FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
crash Jeden příspěvek | Celý strom
crash   24. 4. 2003 / 15:04Daren
Ahoj piloti,
tak jsem tady s dalsim dotazem, nevite jak se zbavit toho neprijemneho jevu, ze po zniceni letadla, se mi zacne nahravat znova cely let a nevrati se mi to do menu???? Samozrejme, je tady moznost vypnout crash, ale to pak nejak neni uplne ono, nejde ani tak o bourani, jako spise o manevrovani s cimkoli, aniz by to melo nejaky vyrazny vliv
 

Re: crash   24. 4. 2003 / 15:19
Latom   
Dám ti radu. NEBOUREJ a nebudeš mít takové problémy.
 

Re: Re: crash   24. 4. 2003 / 15:21Daren
)))) podobnou radu jsem ocekaval, jenze obcas se treba dostanu do stallu a nestihnu ho vybrat ) a pak bum prask a LOAD.......
 

Re: Re: Re: crash   25. 4. 2003 / 09:01
Latom   
Do pádové rychlosti by jsi se dostávat neměl. Je to tím, že letadlo moc natahuješ a nemáš na to dostatečný výkon motoru nebo rychlost. To patří k aerodynamice, letadlo není auto. Sice nevím s čím lítáš, ale většinou u všech letadel jsou aspoň nějaké údaje o rychlostech. Chce si to je jen přečíst.
Pokud se dostaneš na pádovou rychlost a pokud nelítáš těsně nad zemí, tak doporučuji jakmile ti začne řvát pádovka rychle potlačit čumák k zemi, aby jsi dostal rychlost a pak to vybrat do horizontálního letu. Samozřejmně musíš přidat i plyn a v horizontu ho zase snížit.
Chce to sledovat i umělý horizont, jestli stále nestoupeš a tím pádem ztrácíš rychlost.
V reálu už bohužel možnost LOAD nemáš.
Víc ti neporadím, simulátor je na to, aby jsi se naučil lítat a ne zabíjet.
 

Re: Re: Re: Re: crash   25. 4. 2003 / 09:27
Vita Zenisek
No kdyz uz jsme u te aerodynamiky, do stalu se nedostanes jen na padove rychlosti. Stall jako takovy ma co do cineni hlavne s tzv. kririckym uhlem nabehu. To je stav, kdy tetiva profilu svira s nabihajicim vzduchem takovy uhel, ze se z laminarniho proudeni na kridle stava turbulentni.
To se ti muze stat nejen tim, ze letis na padovce a tutiz natazenej a tudiz s velikym uhlem nabehu, ale i pri akrobacii treba s Extrou ve 300 km/h, pokud to prezenes s vyskovkou. A protoze FS tyhle mezni situace moc neresi, ero se spis zastavi. A napr. s tou Extrou se toho uz moc udelat neda.
Nicmene radu pro Darena jak zabranit re-loadu nemam
 

Re: Re: Re: Re: Re: crash   25. 4. 2003 / 09:36
Latom   
Já vím, že do stallu se dostanu i jinak, ale vysvětlování aerodynamiky jsem se chtěl vyhnout. Daren bohužel nenapsal, kdy se dostane do stallu. Proto jsem popsal ten nejčastější.
Chce to opravdu číst rychlostní omezení a dodržovat je, i když to FS dovoluje a nedělá z letadel letadla s měnitelnou geometrií křídel.
 

Re: Re: Re: Re: crash   25. 4. 2003 / 09:59Daren
Vzhledem k tomu, ze litam ruzne simy uz nejaky ten patek (vsechny na tu nejrealnejsi obtiznost) tak o stallu neco vim. V FS se mi to stalo jen jednou )) a to jsem si zavinil sam, letel jsem pomalu, s klapkama na pristani a moc prudce jsem zatocil Ja to uvedl jen jako priklad. Nicmene vim treba, ze kamaradovi se stala takova nemila vec, Dal si nejaky let nad morem, ve chvili, kdy se mu let nahral, tak spadl a tim zacal kolotoc reloadu a padu.....proto jsem shanel ty informace o moznosti jeho vypnuti
 

Re: Re: Re: Re: Re: crash   25. 4. 2003 / 10:11
Latom   
Tak to je něco jiného. Mi se to stalo už vlastně taky stalo, ale bylo to tím, že jsem během letu změnil letadlo z pomalého na rychlé a nastal kolotoč jak říkáš. Pak už jsem to neudělal a v pohodě.
Ale v tom ti bohužel neporadím.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: crash   25. 4. 2003 / 12:30
No já to občas řešim tím, že rychle zmáčknu Alt a objeví se menu. A pak už jen vyberu end flight.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: crash   25. 4. 2003 / 12:36
Tragédie v JRD
jenze to vetsinou nezafunguje.. alespo n u me.. u me funguje pouze exit flight sijulator
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ