FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 10. 5. 2024, svátek má Blažena Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Komunikace Vrtulník-věž při offline létání. Jeden příspěvek | Celý strom
Komunikace Vrtulník-věž při offline létání.   4. 6. 2006 / 00:02
Suglid   
Kolegové, stala se mi ta věc, že jako slušňák jsem si před vzletem vrtulníkem z heliportu otevřel ATC okno s tím, že si vyžádám povolení k vzletu atd. Ale ouha v nabídkách byli jen požadaky na "taxi for take off". S kolovým podvozkem bych tu komedii sehrál a dojel až na VPD, ale mám-li helikopotvoru dole se "sáňkama" tak se mi brousit pojížděčky nechce. "Pojíždět" metr nad zemí -to už by bylo po vzletu a jednalo by se vlastně o přízemní let... Jak to děláte? Zatím jsem to vyřešil tak, že z letiště odlétám jako zloděj mixérů -bez komunikace. Při přistání je to stejný: ATC mi určí dráhu pro přistání, tak si pomyslím něco o domácích zvířatech a sedám na "H" . A jak je to vlastně v reálu se vzletem a přistáním vrtulníku na letišti?
 

Re: Komunikace Vrtulník-věž při offline létání.   4. 6. 2006 / 00:26
Swordfish   
Real ATC se nedá s default FS dost dobře srovnat.Pokud se chceš alespoň trochu přiblížit realu tak doporučuji IVAO a zkušené kluky řídící.Pokud poletíš z real vrtulníkem můžeš si vyžádat přistání přímo na heliport a to default FS-ku asi hned tak nedonutíš
 

Re: Komunikace Vrtulník-věž při offline létání.   4. 6. 2006 / 00:28
Marky Parky   
V reálu je to tak, že se přistání a vzlety povolují buďto přímo z helipadů, anebo pokud je nutné pojíždět a vrtulník nemá podvozek, tak je možné tzv. pojíždění za letu. Pojíždění za letu je definováno jako pohyb vrtulníku nad zemí při malých rychlostech a s přízemním efektem.

Offline ATC o tomhle bohužel nemá ani páru.

V reálu pak navíc přibývá spousta dalších, pro vrtulníky specifických problémů, jako přistání a vzlet z pozice, do terénu, nebo některé specifické postupy (např. H3 v Praze na který není vidět z věže).
 

Re: Komunikace Vrtulník-věž při offline létání.   4. 6. 2006 / 01:14
Jennik   
Pokud vim, tak FS ATC nema problem s pojizdenim ve visu u vrtulniku. Nevadi mu to a nebere to jako take-off, dokud nenastoupas moc. Par feetu nad zemi ho vubec nevyvede z miry, za to rucim.

nicmene, pridavam se k ostatnim -> doporucuju radeji opravdove ridici na IVAO
 

Re: Re: a ještě Vrtulník-věž při offline létání - pojíždění vrtulníku   5. 6. 2006 / 00:38
kuma   
jen doplnění toho, co je uvedeno výše. V praxi je přízemní let do 5m nad zemí považován za pojíždění. Měly by být využívány pojížděcí dráhy a vůbec provozní plochy, ale ne vždy se tak děje. Byl jsem v Magdeburku svědkem takového pojiždění policejního Bk-117 na apronu před hangárem Polizei až k plotu civilního letiště, tam hup přes plot a pojíždění dál až před věž. Kdyby "jel" okolo, byly by to asi 4 km, přes plot jen asi 300m.
 

Re: Komunikace Vrtulník-věž při offline létání.   4. 6. 2006 / 08:28
Luděk Ch.
Představ si, že jsem nedávno byl v Tuřanech (v reálných, ne ve FS) svědkem toho, jak vrtulník přilétal dle pokynů normálně okruhem na dráhu 28 a poté 1-2m nad dráhou a pojížděčkami "dojel" před odbavovací halu, kde k němu přijela tankovací cisterna. No a po doplnění se vznesl, nad pojížděčkou se doposunoval zase až na dráhu 28 a v jejím směru vzlétl. Takže to není vůbec mimo realitu. Ve FS chybí jen možnost vyžádat si vzlet nebo přistání přímo z helipadu. Ale jinak je takový nízký a pomalý let nad pojížděčkami dobrý trénink ovládání vrtulníku
 

Re: Re: Komunikace Vrtulník-věž při offline létání.   4. 6. 2006 / 10:19
Stan   
Ja som taktiez videl,zial nie nazivo,ale len sprostredkovane cez fotky,ako AS 365 v Poprade taxovala na runway normalnym sposobom a tak vzlietala...A k tomu prizemnemu letu sa pridavam, FSke to do tych par feetov vobec nevadi Tiez to tak robim s lyzovymi helikopotvorami
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ