FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 26. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
zápis do scenérií Jeden příspěvek | Celý strom
zápis do scenérií   15. 7. 2016 / 18:18
Antek
Ahoj všichni,Možná banální otázka,ale mě by pomohla.Mohu si zanášet body nebo poznámky do scenériíí,a jaký program je k tomu zapotřebí.Prosím když tak link.
Děkuji moc. Antek
 

zápis do scenérií   20. 7. 2016 / 18:43
leonell
Přiznám se, že jsem moc nepochopil co přesně chceš zapisovat, a také musíš napsat, v jakém simulátoru.

Popíšu XPLANE a úpravu scenérií - ve FSX, P3D i FS2004 to jde taky, ale už si nepamatuji jak.
Pokud ti jde o změnu scenérie (a bodem míníš nějaký objekt), tak to se dělá pomocí WED (WorldEditor). Založíš si novou scenérii, existovala výborná utilita Podkladnik co k tomu i stáhla ortofoto. Do té scenérie si umístíš objekty - ať už domečky, lesy nebo třeba hangáry a vzletové dráhy (...). Pak to dáš do příslušného adresáře a po restartu XPLANE to vidíš. Objekty si vytvoříš sám nebo si je vybíráš z knihoven jiných autorů či přímo z XPLANE.
Pokud ti jde o doplnění nějaké informace ke scenérii (spíše asi k letišti?) tak autoři mívají u scenérie nějaký README soubor kde kromě poznámek k instalaci bývají i nějaké reálie, odpovídající skutečnému provozu a někdy i nad rámec oficiálních podkladů. Ale to je prostě soubor na disku.
Nevím o tom, že by byla možnost v kterémkoliv z uvedených simulátorů uživatelsky dávat poznámky k nainstalovaným letištím či scenériím. V XPLANE by to šlo udělat pomocí pluginu napojeného na nějakou databázi, ale to ti zase bude na nic, pokud to nebude obecně podporováno výrobcem nebo komunitou, protože bys tam měl jen své poznámky - a ty si můžeš psát do bloku
 

zápis do scenérií   31. 7. 2016 / 17:14
Antek
Děkuji za odpověď,snad to zvládnu.Jen doplňuji že lítám FSX a co se týče proč si chci něco zapsat nebo
namalovat je ten,že by se mi hodili určité body a také lítat na letiště malé-travnaté mi dělá problémi,protože je těžko vidět rw.
Díky Antek
 

zápis do scenérií   31. 7. 2016 / 18:53
leonell
Obávám se, že ti můj popis nepomůže, protože já psal o XPLANE, ne o FSX.
Ovšem aspoň je jasné o co jde.

V podstatě řešíš stejný problém jako v reálu - jak navigovat v rámci VFR letu.

Když to hodně zjednoduším, tak pokud máš ve FSX ortofoto (fotomapu v simulátoru),
tak prostě si před letem otevřeš mapy.cz, najdeš letiště odletu a příletu
a mezi nimi si vyhledáš význačné body. Může to být nějaké město, fabrika, velký rybník či jezero, hrad, křižovatka. Klíčové je, aby byly jasně rozeznatelné a ideálně aby byly na dohled. Poznamenáš si je bokem (ideálně si uděláš zákres ve vytištěné mapě) a pak při letu postupuješ od jednoho bodu k druhému. Říká se tomu srovnávací navigace, protože srovnáváš mapu "na koleni" s tím, co vidíš. S dráhou pak problém nebude, jen si musíš pamatovat směr. A záleží už na tobě, jak moc vážně to vezmeš (letištní okruh, dráha v užívání atd).

V reálu se ještě určuje vzdálenost a směr mezi body a dopočítává čas letu mezi nimi, v simulátoru to jde samozřejmě dělat taky. Takže pak víš, že když se nad "rybníkem Brčálníkem" stočíš na 130 stupňů a poletíš tři minuty, musíš se dostat nad "les Řáholec". Atd.

Tak třeba ti to pomůže.
 

zápis do scenérií   31. 7. 2016 / 19:12
oldboy
Leosku krasne jsi to popsal. presne tak to delam pri VFR letech (ted zrovna LHPR Gyor do Klagenfurtu LOWK) v ramci VFR Tour 2016. Jiste vzdalenosti jsou vetsi, ale da se to zvladnout.

S pozdravem Karel
 

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ