FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 26. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Buková Hora dvojmo Jeden příspěvek | Celý strom
Buková Hora dvojmo   2. 11. 2013 / 11:11
OscarK
Přikládám výřez ze screenshotu, na kterém jsou dva exempláře vysílače Buková Hora. Detailnější je ze souboru BukovaHora_2006.zip, ale může mi někdo napsat, odkud je ta stylizace? Rád bych se jí zbavil a nevím jak.

Díky předem za odpověď.
6506 B / 180 x 263 / BukováHora.jpg
 

Buková Hora dvojmo   2. 11. 2013 / 15:21
flaxa
Ahoj, máš pravděpodobně ještě naistalováno VFR Teplice a okolí, ve kterém je ten jednoduchý. V instalaci Bukové hory píšou, že ten jednoduchý máš odinstalovat.
 

Buková Hora dvojmo   2. 11. 2013 / 15:27
Kendy   
To je přesně ono, kdyby se četli ty readme, bylo by tu o mnoho méně zbytečných otázek. Až budu příště dělat něco do FS, tak se hodně zamyslím nad tím, jestli se s nějakým readme vůbec psát, když se pak spousta pohodlných "chytráku" nenamáhá něco číst.
 

Buková Hora dvojmo   2. 11. 2013 / 21:50
OscarK
Za prvé, děkuji za radu. Za druhé, přimlouvám se to, aby autoři při zamýšlení se nad návody vzali v úvahu, že na rozdíl od nich pohodlní chytráci nevědí, jaký je účel toho kterého souboru a psali nejen "že", ale taky "jak".
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 08:40
sander
Mne to pred casom robilo trochu problem aj s readme nainstalovat spravne nejaký repaint, ale musim povedat, ze co si urobil tie repainty a tu instalacku k tomu na ec 135 tak to bola fakt dobra praca, klobuk dole. Taka instalacka jak pri origo addonoch klik, klik a je to.
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 11:42
Kendy   
A to je právě ono "klik, klik a je to" to je totiž to nejhorší. Uživatelé díky těmhle zjednodušením, už definitivně přicházejí o tu manuální část stránky s prací v FS. Samá pohodlnost a naprostá jednoduchost nikoho pak nenutí si o něco více namáhat hlavu a snažit se to tam přidat ručně i s tím, že vlastně se tímto každý uživatel seznamuje (aspoň) trochu více s fungováním FS.
Jasně, díky těmto čím dál více "zjednodušováků" tady a nejen tu, vznikají otázky na někdy banální věci, které by si uživatel jinak dokázal vyřešit i sám, kdyby se třeba před tím pokaždé snažil alespoň trochu zjistit, jak se kam a co vlastně dává. Jenže právě ta jednoduchost, nechtít se tím více zabývat atd. tady pak dává vzniknout dotazům, nad kterým (nejen mě) zůstává skutečně někdy rozum stát.

V dřívějších dobách, zde bylo mnohem více šikulů, lidí co skutečně nejen lítání v FS ale i pozadí tvorby simulátoru zajímalo více, ve snaze zdokonalit a přivést tak virtualitu co nejblíže k realitě třeba nějakou scenerkou, letadlem a nebo jen repaintem. Jenže dnes, právě díky se stoupající pohodlností, stoupajícímu hlupáctví a nechuti sebe sama zkusit něco řešit bez zbytečných dotazů...se budeme čím dál více udivovat tomu, jak někteří uživatelé FS, se tu dokážou zeptat bez bázně a hany na jakoukoli píčovinu i přes to, že odpověd tu na ně kouká přímo ze stránek a stačilo by jen kliknout.

Těch rad, kterých se tu dostává (těm pohodlným), jsou především od lidí, kteří se už setkali s nějakým problémem a snažili se ho řešit sami (bez ohledu na strávený čas), přišli na to, vyřešili to a o to více pak rozuměli hře jako takové. Dnes prostě "klik,klik" a hurá, máme tu jednoho z další pohodlných, který než by se tím snažil (někdy skutečně banalitou) zabývat sám, tak to raději pleskne sem a on už se nějakej blbec najde, co mu zde odpoví a on se nebude muset (myslím tím jednodušší věci) namáhat. Za většinu chyb si stejně může uživatel právě sám. Tak dělejme a zjednodušujme více a více, at tu pak máme na co odpovídat tazatelům, kteří si odvykli snahu něco vyřešit i bez zbytečného ptaní.

No nejsem dobrej spisovatel a asi to mám nějak přeházené ale snad mě někdo pochopí jak jsem to vlastně myslel.
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 12:24
sander
Uplne s tebou suhlasim, ale obcas sa hodi aj nejaka "profi" rychla, alebo jednoduchsia instalacka.
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 12:37
Kendy   
U těch složitějších addonů samozřejmě ano, ale u tak jednoduchých jako je repaint nebo jednodušší scenerka by to být nemuselo. Já jsem si nechal vyrobit instalator záměrně a hlavně s tím, abych pak nemusel odpovídat na email nebo nějaké SZ skype apd. z důvodů jako jsou například ty, že uživatel cpe repaint na uplně jinej addon a pak mi ještě nadává, že to nefunguje, nebo se dohaduje, že postupoval správně a přitom to nejni pravda a další lahůdky. Prostě jsem se nechtěl dohadovat s blbcema, který by mi už definitivně vzali i tu puslední kapku chuti, ještě něco dělat pro ostatní.
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 13:23
polda66cz   
Já chci pro vysílač o 3 polygonech bezpodmínečně self installer s vyhledáváním FSX v registrech
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 14:49
Koprik
Naprostý souhlas!
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 16:00
kuma   
No, jestli jsem to dobře pochopil, tak s tím ale nesouhlasím.

Pokud někdo udělá nějaký adon (a pámbu za to zaplať) jej nabídne ostatním, považuju za celkem logické, že instalaci připraví co nejjednodušší a nejsrozumitelnější, třebas i samoinstalační (samozřejmě potud, kam až se s tím chce drobit, ale logiku to má. )

To, co tu popisuje Kendy, jsetli dobře chápu, je:
- Tak tady to máš, hotový, k použití, ale abys to neměl tak jednoduchý, tak se, holečku, nejdřív nauč nějakou práci se souborama ve FS, trochu ruční práce - jinak máš smůlu. No - a když se na ty detaily zeptáš na fóru - tak plesk! pohlavek, za to, že jsi špatně četl readme.

Proti gustu žádnej dišputát, autor má právo svůj adon, který dává všem, upravit a připravit zcela podle svého gusta, dává jej zdarma, jak psáno výše, pámbu zaplať.

Nicméně soukromě doufám, že většina autorů to takhle necítí - a že se z toho nestane pravidlo... a že adony ve valné většině zůstanou adony a ne povinnou učebnicí programování.
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 16:14
Marek07
Ja skôr myslím, že to myslel tak, že keď je v readme napísaný návod, tak aby daný užívateľ vedel vôbec, že kam to má nakopírovať. Stretol som sa so všeliakými readme aj samoinštalačkami, ale je dobré vedieť aspoň tú základnú hierarchiu FSky, nieže bude niekto "cpát" samotný model namiesto simbjects a spol do ja neviem scenery alebo textures... Preháňam, ale ide o princíp.
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 16:33
Kendy   
Přesně tak, Kuma to opět jako vždy, překrucuje do jiných pohledů.
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 17:14
Koprik
Kendy přiznám se ti bez mučení, že tě obdivuju, že se ještě s něčím pro FS děláš potom, co tady čtu.
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 17:37
Kendy   
Tak nejsem tu jedinej, kdo má špatný zkušenosti a přesto jedou dál a stále něco produkují i když už třeba v malé míře ale přece. Kdybych se tu rozepsal, co všechno jsem už od uživatelů četl v emailech, asi by nejednomu z dalších autorů padla brada z toho, co vše jsou schopný lidi vůbec vyplotid za nesmysli. Občas je těžký se přes některé věci přenést a uchovat si chut dělat něco dál.
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 17:57
Koprik
...mě spíš zaráží podivný přístup "otců zakladatelů".No nic, držím ti palce a veřejně ti děkuju za vše, co jsi vytvořil a třeba ještě vytvoříš!
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 18:04
Lowmick   
Teda takovýhle foukání pod pytlík bych čekal spíš od letušek a sekretářek...
 2x  

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 08:08
Brácha
odstraň soubor Bukova_Hora ze složky lktp. tj. Bukova_Hora.bgl a musí mět 13 258 kB.
 

Buková Hora dvojmo   3. 11. 2013 / 09:59
OscarK
Díky za pomoc, tohle pomohlo.
 

Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ