG. Tiez to neslo na zaciatku lahko. Opakujem, chce to cas a zaujem.

Okrem par profesionalnych pilotov, je forum pisana viacmenej v amaterskej rovine.

Drz sa, letu zdar.
 

Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 01:19
Roverek
Myslím že si můj článek nepochopil. Já si nestěžoval na to že s tím Bulíkem nepřistanu - já s ním přistanu, ale spíš jsem si stěžoval na to že Flightsim Periskop neplní tu úlohu kterou má napsanou v záhlaví...
 

Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 01:41
skyone   
Ano, v tomto mas pravdu. Na tomto webe citam len forum. Ostatne veci ako nove "cmelaky" ci obecne letiska nie su pre mna zaujimave. Uvital by som napr. flight plany. Vazim si vsak pracu a cas ludi, ktori drzia tento web na nohach.
 

Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 02:00
Roverek
No takže ptám se znovu - pro koho je určený tento web ? Když si začáteční - mezi ně se už nepočítám - tak ti nepomůžou a baví se jen o svých PMDG - já po tom netoužím - jen mi vadí ty hlášky - bude Z 43, bude L-410 UVP, bude L-610... Pak at se nediví že se někdo rozštiluje že to dlouho není... A vymlouvat se na to že to dělaji ve volném čase... Nemusejí to dělat. Jsem rád že to dělají a dělají to pro své a naše uspokojení.... A dělají to dobře. Jen je kolem toho velká bublina. Nebudu se jim klanět k zemi.... Pokud to chtějí dělat ať dělají. Pokud se chtějí rozčilovat, tak ať se rozčiluji.... ale ne ve foru jako teď já )
 

Re: Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 02:09
skyone   
)
Co nenajdes tu, najdes inde.
 

Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 08:28
Luděk Ch.
Já myslím, že pokud se kdokoliv včetně začátečníků zeptá na konkrétní problém, byť i nějaký banální, téměř vždy se mu dostane konkrétní odpověď. Nikdo nemá trauma z toho, poradit začátečníkovi. A pokud někdo odpoví, že se to tady probíralo stokrát, tak je to prostě pravda a v tom případě není problém si to najít. A teprve když něco stále není jasné, není problém zkusit vysvětlit podrobněji. Ale pokud se někdo stále jen ptá a nevyvine ani trochu snahy sám se vzdělávat, tak to z jeho dotazů přímo vyzařuje a potom se nemůže divit, že na něho každý kašle. Schválně, jaké procento vědomostí reálné letce někdo naučil vykládáním? Podle mě tak dvacet procent, všechno ostatní je samostudium, shánění informací a praxe. Pokud někdo ve FS chce lítat s dopravákama úrovně PMDG, tak prostě základy angličtiny mít musí, přes to nejede vlak. Reálným pilotům manuál taky nidko do češtiny nepřeloží a to je jen zlomek toho, co umět musí. Kdo to myslí s FS vážně, koupí si klidně i normální papírovou učebnici. A ti ostatní prostě mají smůlu, ale FS není přiblblá střílečka, je to víceméně zdařilá simulace a těch reálných prvků je tam tolik, že to nákup reálné učebnice ospravedlní. Kdo nic takového dělat nechce, bohužel, nemá na to. S tím se musí smířit a zvolit si na počítači jiné hry, než letecký simulátor. Kdo o FS má hlubší zájem, ať se ptá dál, myslím, že každý zkušenější tady na fóru pozná, že o problematiku má opravdový zájem a není to jen takové přechodné zbláznění se do letadýlek na počítači.
Howg
 

Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 09:34
Roverek
Asi si mě taky nepochopil. Proto ti zkopíruju úvodník tohoto serveru:

Tyto stránky jsou věnovány všem, kteří si rádi občas zalítají v Microsoft Flight Simulatoru s českými/slovenskými letadly a vrtulníky a to nad Českou republikou nebo Slovenskem. Najdete zde ke stažení nová letadla, panely, zvuky, krajiny a další věci - určeny jsou pro Flight Simulator 98/2000/2002/2004, případně CFSI/II/III a nějak se týkají ČR nebo SR.

A to si myslím že už není pravda. Já nemám potřebu lítat s PMDG, to si opravdu raději zajdu s pilotem bulíku si hodit akrobačku se zetkou v realu. Jen tady se to hrne jen k odbornosti a ne k tomu o čem by to mělo být. Nebudeš tomu věřit ale tu učebnici vedel joysticku mám. Jen někdy je předání zkušeností lepší než studium. A to tady není - viz pořád dokola zmiňované odpovědi typu - hledej v historii. Kdo nechce odpovídat tak ať se ani nenamáhá napsat tu větu.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 10:09
Blackrat
No to je teda mazec. Kdyz te nezajmaji diskuze o PMDG tak to proboha necti. Mne taky ne, ale to neznamena ze budu prudit do lidi ktere to zajima. To ze se na periskopu probiraji odborny veci je naopak naprosto super a ja jsem moc vdecnej lidem jako je AJS ze se s nama podelej o zkusenosti z realu. Tyhle veci bysme se my laici nikdy nedozvedeli, nebo hodne problematicky. Nevim cim se periskop odchylil od toho co je napsany v zahlavi - krajin a letadel je tu nepocitane a kazdou chvili se objevuji nejake nove.
Co se tyce neochoty poradit, tak s tim jsem se ja tady nikdy nesetkal. Asi to bude tim ze se neptam na kraviny, alespon doufam. Pokud jsem mohl, vzdycky sem se snazil taky pomoct, napriklad s vrtulnikama. A myslim ze takovych je nas tu vetsina. Opravdu nechapu co resis. Pokud chces litat FSko jako gamesku, nikdo ti v tom nebrani.

Editovano 10:25: Jo uz chapu co ti lezi v zaludku - ten napis ze je server urcen tem co si obcas zalitaj.. No jim taky, ale priznavam ze to asi neni nejvystiznejsi. Ale rozjet kvuli tomu takovyhle flamewar - to je asi dost zbytecny, ne? Server je podle meho proste urcen zajemcum o letani, zejmena na FS..
 

Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 14:59
Karel
Pokud budu šťoura, tak pro diskusní fórum - a o tom je tenhle thread - je v záhlaví uvedeno: "Pokud máte nějaký problém, nápad, zkušenost či připomínku týkající se MS FS/CFS na prodiskutování, tak neváhejte a pište." Tím ovšem netvrdím, že je tam nějaký zákaz ptát se na problémy. Problém je totiž hrozně subjektivní a každý nějaký má. Je jen na něm, jak svůj problém řeší. Zda s ním hezky hupky dupky rovnou do konfery, nebo se nejdříve zkusí rozhlédnout okolo

Karel
 

Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 01:35
Létající myš   
Nepropadej panice. Každý si někdy poprvé přinesl domů simulátor. Celý nadšený že bude lítat a pak hledal čím to vylepšit aby to poletování se co nejvíc přiblížilo realitě. Je důležité co od toho chceš a jak FS vnímáš. Jedno ale neobejdeš a to jsou určité základy.
Jinak máš pravdu, že tady občas někoho odkáží do patřičných mezí ti co zapoměli, že sami nějak začínali. Dá se to pochopit i když někdy trochu trpělivosti by neškodilo. Ale zas tě to může motivovat nejdřív hledat a pak se ptát.
Pak je tu dost lidiček co trpělivě znova a znova vysvětlují, nebo ti pomůžou. Je to stejně jako v životě.
Držím palce
 

Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 02:09
Roverek
Opravdu jsem si nepřinesl teď domů simulátor.... Lítám už od FS 98... Jen krédo těchto stránek někde mizí za horizont normálního vidění.
 

Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 02:28
Létající myš   
Omlouvám se Nemyslel jsem že jsi ho teď přinesl domů. Jinak mám někdy podobný pocit. Stačí si přečíst některé příspěvky a reakce na ně. Kdybychom se tak chovali ve vzduchu , tak by to vypadalo jak na silnicích.
 

Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 09:23
Petr Slavíček   
To můžu podepsat: zkuste se chovat jako ve vzduchu, klid, dodržovat pravidla (slušnosti) a dostatečné odstupy!
 

Re: Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 10:24
Jaakov   
Vec an kterou si tady Roverek stezuje mi taky celkem vadi, ale rozhodne bych to nevidel tak dramaticky jako on. Je tady rozhodne par lidi, kteri na nektere "freshmanske" dotazy odpovidaji nekdy podrazdene, ale podle mych zkusenosti se vzdycky nekdo najde, kdo vysvetli i uplnou pitomost....
Zasadni vec, se kterou se proste smirit nemuzu je to, ze diky ta obcasna podrazdena reakce muze odradit nejakyho budouciho virtualniho pilota. A osobne myslim, ze nejni takovej problem jednou tejdne odpovedet na dotazy typu jak pristat s ILS (nebo aspon napsat link na historii, protoze tak to dotycny najde okamzite, protoze clovek dele prispivajici priblizne vi, co ma dat vyhledavat) nebo proc mu jdou kondenzacni cary k zemi , nebo jak se pripojit na IVAO resp. VATSIM...minimalne hodit nejakej odkaz, myslim, ze to tomu cloveku hodne ulehci a my se tady aspon nebudem hadat.
I kdyz nakonec musim uznat, ze je celkem zdravy se jednou za cas pohadat
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 11:00
Karel
Cituji: "...A osobne myslim, ze nejni takovej problem jednou tejdne odpovedet na dotazy typu jak pristat s ILS (nebo aspon napsat link na historii, protoze tak to dotycny najde okamzite, protoze clovek dele prispivajici priblizne vi, co ma dat vyhledavat)...".

To je právě ten problém, který leží v žaludku těm, kteří by nakonec i něco napsali. Jde totiž o to, že abych poskytl takový odkaz, musím přejít na stránku vyhledávání, zadat jedno dvě klíčová slova a stisknou tlačítko. Poté projít výsledky a vybrat ten nejvíce odpovídající otázce.

Proč mám ale proboha dělat neustále dokola tohle cvičení za někoho, kdo strávil minimálně stejný čas vypisováním x-krát omílaného dotazu? Vždyť nikdo z nás nemá času nazbyt a já si nevedu FAQ databázi, abych jenom kouknul a copy-paste to prdnul do příspěvku na Periskop.

Internet, služba www a další jsou mocným nástrojem, zvlášť ve symbióze s full-text vyhledávacími službami. Tak to ku..ik šopa zkuste použít před tím, než strávíte kupu času formulací dotazu, u kterého je vysoká pravděpodobnost, že už byl někdy položen (příklady viz výše). Když dokážeme mít úctu k volnému času a vytížení tvůrců letadel, scenérií a dalších věcí okolo FS, mějme také úctu k duševnímu zdraví a času všech na této konfeře.

Z každého dotazu lze mezi řádky snadno vyčíst, zda tazatel už věnoval nějaké úsilí dané problematice. Když je pak dotaz položen tak, že lze jasně a v kontextu odpovědět, nezažil jsem, že by byl odkazován "někam". Pokud je ale otázka položena vágně, pak mi promiňte, ale nikdo není dlohodobě schopen neustále dokola popisovat např. aspekty ILS přiblížení či jiného komplexního problému.

Karel
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 11:36
Jaakov   
jo to chapu, tak mam napad, co kdyby se vytvorila nejaka FAQ advanced sekce? myslim, ze by slo vybrat nekolik zazasadni stale se opakujicich otazek a dat na ne odpoved.
I kdyz este k tem podrazdenym odpovedim: nekdy jsem videl, i se mi samotnemu dostalo podobny odpovedi i na celkem smysluplny otazky...to potom cloveka docela dost odradi se nekdy na neco ptat. Rikam, staci neodpovidat a von se nekdo, kdo na to ma naladu najde a odpovi a i na ten nejstupidnejsi dotaz...ja bych zas tak tragicky nevidel...treba me osobne to rozesmeje. Teda hlavne ty dvojity kondenzacni stopy...uz se dlouho nikdo neptal
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 11:42
Radoslav   
No a jak je to teda vlastně s těma kondenzačníma čárama ?

(ps. dotaz nebrat vážně!!!)
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 11:44
Jaakov   
rozjeli jsem s Tragédem speciální thread, který se týká pouze a jedině kondezačních čar jakýchkoliv...včetně chemtrails....protože to je taky zajímavý, za všechno může imperialisticko sionistický spiknutí v čele s Tiborem Kokaiem
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 12:39
Marky Parky   
Myslenka FAQ je krasna, ma ovsem jeden problem. 90 procent tech spornych dotazu je protoze se nenamahali hledat nebo se nenamahali cist dokumentaci. A uprime - myslis ze se budou namahat cist FAQ?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 12:41
Jaakov   
nojono....
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 12:38
lancaster   
Myslím, že základní problém řady dotazů je hlavně v tom, jak jsou umně formulovány.Ono není pro všechny snadné je vytvořit srozumitelné, krátké resp. stručné a terminologicky správné, nicméně, nikdy neškodí nikomu, aby si je byť jsou sebelaické pročetl. Pravda, některé příspěvky a diskuse kolem nich ve fóru jsou vysoce specializované a ne každý se k nim může odpovědně vyjádřit a osobně mi třeba nemusí připadat ve vztahu k FS-ce samotné příslušné, třeba, jak je to ve skutečnosti, když na FS je to tak a tak.., jak už nedávno tady celkem trefně napsal Cesmina:"Co byste lidi všechno od tý hry nechtěli , už teď , když se tam nacpou všechny vymoženosti , tak se s tím na normálním PC nedá skoro lítat", ale budiž, někoho to zajímá, tak proč by se nezeptal, či nevyjádřil. Mě třeba zase zajímá, proč mi FS-ka padá, proč se mi něco nezobrazuje a zatím většinou poznámky řady z vás k těmto problémkům na tomhle fóru mi přinesly odpovědi, nebo aspoň námět k zamyšlení.
A vo vo tom to je.....)
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 12:58
Létající myš   
Já ti docela rozumím a chápu ale není jednodušší prostě na takový dotaz nereagova. Ty si ušetříš nervy a tazatel nebude za blbce. Nepodezírej hned věehny z toho, že maj manual pod nohou u stolu aby se neklinkal. Jsou i takový co neuměj tak brilantně anglicky a většina textů je v angličtině. Mluvil jsem s pár lidmi co po takovým odpálkování řekli, že sem už nepujdou. A to je škoda protože tyhle stránky jsou moc fajn.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 13:05
Karel
Taky to tak dělám, i když bych kolikrát z "určitých důvodů" rád tazateli obšírně odpověděl. Ale to jenom v některých případech, rozhodně to nejde pokaždé... jinak viz moje starší vyjádření na
http://flightsim.periskop.cz/forum_prispevek.php?id=28300&lan=0&gr=0

Karel
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 13:45
Létající myš   
Máš pravdu. Dočetl jsem tvoje starší vyjádření. Tak mě napadlo, že tu je i tlačítko články. Možná by tam mohli být odpovědi na dotazy co se neustále opakují. Ale hezky se to radí. No třeba se najde někdo odolný s dostatkem času.
 

9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 13:55
crazy
Obavam se, ze tech linych, kteri radi "pecene holuby az do ...ust", nude porad vic nez tech odolnych. Porad se nekdo rozciluje nad "neochotou" pomoci, ale melokoho rozcili sobeckost tech linych...(nebo hloupych, ale takovych tu zas tolik nebude).
 

Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ? Je to jedno a to same do nekonecna   20. 1. 2005 / 14:13
ondrys   
http://flightsim.periskop.cz/forum_prispevek.php?id=42116&lan=0&gr=0
 

Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 14:14
Petr Slavíček   
Zase tu začíná rozdělení na ty líné, neochotné ochotné a "ochotné". Já osobně dokážu potlačit svoji občasnou potřebu říci někomu : "Seš blbej? To už tady bylo 1000000x! Nebuď línej a hledej"a myslím, že to není zas tak těžké.
Budu se opakovat a opakovat i jiné: nechcete = neodpovídejte!!!!
Pokud takové "chytré" dotazy zůstanou bez odpovědi, bude to podle mě nejlepší způsob jak ty tzv. "líné" přimět hledat nebo položit otázku lépe.
Jen tak mimochodem - když už jsme u toho hledání - na fóru je 617 příspěvků obsahujících slovo "hledej" nebo "hledat"
 

Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 14:30
Tragédie v JRD
...a 109 prispevku obsahujici slovo google .)
 

Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 14:55
JBr   
Coz pri cca 42 000 prispevcich v databazi neni ani 1,5%, tudiz to neni zadne velke cislo...
 

Re: Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 15:05
Létající myš   
No a pak že tu jsou lenivý lidi. Umíme spočítat dotazy a dokonce i v procentech. To je nadějný. Teď ještě spočítat ten čas co jsme tady vyplýtvali na blbosti. A už naposled. Není blbých dotazů ale pouze blbých odpovědí.
 

Re: Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 16:00
skyone   
Dovolim si navrhnut prerobit forum do prehladnejsej podoby, v roznych kategoriach (napr. PMDG, Pocasie, Scenerie, Lietadla-Civilne,Vojenske, apod.) v prospech nas vsetkych.
 

Re: Re: Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ? To už víme !   20. 1. 2005 / 16:07
Roverek
SMím to ukončit když jsem to začal ? Myslím že to je vyrovnané - někdo se už setkal s odpovědí, někdo s odkazem na historii... Asi je správné než se zbytečně rozčilovat tak raději neodpovídat. Přesto DĚKUJI MOC těm lidem kteří se tady o to starají a všechny tyhle věcičky pro nás připravují ! Opravdu si toho moc vážím.

Poslední věc kterou bych chtěl připomenout je ta, jestli by se nedalo vyrobit CD (za peníze) kde by tihle "aerokluboví" nadšenci našli vše týkající se ČR . Tady si myslím že by komerčně spoustu nás amatéru zaplesalo. Je to jen návrh a já osobně klidně vypustím i 1000,-Kč za to že budu mít ¨všechno pod jednou střechou (jedním CD) a můžu lítat VFR se 142 jako ve skutečnosti. Vždyť je těch scenerii a letiš't už hodně ! Nejsem líný to stahovat a instalovat - jen se to někdy stává při přeinstalaci nepřehledné....
 

Re: Re: Re: Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ? To už víme !   20. 1. 2005 / 16:12
Totti10
Ty osobne 1000 vypustis.... ale bojim se ze takovejch lidi tu moc nebude - takze nejaky CD je asi jenom sen
 

Re: Re: Re: Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ? To už víme !   20. 1. 2005 / 21:44
Zdeněk
Věřím, že to myslíš dobře, ale komu chceš těch 1000,- dát? Tomu, kdo to seskládal? Nebo těm desítkám autorů, co se na tom podíleli? A podle čeho to rozdělit? Podle velikosti souborů? Nevím, myslím, že to nemá reálné řešení.
Na jiném fóru, které procházím je návod, co udělat než položím dotaz a stejně je to jako tu. Dotaz, který se vyskytuje snad každý týden a za ním odpovědi to už tu bylo a hledej. Pak se z toho vyklube předlouhá výměna názorů a když chci něco najít, je to jak přehazovat hnojiště.
Takže než se na něco zeptám, chce to se zamyslet, pohledat a když to nepomůže, položit dotaz. A než položím dotaz typu: Kdy už to bude, vzpomět si na jednu pasáž ze Shreka 2.
Na druhé straně, než odpovídat, že to tu bylo, polknout jedovatou slinu a raději si jít zalítat. Buď někdo odpoví nebo bude muset tazatel použít hlavu.
 

Re: Re: Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 16:16
skyfly
haha !!! som rychlejšiííííííí ! - uř to tu bolo navrhnutue mnou osobne pred chvilkou, takže nabudúce skor než položiš dotaz resp.nejaký navrh tak navštiv vyhladavanie na tomto fore alebo google !!! JASNÉ ?!?!? )))))
 

Re: Re: Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 16:21
Tragédie v JRD
Probuh .. jen to ne... sice to zdanlive zjednodussi navigaci a podobne, ale pokud tu jsou lidi, kteri zbezne prectou vsechny prispevky, tak je to pro ne strasne nepouzitelne. hledat jestli nekdo odpovedel, neodpovedel ... atd ..
 

Re: Re: Re: Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 16:28
skyfly
na ti nevim človeče , ale nech sa pozriem na nejake ine forum, tak dosť často to tam na podobnom principe funguje...viď napr.moje oblubene http://forum.czilla.cz/
 

6+9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 16:47
crazy
Myslim, ze tohle vseobecne forum je rozumna forma. Jednak by to myslim adminovi zabralo hodne casu napsat uplne novy system, druhak se spousta dotazu prolina kategoriemi, takze by se i vyhledavani informaci ztizilo. Pak by jeste nejaky spravce muzel vyhazovat off-topicy a pod (jinak by nemelo cenu to oddelovat). Kazda vec (stejne tak diskusni server) ma svou cenu a svuj uzitek. Kdyz kazdy zaplati mesicne adminovi 5kilo, tak se ten tim muze zivit a psat luxusni diskusi "na miru". Vzhledem k tomu, ze je to zdarma a svuj ucel to plni (IMHO) velmi zdarile, tak neni duvod investovat. Kolik lidi by tu bylo, kdyby pristup byl placen ?
 

Re: 6+9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 17:06
Luděk Ch.
Hergot, vysvětlí mě někdo, co přesně znamená to "IMHO"? Vidím to skoro v každém příspěvku i v jiných fórech a nevím, jestli to není nějaká nadávka )) Díky.
 

Re: Re: 6+9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 17:14
JBr   
IMO = in my opinion (dle meho nazoru)
IMHO = in my humble opinion (dle meho skromneho nazoru)
IMNSHO = in my not so humble opinion (dle meho neprilis skromneho nazoru)

Ta posledni zkratka je uz takovej extrem, ale uz jsem ji taky videl pouzitou...
 

Re: Re: Re: Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 18:13
OK-Milda (BHA410)   
A což zavést kategorie u jednotlivých příspěvků s možností následného filtru - prostě by se jen u příspěvku zaškrtla(y) příslušná(é) kategorie.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 20:01
Siky
Jasný, to je myslím i dobrý řešení, jak od sebe oddělit různý místní etnický skupiny..
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 21:31
Waterfight (TVS379)   
To je všechno hezký, ale né každej dotaz ma naprosto evidentní specifikaci. Může se týkat dvou věcí a kam je zařadíš?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 21:34
Petr Slavíček   
Třeba nikam, ale ta většina nějakou specifikaci mít bude. A mohlo - podotýkám MOHLO - by to být lepší než teď.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 9xRe: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 22:21
OK-Milda (BHA410)   
No přece do obojího - snad není problém mít víc kategorii (Microsoft to má v Outlooku už dávno). Mělo by to sloužit hlavně jako filtr při vyhledávání.
 

Klicova slova ?   21. 1. 2005 / 09:44
sp   
okenko nadpis: strucny nadpis threadu
okenko text: text dotazu
okenko obrazek:: aktualni rodinne foto

a co takhle navic okenko "klicova slova":
napr FS9 PMDG FMC atd ?

Viz kategorizace dokumentu pro indexove hledani v txt editorech

--my 5 cents--
 

Re: Klicova slova ?   21. 1. 2005 / 15:57
kuma   
Konstruktivní nápad se má podpořit. Klíčová slova jsou ale problém (znám z lékařské literatury) - protože buď je to slovo ze seznamu (a kdo zná seznam s 5000 položkami) nebo je to slovo, který tě nenapadne -a vyhledávač musí mít to slovo "dopísmene" stejné.
Snad by bylo lepší udělat do formuláře na příspěvek pár klikacích čtverečků - každý k nějaké kategorii (panely - letadla - scenerie - generace FS - obrátky - společenská rubrika - jedovatá slina) a autor by pak před odesláním musel alespoň jeden zakliknout.
ALE - ono "se to" udělá... asi by bylo dobré znát názor webmastera, protože spravovat takovouhle džungli není jednoduché, vyrábět nové formuláře sežere čas a přidávat flagy do tohoto fora může být technický problém... Co vy na to?
 

Re: Re: Klicova slova ?   21. 1. 2005 / 16:18
OK-Milda (BHA410)   
Tak tohle jsem měl přesně namysli. (Jen dodávám že v těch kategoriích by měla být zejména i platforma - fs2000, fs2002 apod.)
 

Re: Re: Klicova slova ?   21. 1. 2005 / 17:24
skyfly
Ja na to len tolko - dufam, že tato konštruktivna diskusia konečne prinesie svoje ovocie, lebo niektore napady vyslovene vyššie stoja minimalne za zváženie -tak uvidime... mr.webmaster
napadlo ma že mám nejaký program na výrobu popísaných klikacích čtverečků , tak to by som ich mohol urobiť aby som len nekibicoval a pripojil aj ruku k dielu ... ale to je asi tak všetko lebo inak s výrobou stránok a takýchto fór nemám príliš velké skúsenosti
 

Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 17:27
Cesmina
Po pročtení celého threadu mi nedá , abych fundovaně neodpověděl

Přece pro kapitány ponorek , vždyť to vyplývá již z názvu WEBu

 

Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 17:32
crazy
YES! Divne bile cary za letadlem se tu uz resily - ALE ja jsem videl takove divne bublinkove cary za torpedem z ponorky a neohybaly se dolu, spis nahoru - nevite co to muze byt ??
 

Re: Re: Re: Pro koho je vlastně určen Flightsim Periskop ?   20. 1. 2005 / 18:09
Cesmina
To je zcela jednoznačný , blbě nainstalovaný počasí , tlaková výše je tahá nahoru
 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ