FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 28. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Slovensko ZL16, HD mesh, xplane 11 Jeden příspěvek | Celý strom
Slovensko ZL16, HD mesh, xplane 11   4. 3. 2020 / 15:43
Willhelm   
Díky za snahu mano, ale bohužel musím konstatovat, že Slovensko u mě i nadále zůstane bez ortha.
Zkoušel jsem jak to tvé g2xpl, tak to starší ortho4xp od Michala Matury. Tvé se mi zamlouvá o něco víc protože má mnohem méně "artefaktů", ale vadí mi tam strašně ty vodoznaky seznamu a googlu a já nevím čeho ještě, z 300m nad povrchem to docela dost bije do očí.

Nevím kdo tvořil dostupné ZL17 ortho ČR, ale myslím, že použil stejnou metodu jakou používám pro podklady letišť. Tedy stáhnout si ZL20 a ZL19 ty v Photoshopu překrýt jako dvě vrstvy přes sebe s tím, že ZL20 je nahoře a přes "blending options" aplikovat "Darker colour". Není to vždy 100% ale vodoznaky to takto minimalizuje protože šance že je to vygeneruje na stejném místě je dost malá. U malé plochy letiště se pak dají pomocí "Spot healing Brush tool" nebo "Clone Stamp" případné pozůstatky odstranit úplně.

Nedovedu si sice s úrovní mých znalostí PS představit, jak by se tímto způsobem zpracovala tak šílená kupa snímků které má ortho celé ČR, protože to je úplně jiný level než udělat pár dlaždic pro podklad letiště, ale nějak se to autorovi povedlo, za což má můj velký dík.

Bohužel snad všechny dostupné satelitní snímky Slovenska jsou plné mraků, přechodů sezón, desaturovaných oblastí a já nevím čeho ještě. Zkrátka vše kvůli čemu jsem nad orthem dlouho lítat odmítal. Ve stejném stavu jsou i čtverce celé Evropy na http://zonephoto.org což byly mé první pokusy s orthem. Připadlo mi tehdy, že jsem degradoval XP11 na GoogleEarth flight sim.
 
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ