FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 26. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
REX produkty se slevou 50% Jeden příspěvek | Celý strom
REX produkty se slevou 50%   27. 6. 2015 / 21:11
JirkaK
SSD je standardní disk, oproti klasickému je bez mechanických částí a funguje v podstatě stejně jako paměťová karta, jen je násobně rychlejší (nejen proti té kartě ale i proti klasickému HDD cca 3x-4x při samotném čtení) a hlavně má nulový seek time, tedy čas kdy hlavičky v disku musí dojet na správné místo a musí čekat než se plotna otočí tak, aby mohly začít číst data... SSD tohle nemá.. čas na vyhledání souboru (přesněji sektoru) je nula nula nic. Kdo zkusil, nechce už nic jiného..

SSD připojíš na SATAIII nebo lépe do M.2 slotu... ten jistě budeš mít, když budeš skládat nový počítač. U SSD je třeba doržet některé nastavení systému abys jednak měl správný výkon a hlavně životnost (zakáže se swapování, indexování, zakazuje se prefetch, zakazuje se hybernace, vždy máš dostatek volného místa - čím více, tím lépe...), SSD disk nelze nekonečně přepisovat, každý blok paměti mžš přepsat jen X krát, pak je pravděpodobné že přestane fungovat... To X je dost vysoké číslo a při běžném užívání zodpovědným uživatelem se bavíme o desítkách let životnosti (např. můj systémový 250GB disk se za rok provozu přepsal 8x s tím že na něm bylo vždy nejméně 160GB volného místa)


Záleží na rozpočtu..

pokud pominu peníze tak...

120-250GB na systém... samozřejmě SSD disk... větší na systém není problém pokud nejseš prasátko a nezasviníš to. Dlouhou dobu jsem si vystačil s cca 50GB... Na systém neuvažuj o klasickém plotnovém disku.. vážně... rychlost je neporovnatelná.

250-500GB SSD na simulátor. Osobně to mám docela vyšperkované a instalace má asi 170GB... Na to co píšeš do začátku, to je tak 50-60GB, až další scenérky to zasviní... Pokud lítáš v rouře, tak tě asi podrpobné scenérky pro VFR lítání nezajímají a stačí ti global + letiště... a ty letiště nejsou nic extra.. v porovníní s těmi VFR scenérkami. 500GB mi přijde ideál, máš rezevru

SSD není nutné pro simulátor, ale zvláště našperkovaný sim při prvním startu po spuštění systému umí startovat poměrně dlouho... prochází všechny soubory všech addonů... pokud má instalace 50 tisíc souborů (což není až tak moc), tak když spočítáš průměrný seek time 10ms (což je dost dobré číslo), tak jen "vyhledávání" na disku bude trvat 50 sekund... na SSD to bude 0. Samotné plynulosti letu už nepomůže, čte se poměrně málo dat a to zvládá i plotnový disk (pokud nebudeš prase a nebudeš mít na stejném disku systém, simulátor a budeš na ten disk při tom nahrávat video... nemluvím o partition ale o skutečně fyzickém disku).

No a pak nějaké úložiště - klasický plotnový disk, klidně externí.. kapacita... to je na tobě... cenově výhodné jsou disky od 2TB, spíše 3TB a víc, ale tam je to zas raketa, byť cena za GB je lepší. nicméně jak jsem psal, to je tvůj business co na tom kompu skladuješ.


 
Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ