FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
X-Plane 11 problem ftp Jeden příspěvek | Celý strom
X-Plane 11 problem ftp   10. 10. 2019 / 12:56
Branislav
Mozno blba otazka, ale je hodne prepierana na portaloch XP. Preco sa jednym ludom rozbehne X-Plane 11 na 5 az 10 ftp pri akomkolvek nastaveni ci max. ci min rozdiel mozno 5 ftp a druhym na 60? Nech je to akokolvek vytunovane kniznicami, meshom atd. okrem photosceneries, ziadna zasadna zmena. Prisaham chlapci, ze som presiel tie anglicky pisane vysvetlenia /cinsky este neviem/ ale nic pouzitelne som sa nedozvedel. Dokonca udajne LR upokojuje, ze dosiahnut 25 ftp je uz velke vitazstvo. Ze poroblem je v architekture XP a pokial neurobia zasadnu zmenu, nic sa nezlepsi. V navode k X- Plane vsak spievaju o 35 a vyssie. Medzi 20 az 25 je to vraj velmi zle. Tak fakt neviem. Ostatne simy (P3D V4.5 II. fix alebo DCS) mi fachcia na vysoke nastavenia bez nejakych problemov.
Prizvukujem. nie som lenivy (to pre tych, ktori soi myslia, ze ked sa niekto na nieco opyta, tak sedi na pivku a buzeruje o radu) a uz som si XP aj preinstalovat aj vselijako ina kuzlil, aj vypinal co nepotrebujem, ale riesenie neviem najst. Brano
 

X-Plane 11 problem ftp   10. 10. 2019 / 13:35
spagros
Fps je zkrátka, ale nevadí. Co máš za sestavu?
 

X-Plane 11 problem ftp   10. 10. 2019 / 13:36
biblbrox   
Ahoj Brano,

nejdřív sem hoď tvou HW konfiguraci PC, potom ideálně i screenshot grafického nastavení přímo v XPL.

Bez toho se moc daleko nedostaneme.

Pokud máš lehce nadprůměrný PC složený z Intelu a Nvidie, potom 30fps lock při rozumném nastavení grafického zobrazení není v 95% žádný problém (těch 5% jsou velká města).

Pokud máš procesor a grafickou kartu AMD, potom v současné chvíli je to trochu problém. S ním si XPL opravdu moc nerozumí. Vulkan by to ale údajně měl trochu zlepšit.
 

X-Plane 11 problem ftp   10. 10. 2019 / 14:19
OndraT
Strašně moc záleží na tvém HW, na stabilitě systému a na nastavení XP samotným. Pak do toho vstupujou nainstalované scenérie, pluginy, letadla. Existují éra, co ti klidně spolknou polovinu fps (fps v tomto případe frames per second alias snímků za vteřinu).

Jak píšou kluci, hoď sem, co máš za HW, hlavně přesný typ procesoru.

Pokud pak chceš pátrat sám, tak XP na tohle má vcelku jednoduchý nástroj, jak zjistit, co je pro simulátor brzda, zda procesor nebo grafika, dá se z toho pak velmi dobře vycázet při ladění nastavení simu (například v Settings pod Graphics když podržíš kurzor myši nad konkrétním nastavením/jezdcem, napíše se ti v tooltipu co to nastavení zhruba dělá a jestli je závislý (=zahltí) víc na CPU nebo GPU. Pokud jsi tohle ještě nezkoušel, dporučuju - v Settings pod Data Output/General Data Output si zaškrtni levý sloupec ("Show in cockpit") prvního řádku ("Frame rate"). Krom nějakých dalších čísel dostaneš jakýsi čísla CPU a GPU - to číslo znamená kolik vteřin trvalo CPU či GPU zpracovat celý frame. Tzn. aby ses dostal řekněme na 25fps, budou hodnoty kolem 0.04 (40ms na frame, tzn. do vteřiny se těch frejmů vejde 25 = 25fps).

Další věc je, že ty časy frame rate ti pomůžou i v situacích, kdy bys rád více fps a chceš vědět, jaký HW by pomohl, jestli spíš CPU nebo GPU.
 

X-Plane 11 problem ftp   10. 10. 2019 / 15:02
dene
Skús sa pohrať s nastavením: ja mám proc. i7-6700k a grafickú kartu GTX 1060, teda veľmi priemerná zostava (navyše pamäť 8 GB), ale X-Plane mi ide veľmi plynulo a v rámci možností na vysokých fps. V grafických nastaveniach mám všetko na stredných hodnotách a na ultra mám len "Number of World Objects," kvôli komplexnosti scenérie. Antialiasing a Reflection Detail na minimum. Nainštaloval som si ale FPS Boost + Auto LOD. Defaultné lietadlá mi s ortho, meshom, vfr objektami, HD lesmi a pod. robia bežne 70 - 80 fps, v búrke a oblačnosti menej, ale stále na dobrých hodnotách. Napríklad s DC 47 od Aeroworxu mám priemerne cca. 50, s Embraerom od X-Crafts tiež zhruba toľko.
 

X-Plane 11 problem ftp   10. 10. 2019 / 15:21
oldboy
Ahoj Martin, neviem co k tomu dodat. Ako pise Branislav ten X-Plane ma zrejme dajake muchy. Podotykam nic som neupdatoval a FPS me padlo na necelu polovicku. Samozrejme musim priznat, ze mam vsetko nastavene na max. (aj tiene atd.). V tom ale asi nebude problem, lebo to mam od zaciatku tak nastavene. A este mesiac nazad vsetko v pohode, nad TE WA a TE OR 60 FPS a nad mestami ako Seattle a Portland 30. Teraz ozaj neviem co sa pokakalo. Okrem toho, ze som robil orto pre CR a SR a pridal to do X-Plane 11 nic ine. Ani update NVidia 1080 TI ani update Win 10. Musim este poznamenat, ze Prepar3D v4.5 ide v pohode na 60 fps.
HW i7 8700 na 5.6-4.9 GHz, 32 GB RAM, 1080TI s 11 GB RAM tak co este chce ten X-Plane 11?
 

X-Plane 11 problem ftp   10. 10. 2019 / 15:50
Branislav
A teraz sa mi potvrdzuje nieco dalsie. Samozrejme mam nestastnu grafiku AMD (AMD Radeon R9 200 Series) a len 16 GB Ramku (Procesor i7-7800X CPU @ 3,50 GHz 3,50 Ghz), no ako si pamatate pisal som na zaciatku septembra chvaly, ako mi vsetko uzasne bezi a ze som hlupak, ked som nelietal XP. Aj mne sa zda, ze sa nieco „pokakalo“ skokovo. Mozno tak tyzden dozadu. Ale instaloval som iba FSD Global, ked vysiel. Uz som ho aj dal prec. Brano
 

X-Plane 11 problem ftp   11. 10. 2019 / 15:54
spagros
Ještě se hoď nastavení grafiky v simu a jakou verzi používáš.
 

X-Plane 11 problem ftp   11. 10. 2019 / 17:50
JirkaK
Tak v tom je problém.

Intel, sice HEDT, ale 4GHz takt v single core turbu, top modely dnes jednou 5GHz v all core turbu.

K tomu AMD grafika Radeon 2xx. To je bída, nejde tak o výkon ale o paměť.

Ty nenadálé změny FPS jsem dřív v X-Plane také řešil a hledal situaci kdy k tomu nastává, někdy stačí na jednom místě nešťastně otočit kamerou, tady jsem zjistil že vytížení GPU, konkrétně BUSS INTERFACE vyskočil výrazně výše než když to běželo normálně. Zvýšený transfer dat do grafiky = přesuny dat sem a tam = málo videopaměti. Počítám že ten Radeon bude mít v lepším případě jen 4GB VRAM, spíše 2GB, osobně mám problém s 8GB videopaměti, musím nastavení řezat dost dolů¨- kvalitu textur.

Ono Ortho paradoxně není nijak náročnější než klasický mesh, ten umí být i náročnější, a hlavně autogen a různé ucelené knihovny jako X-Europe apod. v kombinací s vysokou hustotou objektů v nastavení mohou znamenat zabiják pro grafickou kartu. Paradoxně ubrat objekty pomáhá VRAM více než ubrat kvalitu textur.

Další možnost je, že nějaký addon je rozbitý, zažil jsem problémy s X-Europe, ale i s jinými W2XP autogeny kde jsem ze smooth 60FPS klesl na jednotky... Problém byl ve scenérce a autoři to opravovali.
 

X-Plane 11 problem ftp   10. 10. 2019 / 16:01
dene
Nemôže tá zmena súvisieť s update na 11.40, resp. s používaním experimentálnej fyziky lietadiel? Teda ako, ja som pokles FPS nezaznamenal ani v súvislosti s tým, ale všetko je možné.
 

X-Plane 11 problem ftp   10. 10. 2019 / 16:02
xWing   
Ak donedavna vsetko slapalo rychlo a nieco pototo...
Doporucujem zmazat vsetko, je v adresari shadercache.
X-Plane 11\Output\shadercache\
A preventivne aj nastavenia X-Plane 11\Output\preferences\
Klavesy, joy a podobne ovladace nemusite, len samotne nastavenia x-plane a vsetko okolo grafiky.
 

X-Plane 11 problem ftp   10. 10. 2019 / 19:21
dene
Ja zas mám problém so zvláštnymi geometrickými útvarmi, ktoré sa objavujú na určitých miestach. Mám podozrenie, že súvisia s oblačnosťou, resp. jej zobrazením napr. vo forme hmly. Ale zas, neviem či nejde aj o nejakú chybu pri orthe, lebo vždy sú na rovnakom mieste. Zaujímavé, že po priblížení zmiznú a scenéria je normálna. Nevie niekto, čo to je a ako to odstrániť?
12408 B / 750 x 316 / utvary.png
 

X-Plane 11 problem ftp   10. 10. 2019 / 21:53
Branislav
To su prehnane zobrazovane droty vedení. Nasiel som na internete addon, ktory mal vraj droty vysokeho napatia zrealnit, co sa mozno stalo v blizkosti, ale takto vzdialene sa nic nevylepsilo. Je to akoby iny horizont. Let k tomu blizsie a uvidis, ze tade ide vedenie. Na letisku Trencin je to napr. dobre vidiet. Neviem, ci sa to podarilo niekomu eliminovat. Je to hrozne. Brano
 

X-Plane 11 problem ftp   10. 10. 2019 / 22:19
dene
Áno, tie drôty sú hrozné, ale nie je to tento prípad. Keď dám úplne jasné počasie, tak to tam nie je. Len čo však nastavím "scattered" a vyššie, tak sa tam tie objekty vyskytujú. Myslím, že ide o zlé vykresľovanie nízkej oblačnosti, alebo hmly. Nedá sa ani lietať reálne počasie - napr. dnes som vyrazil z LZKZ kde bolo jasno, LZTT bol ale v oblačnosti a objavovalo sa tam hento. Keď som potom prepol na "clear," tak to tam nebolo.
 

X-Plane 11 problem fpt   11. 10. 2019 / 19:56
Branislav
Chlapi vyriesene. Idem aj s tou blbsou grafikou na plne detaily okolo 30 fpt. Bolo to vo FlyLua (dakujem za radu). Vyhodil som tam vselico a hlavne vlozil taky fpt regulator. Samozrejme mam teraz tip na Jeziska procesor a kartu. V podstate som zistil, ze som neupgradoval PC cca 2 roky, cize je cas. Vsetkym dakujem za rady a som rad, ze existuje dobra vola pomoct. Brano
 

Gonzo
VWAC
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ