FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
 Ovladače k PC
 Reálné letectví
 Recenze addonů
 Tutoriály, návody
 X-Plane
 Archiv aktualit
FÓRUM
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Jak nainstalovat nové letadlo do FS98 10. 11. 1999   Tibor Stilz

Úvodem

     Flight Simulator 98 obsahuje adresář Aircraft, kde se nacházejí další adresáře s jednotlivými letadly, které lze po spuštění programu vybrat z nabídky Select Aircraft.

     Standardní nastavení po instalaci simulatoru, tedy cesta, je:

     C:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator\Aircraft

     Dále každý adresář s letadlem obsahuje soubory Aircraft.cfg a *.air + adresáře model (údaje o trojrozměrném modelu - měl by obsahovat model.cfg a *.mdl), panel (přístrojová deska - musí obsahovat panel.cfg a pokud má letadlo svůj panel tak i nějaké obrázky ve formátu BMP), sound (zvuk - musí mít sound.cfg a zase pokud má letadlo svoje zvuky, tak i nějaké WAVy) a texture (textury - tento adresář má v sobě soubory *.Xaf kde X v příponě je pořadové číslo textury).

     Pokud nové letadlo vlastní ještě nový panel (přístrojovou desku), pak je většinou zapotřebí ještě nainstalovat nové Gauges („měřáky a budíky“) z archivu tam, kam v programu patri.

     Standardni nastaveni po instalaci simulatoru, tedy cesta, je:

     C:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator\Gauges

Co budete potřebovat

  • Abyste mohli používat i jiná letadla, která nejsou součástí originální instalace, nainstalujte konvertor, a to pomocí souboru FSCONV98.EXE (lze stahnout z www.microsoft.com). Pro letadla označená FS98 jej v podstatě na první pohled nebudete potřebovat, ale nenechte se zmást, protože občas potřeba je a to z důvodu toho, že některé repaintěná letadla pro tuto verzi simu byla konvertována ze starších verzí a mají tedy v konfiguraci odkazy na soubory, které vytvořil při instalaci právě Konvertor. Jinak FSCONV98 slouží ke konverzi letadel ze starších verzí (mimo FS4).
  • Nějaký dekompiler, který umí pracovat s archivy jako je ZIP. Když už tedy FS98 běží ve Woknech, doporučuji Winzip, nejlépe 32bitovy.
  • Trochu štěstí při downloadu - někdy to nedoleze celé.

Jak na to

     Dobře stažený soubor rozpakujte do adresáře Aircraft (viz Úvodem) a to takto:

     A) pokud archiv neobsahuje název hlavního adresáře letadla (např. MiG29CZ) pak normálně vytvořte adresář např. MiG29CZ v adresáři Aircraft a do něj nainstalujte všechny zapakované soubory (obrázek WinZipu, který je níže, má otevřený archiv, který hlavní adresář nemá - to poznáte např. tak, že u souboru aircraft.cfg není v kolonce Path nic)

     B) pokud archiv obsahuje název hlavního adresáře letadla (např. MiG29CZ - v kolonce Path u aircraft.cfg by jste měli mít něco jako "mig29cz/" ) rovnou to tam nasypte...

     C) někteří lidé dělající letadla pro FS také občas vypustí nějakou hrůzu - to pak např. v kolonce Path ve WinZipu máte něco jako "Program Files/Microsoft Games/Cii/" - pokud takový archiv od někud stáhnete (od nás to ale nebude), pak je nejlepší to rozbalit kamsi na disk, ručně to prohrabat a nakopírovat to správně do adresáře aircraft (to jak by to mělo vypadat je nastíněno v úvodu).

     Poznámka: Pokud archiv obsahuje gauges, rozpakujte všechny soubory s příponou GAU do adresáře Gauges (viz Úvodem).

     Pak už stačí pustit FS98 a vybrat z nabídky nový letoun (Select Aircraft)...

Počet zobrazení článku: 111897  Kategorie: Tutoriály, návody
Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ