FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Obrázky z létání a něco o mě. Jeden příspěvek | Celý strom
Obrázky z létání a něco o mě.   3. 12. 2019 / 13:11
Bořek Beránek
Ahoj kolegové letci.
Co se týká mých obrázků z mého létání,tak bych chtěl nejprve poděkovat těm,co kladně ohodnotili moje vložené obrázky a že chápou to,že i ve vyšším věku se dá něco takového dělat se zápalem .Já mám velmi rád létání jako takové,a nedělám rozdíl mezi tím,zda létám na simech s UL letadlem nebo s proudovými vojenskými i civilními letadly.
Prostě rád si zalétám,toť vše.Nemusím se stresovat na Ivao,nebo Vatsim.Létám si sám pro sebe.Někteří mě v tomto chápou,další mi trochu vyčítají,že se nezapojím s nimi do společného létání.
Trochu jsem odbočil.Já si obrázky z létání upravuji sám a to v Paint.Net a Gimpu. Létám na velkoplošné televizní obrazovce a zde pořizuji též snímky z letů.Takže nemám tolik pixelů na cm,(jako vy na menších monitorech)aby byly moje fotky úplně ostré a čisté,ale snažím se aby byly co nejlepší.Chci sem na Flight Sim přidávat postupně další fotky a zároveň bych vás chtěl požádat o to,aby jste je hodnotili objektivně a s tolerancí a udávali hodnocení pokud možno srozumitelně,a ne např.jak mi moji jednu fotku ohodnotil jeden kolega popisem - "To je děs".beru to,že se mu třeba fotka nelíbí,ale chtěl bych,aby mi tedy zárověň k fotce i napsal,proč se mu tedy nelíbí.Ohodnocení fotky slovy tohoto typu prostě neuznávám.
Mám cca 500 screenshotů ze svého létání a to od počátku kdy jsem začal před mnoha lety létat na simu Flight Gear a potom na Microsoft Flight (Havaj),FS2004.FSX-Deluxe a nyní létám na simu P3D v.1.4,který mi zhruba před 2 roky nainstaloval kolega z VAEČR.Létám též ještě na dvou bojových simech - IL-2 Šturmovik 1946 a na Wings of Prey.
Přidal jsem zde na Flight Sim i pár videí (11) z mého létání na FSX a P3D z mé Videotéky.Kdo máte zájem,můžete se na ně podívat.Nenahrával jsem žádné extra videa,no a ten trochu neostrý obraz a občasné pocukávání obrazu není na mých originálech,(ty mám v pořádku a krásně ostré),ale objevilo se až po zpracování na Youtube. Tak vás prosím,moc mě nepomlouvejte za tu kvalitu,a za další nedostatky,co ve videu objevíte.)
Děkuji. Letu zdar! Borja.
 1x  

Obrázky z létání a něco o mě.   3. 12. 2019 / 13:54
JirkaK
Jen chci upozornit že to na jak velkém zobrazovadle to běží neovlivní počet pixelů screenshotu. To ovlivňuje rozlišení a to může být stejné na 60" TV tak na malém 20" monitoru.
 

Obrázky z létání a něco o mě.   3. 12. 2019 / 16:32
Atarian   
Nahodou, me se ty screeny libej. Ten vysokej kontrast tomu dava nadech pohlednic ze 70. let.
Ale vetsine tady se to asi moc libit nebude
 

Obrázky z létání a něco o mě.   3. 12. 2019 / 18:17
Speedfoot   
Ahoj.

Tvé obrázky jsem zatím nekomntoval ani nehodnotil. Sice jsem si všimnul, že kvalita je mizerná, ale to vůbec nevadí. Protože nejdůležitější je, jestli se líbí tobě. A pokud se ti líbí, tak se na všechny ostatní můžeš vyprdnout. Doufám, že ti negativní hodnocení ostatních nepokazí chuť do jednoho z nejlepších koníčků, které znám.
 

Obrázky z létání a něco o mě.   3. 12. 2019 / 18:36
airacobra
zdar - četl jsem Tvé ,,curricullum vitae" a je škoda, že nelítáš jakoby co nejblíž k reálnýmu lítání ( řízená + neřízená letiště,komunikace na frekvenci atd.),lítám to online,sice jen GA VFR,na IVAO ... a je to super ! občas i na VAECR,což je Virtuální aeroklub České rep.
 

Obrázky z létání a něco o mě.   3. 12. 2019 / 18:51
OK-GIB
Ahoj Bořku,
doporučil bych ti si koupit mikrofon a začít aktivně lítat u VAEČR, aby jsi se něco naučil.
 

Letu zdar!   3. 12. 2019 / 20:52
Bořek Beránek
Ahoj,
já teda nevím jestli je kvalita mých obrázků až tak mizerná jak se ti zdá,ale to není hlavní,jak jsi mi napsal.Já mám udělaných ještě cca 500 dalších obrázků ze svého letitého létání na simech (létám na simech zhruba 12 let) a to jak z civilního létání,tak i z bojových letů.No a takové hodnocení od dalších členů Flight Sim bude pochopitelně různé.Jak se říká-1000 lidí 1000 různých názorů,ne?A chuť vkládat sem další obrázky mě to taky nijak neubere.To samé co se týče létání.
Borja
 

Obrázky z létání a něco o mě.   5. 12. 2019 / 09:00
Instructor
Pozorne som si pozrel Tvoje video, let PHNL-PHDH.

Moje pripomienky sú písané v dobom úmysle ...

Teda, Používaj navigačnú výbavu. Stála majland a zbytočne vozíš na palube tri "zlaté cihličky"

Využívaj oranžový terčík. Je to "pamatovátko kurzu", ale aj ovládač kurzu do autopilota.

Možno na dlhších úsekoch by si mohol využívať aj služby autopilota. Naladiť vysilače VOR, NDB a ILS by mala byť samozrejmosť.
 

Obrázky z létání a něco o mě.   5. 12. 2019 / 11:43
JirkaK
Ty všechny dobře míněné rady jdou ale proti tomuhle:

"Prostě rád si zalétám,toť vše.Nemusím se stresovat na Ivao,nebo Vatsim.Létám si sám pro sebe."


Tenhle přístup naprosto chápu, taky si lítám jak se mi zlíbí a ne jak bych "správně" měl. Teď jsem vyplňoval nějakou anketu, tuším Aerosoftu a tam byl právě styl lítání, ta tam byla jako jedna z možností právě něco ve smyslu "litám si tak jak chci".

Evidentně je takových lidí více co mají všechny přístroje, mapy, tratě, checklisty, procedury u zadele
 

Obrázky z létání a něco o mě.   5. 12. 2019 / 17:29
airacobra
no,při vší úctě l lítačům sorty ,,lítám si pro sebe a jak chcu" - mne by nebavilo lítat stylem ,,CTRL + E - pojíždění,klapky,vzlet,klapky ( neberu na zřetel,kolik mám na speedmetru ),naprostá absence manipulace s korekcí a s vrtulí,většinu letu jakoby zírat na palubku e.t.c.
já se snažím lítat online - IVAO nebo JoinFS,zmáknout nějaký let.plán a letět tak,aby to co nejvíc odpovídalo reálu a s letadlem,které ovládám jako v reálu ( nebo se o to aspoň snažím ),komunikace TMA,CTR ap.a vše ostatní - někdy je to adrenalin a hlavně - člověk pochopí systém řízení na letišti
řízeném / neřízeném,naučí se chápat různé METARy,TAFy a mnoho jiného ... a mimochodem - zažiju taky občas ,,srandy kopec"
 

Obrázky z létání a něco o mě.   10. 12. 2019 / 16:02
JirkaK
Však si lítáš jak tobě vyhovuje, a světe div se je tu sorta lidí kterým vyhovuje něco jiného a těch bude, bych řekl drtivá většina. FSX je na světě několik milionů kopií, XP11 je přes 100k kopií, P3Dčka bude taky randál. Když koukneš na ty online sítě, tak to bude jen zlomek procenta těch co ty simulátory mají.
 

Obrázky z létání a něco o mě.   10. 12. 2019 / 17:33
airacobra
hmmmm ... a co tím chtěl básník říci ???
 

Obrázky z létání a něco o mě.   5. 12. 2019 / 18:34
Atarian   
No to ale na tomhle foru rict nesmis! Tady to jsou vsechno odbornici, co neuznavaji nic jineho, nez ARAIG a pokud si spletes treba jenom zimni mrvu s letni, tak budes vyexkomunikovan ze spolecnosti slusnych a poctivych lidi!
 

Obrázky z létání a něco o mě.   6. 12. 2019 / 13:44
dene
Jasné, že si každý môže lietať ako chce. Ale zas ako, dodržiavanie postupov, predpisov a zvyklostí je sranda a hlavne, aspoň podľa mňa, človek sa niečo nové naučí. S týmto prístupom som prišiel na to, že mi úplne stačí vfr simlietanie, pretože už to korektne zvládnuť je celkom fuška (a navyše veľké stroje sú nuda ...jedným z mojich najlepších zážitkov bolo, keď som na základe štúdia lietania v simulátore, nemal problém identifikovať a pochopiť činnosť pilota v reálnom lietadle a keď som si potom opäť sadol do Cessny v simulátore, tak som sa snažil aplikovať poznatky, ktoré som mal možnosť pozorovať v skutočnom kokpite
 

Obrázky z létání a něco o mě.   10. 12. 2019 / 15:59
JirkaK
"aspoň podľa mňa"

A proto podle sebe nesoudím jiné, že...
 

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ