FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Pomoc Jeden příspěvek | Celý strom
Pomoc   1. 4. 2003 / 13:40Robo
Ahoj. Som začínajúci uživateľ FS2002. Prosím Vás, najde sa niekto, kto mi poskytne komplexný návod na inštaláciu textúr krajiny pre Českú republiku?
 

Re: Pomoc   1. 4. 2003 / 15:05
Latom   
V podstatě ti není co říct, pokud čteš soubory readme, ale já mám ve složce ADDON Scenery další složky podle států a do nich instaluji letiště, města atd., atd. Vše děláš podle návodu v těch readme. Po nainstalování spustíš Fs2002 a v horní liště máš odkaz na knihovnu krajin. Tam dáš ADD scenerii a pokud není jinak určena priorita vůči jiným už přidaným scenériím, tak ji necháš nahoře. Já ještě navíc i tady si dávám jednotlivé země k sobě, abych v tom neměl hokej. Pokud třeba přidáváš scenérii LKPR, tak tady je ve vztahu k VFR přesné pořadí, ale to máš napsané v tom readme jakou má mít prioritu. Jinak jednička má nejvyšší prioritu atd. 4ím níž tím nižší. Snad ti to takhle stačí. Pak už jen zkoušet nebo se konkrétně ptát. Letu zdar.
 

Re: Re: Pomoc   1. 4. 2003 / 16:05
Marky Parky   
Zkus si přečíst můj tutor tady na periskopu, je tam toho docela dost.

Jinak musím trochu zasáhnout než se dál rozšíří obecně použivaný omyl. Všechno je pravda, až na to umístění.

Složka ADDON SCENERY slouží výhradně !!!!! k instalací scenérií určených pro FS98 a nižších. Scenérie pro FS2000 a FS2002 sice mohou fungovat, ale provází je sousta problémů ( u ortofoto nefungují autogeny, zlobí scasm funkce LoadTexture() se sezóními texturami, průhlednosti... ) atd.

Jediný správný způsob jak přidat scenérii do FSky je následující: Kdekoliv na disku vytvořit novou PRÁZDNOU sloužku, ve které budou podsložky SCENERY a TEXTURE, všechny soubory .BGL dát do SCENERY a všechny textury do TEXTURE. Celou tuhle složku pak pomocí knihovny krajin jak to Tomáš popsal.
Pokud chceš některé scenérie sdružovat dohromady a šetřit tím výkon, je to možné, nedoporučuju to ale u meshů, ortofotomap a pod.

Jinak, jen tak mezi řečí, nedávno se mi dostaly do ruky dvě CDčka freewarových scenérií a úplně se mi ježily vlasy hrůzou na hlavě, kolik chyb a nesmyslů v těch readme souborů bylo!! takže na readme nespoléhat. Autoři často používají cestu která mu přijde jednoduchá a funguje, ale obecně může být špatná a pak působí konflikty, padající FSku při startu, při loadování scenérií či různé grafické podivnosti při letu nad scenérií.

Dokonce i takoví "profesionálové" jako je LAGO naistalují svoje scenérie autoinstallerem do absolutně nesprávných míst, takže jejich terramesh sice pěkně funguje na čisté FSce, ale pokud chcete používat třeba pro zbytek evropy nějaký jiný mesh, musíte začít hledat a ručně opravovat jejich chyby ((

 

Re: Re: Re: Pomoc   2. 4. 2003 / 08:35
Latom   
To jsem na sebe něco práskl.
Ale na druhou stranu musím říct, že mi vše chodí.
Musím ale říct, že ze začátku jsem to opravdu poctivě dával do SCENEDB. Pak se mi to tam už nechtělo dávat, když ADDON SCENERY bylo prázdné.
Jen takový dotaz, jaký je rozdíl proti této složce a nově vytvořené na disku pro scenérie? ADDON SCENERY je pro FS2002 specifická pro něco jiného?
 

Re: Re: Re: Re: Pomoc   2. 4. 2003 / 09:50
Marky Parky   
BGL soubory i textury v Addon Scenery se nacitaji a zpracovavaji jinak - jsou povazovany za BGL pro FS5.0/98, takze nektere SCASM funkce zlobi, jine naopak funguji ( treba stary zpusob delani pruhlednosti ).

Prisli jsme na to s Vladou Stojem vicemene nahodou ( nefungoval mu autogen u custom landclassu a me jo ) a tak jsem se po tom pidil vic a je to tak.

 

Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc   2. 4. 2003 / 10:18
Latom   
Tak to jsi mě vůůůůůbec nepotěšil. (
To budu muset všechno v knihovně přeházet. Těch hodin opět strávených u kompu. Ale díky za radu. Třeba si v kompu ještě navíc udělaám i větší pořádek, dříve jsem to ještě nědělil na státy a pak letiště.
Marky, četl jsi majl? Můžu ti to dál tisknout - ten půdorys hradu?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc   2. 4. 2003 / 11:12
Marky Parky   
He, měl jsem tolik korespondence, že jsem na tenhle zapoměl odpovědět. Ne, nemusíš. Dokonce pokud je to co's mi poslal správně orientované, stačí mi to úplně bohatě, zbytek mám na té vystřihovánce.
 

Re: hrad - Marky   2. 4. 2003 / 12:48
Latom   
Tak dobrá, mám to sice už připravené, ale nevadí. Budeš ještě chtít ty fotky z věže katedrály a pohled na střechy a prostory hradu? Počasí je teď trošku ošklivé, tak jen čekám, až se zlepší.
 

Re: Re: hrad - Marky   2. 4. 2003 / 12:57
Marky Parky   
Huf, zavaluješ mě spolu s ještě pár lidmi ohromnym množstvím dat a já nestíhám ani analyzovat, natož je nějak zpracovávat.

Momentálně má prioritu číslo jedna dodělávka Karjštejna. Potom začnu dělat na Hradě, ale pomalinku. Nepředpokládám, že by si snad oho míto musel nějak brzo opustit, tak dkyz budu časem potřebovat, určitě se ozvu - budu pak chtít nějaké konkrétní pohledy z konkrétních úhlů, ale všechno upřesním.

Šetři foťák i svoje nohy do schodů ))
 

Re: Re: Re: hrad - Marky   2. 4. 2003 / 15:32
Latom   
Foťák je služební, tomu to je jedno, ostatně to dělám bokem a budu mít všude ještě přístup pouze rok a v létě se to bude fotit nejlépe.
Už se těším na ten KARLŠTEJN.
 

Re: Re: Re: Pomoc   2. 4. 2003 / 16:30jelsta
Kde to Tomáš popsal??? V MSFS jsou adresáře Addon Scenery, Scenery a Scenedb. Tak kam tedy? To nejdůležitější jsi nenapsal. Ale mě osobně to v klidu funguje i v Addon Scenery.
 

Re: Re: Re: Re: Pomoc   2. 4. 2003 / 17:27
Marky Parky   
"Scenery" a "scenedb" nevadi
"Addon scenery", kdyz v nem udelas nejakou podslozku tak vlastne taky ne. Ale "Addon Scenery" jako takove je spatne.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc   3. 4. 2003 / 07:39Laco
Už som sa chcel ozvať,že mám všetko v "addon scenery", ale našťastie to mám všetko v ďalších podadresároch tejto složky. Inak mi všetko funguje, takže je to asi OK.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc   3. 4. 2003 / 08:25
Marky Parky   
Jo, když to dáš do podadresářu, tak FSka nic nepozná. Myslel jsem tiím přímov addon scenery, jak se to píše v dost readme a jak to instaluje dost automatických instalerů někter´=ych programů.
 

Re: Pomoc   1. 4. 2003 / 15:06
Latom   
V podstatě ti není co říct, pokud čteš soubory readme, ale já mám ve složce ADDON Scenery další složky podle států a do nich instaluji letiště, města atd., atd. Vše děláš podle návodu v těch readme. Po nainstalování spustíš Fs2002 a v horní liště máš odkaz na knihovnu krajin. Tam dáš ADD scenerii a pokud není jinak určena priorita vůči jiným už přidaným scenériím, tak ji necháš nahoře. Já ještě navíc i tady si dávám jednotlivé země k sobě, abych v tom neměl hokej. Pokud třeba přidáváš scenérii LKPR, tak tady je ve vztahu k VFR přesné pořadí, ale to máš napsané v tom readme jakou má mít prioritu. Jinak jednička má nejvyšší prioritu atd. Čím níž tím nižší. Snad ti to takhle stačí. Pak už jen zkoušet nebo se konkrétně ptát. Letu zdar.
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ