FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 2. 5. 2024, svátek má Zikmund Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Potíže s ILS Jeden příspěvek | Celý strom
Potíže s ILS   1. 6. 2003 / 09:18Pepa
Při přiblížení (v aut. režimu APP) do ILS jakéhokoli letiště mi letadlo po FAF a zachycení GP začne klesat více jak 2000 ft.Tímto ztratí GP a celé to končí katastrofou.Samotné zachycení LLZ i při zprávném nalétnutí je taktéž váhavé (asi tak na třikrát).Stejný problém mám i v normálním zachycení VOR v režimu NAV.Také se tomu moc nechce zachytit radiál jak se sluší a patří.Prosím o radu zda máte někdo zkušenosti se samotným nastavením ve FS2K2 ? Snažil jsem se i o reinstal FS2K2, ale výsledek je stejný.Hledal jsem v cofig. souborech, ale nenašel.Přivítám jakoukoli informaci.
 

Re: Potíže s ILS   1. 6. 2003 / 10:53
Luděk Ch.
S jakým letadlem se ti to stává, s defaultním nebo nějakým doinstalovaným?
 

Re: Re: Potíže s ILS   1. 6. 2003 / 11:38Pepa
Stává se mi to s GA 737 i s 421, ale i s defaultními.
 

Re: Re: Re: Potíže s ILS   1. 6. 2003 / 11:56
Luděk Ch.
U GA737 se to tady už párkrát řešilo, já jsem měl problém v tom, že jsem měl víc paliva, než je pro přistání přípustné a na další možné příčiny zkus projít fórum nějaký ten týden zpět. U defaultních letadel je to divné, pokud správně nalétneš do ILS (např. se tam necháš navést ATC), obecně by jsi do ILS měl nalétat pod úhlem max. 30° vůči ose dráhy a nejpozději 10 mil před jejím prahem a to celé ve výšce cca 2000ft nad zemí (nadmořská výška letiště + 2000ft). Ještě pozor na správné nastavení výškoměru dle aktuálního tlaku, na vyzkoušení doporučuji vynulovat veškeré počasí (clear all weather), výškoměr na zemi musí ukazovat výšku letiště, ne "0". A taky by jsi měl mít před protnutím sestupové roviny (GS) letadlo v přistávací konfiguraci (klapky) a správnou rychlost. Potom by minimálně s defaultními letadly neměl být žádný problém.
 

Re: Re: Re: Re: Potíže s ILS   1. 6. 2003 / 12:15Pepa
Děkuju za ochotu, vše vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo.
Napsal bych ti na mejlíka abych zbytečně nerušil na fóru.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Potíže s ILS   1. 6. 2003 / 12:30
Luděk Ch.
Já myslím, že nerušíš, na to tady přece fórum je, no a každý nějak začínal
 

Re: Potíže s ILS   2. 6. 2003 / 12:31Zdeněk N.
Tenhle problém, že letadlo začne klesat příliš a už to nevybere, jsem si užil taky, a řeším to tak, že prostě před sestupem nastavím množství paliva na 15% (když už se mi nechce počítat to před startem). Nejvíc to dělalo Concorde a jiná velká letadla. A samozřejmě dodržuju potřebnou rychlost. Taku je možno začít klesat ručně, nastavit vs třeba na hodnotu 100 a jak se letadlo přibližuje k sestupové rovině, pomalu přidávat a letadlo se pak tolik nezhoupne, jako když zachytí GS z vodorovného letu.
 

Re: Re: Potíže s ILS   2. 6. 2003 / 21:29Pepa
Samozřejmě ILS se dá zaletět i s použitím vedení LLZ v automatu a V/S si přidávat jak je potřeba.Tak se lítá např. i VOR DME přiblížení s nastaveným patřičným radiálem .Nicméně můj problém tkví v tom, že je úplně jedno jaké je to letadlo a kolik má paliva.Po několika pokusech různých nastavení neustále neudrží GP a to si prostě nesmí dovolit a musí vést letadlo naprosto přesně až do odpojení AP nebo přistání.
Děkuji za zprávu a pokračuji v bádání.Zkusim odinstalaci a vše znovu.
 

Re: Re: Re: Potíže s ILS   3. 6. 2003 / 09:51Zdeněk N.
Možná říkám blbost, ale nemůže s letadlem nějak "mávat" třeba špatný joystick ? Nic jiného mě nenapadá a tak jen přeju úspěch !!
 

Re: Re: Re: Re: Potíže s ILS   3. 6. 2003 / 10:02
Latom   
Trošku s ním cloumá, teda aspoň můj, ale aspoň mi tím pádem simuluje náhodnou termiku. ) Což FSka neumí. není to ale nic velkého, jen to trošku pracuje. Jak moc, je vidět v položce modules na liště. Ale žádné jiné problémy navíc nedělá. Tedy aspoň ten můj pašuntjoy. V ILSu se udržím. )
Ať žijou levné joye.
 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ