FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Sleva 30% od REX Game Studios Jeden příspěvek | Celý strom
Sleva 30% od REX Game Studios   26. 5. 2015 / 15:35
JirkaK
REX4 Direct Textures + Soft Clouds (dá se i jednotlivě) je poslední produkt REXu.. "nejkvalitnější" textury.
Pomocí tohoto SW natlačíš do FSX nové textury/zvuky/efekty. Na výběr je z knihovny, v datech to má 20GB.

Výhodou je, že to má i vysoké rozlišení textur. Pokud tedy budeš mít 4k monitor nebo něco radikálně většího než FullHD (k novému počítači... proč ne ) tak čím větší textury, tím lépe... Defaultní už budou v tom rozlišení příliš neostré. Na FullHD ale stačí standardní FSX velikost, nebo u mraků dokonce namísto 1024x1024 použít 512x512 (osobně používám 1024 a proti 4096 nevidím jediný rozdíl krom využití paměti a jak víme 4GB je maximum co FSX může použít). Při nízké kvalitě textur bych nečekal žádný zásadní výkonnostní propad i na starších počítačích dokonce i s vyšším rozlišením, pokud máš 64bit systém a 8GB RAM (tohle jsem měl na původním laptopu starém cca 6 let)



REX Essential je podobný produkt - textury, není jich tolik, jsou trošku jiné. myslím že i horší rozslišení. Má však integrovaný Weather Engine, což není jen načítání požadovaného počasí ale tyhle SW se snaží tohle počasí vylepšit tak, aby to v simu vypadalo reálněji.

REX4 nemá weather engine.


Nicméně jako weather engine se suverénně za nejlepší považuje Active Sky Next. Dřívější verze - ASN 2012 v sobě obsahovala i set textur podobně jako rex, nicméně s tou poslední verzí se soustředili jen na to počasí.

Existuje určitě i pár dalších alternativ, ale o těch asi nemá moc cenu přemýšlet, navíc... nevím zda ty alternativy v ceně licence obsahují jak FSX tak Prepar3D v1.x i 2.x. To je velká výhoda, pokud se rozhodneš pro změnu, tak to prostě nainstaluješ do nového SIMu aniž bys musel platit novou/upgrade licenci.


Btw. 50 tisíc je pěkná suma na pořízení slušného STOLNÍHO počítače na FSX/Prapar3D, když to vezmeš z gruntu i s monitorem, OS, licencí simu (na nový HW doporučuji Steam verzi FSX), NTB s takovými parametry bohužel nedáš...

Pro FSX je nejklíčovější komponentou rychlost procesoru v single core režimu, teoreticky na FSX stačí P3258, které ale přetočíš na 4-4.5GHz (ne každý to tak vysoko dostane), dle nějakých testů jsem viděl že to umí běžet podobně jako i7-4790k jen je to o 7,5 klacku levnější a na jiné činnosti (třeba video apod) už to není ono.

Osobně bych považoval za nejlepší volbu právě tu i7-4790k - nejvýše taktovaná i7 na trhu - 4GHz nicméně zatím jsem FSX ale i takovou komprimaci videa jel vždy v maximální turbo boost frekvenci, tedy na 4.4GHz a to mám obyč chladič za 800. Tenhle procesor prostě nemusíš taktovat a ani co jsem četl to moc nejde. V zásadě je srovnatelný s přetaktovaným i7-4770k ale rozdíl ceny myslím to taktování neodůvodní, zvlášť, když to bude chtít asi kapku lepší chalzení. Henshel-E jsou asi o 10% výkonnější než předchozí řady, takže pokud někdo jede Ivy nebo sandy bridge i7 na 4,7-4.8 GHz, ta i7-4790k bude v stock frekvenci stejně výkonná.

K tomu doporučím GTX N970, popřípadě N980, pokud plánuješ vyšší než HD rozlišení... k tomu nějaký ten monitor, SSD disky (systém 120-250GB + 250-512 na sim + plotny na běžná data) a hotovo.
 
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ