FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
XPL 11 ortho a autogen SR a CR Jeden příspěvek | Celý strom
XPL 11 ortho a autogen SR a CR   31. 10. 2017 / 10:04
OndraT
*** Omáčka:

Tak mi to nedalo a jelikož jsem s O4XP celkem dlouho nic negeneroval, šel jsem se na to podívat. Co mě přkvapilo bylo to, že existuje už docela dost vylepšená verze, celkově je rychlejší a mj. se v ní dá klikat přímo na mapě, který že tile to chjceš vygenerovat, případně jich naklikat a nechat vygenerovat víc v batchi (dávce). Super.

Druhý podivení se bylo, když jsem zjistil, že mi nefunguje ani ta stará, ani ta nová verze . Pak jsem si uvědomil, že vlastně nemám ani Python, jelikož jsem před cca 2 měsíci komplet reinstaloval Win .

Pravda je, že když se podaří O4XP rozběhat, pak už je fakt jednodušší než kalkulačka, na druhou stranu O4XP vůbec rozběhat může být oříšek, co jsem tak četl na fórech (já sám jsem měl asi štěstí opravdu na "stáhnout, nainstalovat, hotovo").

*** Fakta:

K rozběhání O4XP mi stačilo:

- nainstalovat poslední Python 3.5.x
- nainstalovat Gimp (ani předtím jsem neměl náladu na instalaci těch pomocných utilit, Gimp je všechny zastoupí a je rychlejší)
- stáhnout a někam nakopírovat O4XP
- O4XP nespouštět tím Python scriptem v hl. adresáři, ale přes .exe v podadresáři /bin (je potřeba ho spouštět jako správce)

Pak je vše ok. Zkusmo jsem vygeneroval +49-18 (poslední týdny tady hodně oblíbenou Žilinu ), i s overlay autogenem to zabralo dohromady asi 15-20 minut (v předchozích verzích jeden tile trval třeba 30-40 minut). Výsledek naprosto bezchybný.

Zkus tenhle postup. Pokud ani to nepomůže, pak by mohl být problém ještě s verzí MS Visual C++ redistributable. Těch ale zas tak moc není a nejsou to velký balíčky, takže se dá přetrpět vždycky nějakou verzi stáhnout a nainstalovat a zkusit, jestli už to nepoběží. Tohle je bohužel taková osina v zadku u XPlane - súpusta super nástrojů nebo i pluginů je naprogramovaných na Apple, takže ani autor, který udělá příslušný build pro Windows sám netuší, jakou pžesně tu verzi knihoven to budena Windows chtít.
 
VWAC
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ