FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 15. 5. 2024, svátek má Žofie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů Jeden příspěvek | Celý strom
FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů   14. 8. 2012 / 12:35
Gripen
Vážení polétavci,
(Následující odstavec klidně přeskočte, rozkecávám se.) Před několika lety jsem jako naprosté pako procházel fórum a učil jsem se instalovat repainty a scenérie. Postupně mi nestačilo tvoření repaintů a potřeboval jsem autogen. Zvládl jsem i 3D modely přes SketchUp, rozchodit Object Placement Tool v FSX a naposledy jsem si pohrál s editací Bambi vaku pro FSX (základ jsem stáhl z netu, tak vysoko ještě nejsem). Teď už si nemyslím, že bych byl úplné FS pako, ale zase jsem se po delší době dostal do místa, kdy mě hlodá myšlenka: To přece sakra nějak musí jednoduše jít...

Hledám způsob, jak donutit FSX, aby mi kromě základního modelu letadla zobrazila ještě jeden MDL soubor jakoby navíc k základnímu modelu. Sloužilo by mi to např. k přidání palivových nádrží nebo 3D modelu záchranářského jeřábu na model, kde není. Je mi poměrně jasný, že kdyby to šlo hodně jednoduše, tak je toho o tom víc, ale opravdu to nějak nejde?

1. Zkoušel jsem přidávat pokyny do souboru model.cfg, ale ten zdá se slyší jen na Normal= a Interior=. Zkoušel jsem Normal.2 atp. ale to nějak nefunguje. Tudy cesta nevede?

Šlo by FSX v nějakém jiném .cfg donutit, aby hledala a zobrazila ještě jeden .MDL soubor výše uvedeným způsobem? Bylo by možné ji to takto "naučit" hledat?

2. Zkoušel jsem to vyřešit přes zavěsitelný objekt, jako jsou třeba podvěsy pod helikoptéru v misích (mise se dá s podvěsem vytvořit jednoduše z uloženého letu). Ale moje editace sim.cfg pro zcela stabilní objekt má tu chybu, že při reálných rozměrech a hmotnosti takového stabilního předmětu na extrémně tlumeném krátkém laně dochází k poskakování a utržení toho objektu. Prostě toto asi není nejlepší cesta.

3. Dalo by se potom nějak bez ztráty animací a funkčnosti orig. modelu vimportovat požadovaný 2. MDL model do modelu původního stroje?

4. Je nějaká jiná možnost jak vytvořit připojený/připojitelný model k existujícímu 3D modelu letadla v FSX?

Uff, to je teda slohovka. Děkuju za případné odpovědi a doufám, že jsem vás neunavil a naopak nahlodal myšlenkou...

Dík, Gripen
 

FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů   25. 8. 2012 / 13:21
Gripen
Já se teda velice omlouvám, ale našel by se tu někdo, kdo by mi alespoň napsal něco jako: Ne, nejde to, nesnaž se? Mám takovej dojem, že slovo: zapadlo, je na tady slabé...
 

FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů   25. 8. 2012 / 13:23
Kendy   
Ne, nejde to, nesnaž se...
 

FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů   25. 8. 2012 / 13:25
Gripen
Jo, říkal jsem si, kdo se toho zbaví první... Když něco nejde, ale hodně se chce, tak je to možné. Takže abych tak řekl: Neberu.
 

FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů   25. 8. 2012 / 13:30
Kendy   
ale ono to opravdu nejde..
 

FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů   25. 8. 2012 / 17:21
Fabo™   
Tak se rozhodni, chces aby sem nekdo napsal ze to nejde, nebo nechces aby nekdo napsal ze to nejde? Kdyby nekdo vedel jak to nejak rozumne pude, tak to napise, ne?
 

FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů   25. 8. 2012 / 17:49
Kendy   
ale to se mu tady snažím jednoduše vysvětlit, on to ale nějak pořád nechápe.
 

FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů   25. 8. 2012 / 19:21
Aardvark   
Před nějakým časem jsem to taky zkoušel, nešlo to. Po tvém dotazu jsem i hledal na vývojářských webech a bohužel, nic jsem nenašel. Ani jsem se nikdy nesetkal s modelem, který by měl 2 mdl pouze na externí model či interior. Takže opravdu to vypadá, že to zatím asi nikdo nevyřešil. Možná to půjde jenom nějakým přepsáním čísla, nebo připsáním řádku, ale popravdě řečeno, tak zdatný programátor, abych se v tom vyznal, nejsem...

Můžu se jenom zeptat o co jde? To, že existujou určitý prográmky na konverzi je Ti asi známo, tak bych se vydal touhle cestou- přijde mi nejjednodušší...
 

FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů   25. 8. 2012 / 19:33
Premek
Teoreticka varianta je pouzit SimConnect a hejbat s druhym objektem podle souradnic "ridiciho".
Ano, uznavam, je to krapatko opruz...
 

FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů   25. 8. 2012 / 20:29
Aardvark   
Ale to je velice elegantní řešení

...tak mě zrovna napadlo, nemají to takhle udělané ty různé weapon packy? Myslím od doby podvěšení až do času vypuštění střely. To by celkem dávalo smysl...
 

FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů   25. 8. 2012 / 20:44
Premek
Je to dost mozny. Protoze by to navic umoznovalo zrovna treba te strely do odpaleni "tupe" kopirovat pozici letadla a po odpaleni mu zadat potrebne waypointy.
 

Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ