FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 5. 5. 2024, svátek má Klaudie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Online Piloti Jeden příspěvek | Celý strom
Online Piloti   7. 11. 2006 / 11:22
Jandik   
Vážení piloti a řídící. Jen mám poslední dobou pocit, že pokud se to tu bude rozvíjet touto formou(vzájemné urážení a předhánění se kdo ví víc), tak virtuálních pilotů bude ubývat než přibývat. Každý nepatří mezi ty, kteří rádi študujou milionstránkový návody v angličtině na různé addony, ale je jim přijemnější, když někdo odpoví přímo. Sám mezi ně patřím.Chápu, že většina věcí je vyřešena v historii fóra, ale někdy nadpis opravdu nemá nic společného z problémem.Co takhle poupravit web, a rozdělit říspěvky do několika kategorií jako je tomu na IVAu.Buďme na sebe přátelští, neberme si sílu a elán k virtuálnímu létání. ŽÁDNÝ UČENÝ Z NEBE NESPADL!!! Nebo snad jo?????
 

Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 11:37
OK-Milda (BHA410)   
I tyto návrhy se tu již v minulosti probírali, ale obávám se, že by to problém neřešilo. Tady není problém s tím, něco najít, nebo se na něco zeptata, ale s tím jak se to učiní.
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 11:51
wizards   
...bohuzel i misty pokud se to rekne sebevic slusne,neni 100procentni vysledek pokazdy v odpovedi slusny k druhemu.
 

Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 11:41
Petr Slavíček   
Psal jsem to už mnohokrát a klidně to zopakuji. Pokud má někdo příspěky naprosto stupidní a přes upozornění se nehodlá polepšit -> IGNOROVAT!
Bohužel někteří lidé kdyby "k věci" neřekli své asi by to nepřežili.
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 11:45
Jandik   
Právě kolikrát reagují lidi, kterých se to ani netýká.
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 11:45
wizards   
Souhlas.Vlakna se dale nerozsiruji a nebudi to pohorseni nad dalsimi lidmi kteri vidi jak vlakna pribyvaji...
 

Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 18:11
LS
Ohledne studovani...ono zacit litat online je potreba trochu vice studovat, aby pilot umel zaklady poradne a ostatni postupne nabaloval. Clovek se stale uci a u pilotu jsme dost tolerantni, ale aspon ty zaklady by mel umet, nez vyleze online...Snad tento tyden pripravim prehledny manual i s odkazy, co clovek bude potrebovat pred prvnim letem online letem. Taky bych rad rozvinul dikuzi na toto tema, ale zalozim specialni thread nekdy tento tyden, nejspise ve ctvrtek, protoze mam za sebou docela narocne smeny a zitra mne jeste jedna ceka.
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 18:36
Serž   
IMHO ukazkovy IFR let od Markyho je dost vystizny, navic byl aktualizovan
 

Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 18:50
orangi
Tak tak. Mas naprosto pravdu. Minule som chcel len iba poradit z FMC od ATR-72, a okamzite som dostal odpovede asi od "velmi" mudrych ludi, ze si mam precitat manual. Samozrejme radu som nedostal. Mohlo by sa to tu skulturnit.
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 18:55
Tragédie v JRD
prosim. nelzi tu. ty jsi se zeptal velice obecne "jak nastavit FMS v ATR". rady, ktere jsi dostal, byly ty nejlepsi mozne - byl jsi odkazan na manual. Nastavovani (a vubec letani) podle FMC neni nijak jednoducha zalezitost a nelze ji pokryt v jednom prispevku. Kulturni to tu je. Pouze se ocekava, ze si nejdrive prectes manual a zkousis s FMS pracovat podle manualu. a az kdyz neco nechapes, nebo ti neco nejde , se zeptas.

je totiz zasadni rozdil zeptat se "poradte mi jak nastavit FMS" a "mam problem s nastavovanim hodnoty XXX. nefunguje/smaze se/ nechova se t jak bych cekal". pokud by jsi se zeptat podle druheho "vzoru", tak se tu najde rada lidi, ktera ti rada a ochotne odpovi.
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 18:56
Tragédie v JRD
dodatek:
vsimni si, ze kdyz jsi se opravdu zeptal na nejaky konkretni problem (napr. zde http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=113230&lan=0 ) , tak ti bylo konkretne zodpovezeno.
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 19:50
Jaakov   
To seš fakt dobrej teda ti řeknu... To jsem pánovi měl vlastnoručně přepsat krok za kroem jak pracovat s FMC v ATR-72? Dal jsem ti jasnou radu - odkázal jsem tě na stránku, kde v manuálu začíná tutorial flight - tj. krok za krokem od zapnutí baterky až po její vypnutí po přistání! Já už nevim co jinýho jsem měl napsat, ale když jseš línej nebo neschopnej si přečíst pár stránek manuálu, tak nesvaluj vinu na cizí a nemel o potřebě "zkulturnění".
To je ten můj příspěvek - http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=133273&lan=0
 

Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 19:57
orangi
Problem bol v tom ze som aj napisal ze poznam FMC z PMDG len potrebujem poradit ako to spravne nastavit. V PMDG je to ovela jednoduchsie. Napr. ked som potreboval pomoct z PMDG tak mi Gustav velmi ochotne a podrobne popisal ako ho nastavit, za co mu velmi dakujem. Trasu aj vysku v ATR-72 viem nastavit aj palivo len to lietadlo sa mi nechova podla FMC, nemeni vysku a nedrzi rychlost. Tot vsetko co potrebujem vediet.
 

Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 19:59
Michael   
Já ATR nelétám, ale některá ani nemají automat tahu (pokud se nepletu), takže jeho případné napojení na FMC asi nehrozí. To samé s VNAV.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:02
orangi
Neviem presne bo sa v FMC zadavaju rychlosti na stupanie,klesanie a cestovnu rychlost. Moze byt aj tak ako hovorys. Neviem.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:04
Michael   
resp. s držením/změnou výšky v režimu VNAV
 

Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:08
Michael   
resp. žádná nemají autothrottle, jak se tu před chvíli objevilo
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:09
orangi
Vdaka tak uz som si isty. Bo mi to nedalo.
 

Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:09
Jaakov   
A přečet jsi si ten turorial flight? Jestli jo tak z toho pokud si dobře pamatuju lze poznat, že jÁTRo má pouze ADVISORY VNAV a rychlost nedrží protože nemá autothrottle, jako ostatně všechny vrtulový letadla. Ale tohle jsi taky takhle přesně nespecifikoval před tím... Vono to je těžký, myslim, že většina lidí tady ráda pomůže, ale tyhle dotazy ve smyslu jak se lítá s PMDG aneb koupil jsem si drahej profi addon a nevim co s nim dost lidí vytočej...
Strana manuálu 435 - FMS a VNAV
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 19:55
wizards   
Souhlas Vcelku se rozebira omacka kolem nez primo dotaz.
 

Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 19:56
Tragédie v JRD
hlavne ze ty odpovidas konkretne ... vetsinou delas presne to , co sam kritizujes
 

Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 19:59
orangi
Ja tu len vacsinou pozeram prispevky a ked uz fakt neviem tak napisem. Mozno som polozil zle otazku ale da sa odpovedat aj lepsie.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:09
Tragédie v JRD
Hmm... http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=133273&lan=0 toto mi prijde jako naprosto ferova a slusnma odpoved na vou otazku. vcetne odkazu kde ji najdes. co by jsi cekal vic na takovy dotaz?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:12
orangi
Dobre dobre. Zle polozena otazka. Nespecifikoval som problem. Moze to vyzerat ze vobec nepoznam FMC. Ospravedlnujem sa. Staci? Nabuduce to bude lepsie.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:20
Jaakov   
No aspon že tak, ale zase jsme u toho - hlavně že na tebe jsou všichni zlí a nechtějí ti pomoct...Uznals to tak to nemá cenu dál rozebírat, ale přijde mi že spíš než změna chování nás, řekněme déle virtuálně létajících, je na místě změna chování většiny nováčků. Každá nová chycená duše je sice dobrá, ale zase my ostatní tady nejsem jenom proto, aby jsme netrpělivě čekali 24hodin denně na možnost sáhodlouze odpovědět na sebestupidnější dotaz..
 

Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:01
wizards   
Byl to nazor....dostane se odpovedi ve stylu: ...hlavne ze Ty
Bez komentare a zvlast k Vam a k Vasemu chovani k druhym ktery se zde pouze slusne zepta.Pokud nepochopite ci vezmete jinak,nahodny clovicek dotaznik je zdešen jak ho nasledne pojmenujete.Nemuzete kazdeho znat,kazdy jsme jini a ne kazdy to mysli spatne,proste dotaz,ci nazor na ktery ma kdokoliv pravo.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:25
Lowmick   
Wizarde...nebrec tady prosim te u kazdyho novyho stromu ze ti vsichni ublizujou...uz je to trapny...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:28
wizards   
Ale vubec,nekdo dokaze podat smyslplnou odpoved za ni podekuju,nekdo jinak a to je trapny.Tot vse.
 

Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:30
Rychlokvaška
To máš těžký se slušnou a vyčerpávající odpovědí. Já se osobně snažím předat co nejvíc informací k danému tématu, pokud k tomu mám co říct, stejně jako drtivá většina ostatních. Problém s příspěvky Wizardse a dalšíh je ale v tom, že když ho začneš číst, zjišťuješ u každého třetího slova, že by bylo nutné k tomu napsat delší pojednání o tom, jak je to doopravdy (rozuměj jinak než si myslí tazatel). Když dojdeš na konec takového příspěvu, občas si uvědomíš, že bys psal druhý manuál k něčemu. Někdy to tak člověk vzdá a jen něco plácne, někdy se pozastaví nad tím, proč se dotyčný na danou problematiku aspoň očkem nemrkne, někdy ho odkáže na příslušné články, někdy obětuje kus času a napíše co je potřeba.

Problém je ale v tom, že ač volně dostupných informací dramaticky přibývá a to co už je teď dostupné i kdyby jenom na Periskopu je pěkná hromada, lidi jsou čím dál tím víc líní. Typický mladý nováček FSky neotevře ani manuál ani help a při prvním náznaku nejasnosti otvírá Periskop a tluče dotaz na zcela základní věci. Tohle je jeden velký a věčný problém. Dokud se lidi nenaučí poměrně velkou sumu věcí samostudiem, bude z toho tady hodně lidí trošku nervózních, mně osobně občas nevyjímaje. To, že někoho nebaví studovat manuály a další zdroje jako argument neuznávám - když má někdo dost času a umu napsat dotaz, měl by ho najít i na shánění informací po vlastní ose. A dotyční by se to měli co nejdřív naučit - budou to ve svém budoucím životě potřebovat doslova na každém kroku. Nikdo za nimi nebude chodit jako na základní škole a trávit svůj život zodpovídáním všetečných dotazů.

Abys rozuměl - s radostí odpovím jak nejlíp budu umět na dobře položený dotaz na věc, která stojí za to - je důležitá, zajímavá, zvídavá, kdy je vidět, že tazatel se snaží něco dělat pořádně a chybí mu techničtěji zaměřené detaily, apod. Ale na příspěvek, který se v každé větě ptá na zcela základní věci, na to člověk opravdu nemá vždycky náladu, navíc pokud už to tisíckrát psal i četl.
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:37
crazy
Naprosto přesné!
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:40
wizards   
lidi jsou čím dál tím víc líní. Typický mladý nováček FSky neotevře ani manuál ani help a při prvním náznaku nejasnosti otvírá Periskop a tluče dotaz na zcela základní věci.
--
Vite ono je to taky o tom kdo ma cas a prostor pro cteni manualu ci vyhledavani v nekolika vlaknech nez se mnohdy dohleda pokud staci rychla odpoved a pohoda... Ne kazdy ma proste cas.
 

Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:42
Toomitsch
Litani prece neni o deseti minutach... Pokud opravdu zajem je, tak si projdes vsechny dostupne manualy a helpy...
A ne se hned ptat, kdyz nevis pri kolik KTS zvednout default bulika...(jako priklad)
 

Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:46
wizards   
Na nektere veci se uz radeji ptat nebudu,uz to vzdavam,jen to vzbuzuje pohorseni,poradi treba jinde...//s veci u ktere vim ze dojde k pojmenovani ci vysmeskum//
 

Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:49
Toomitsch
na to nikdo nerekne ani pul slova, ale kdyz si prectes manual, nebudes tady psat takove dotazy. Kdyz se ti pak nekdo rekne, at si prectes manual, vede to tu k nesmyslnym hadkam a debatam...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:52
crazy
Kdybys venoval jenom dneska studiu manualu tolik casu, jako jsi venoval pokladani hloupych otazek a breceni nad neochotou ostatnich, tak muzes od zitra odpovidat sam. Takze v case to nebude. Je to jako u vsech ostatnich podobnych jako ty. Lenost kombinovana se sobectvim! Kolik takovych jako ty uz tu bylo...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:56
wizards   
Jsem tu pouze vecer,proto pres den po nocnich si zalitam a jdu spat...on cas moc neni,vite? Ale jak rikam,dobra,zde se jiz urcitych veci zdrzim a ptat se nebudu.Poznal jsem zde urcite lidi.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 22:16
zuNus   
nechapu proc jstevsichni takovi .......... Proc vsichni utocite na wizarda? ma pravdu , a proste vsechno , nekdo se na neco zepta , a z toho se dostane 1normalni odpoved a 40vysmesku - hahah debil - lol - ironicky kecy atd. a stim je pravda ze kolik lidi neco nevi a chce se normalne zetat , a vsichni ho ponizi a mysli si ze sou nej. kdyzFS hrajou 4roky a mysli si ze sou NEJ PILOTI. . fuuj z nekterejch lidi
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 22:17
wizards   
Souhlas.Chci normalni diskuzi,prosim....to chci moc? Pokud Vam vsem nekdo pripadne debil,NEVSIMAT,nenastvete lidi okolo.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 22:18
Pips   
No už mi to tu docela začíná připomínat flašinet.Chtělo by to opít do bezvědomí toho kdo točí klikou
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 22:19
OK-Milda (BHA410)   
Co piješ? Já jedu na Fernetu
 

Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:45
crazy
Hlavně, že má mít každý čas na zodpovídání dotazů!! Tenhle egocentrismus snad ani nemůžes myslet vážně! Takže ty nemáš čas něco hledat a má to udělat někdo jinej za Tebe ve svém čase? Myslíš, že jsou tady všichni jako infolinka na tvoje dotazy?? Teda tenhle příspěvek mě snad "vytočil" víc než ty přihlouplé otázky....
 

Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:47
wizards   
Nekdo ochotny,jiny ne,je to v lidech...ja kdyz vim,rad poradim bez zbytecnych kecu i kdyz je to osel
 

Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:53
Rychlokvaška
Heleď, vysvětlím to asi takhle:

Špatné otázky:
- jak funguje autopilot ?
- jak se lítá s B737 ?
- jakou používáte rychlost na přistání ?

Dobré otázky:
- nechápu úplně přesně, co dělá autopilot v režimu VNAV, resp. nedělá co od něj podle manuálu očekávám
- v jaké výšce se u 737 aktivuje autopilot, nebo k čemu se nastavují igniters na CONT ?
- kolik se přidává kt ke spočítané rychlosti na klapkách 30 a při hmotnosti 52t, když je v METARu 22010G26 ?

Snad pochopíš, co tím chci říct.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:54
wizards   
At dobra ci spatna,ver ze by se dostalo odpovedi: Mas to v manualu
 

Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:58
Rychlokvaška
V tom jsem optimista Pravděpodobnost, že by se ti dostalo v těchto případech opovědi "máš to v manuálu" je rozhodně menší, než ta, že se zeptáš na blbou otázku...

A mimochodem, i kdyby byla odpověď "máš to v manuálu", co je na takové odpovědi špatného ? Tady to je o letadlech pane, nečekej, že na otázku o přistávacích rychlostech Bulíka dostaneš magic odpověď, že je to 137kt, nebo na otázku jak Bulíka řídit bude stačit krátký odstaveček o pár tlačítcích na klávesnici.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:02
Jaakov   
A co se ti na odpovědi - máš to v manuálu - nezdá???? Krucifix, ty seš fakt neuvěřitelně namyšlenej. Když ti dám odpověď že to je v manuálu a kde to je, tak netušim - stejně kdybych to smolil sám, nakonec dospěl ke stejný verzi jakou máš v manuálu (protože bych to nakonec opsal) Dohajzlu, je ti podle profilu 26 let a pokud nejseš schopnej porozumět souvislýmu textu a vzít si z něj důležitý informace, tak nechápu jak můžeš fungovat...Pochop, ty furt zcestně meleš o tom, že nemáš čas na to sedět a číst dlouhý hodiny manuály, ale tak to není, jenom trochu inteligentní člověk ví co má za problém, otevře manuál, použije takovou zvláštní utilitku který se říká OBSAH, najde si část oodpovídající problému který řeší a PŘEČTE si to!!!
 

Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:46
LS
Jenze na nektere otazky ti tu lidi zkopiruji manual a ty ho stejne budes muset precist, protoze jak tu psal uz David, obcas to bez manualu nejde a uvedmote si, ze vy sice napisete dotaz za par vterin, protoze se napise, pomoc jak funguje, jak litat atd.? Ale dotycni, kteri na to odpovidaji stravi nad psanim odpovedi taky spoustu casu a to je jedna vec, kdyby se do detailu melo vse vysvetlovat, tak tu muzeme najmout jednoho cloveka, kteremu budeme platit jeho cas a bude se tim zivit a potom se mozna dockate plnohodnotnych odpovedi...Nevidim rozdil mezi ne kazdy ma cas a casem, ktery chcete ubrat cloveku, ktery by vam to mel vysvetlit presne co je v manualu...Teda jeden velky rozdil v tom je a je to ta lenost...

Tento prisvepek neni zadny flame a na nikoho neutocim, pisi to obecne...
 

Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:46
Petr Slavíček   
Jistě ne každý má čas nastudovat všechno dostupné a úroveň našich (myslím nás všech tady) znalostí je taky různá. Ale pokud tomu nechceš (nebo nemůžeš) věnovat čas, pak je zbytečné se tu vyptávat jak se má "reálně" létat. Pak ti rozhodně stačí např. default a přistání na plný klapky a 200 KIAS.
Navíc za tu dobu, kterou jsi tu strávil psaním příspěků, by sis toho stihnul přečist z manuálu víc než dost.
 

Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:46
Rychlokvaška
Ne Honzo, o tom to právě vůbec není. To je prostě jenom výmluva. Speciálně v tvém případě vidím, kolik máš času na blbosti, místo toho aby ses sám trošku snažil.
 

Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:46
Tragédie v JRD
to si delas prdel, ne?
 

Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:52
wizards   
Ctu si prispevky na toto vlakno,u vsech s porozumenim,u Vas opet odporny výštěk.
Pro inteligentniho cloveka ktery sem prijde jednou a dostane Vasi odpoved,to se na to radeji vykasle s takou,to se na me nezlobte.Setkal jsem se s mnohymi lidmi zde,doslo k vyreseni pres soukrome zpravy a s pochopenim,u me jste pouze Vy z Vasich prvotnich vykriku proste DRBAN,pardon.

P.S.pisu to otevrene pro vsechny...kazdy rozumny clovek odpovi jinak.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:57
Toomitsch
Jen bych na to rekl, ze Tragedie je rozumem a vnimanim nekde uplne jinde nez ty...
Bohuzel. Uz te tu pozoruju dyl a podle tvych odpovedi prispevku atd musim rict, ze jediny, abych pouzil tvych vlastnich slov, DRBAN jsi tu ty...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:03
wizards   
Vas nazor
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:07
Jaakov   
Podle mě si děláš prdel, ani jednu otázku jsi nemyslel vážně a akorát provokuješ. Myslim, že to je tak akorát na banána. Ne aby tě někdo trestal, ale aby my ostatní jsme měli pokoj. Kvůli tobě je tady teď několik vláken za sebou úplně vo hovně. Kdybys nebyl idiot, tak by ti došlo že už jenom to že se s tebou zprominutím pořád sereme už v několikátým vlákně znamená, že ti pomoct chcem, ale očekáváme taky nějakou součinnost od tebe.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:09
wizards   
Podle mě si děláš prdel, ani jednu otázku jsi nemyslel vážně a akorát provokuješ. Myslim, že to je tak akorát na banána. Ne aby tě někdo trestal, ale aby my ostatní jsme měli pokoj.
----
Vas nazor.Uz jsem tu nekolikrat psal ze o provokaci a jine veci neni zajem a nechci to psat nekolikrat.Aby ostatni meli pokoj,je to jako s vosim hnizdem,pokud se do nej nerype a nevsimame si ho,nevznikne slovni prestrelka ktera zbytecne ŠTVE lidi...bohuzel nekdo to ma ve zvyku,ja ne.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:11
Toomitsch
Ty to nemas ve zvyku? No nevim nevim, myslim, ze ted by ses sam sobe do oci podivat nemohl...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:14
wizards   
Neznate me v realu Bohuzel pak mate nazor ze jde o totalniho vola i kdyz clovek muze byt v realu uplne jiny a v poho
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:15
Toomitsch
tak proc se tu chovas jinak nez v realu????
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:16
wizards   
...protoze v realu jde o jine zivotne dulezite veci,tady jde o pouhou hru FS2004 ktera ma ke skutecnemu realnemu litani hodne daleko...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:18
LS
A muzu vedet jenom ze zvedavosti, co v realu delas? Jsi nejak sprahnut s realnym letectvim? Klidne mi to posli soukromou zpravou, nikde to sirit nebudu pokud nemas zajem...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:19
Lowmick   
Smarja chran Buh....
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:23
wizards   
S realnym letectvim to nema nic spolecneho.FS2004 beru pro zabavu na compu,rad si zalitam v realnem Traffic podle aktualnich leteckych Flightplans.Rozhodne lepsi nez bestialni strilecky kde je cil videt krev a mrtvoly,toho je dneska moc a vsude.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:26
Tragédie v JRD
no prave. to je asi ten problem. vetsina lidi odsud bere FS2004 ne jako zabavu na compu, ale jako simulaci realu se vsim vsudy (s prislusnymi omezenimi) a berou to dost vazne.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:29
wizards   
ale hra to je
 

Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:39
Rychlokvaška
Velká většina FS pilotů to skutečně berou jako hru, aspoň se nám to snaží takto prezentovat Microsoft a různá média. Pak jsou tu vývojáři addonů, kteří si kupodivu nejen z marketingových důvodů myslím pravý opak (pravda, je hodně takových, kteří mezi potřebné parametry nepočítají online létání).

Bylo by ale dobré podotknout, že tento názor není příliš rozšířený na tomto fóru a bylo by vhodné a slušné tuto věc respektovat. Lidi to berou jako trenažér, jiní jako jedinou cestu nejbližší reálnému létání, někdo jako prostředek ke zdokonalování nebo získávání vědomostí, spousta nás lítá online, hodně lidí ví jak to chutná v reálu a přesto na FSku nedají dopustit.

Velmi drobné procento to tu bere jako hračku. Měl bys to respektovat. Je to sice veřejné fórum, ale jsi tu host, ne admin.
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:47
wizards   
Vim ze nejsem admin,to mi nemusite pripominat a kdyz jsem s nim mluvil textove pres ICQ,pripadl mi normalni jako ne spousta lidicek zde kdyz objevi slovo wizards
 

Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:51
Rychlokvaška
Aby nedošlo k nedorozumění...já jsem ti tím příspěvkem nechtěl zopakovat, že nejsi admin tohoto fóra, ale jenom připomenout, že tu nejsi sám a že by ses podle toho mohl začít chovat.
 

Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:53
wizards   
ale jenom připomenout, že tu nejsi sám
...nechci Vam kazit radost ale i to vim...bohuzel kazdy se trefuje a vznikaji dlouha vlakna,lepsi je ignorovat jako vsude na foru a text zustane osamocen,nez to ze se k nemu prida stovka dalsich a zbytecne.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:26
Toomitsch
jestli to beres jen jako litani v realnem trafficu, tak proc tady mas takove dotazy?
Si chlapce nejak protirecis. Bud te to zajima a budes tomu venovat dost sveho volneho casu, nebo to ber jako zabavu, jen tak se proletet s tim, ze tu nebudes psat takove veci co ted pises. Otravovat ty, kteri to berou jinak
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:28
Serž   
Sturmovik je bestialni strilecka, ovsem kdyz s mezkem vystrilis svych par z kanonu tak jsi v riti a kdyz potkas experta na boj ve vertikalach tak ani nebudes mit prilezitost si vystrelit ale zjistis ze to jak jde s cessnou v fs2004 utahnout zatacka asi nebude prilis realne (btw fsx to same)
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:19
Toomitsch
aha, tak proc nejdes litat realne? A otravujes tady lidi, pro ktere FS neznamena jen vzit si letadlo a napalit v NY do mrakodrapu, ale o pocit aspon trochu se priblizit skutecnemu litani.
Ano je to jen hra, ale pro nekoho je to bohuzel jedina moznost zkusit si litat, aspon virtualne, jako pilot...
Jetli si z toho chces delat prdel, tak nechapu proc se tu vubec vyskytujes....
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:20
Lowmick   
To nerikej nebo to fakt udela...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:26
wizards   
FS neznamena jen vzit si letadlo a napalit v NY do mrakodrapu....to by udelal tupec,to se na me nezlobte a prave takovych bych se bal pokud bych letel v online svych 5 hodin realu a pri parkovani do Gates to do me nejaky blbec napalil a zrusil dobre hodnoceni.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:20
Petr Slavíček   
Začínám ztrácet trpělivost i já. CHceš něco vědět o lítání? Přestaň na týden plnit toto forum svými příspěvky, otevři některé z těchto stránek:
http://ivaocz.virtualskies.net/ sekce trénink
http://www.lkpr.info/takeoff/skolka/skolka.htm

A jistě v čase který ušetříš nepsaním příspěků sem najdeš na WEBu mnoho dalších.
Po týdnu se vrať a ptej se na to, co ti nebude jasné.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:28
wizards   
Kliiid Dik,ulozil,v klidu doma proctu... diskutujme dal
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:32
Petr Slavíček   
diskutujme? to co tu předvádíš není diskuze už ani náhodou. Pokud skutečně neopustíš alespoň na týden toto forum a a pokud se vrátíš, tak s maximální zdrženlivostí a pokorou, pak se já osobně zasadím všemi prostředky u správců tohoto fora abys sem už nemohl nic napsat.
Ber to jako poslední přátelské upozornění a už mi na to radši ani neodpovídej.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:34
Toomitsch
Opravdu si uz taky zacinam myslet, ze to pan Wizards dela schvalne. Tohle uz nemuze normalni clovaek myslet vazne a taky bych byl pro, aby mu aspon na nejak cas, byl prisup sem zakazan... Vsem by se nam urcite ulevilo... A mozna i mu samemu...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:37
wizards   
Me uz nudi to jak se clovek zepta,muze tu byt poprve a je inteligentni a nejaky nick mu odpovi: To si delas prdel? ...jen proto ze to treba pochopil s vykricnikem kde skutecne nebyl a cloevka to jen to ci ono zajimalo. Ted uz to nebude nikdy normalni,protoze at budu mit dotaz jakykoliv a slusny,kazdy uvidi nick a nalozi podle sveho jak vidi ted Takze uz je mi to volny,uz se nerozciluju,jen me to mrzi vuci treba prichozim novackum.Tot vse.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:38
Toomitsch
Ruku na srdce, muzes za to z velke casti sam
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:44
wizards   
Vas nazor Clovek muze za nektere prispevky jenze kdyz obrati,kazdy vidi uz nick a odpovida na text jako takovy na nekoho aniz by ho znali
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:38
crazy
Treba se rozhodl prekonat rekord v poctu prispevku za 24/hodin nebo se s nekym vsadil, kolik dokaze nastvat lidi. Musim rict, ze kdyby se alespon tyden neobjevilo na foru nic pod jmenem Wizards, tak bych byl skutecne stastnejsi. Banan by mu aspon na cas slusel a porovnal bych jeho IP s nekterym z drivejsich hrisniku...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:45
wizards   
Ubohy pokud si myslite ze IP bych mel s nekym s hrisniku,na to me asi malo znate...
Ale je to Vas nazor a nikomu ho neberu ani nevymlouvam A pamatujte ze IP jsou klouzava
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:47
Petlok
S tím bych nesouhlasil. Nikdo přece nemá povinnost odpovídat na příspěvky, na které nechce. Když tady ale spousta lidí "chytá na první našlápnutí" (nic ve zlém, prosím), není divu, že jsou tu potom nic neřešící sáhodlouhé thready.
Mimo jiné - ony ty doporučované manuály také nejsou pro každého všespasitelné, pokud nejsou přeloženy do českoslovenštiny .
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:48
wizards   
Nikdo přece nemá povinnost odpovídat na příspěvky, na které nechce. Když tady ale spousta lidí "chytá na první našlápnutí"

Naprosto presne a vystizne,pokud nemame vsichni v zajmu delat zbytecna dlouha vlakna ze kterych se clovek nic nedozvi a probira se v nich pouze jeden clovek,ze?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:52
Petr Slavíček   
Cituji: Naprosto presne a vystizne,pokud nemame vsichni v zajmu delat zbytecna dlouha vlakna ze kterych se clovek nic nedozvi a probira se v nich pouze jeden clovek,ze?

Tak z tohohle jsem se toho dozvěděl. Zcela proti svýn zásadám zakložím nový thread - "Petice za ban pro wizardse"
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:54
wizards   
Za nazor BAN?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:55
Pips   
Furt to ještě jde.Je známo i spousta případů, kdy byla za názor třeba kulka.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:56
Toomitsch
No tak to by se nekdy hodilo i dnes... Treba i v tomhle pripade... Nebo galeje...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:56
Tragédie v JRD
ne, ale petici za to aby jsi DEFINITIVNE ODTAHNUL. aby ti bylo znemozneno tady prispiovat a zasirat periskop tim, proti cemu "zdanlive" bojujes.

kde to mam podepsat?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:55
Serž   
rikas na prvni naslapnuti?
45838 B / 488 x 364 / Les%20mines%20AP1.jpg
 

Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:11
Rychlokvaška
Poslouchej Jakube, já bych s isice taky od srdce přál nové tlačítko v menu s názvem "Filter Wizards" protože z jeho několika set příspěvků jsem nenašel ani jeden s rozumnou informační hodnotou, ale zase sprostí na něj být nemusíme
On se prostě zamyslí, půjde se vyspat, pak dá pár dnů nebo týdnů pokoj a v získaném čase bude pilně studovat a pak budeme všeci happy

P.S.: Mimochodem, taky si říkám, že to dělá schválně, ale to je jen můj soukromý názor...
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:14
Jaakov   
Omlouvám se, přišlo mi že použití slov hovno a srát je eště hodně jemný Ale co příště to bude úplně slušně, akorát se mi tak neuleví
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:15
crazy
ad P.S. (Opet souhlasim).
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=134061&lan=0&gr=0
 

Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:17
wizards   
Soukrome vzkazy,treba Tam si pomlouvejte,to je mi jedno.Vlakna se nemusi vetvit a pomlouvat druhe
 

Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:55
aviator
Je to tak, v poslednom čase tu cítim aj ja príliš veľké napätie. Ale položil som si otázku, prečo? Väčšinou sa tu píše o "Tragédovy" a o iných, že do každého rýpe. Možno. Ale ja sa ani nečudujem. Ak by som aj ja čítal toto fórum už pár rokov ako on, aj mňa by to pravdepodobne začalo vytáčať. Za posledných x mesiacov je neskutočný nával nováčikov. Každý sme raz začínali. Ale keď vidím, ako každý chce byť po prvom lete ostrielaným borcom, čo dokáže lietať full automatic flight, tak je to sila. Veľká väčšina nováčikov chce hneď vedieť, ako sa programuje FMC. Ok, nič proti tomu. Ale už keď chce byť niekto frajer, tak nech si to sám preštuduje a nie prístup typu ako to tu vidíme.
Každý pilot raz začínal v aeroklube ako plachtár - začínal od zelenej lúky. Lebo inak sa to ani nedá. Niektorí nezačali v aeroklube ale išli rovno do leteckej školy. Nemyslím si, že po prvých dňoch ich natlačili do kokpitu 747-my a leťte. Tiež začínali so základmi. Tak to v živote beží... len niektorí na to ešte neprišli.
Potom sa tu sťažujú že im niekto dal link na nejakú stránku resp. na manuál. Áno. Tam to všetko je. Ako sorry, ale aj môj čas je drahý na to, aby som tu niekomu prepisoval manuál z AJ do SJ resp. do ČJ.
Keď viem, tak s radosťou odpoviem, dám radu. Stačí sa pozreť do môjho profilu na príspevky ktoré som odoslal. Ale aby som tu niekomu robil poskoka preto, že niekomu sa nechce čítať milión stranový manuál v AJ - jeho chyba. Okrem toho manuálu existuje aj jedna taká chytrá vecička a volá sa to google. Zatial sa mi nestalo že by som niečo nenašiel.
JE to celé len o ľudskej lenivosti...
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 20:58
aviator
niekto bol rýchlejší...
 

Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:00
Rychlokvaška
Opakování, nezaškodí Třebas je to pak trkne a začnou o tom přemýšlet
 

Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:02
Toomitsch
A nebo jako pa Wizards tu bude dal fnukat a navazet se do vsech...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:05
wizards   
bez komentare.
 

Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:55
wizards   
uz koncim....Trefujte se do nekoho jineho a pripadne novacka ktery Vas necim prekvapi...Tady se navrhuje BAN za nazory.Pa broucci.
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:57
Tragédie v JRD
HJmm.. tady si nekdo plete prujem s prujmem.

muzes mi ukazat nejaky tvuj nazor, ktery jsi tu prezentoval? zadneho jsem si nevsiml.
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 21:59
crazy
Ukoncete uz nekdo to trapeni, dejte mu BANan a smazte cely strom, prosim. Dnesni den si budeme kazdy rok pripominat jako Den wizardse! Misto banu by bylo lepsi par facek, ale co zanedbali rodice, my uz nedozeneme...
 

Re: Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 22:10
Petlok
Proč? O nelegálním software nemluvil a podle výběru slov tu byly mnohem méně "slušné" příspěvky. Pokud se mi něčí názor nelíbí, napíšu mu to jednou, nejvýše dvakrát - pokud to již nenapsal jiný a měl bych to už vůbec bez práce - a thread zajde sám na úbytě
 

Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 22:08
FSPilot   
Pánové a případně dámy(nevím), abych neurazil... Sice jsem nečetl tento veliký strom od shora až dolů, ale s prvním přízpěvkem plně souhlasím. Nevím proč, ale příjde mi, že se toto neustále stupňuje a bez urážky, ale správce je zprávce a měl by dbát na to, aby se tady ti letci samou láskou nesežrali... Nechci být konkrétní, ale mám pocit, že Panu Tragédii se podařilo rozpoutat takovou nezdravou komunikaci. Co jsem tady, a to není dlouho, tak jsem občas viděl nemístné poznámky právě jen od něj. Čím jsem tady ale déle, tím vídám více přízpěvků, kde se toto chování prezentuje u jiných. PROČ SE VĚTŠINA MUSÍ VŽDY ŘÍDIT PODLE PSYCHICKY NEJSLABŠÍHO ČLENA TÉTO SPOLEČNOSTI???

Nesnažím se vypadat moudře, ale měli by jste se nad sebou zamyslet a dotyční ví, o kom je řeč. Především Tragédie. Ona je to skutečně trgédie, když se někdo jen pro lepší pocit snaží nabourat skupinu lidí, kterou spojují společné zájmy a kteří by především měli táhnout za jeden provaz a pomáhat si a né si nadávat, protože ten druhý něco neví... Takoví "lidi" tady nemají co dělat. A tím APELUJI na pana Masníka, aby s tím něco začal dělat, jinak mu už brzo tento krásný projekt skončí. A to by byla velká škoda.
 

Re: Re: Online Piloti   7. 11. 2006 / 22:10
wizards   
Naprosto presne.Posledni veta k puvodnimu predchozimu prispevku.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ