FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Pro Pedals od CH Products (verze pro gameport) Jeden příspěvek | Celý strom
Pro Pedals od CH Products (verze pro gameport)   3. 4. 2003 / 11:56Jirka S.
Mám roupy koupit Pro Pedals od CH Products, verze pro gameport je nabízena za cca 3600 Kč s daní, což by docela šlo, ale chci se zeptat na pár drobností, pokud s tím někdo máte zkušenosti.
1) Jsou ty pedály mechanicky spřažené, tj. "chodí" proti sobě, když se na ně šlape?
2) Dají se nainstalovat jako samostatné herní zařízení nebo je třeba je propojit s joyem, aby se daly použít?
 

Re: Pro Pedals od CH Products (verze pro gameport)   3. 4. 2003 / 12:31PavelS
1) Nejsou
2) Myslím, že dají ( mají takový dvojitý konektor, který se zatrčí do gameportu a současně lze na druhej fous připojit JoyStick ).

Mohou bejt problémy se slučitelností nových CH Product ovladačů ( které jsou mimochodem velmi dobré ) s jinými ne-ChP joysticky.

Jinak ovšem s pedály spokojenost.

PavelS
 

Re: Re: Pro Pedals od CH Products (verze pro gameport)   3. 4. 2003 / 12:56Jirka S.
1) Škoda, kdesi jsem četl, že se to dá použít i k automobilovým simům (brzda, plyn), ale čekal jsem že tam bude nějaký mechanický přepínač (((

2) Upřesňující dotaz. Ten joy "lze" připojit nebo se "musí" připojit. Já to chci mít s MS Sidewinderem Precision Pro, takže to musím nainstalovat zvlášť (pokud to jde) a pak si zvolit konkrétní osy, kterými budu ovládat řídící pochy.

 

Re: Re: Re: Pro Pedals od CH Products (verze pro gameport)   3. 4. 2003 / 13:44PavelS
1) No takhle - je tam přepínač funkce ( auto/letadlo ), ale nejsou mechanicky propojené , t.j. lze šlapat zvlášť na pravý a levý a elektronika nějak pozná, jestli to má dávat výstup jako "spřažený" nebo "zvlášť".

2) To právě nevím, prototo píšu tak neurčitě. Myslím, že skoro určitě budou chodit samotné pedály bez Joye , ale jak to lze zkombinovat s jiným netuším.
Z praxe: určitě nejde s MS FF, byl jsem nakonec rád, že to přežil joy, pedály i PC - nezkoušet.
Fyzicky propojit další joy není problém, ale určitě musí se budou muset zkoušet ovladače.
PavelS
 

Re: Re: Re: Re: Pro Pedals od CH Products (verze pro gameport)   3. 4. 2003 / 14:42happylanding
Ja mam verzi Pro pedals USB a chodi me to k plne spokojenosti s Cyborg 3D USB od Saitek v :
FS2002
Fly2k
Janes USAF

problemy jsem zaznamenal akorat u X-Plane (pedaly jdou nastavit, ale joy ne).

U verze s Game portem to ale muze byt jinak !
 

Re: Re: Re: Re: Pro Pedals od CH Products (verze pro gameport)   3. 4. 2003 / 15:08Jirka S.
1) Vyřešeno.

2) Proč se takhle ptám..., s joyem jsem docela spokojený, mám ho už dlouho a problémy nejsou, vyjma chybějící podpory programování pod WinXP. Nicméně investovat do nového se mi nechce, obzvláště když nástupce, Precision 2.0, nemá tlačítlo "shift", které každému z osmi tlačítek joye přiřadí další funkci. To jsem pak ve stejné situaci jako s první verzí, která "shift" má, ale protože pod WinXP nejde programovat, můžu používat jen osm tlačítek.

To jsem ale odbočil. Nechci v dohledné době upgradovat joy, ale pedály by se mi docela zamlouvaly. Joy toto sice nahrazuje "kroutivou" rukojetí, ale každý vychovaný sim umožňuje zvolit konkrétní osu konkrétního zařízení pro konkrétní funkci. Takže bych pak ve FS2002 a ve Šturmoviku pro ovládání směrovky jen vybral pedály. S joyem by ale s největší pravděpodobností propojit nešly, musely by fungovat naprosto samostatně.

Ale když to tady tak čtu, asi by byla lepší USB verze pedálů, tam bych čekal, že samostatně budou fungovat. Ale ta cena (

 

Re: Re: Re: Re: Re: Pro Pedals od CH Products (verze pro gameport)   3. 4. 2003 / 16:31
Luděk Ch.
Já používám automobilové pedály s volantem z výprodeje cca za 500kč v gameportu. Ve Windows se jen nastaví "pákový ovladač 2 osy, 4 tlačítka". K tomu mám joy. MS Sidewinder precision 2 v USB. Na jakoukoliv osu obou ovladačů si můžu nastavit libovolnou funkci a to i na obou současně. Tj, kormidlo mi současně funguje na pedálech i otočné rukojeti joye. O CH pedálech jsem kdysi taky uvažoval, ale po této pro mě šokující informaci, že pedály nejsou mechanicky spojené, jsem hodně rád, že jsem za ně nevyhodil peníze. Protože úplně stejně fungují i ty nejlevnější automobilové. Jen je dobré vybrat takové, které mají stejné provedení obou pedálů. A na to, že nejsou mechanicky spřažené jsem si už zvykl.
 

Re: Re: Re: Pro Pedals od CH Products (verze pro gameport)   3. 4. 2003 / 22:34Karel Semerák
Cau Jirko,

neumím si predstavit, ze by CH Products vyrobili flight-sim pedály, které by nebyly mechanicky sprazene. Nevím presne, jak je to u gameport verze, ale já mám USB verzi ProPedals, která JSOU mechanicky sprazene. Pokud je chces pouzívat jako pedály pro auta, dá se tam mechanická zábrana posuvu. Pak na pedály jenom klasicky slapes. Mají 3 osy - levý pedál seslápnutí, pravý pedál seslápnutí a pak posun pedálu proti sobe.

Ovladace jsou naprosto bez problému, odzkouseno pres W98SE pres W2K az po XP. Jediným drobným problémem je to (ale to je problém Windows), ze je potreba pouzívat fyzicky stejné porty pro pripojení jednotlivých zarízení (mám k tomu jeste USB FlightSim Yoke a USB ProThrottle), jinak se znovu instalují ovladace. A navíc - USB SKORO nepotrebuje kalibraci!

Pokud ti nevadí o nekolik desítek procent vyssí cena a plánujes si porídit dalsí zarízení (viz výse), pak je USB verze opravdu ideální resení.

Karel
 

Re: Re: Re: Re: Pro Pedals od CH Products (verze pro gameport)   4. 4. 2003 / 09:45Mik
Mam tez USB verzi a naprosta spokojenost. Jen mi u nekterych her pedaly nereaguji, nevite cim to muze byt?
 

Re: Re: Re: Re: Pro Pedals od CH Products (verze pro gameport)   4. 4. 2003 / 10:33PavelS
Ano Karle, je to opravdu tak. CH Products opravdu ( kdysi ) vyrobili pedaly, které nejsou mechanicky spojeny. K mému překvapení to není až tak nepoužitelné...
PavelS
 

Re: Re: Re: Re: Re: Pro Pedals od CH Products (verze pro gameport)   4. 4. 2003 / 17:44Karel Semerák
tak to mi, Pavle, připomeň, až budeme zase sedět U Pinkasů, abych se tě na to zeptal. Respektive na princip fungování...
 

VWAC
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ