FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 5. 5. 2024, svátek má Klaudie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Připojení... Jeden příspěvek | Celý strom
Připojení...   28. 3. 2003 / 19:09Filip / web
Vím že to sem na fórum nepatří, ale.Chci se vás zeptat v čem se liší připojení přes kabel od připojení přes modem?Filip
 

Re: Připojení...   28. 3. 2003 / 19:40
Igor
rychlost, cena
 

Re: Připojení...   28. 3. 2003 / 19:41Pavel Svoboda
V zásadě asi takhle : oboje připojení jsou přes kabel a oboje připojení jsou přes modem .

Za "modem" se obvykle označuje "dial-up modem", čili konfigurace: PC-modem-telefonní přístroj-standardní linka nebo ISDN.
Vyznačuje se maximální rychlostí 56kb/sec a tím, že při každém vytočení čísla providera se modemy na obou koncích vedení domluví a na konci spojení zase rozpojí. Není potřeba tahat žádné dráty , není potřeba žádná zvláštní instalace od telekomu nebo jiných.

Za kabel nebo "cable modem" se označuje tzv. pevná linka, čili zvláštní vedení, vyhrazené jen pro tento účel mezi providerem a tvým PC. Konfigurace tedy je : PC-modem(obvykle dodaný provozovatelem linky, nebo providerem )-ústředna-druhý modem na straně providera.Linka se platí paušálem za měsíc, modem je obvykle v ceně linky.
Rozdíly jsou jasné : vytáčený modem je pomalejší, spojení může padat( rozpojit se samo od sebe ), není garantována rychlost, spolehlivost ani to, že připojení proběhne ( může být obsazeno ).
Cable modem + linka je drahá ( od cca 5000-50000/měs) ale rychlá ( až cca 10MB/sec ) je garantována spolehlivost a rychlost.
Používám oboje řadu let - názor je jednoznačný:
domů stačí ( pro lítání určitě ) dial-up, do firmy jedině pevná linka .
PavelS

 

Re: Re: Připojení...   28. 3. 2003 / 19:49
m.ART.y
Vysvětlení je víc než výstižné. Jen ta cena. Samozřejmě, že klasická pevná linka se pohybuje v cenách do 50000 Kč.
Já jedu na kabelový modem (internet přes UPC) a platím platím paušál 1000 Kč měsíčně. Je to pohoda, ale bohužel dosažitelná pouze tam kde je kabelovka.
 

Re: Re: Re: Připojení...   28. 3. 2003 / 19:58Filip / web
A jak to máš rychlí m.ART.y
 

Re: Re: Připojení...   28. 3. 2003 / 19:53Filip / web
Takže s kabelem můžu mít třeba andulu za minutu?!Ale to připojení přes ten kabel snad ještě nejde všude nebo jo?(v Praze)Konkrétně bych potřeboval vědět jestli by to bylo možné v Letňanech.Filip
 

Re: Re: Re: Připojení...   28. 3. 2003 / 22:17
Pavel2
Tak se mrkni na www.upc.cz
tam se dozvíš kde je možný připojení,a kde ještě ne.
 

Re: Re: Re: Připojení...   28. 3. 2003 / 22:44
Jirka Kallasch   
Andula za minutu je blbost....
mam internet pres kebelovku (tu zakladni verzy cca 1000kc) a andulu tady s periskopu jsem stahoval cca 10minut
 

Re: Re: Re: Re: Připojení...   29. 3. 2003 / 00:42Pavel Svoboda
Jeste poznamka k rozdilu UPC a klasicka "pevna linka":
UPC ma rychlost myslim 128kB. To je vic nez telefon, ale myslim, že se tam hraje na to, že je pripojenych jen nekolik uzivatelu soucasně, t.j. ne všichni něco stahuji zaroveň. Cim vic lidi prave neco stahuje, tim pomalejsi to je. Vyhodou je stabilita, velkou nevyhodou, kterou reportujou moji znami je, ze kdyz se neco posere v ty kabelovce, tak jim to treba dva dny nejde a nejde s tim nic delat, coz zase nehrozi u telefonu.
Klasicka pevna linka je urcena jen jednomu uzivateli, takze rychlost - a u slusnejch provideru i spolehlivost - je smluvne garantovana, jinak jsou slevy. Nám pevná linka vypadla v praci za 6 let tak nejvyse desetkrát )
PavelS
 

Re: Re: Re: Re: Re: Připojení...   29. 3. 2003 / 08:28
-AG-
Nene, každej kdo má UPC, tak má doma cca 1-10megabit, jenže je tam jakýsi omezovač, a ten to omezí na oněch 128kbit, já platím cca 1500, a mám 320kbit ( ty omezovače snad ještě pořád nějak jdou oklamat ) A ještě se mi nestalo, že bych stahoval míň jak 40 kbyte/s. ALE STABILITA! To neni žádná výhoda protože žádná stabilita není. Aspoň teda u mě, to vypadne tak jednou, dvakrát za den, sice to asi tak do 30s zase naskočí, ale i tak je to vopruz. Stejně si ale myslím, že to je nejlepší volba mezi Dial-upem a pevnou lajnou.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Připojení...   29. 3. 2003 / 08:59Vláďa
Jestli mohu také svoji troškou, tak UPC má daleko k pojmu i pocitu STABILITA, ale ono povědomí, že jsem stále (s vyjímkou chvil, kdy zrovna STABILITA není )) ) on-line dost mění pohled na Internet a připojení k němu. Sice je to cenově dražší, ale zase nemusím podvědomě uvažovat, kolik mě Telekominíci sebrali penízků, když vidím nějaký "macatý" soubor, jak dlouho a za kolik to bude via 3-4 kB/s atd.

Optimisticky doufám, že ADSL po větším rozšíření spolu s pokrokem v myšlení lidí a cenových politikách operátorů srazí ceny dolů - tedy snad )).
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Připojení...   29. 3. 2003 / 10:08
Luděk Ch.
No, já mám UPC128kb v Brně a ne, že bych jim chtěl dělat reklamu, ale za půl roku jsem měl maximálně celkem 1 hodinu výpadek. A to, že se na nějaký server občas nemůžu připojit nebo, že z FSPLANET stahuji větší soubor rychlostí jen 7-8kb je dáno propustností vzdáleného serveru. Pokud stahuji z kvalitních serverů, tak je rychlost stabilně 14-15kB/s a vůbec nemá vliv, kolik lidí je připojeno (špička/mimo špičku). Vzhledem k tomu, že jsme mívali dost časté výpadky televizního signálu na kabelovce, tak jsem čekal podobné problémy s internetem. Ale zřejmě před rozjetím internetu prováděli nějaké rekonstrukce rozvodů a odstranili zdroje poruch. Jen ta cena, doufám, že konkurence ADSL s tím trošku pohne. Ale rozhodně už bych se nechtěl vracet ke klasickému tel. modemu.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Připojení...   30. 3. 2003 / 20:07
m.ART.y
Přesně tak. Rozhodně s tebou souhlasím.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ