FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 19. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
IVAO Vintage tour Jeden příspěvek | Celý strom
IVAO Vintage tour   27. 9. 2019 / 14:48
Willhelm   
Zdar chlapi, na IVAO je docela fajn Vintage tour. Problém je, že je rozdělená na dvě části a mezitím co pro první máme v XP na výběr z několika DC-3, Ju-52, Fordu Trimotor a dalších co jsou na 80-180nm dlouhé etapy OK, tak na druhou část s etapami kolem 2000-2600nm v XP moc poválečných strojů není. Zkoušel jsem legendy té doby co většinou konvertoval pro XP11 Sean Mc Leod - B377 Stratocruiser, Constellation, Electra, Brittania, DC-6. No možná už jsem moc rozmlsaný, ale 2D panel a prapodivný letový model, často neexistující možnosti navigace. Z povolených doporučených letadel jsem dával asi nejvíce šancí AN-24 "Parshukov´s XP11" mod, ale je tam nějaký problém s vyvážením, kolébá se to na podvozkových nohách a i když je navážen hodně na čumák, tak při pojíždění furt sedá na prdel s přední podvozkovou nohou v luftě.

DC-6 od PMDG je oficiálně podporovaná jen pro XP10, v XP11 fungovala až do 11.10 - od té doby jsou zákazníci naštvaní, protože PMDG v roce 2017 slíbilo XP11 update, ale od té doby ani slovo.

Nevěděl by někdo o nějakém poválečném stroji vrtulovém či turbovrtulovém, který by byl pro druhou část tour použitelný? Možná někde existuje nějaký klenot co jsme nedokázal objevit. Případně někdo kdo by úspěšně provozoval tu PMDG DC-6 či Parshukovu An-24 v XP11 aktuální build?
 

IVAO Vintage tour   6. 10. 2019 / 23:56
Willhelm   
Ne, že by odpověď - spíše aktualizace jak se to vyvrbilo.
Poté co jsem nenalezl nic vhodnějšího rozhodl jsem se zaletět první dlouhé etapy druhé části tour DC-3 s mezipřistáním na dotankování. Důvody jsem vypsal do PIREPu. Hned u první takovéto etapy jsem narazil na odpor validátorů. Let musí být proveden A-B bez mezipřistání. Kapitán je zodpovědný za výběr vhodného stroje. V XPL (chytře nespecifikovaná verze) jsou k dispozici tři vhodné stroje které oficiálně doporučují organizátoři pro druhou část tour. Placená DC-6, free L-749 a L-1049.

Protože jsem na org fóru našel několik návodů a tipů jak zprovoznit DC-6 v XP11 a byla tam 22% sleva, tak jsem koupil DC-6 a asi po třech hodinách se mi to poprvé povedlo odlepit z dráhy a za pár minut to na ní i prvně rozbít. Fakt škoda, že na XP verzi pmdg háže bobek, protože to éro dobře vypadá má spoustu extra fíčur jako kopilota, údržbu, pozemní eyecandy atd. a kromě toho mi přijde že to i dobře lítá. Plně naložené mašině se do luftu moc nechce, v prudších zatáčkách pak solidně proklesává. Při mé dnešní simulátorové havárii, jsem si vzpomněl na průběh nehody Il-18 v Bratislavě. Ty éra prostě nebyly tak přemotorované jako dnešní mašiny.

Pokud se někdo rozhodne také letět IVAO Vintage tour - tak cesta DC-3 s mezipřistáním je každopádně slepá a organizátoři doporučují 3 výše uvedená éra.
 

IVAO Vintage tour   7. 10. 2019 / 10:48
dene
Inak, ja som uchvátený tou DC 3 od Aeroworx. Normálne, že až cítiť silu a mohutnosť toho stroja, a pretože je to doplnené super zvukom, tak je to radosť. A napriek tomu, že je to už veľké lietadlo, tak sa dá krásne lietať na ruku a s klasickou navigáciou. A konečne mi už trochu začali ísť pristátia a neskáčem po dráhe ako gumová loptička

A teda tá DC 6 od PMDG sa moc nevyplatí? Kdesi som čítal, že je to pôvodne model pre X-Plane 10, ale tuším, že vydali nejakú aktualizáciu, nie? Btw, na Tresholde je pekný článok, že stav je už taký, že PMDG začína viac potrebovať X-Plane, ako X-Plane PMDG. Dôvodom je super kvalitný Zibov mód, ktorý podľa niektorých názorov dosahuje kvalitu PMDG modelov.
 

IVAO Vintage tour   7. 10. 2019 / 11:20
Willhelm   
DC-3 of Aeroworks i když nedodělaná je pořád o dost funkčnější než leckteré placené éro.
Já si do něj doinstaloval Fmod zvuky a ty prošlehy paliva jak se to při klesání stáhne na iddle - to mi úplně běhá mráz po zádech. Přistání na kozla se mi povede občas i teď, hlavně když to neskončí ulomenými vrtulemi. I virtuální pasažéři si občas zaslouží vědět, že jsme právě přistáli.

Ta DC-6 byl zoufalý čin, protože ty free L-749 a L-1049 jsou docely bych řekl nepoužitelné, podobně jako An-24 v Parshukově modu. Oficiální podpora od PMDG to je něco jako studená fúze - víme, že to jde, jen to neumíme v našich podmínkách replikovat. PMDG totiž aktivně maže kde může všechny příspěvky které radí jak zprovoznit DC-6 pod XP11. Neoficiálních rad moc není. Na orgu je pár příspěvků od nasraných lidí co jim Randazzo smazal příspěvky na avsimu a nechal je na celém avsim fóru zabanovat - tedy nejen z pmdg support fóra. Tolik k podpoře XP ze strany PMDG.

Největší problém DC-6 v XP11 je ten, že spoustu věcí tohodle éra je řízena přes plugin a ten jakž takž fungoval snad do verze 11.10 No on se teda dá rozjet i teď a na první pohled se tváří, že funguje OK, ale zdaleka to tak není. Můžu nastavovat stoupání dle parametrů z manuálu jak chci, ale přes 12.000ft se mi to nepodařilo dostat, i když by měla jít až do 25.000. I když je mašina v rámci OK parametrů, odpojuje autopilota. Pokus vyřešit to nadřazeným univerzal AP skriptem v tomto případě selhal, protože to jde pravděpodobně z toho pmdg pluginu a shodí to i ten lua script.

No prostě ta druhá část tour bez problémů odlétat nejde.
 

IVAO Vintage tour   7. 10. 2019 / 13:14
xWing   
A default KingAir neni povoleny ?


 

IVAO Vintage tour   7. 10. 2019 / 15:14
Willhelm   
Ne povoleny jsou poválečné Airlinery primárně s výkonými radiálními motory, ale akceptují i ranné turbopropy. Níže je komplet seznam možných strojů, bohužel ne všechny z tohoto seznamu mají dolet 3500nm což je nejdelší etapa - ale ono i etapa 2600nm vyřazuje z tohoto seznamu spoustu strojů.
Ta druhá půlka tour je trošku nedomyšlená, nebo když tour vznikala tak ji primárně dělali pro FSX, kde by asi hodně lidí koupilo B377 nebo to odlítali s freeware Constellation.

Avro Lancastrian
Avro Tudor
Avro York
Curtiss Commando
Douglas DC-4
Fiat G.12Handley Page Hermes
Kawasaki Ki-56
Lockheed Lodestar
Lockheed Constellation
Savoia-Marchetti SM.95
Short SandringhamSNCASE Languedoc
Vickers VC.1 Viking
Antonov An-24
Boeing 377
Breguet Deux-Ponts
Bristol Britannia
Convair CV-240
de Havilland Dove
de Havilland Heron
de Havilland Canada Otter
Douglas DC-6
Douglas DC-7Fiat G.212
Fokker F27 Friendship
Handley Page Dart Herald
Handley Page Hastings
Hawker Siddeley HS 748
Lockheed L-188 ElectraMartin 4-0-4
Percival Pembroke
SNCASE Armagnac
Tupolev Tu-114
Vickers Vanguard
Vickers Viscount
 

FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ