FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 19. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
xEnviro versus SkyMaxx Pro v4 Jeden příspěvek | Celý strom
xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   2. 12. 2017 / 09:59
maverick60   
Ahojte.

Prosím majiteľov o informácie. Ako Vám šlapú tieto utility? Ja by som si chcel kúpiť pre XPL11 - SkyMaxx Pro v4, ale nechám si poradiť. Ktorý z programov je lepší?
Ďakujem.

Maverick
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   2. 12. 2017 / 10:09
mano
skymaxx urcite nie, pristup autorov a celkovo to pocasie je zastarale.. zaspali dobu a nejdu s xpl11

xEnviro, preslo nedavno na xpl 11 a teraz by mal byt daky velky update.. ale nikto nevie kedy
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   2. 12. 2017 / 16:05
POM
Nie som síce majiteľ, ale poznám až príliš veľa ľudí čo majú SkyMaxx, xEnviro alebo dokonca oba ale používajú default. Podľa môjho názoru SkyMaxx vyzerá horšie než default ktorý je v XP11 omnoho lepší ako v XP10 pre ktorý boli xEnviro aj SkyMaxx vyvíjané. xEnviro má príliž mnoho problémov, napríklad vietor je často otočený o 180 stupňov oproti reálu, čo nieje zrovna ideálne... Ja by som z nákupom počkal, xEnviro je stále vo vývoji a do budúcnosti vyzerá celkom nádejne, ale to sa hovorilo už pred rokom kedy vyšiel, takiež bol ohlásený Active sky pre XP takže dávať 70$ za nedokončené xEnviro asi nieje najlepší nápad.
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   2. 12. 2017 / 16:54
maverick60   
Ďakujem moc za cenné informácie. Tak ešte chvíľu počkám a uvidíme.
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   2. 12. 2017 / 18:31
OndraT
Mám obojí, resp. u SkyMaxxuPro (SMP) jsem skončil u verze 3.0. Aktuálně používám výhradně už jen xEnviro (xE) už cca 3/4 roku.

Oba mají své plusy i mínusy a každý samozřejmě pereferujeme něco jinýho.

SMP:

+ funguje s libovolným METAR injektorem v XP (NOAA nebo i nativní reál. počasí v XP)
+ celkem pěkně vypadající mraky zblízka, super pro někoho, kdo lítá VFR
+ mraky se pohybují ve směru větru
+ není až tak moc znatelné (oproti xE), že mraky jsou jen textura na placatém polygonu, který je vždy orientován směrem ke kameře (tzv. "billboard")

- dost velká náročnost na graf. kartu
- změna počasí je náhlá a okamžitá bez jakýhokoliv přechodu
- ve vyš. let. hladinách jasně rozeznatelný čtverec/obdélník kolem letadla, kde jsou mraky vykresleny - malá vykreslovací vzdálenost
- vývojáři jsou arogantní kokoti
- SMP (ve srovnání s xE) jsou jen a jen mraky, nic víc

xE:

+ celkem se pánové snaží, na to, že je to na světě cca 3/4 roku, tak pořád ladí a ladí
+ přijatelné mraky jak pro VFR tak pro vyšší let. hladiny, dá se nastavit různá dohlednost a je krásnej pohled na frontu blížící se k tobě na horizontu - to SMP nedokáže díky limitu vykres. vzdálenosti
+ změny počasí nejsou tak drastický, jako v SMP, nicméně někdy to taky nevyjde , ale nestává se často, že bys letěl ve VMC a najednou bys lusknutím prstu měl těžký IMC
+ xE chce být komplexním enginem pro počasí, mraky, atmosféra, mlha atd.
+ má i celkem hezký zvuky a to nejen na počasí, ale i na letiště nebo třeba ruch města, zvuyk venkova atd.
+ celkem funkční a rychlá podpora když nahlásíš nějaký problém
+ lepší a efektivnější nastavení mraků, než SMP pokud se jedná o ladění výkonu
+ vývojáři o dost víc komunikujou s komunitou a jsou v ní vidět

- funguje výhradně na bázi dat, který mu pošle xE server, je potřeba být online, nemožnost vlastního počasí, nemožnost hist. počasí (v tom posledním případě zvažují vývojáři do budoucna o změně)
- mraky jsou na místě, nepohybují se s větrem
- někdy můžou být problémy s tou dohledností, kdy dohlednost v počasí je jiná než v atmosféře, takže třeba v mlze vidíš na horizontu jako mlíko bílý kopce apod.
- sem tam nesedí počasí, ale to stačí zareportovat a oni na to hned mrknou
- dost často je právě hodně znatelný efekt "billboardu", fakt třeba koukáš z boku na jakoby rozpláclej mrak apod.
- z blízka někdy umí být xE pěkně hnusný (napak ve vyšších let. hladinách zase celkem pěkný)
- myslim, že ještě pořád zápasí s větry ve vyš. let. hladinách a jejich korektními hodnotami

Nic víc mě nenapadá, kdyžtak se klidnně ptej, se SMP jsem lítal přes rok, xE mám teď 3/4 roku a můžu celkem dobře porovnávat. Nicméně SMP mi leží a navždy bude ležet v šuplíky, byť xE umí taky zablbnout, tak tak hrozný, abych se musel vracet k SMP to zas není . Ale obojí má k ASN asi tak blízko jako já ke kariéře obchodního pilota (tzn. vůbec ) a perfektní není ani jeden. Každý má svoje masařky a obojí je těžký kompromis. Ale xE imho o něco menší kompromis .
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   4. 12. 2017 / 11:24
Milan Smid   
No to ses mi, Ondro, docela trefil do hledacku Hledam totiz nejaky rozumny weather add-on pro X Plane 11.

Neco jsem guuugloval kolem SMP a xE, dival se na srovnavaci videa, cetl diskuse... no a pak se na to stejne vykaslal. Tvuj prispevek mi jenom potvrdil, ze zatim delam dobre.

Jsem zvykly na Active Sky (weather engine) a REX (textury). K tomuto kombu mam sice hodne vyhrad, ale zatim to vypada, ze je to nej, co se pro desktopovou simulaci da sehnat... a za docela rozumne finance (hlavne ve slevach, ktere cas od casu jsou ).

Nevim, jestli je to tim, ze X Plane nema zatim jeste tak sirokou uzivatelskou zakladnu, ale mam dojem, ze komercni add-ony jsou v prumeru (a oba weather enginy SMP a xE obzvlast) pro X Plane drazsi nez pro P3D. Snad se to casem zmeni.

Jinymi slovy: davat temer 60 euro za neco, co porad neodpovida (memu vlastnimu) standardu, mi prijde prilis.

Takze jsem taky na defaultu (s nejakym lua scriptem, aby alespon ty mraky nevypadaly tak blbe), ale pote, co jsem vcera nekolikrat z niceho nic vlitnul do IMC z temer bezvadneho VMC, tak se zase vracim k temer vyhradnimu CAVOK litani (maximalne si nastavim nejake omezene dohlednosti - ta ale taky bohuzel nejde nastavit jinak pro ruzne letove hladiny ).
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   4. 12. 2017 / 14:25
OndraT
Jo, to je asi rozumnej přístup. Já xE chtěl už x měsíců předtím, než vůbec vyšlo (nějaké první screeny z toho projektu se datují snad do r.2015), protože SkyMaxx mi vadil právě hlavně tou změnou počasí lusknutím prstu (je to vlastně jen vizuál vycházející z default enginu počasí a ani ten jejich slavný Real Weather Connector za dalších x € na tom v tomhle ohledu nic nemění). Dneska mít všechny informace o xE bych možná lehce váhal a zvažoval, jestli ještě přeci jen pár verzí nepočkat.

S payware addony obecně nelze bohužel jinak, než souhlasit. Ani ten výběr není takový, holt MSFS/FSX/P3D tu jsou asi o něco dýl, než XP ve stavu, kdy se pro něj daly začít dělat rozumné věci. Ale tak snad se to změní, XP mají v hledáčku jak HiFi (tam je bohužel někdy od léta velký ticho co se týče vůbec náznaků vývoje ASN pro XP, i když ho sami HiFi oznámili, ono to asi ještě bude nějakou dobu trvat), tak ORBX (ti zatím budou jen předělávat svoje letiště do XP, uvidíme, co bude dál).

Ono bohužel XP bude asi i trošku omezenější pro vývojáře, zrovna prý vyvíjet engine na počasí prý nic moc, sami HiFi se nechali slyšet, že až jednou bude ASN pro XP, tak bohužel nelze očekávat přesně to samý jako v FSX/P3D, že tam jsou některý težký omezení v API ze strany XP :/

Ale tak jinak mám XP rád, to zas aby to nevyznělo jako že lítám v simulátoru, kterej mi přijde vlastně totálně na hovno, s prominutím .
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   4. 12. 2017 / 15:57
Milan Smid   
Jasne, tady se bavime o necem, co v X Plane zrovna moc nefunguje a trochu se divim, ze to nefunguje (stejne tak jako napr. absence airspaces v Evrope, ktere si clovek musi nekde sehnat sam a doufat, ze mu neshodi sim, a nebo absence tehoz dokonce i v USA u placeneho add-onu Velocity V-Twin).

Skoro to vypada, ze pocasi a vzdusne prostory jsou pro nektere vyvojare leteckeho simu a add-onu neprilis podstatne


No ale jinak X Plane 11 vypada a lita moc hezky a tech par desitek euro byla rozhodne dobra investice. Alespon ted muzu alternovat mezi ruznyma platformama podle toho, co a v jakych podminkach chci zrovna letat.
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   4. 12. 2017 / 15:59
mano
asi jedine airspace ktore mi nezhadzovali

http://www.dhv-xc.de/xc/modules/leonardo/index.php?name=leonardo&op=luftraum
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   4. 12. 2017 / 17:05
Milan Smid   
Tohle jeste neznam. Diky!
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   4. 12. 2017 / 16:02
OndraT
Však já mám taky vysněno, že jednou v budoucnu bude sim, ve kterým bude všechno perfektní . Ale jinak je to holt kompromis.

Ad vzduš. prostory - s úspěchem používám bez problémů v XP11 toto http://soaringweb.org/Airspace/
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   4. 12. 2017 / 16:11
mano
ondro z tej stranky ich vela zhadzuje xpl
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   2. 12. 2017 / 18:35
OndraT
Jinak ale SMP a vůbec cokoliv od X-Aviation nekupuj, protože to jsou kokoti a chachaři, co by zasloužili zasunout složenej deštník do prdele a pak ten deštník rozevřít. Arogantní hovádka, na jejichž webu ve fóru jede těžká cenzura všeho, co není sluníčkový a má v sobě byť jen náznak poušklíbnutí se a uživ. podpora funkční podle toho, jestli napíšeš "i love your products" nebo "i like your products" apod.

Když už, tak snad jedině IXEG nebo Mu-2, nad tim se daj přimhouřit oči , ale jinak od XA vari, vari!
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   2. 12. 2017 / 19:59
mirda   
Ať si strčí ty debilové i tu posranou nedodělanou 733 a MU-2 třeba do prdele!!!

Pro Maverica - SKM se vyhybej. Najížděli totiž chlapci na styl kdy jednou cca za rok "udělali jakoupdate" na kterým si to nepoznal a chtěli za to pokaždý 20$.
xE je kleplo přes prsty a hlavně pokud je zataženo - tak je v xE fakt zataženo až k horizontu bez úbytku FPS. Kdežto se SKM sis mohl dovolit tak maximálně čtverec mraků kolem letadla.
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   2. 12. 2017 / 22:41
maverick60   
Ahojte.
Moc Vám všetkým ďakujem za recenzie. To som netušil že je to až taký rozdiel.
Radšej teda xEnviro. Ale ešte počkám. Inak som si chcel kúpiť z X-aviation.com ten parádny Saab 340. Ale teda asi dám aj od toho ruky preč. Možno keď budú zľavy tak potom si Saab doprajem. Uvidím.

Ešte raz vďaka.

Maverick
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   2. 12. 2017 / 23:47
biblbrox   
Já si dovolím taky se vyjádřit. Nebudu ale opakovat už jednou vyřčené, protože se vším, co tady zaznělo, více méně souhlasím.

Ve stručnosti- SMP určitě ne, zatím používat default počasí a počkat, až co předvede xEnviro v1.08.

Saab z x-aviation je náhodou parádní, ale ještě stále ho nemají updatovaný na xpl11
Osobně jsem ho na xpl11 nezkoušel, ale nějaký bugy tam údajně má.
Více info na fóru:
http://forums.x-pilot.com/forums/forum/158-saab-340a/







 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   4. 12. 2017 / 09:45
dalat
Ahoj, zatial som skusil iba skymaxx a hned ho dal aj prec. Na XE ma odradza cena, takze zatial ostavam pri default a celkom som si zvykol. Co sa tyka MUST HAVE addonov, tak:
1. x-camera
2. Winter mode (teraz sa hodi )
3. JarDesign a330
4. ixeg 737-300
5. ZIBO mode pre defalt 737-800 (free)
6. vytvorit si vlastne orthofoto pre SK/CZ/OST (cez ortho4xp), nebude tam vsak fungovat ten winter mode, je to pochopitelne iba na default textury
https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/29120-ortho4xp/
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   4. 12. 2017 / 15:25
mirda   
Zimní textury na ortho:
https://forums.x-plane.org/index.php?/forums/topic/134063-simtiles-v3-released/&tab=comments#comment-1293703

JarDesign A330 určitě není MUST HAVE!!! Špatný to není, ale.... must have vypadá jinak.
A IXEG...?? V 733 dodnes nejsou v FMC funkce který jsou od jiných vývojářů v jejich boeincích od prvních dnů. A je to jedno jediný letadlo který ti hrabe do nastavení zvuku v XPL. Protože z týmu IXEGu někdo usoudil, že uživatel je neschopnej, neslyšící či co já vím.
Kroutím nad tím hlavou do dnešních dnů a na 733 se na disku krásně práší a díky FF A320 (a jiným letadlům od nich) i prášit bude!!!
A určitě se vyhnout Airbusům od Peter Hager.

ZIBO - souhlas - dá za to nějaký peníze jen když bude chtít.
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   4. 12. 2017 / 17:05
milo   
XP10/11
Pre mna jednoznacne MUST HAVE:

1, Felis TU-154M
2, a nemam nic proti 737 od EADT + UFMC

a slapu aj v XP10, aj v XP11...

XP11 mam iba kratko, a Reality Expansion Pack je prvy moj payware pre neho, takze z mojej strany taktiez "MUST HAVE" .

Samozrejmostou je asi nie len pre mna HD MESH a w2xp.
Pocasie zatial len default, xenviro sa mi zda dost drahe...bohuzial.
SkyMaxx som skusal, neriesi pocasie...

m.
 

xEnviro versus SkyMaxx Pro v4   4. 12. 2017 / 17:30
mirda   
TU-154 - souhlas - prostě mašina
REP - souhlas

a pak Je moc fajn a za mě MUST HAVE: XPRealistic Pro
https://forums.x-plane.org/index.php?/forums/forum/334-xprealistic-pro/

Jsem radši na orthu plus overlay anebo nic. Snad ti to hdmesh nikdy neshodí. Co jsem to vykopl mám s pádama pokoj.
Ono asi jde kde všude se lítalo.
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ