FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 28. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Mapy Jeden příspěvek | Celý strom
Mapy   21. 5. 2003 / 10:29Tonda
Poradí mi někdo, kde se dají stáhnout letové mapy ČR, případně Evropy (kudy vedou linky)?
 

Re: Mapy   21. 5. 2003 / 10:44Vláďa
Lehce "outdated" pro ČR jsou na http://www.flanker.org/VATSIM_IVAO/charts.htm , kde se v průběhu pár dní má objevit i poslední platná verze AIPu.
 

Re: Re: Mapy   21. 5. 2003 / 11:54Tonda
Děkuji, už si je prohlížím
 

Re: Re: Mapy   21. 5. 2003 / 11:55
Latom   
Případně na Ruzyni, pokud se to tam tak jmenuje. Je to nad Ruzyňskou věznicí taková zastrčená prodejna map AIPů atd., prostě vše pro lítající personál. Byl jsem tam už docela dávno, ale myslím, že to tam ještě funguje. Třeba se ještě někdo na tuto informaci ozve a upřesní ji.
Já tam kupoval přibližovací VFR mapu na LKPR. Nebo zkus Aviatik nebo na staré Ruzyni (terminál Jih), tam byla taky prodejna.
 

Re: Re: Re: Mapy   21. 5. 2003 / 19:09Petr OK-OPL
Jo,jo funguje ta prodejna, byl jsem tam v Dubnu (zaslechl jsem, že má se přemístit do nové budovy na ŘLP????) Je to v kasárnách. Jinak se dají taky koupit v šopu na starém letišti v hale.
 

Re: Re: Mapy   22. 5. 2003 / 08:40Tonda
Vláďa mi poradil, kde najdu mapy pro ČR. Je tam spousta údajů, které neumím číst. Zkoušel jsem zde vyhledávání, ale to mi nefunguje. Včera se o tom psalo. Poradí mi někdo, kde otevřu nějaký pokec s vysvětlením k údajům, které jsou uvedeny na mapách?
 

Re: Re: Re: Mapy   22. 5. 2003 / 08:57
Latom   
Jestli se nepletu, tak tady neproběhl žádný pokec o tom, co je na mapách a co jednotlivé symboly atd. znamenají. Čemu tam nerozumíš? Ale opatrně, ať tu neproběhne školení. Jirka Masník by se mohl pak zlobit, že se mu tu ukládá chat.
 

Re: Re: Re: Re: Mapy   22. 5. 2003 / 09:48Tonda
na http://www.flanker.org/VATSIM_IVAO/charts.htm je v úvodní části LKAA complete LKAA Enroute charts complete package - ZIPped list below 3.12.2002 LKAA.zip 2.6 MB.
Po rozbalení je tam 6 souborů - map.

Vím, že když letím dopravákem např. z Brna do Prahy (aby byl příklad v ránci ČR), tak si nastavím letový plán Brno - Praha a při letu se dívám na GPS a letím podle čáry.
To je ovšem nesmysl, musím letět nějakou trasou dle map, směr, výška, pak nějaká dráha v Praze..

Můžeš mi napsat postup letu, jakou z 6 map si mám otevřít a co znamenají údaje na této trase?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Mapy   22. 5. 2003 / 12:16
Latom   
No, nechci říct, že bych ti nechtěl poradit nebo pomoct, ale je tam toho spousta k vysvětlování a nerad bych zapadl do dlouhých a velkých detailů. Chce to spíš si přečíst základy pro radionavigaci.
Ale v základu používej SID, STAR mapy a lítej podle majáků. Na to jsou taky mapy. Já mám Jeppesna, tak se o jiné mapy moc nezajímám. Planer FS2002 je schopen ti trať udělat, tak leť podle ní, i když občas je to ptákovina.
Údaje? To jsou kurz (HDG), vzdálenost a výška, kterou musíš dodržet pro odlet-SID a přílet-STAR. Jinak během letu hurá nahoru. Pokud máš toho víc, napiš mi to na majl, ale nerad bych ti přepisoval základy radionavigace. Zkus se podívat do odborných knihoven.
 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ