FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 6. 5. 2024, svátek má Radoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
4K monitor Jeden příspěvek | Celý strom
4K monitor   24. 6. 2016 / 23:31
JirkaK
G-Sync řídí refresh rate monitoru s tím, jak rychle grafika generuje - FPS = refresh rate (jsou tam samo nějaké mezní hodnoty, které z hlavy neznám).

Problém GSyncu je že potřebuje speciální HW v monitoru a to ho prodražuje i o několik tisíc a obecně se dává do vyšších modelů. Na Alze (není právě nejlevnější, ale řádovou představu si uděláš) jsem nejlevnější 4k monitor s uhlopříčkou 27+, konkrétně 28" a GSync našel za 18 tisíc a další 34" zaoblený za 35 tisíc. Víc jich v té velikosti nemají v nabídce. Přitom bez G-Sync modulu si vybereš několik modelů s cenovkou do 10 tisíc.

Kdybys měl AMD kartu, můžeš použít FreeSync, což je vlastně to samé co G-Sync ale oproti řešení NVIDIE není potřeba toho speciálního HW v monitoru a podporují to i levné monitory.

Kdybys měl novou generaci NVIDIA karet, ty přinesly Fast Sync, který podobně jako VSync není závislý na podpoře v HW, v zásadě to má výhodu VSyncu - netrhaný obraz - a zároveň zanechává nízký input lag... info o tom je třeba tady: https://www.youtube.com/watch?v=oTYz4UgzCCU co jsem to ale pochopil, je to hlavně dobré pro ty, kteří mají i několikanásobně vyšší FPS než refresh monitoru, kde by VSync právě navyšoval input lag... Smysluplné mi to přijde hlavně pro profesionální gaming.

Tzn, pro ten X Plane bude stačít Vsync který můžeš zapnout v nastavení. Akorát počítej že pokud nedáš alespoň referesh rate monitoru, budeš sníží FPS, protože pak se FPS snižují, pokud vím na 40/30/20 FPS... Alternativně lze použít adaptivní VSync.. FPS přes refresh rate monitoru zkrouhne, pokud jde pod refresh rate, vypne se. VSync doporučuji používat s triple bufferingem, což zajistí lepší plynulost. zjednodušeně Karta počítá snímky do foroty v době kdy čeká na referesh monitoru. Sice to prodlouží odezvu ale pokud nebudeš lítat nějakou extra akrobacii tak to problém nebude.


Ale to nejdůležitější.. X-Plane na 4K jen s GTX980? Na kolik ji taktuješ? Obávám se že ta karta to moc dobře nebude zvládat. Na 4k bych o ničem slabším než GTX1070 nebo 980Ti neuvažoval. Dnes se dají koupit pěkné nové 980Ti velice slušně, třeba MSI Lightning což je asi nejvíc přetaktovaná od výrobce (jen o 10% pod GTX1080) a má ještě potenciál navíc.. už jsme ji viděl novou asi za 16 tisíc.
Níže taktované edice snad v krámě najdeš už od cca 14, nicméně taktovat by měly jít i dál než je ten Lightning. V tom X-Planu si troufám říct, že to bude lepší než OC edice GTX1070.

No ale šel bych do jistoty. Nějakou GTX1080 a případně přetaktovat, ale tady je to oproti 980Ti dost loterie, ale 10% z ní člověk dostane i ve Founders Edici.

Bohužel vývojáři řekli že výkon HW roste natolik že není potřeba podporovat multi GPU, tudíž více karet ti v X Planu nepomůže.
 
Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ