FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Rozdělení fóra Jeden příspěvek | Celý strom
Rozdělení fóra   24. 5. 2003 / 11:22
JM   
Plánuju rozdělit fórum co tu je na více částí, aby to bylo trošku více přehlednější a aby ti, co např. potřebují poradit při vývoji nějakého doplňku, se nemuseli prodírat spoustou zpráv, které jsou o nepříliš podstatných věcech. Plánuju že tu bude všeobecné fórum což bude následník toho co tu je a nově určitě fórum pro vývojáře. Další ještě nevím a chci se teda zeptat, co vy na to? Jaké fórum by tu mohlo ještě být? Napadlo mě ještě třeba on-line létání. Pište, navrhujte co byste rádi.
 

Re: Rozdělení fóra   24. 5. 2003 / 13:31
-AG-
Já bych rozdělil na fórum pro vývojáře, fórum na problémy, a fórum na to ostatní ( spotting, upozornění na zajímavé stránky, screeny apod. t.j. to co zahlcuje fórum nynější )
 

Re: Rozdělení fóra   24. 5. 2003 / 14:48
Luděk Ch.
Nápad je to dobrý, jen by bylo dobré, aby témat nebylo zbytečně moc, myslím, že rozumné by byly tak 3-4. Na některých jiných fórech to trochu přehnali a najít klidně i v deseti tématech nějaký příspěvek je docela problém. Ale určitě to bude k dobru tomuto fóru.
 

Re: Re: Rozdělení fóra   24. 5. 2003 / 19:31
JM   
Jo, jo, přesně tak - to byl i důvod proč to tu nebylo rozděleno od začátku - moc v lásce to dělení totiž nemám, ale právě jak píšeš ten počet 3-4 mi připadá jako ještě rozumný a tomu fóru by to asi prospělo - proto to chci udělat. Teď ještě jak udělat to dělení - moc návrhů tu zatím nepadlo.
 

Re: Re: Re: Rozdělení fóra   24. 5. 2003 / 19:55
JBr   
Obecne tlachaci forum, development forum, online forum a screenshot forum? Development by se dal klidne jeste delit na letadla a scenerie, ale tolik lidi sem zase prispevky na tahle temata nepise, takze by to bylo zbytecne plytvani...
 

Re: Re: Re: Rozdělení fóra   24. 5. 2003 / 19:57
Luděk Ch.
Hmm, pro začátek by možná bylo dobré oddělit fórum pro vývojáře, on-line létání a ještě technické fórum, kde by se mohly řešit problémy simulátoru versus HW počítače, Windows, instalace a konfigurace FS a všech doplňků (Roger Wilco, Sqawk Box....), problémy s instalací scenérií, letadel atd. No a na stávajícím hlavním fóru by zůstaly více méně dotazy a rady ohledně samotného létání, použití ATC, FMC, ILS, AI.... a další věci, které nepasují do žádného z výše uvedených témat nebo naopak překrývají přes všechny. To je můj návrh, ale určitě mě nenapadlo všechno.
 

Re: Rozdělení fóra   24. 5. 2003 / 15:10Hlavas
Pro mě se to jeví jako velice dobrý nápad. Občas mi tady z toho šla hlava kolem. Jsou věci, které mi nic neříkají a opravdu jsem musel dlouho hledat, než jsem něco našel. Souhlasím i s názorem, aby těch témat nebylo zbytečně moc - stačí se zaměřit na uzlové body fóra a vše bude OK. Už se na to těším.
 

Re: Rozdělení fóra   25. 5. 2003 / 21:33
Aleš Jungmann
Rozhodně dobrý nápad. Navrhoval bych tyto sekce : General forum , Technical support , On line + screenshots Nevím proč, ale líbí se mi tam ty názvy v angličtině, připadají mi k těm boeingům a airbusům lepší....ale zase ke Zlínkovi...
 

Re: Re: Rozdělení fóra   26. 5. 2003 / 00:45
OK-EUU46   
Ja si procitam stejne 95% prizpevku , takze mi to takhle vyhovuje, ba naopak se casto dozvim veci o ktere by me ani nanapadlo se zajimat a nakonec jsem rad , ye jsem to cetl a casto se mi to hodi. Ale pokud to chcete prerozdelit chapu to,ale spousta lidi stejne bude listovat vsemi.
 

Re: Re: Re: Rozdělení fóra   26. 5. 2003 / 08:49
Luděk Ch.
Však určitě není účelem rozdělení fóra to, aby každý četl jen něco. Spíš, aby se při hledání např. rady o grafické kartě nemusel prokousávat třeba programováním FMC Protstě hned budeš vědět, do kterého tématu se podívat a mezi menším množstvím příspěvků to snadněji najdeš. Většina lidí bude pročítat stejně všechno, ale může se vyhnout věcem, kterým třeba nerozumí (jako já např. 3d modelování). Myslím, že rozdělení nebude na škodu.
 

Re: Re: Re: Re: Rozdělení fóra   26. 5. 2003 / 09:15
Latom   
Já rovněž pročítám všechno a postupně, tak jak to šlo za sebou, takže takhle bych musel přecházet, ale zase nemusím být pohodlný a jen si překliknout na jiné téma. Pokud bych něco hledal, tak je fakt, že bych měl snazší cestu.
Ale Jirko M. jak to chceš udělat s vyhledáváním? Občas se třeba může stát, že někdo napíše nebo jen odpoví na něco v jiné oblasti, než právě je. Vyhledávač to najde i v jiném tématickém okruhu?
Ty tři oblasti a v angličtině je dobrá věc. Aspoň náhodní zahraniční návštěvníci půjdou rovnou tam. A vypadá to navíc i znalecky. )
Jirko M., jinak ti musím pochváli zlepšování grafické stránky periskopu. Jen tak dál.
 

Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 13:42
Sněhulák   
Vše je můj osobní názor: .-) Plně souhlas.. Maximum však ty 4 hlavní sekce.. Páč pak už je to ne sekciování, ale fórum se stane silně nepřehledné ?-) Jinak si přeji kategorii on-line létání.. páč nesnáším snahy o tvorbu spoustu dalších fór kdy dochází k jakési decentralizaci periskopu.. Proč nemít all-in-one?? Navíc nic proti těm phpBB fórům, ale oproti periskopu jsou graficky hrozná atd..... Nehledě na to, že periskop, to není JENOM FÓRUM.... .-) Díky za něj !!!-)
 

Re: Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 13:46
Sněhulák   
Uff sem nějak nevšiml toho datumu... -)))) avšak aspoň to dává zcela jasně na jevo, že toto téma je jaksi stále "horké" a dlouhodobě opomíjené .-)
 

Re: Re: Re: horké tema - rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 13:51
bumper   
Mas pravdu predsedo, tohle tema by se melo oprasit, aby zase nezapadlo
 

Re: Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 14:45
Tragédie v JRD
tak y jsem byl proti tomu aby ivao melo vlastni forum (vatsim ho ma uz dlouho) .. ale je to dobre... imho neni duvod na periskopu resit proc mi nefunguje ivap a ruzne dalsi vychytavky (nebo dalsi temata typu ze ridici XX YY je magor a nema tam co delat apod) - to zas nema na peraku co delat, ale forum ivao je proto jako stvorene .)
 

Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 13:59
jardas   
Jsem pro rozdělení do několika sekcí, jak píšeš. Fórum bude každpopádně přehlednější. A můj návrh je, aby každá sekce měla nějakého svého Admina, který by měl možnost mazat "kraviny", které sem nepatří a vůbec to tak trochu kočírovat. Mám dojem, že je tu dost uživatelů, který jsou na fóru skoro nonstop a klidně by se toho rádi zhostili, protože i jim samotným (stejně jako mě, přestože to ignoruju) vadí nemístné příspěvky některých jedinců.
 

Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 14:39
jožo
Možno hlúpy nápad, ale čo tak zvlášť FS9 a FSX? Aby hneď bolo jasné, čoho sa ten-ktorý problém týka
 

Re: Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 14:43
Tragédie v JRD
to uz je strasne zbytecne... kdyz uz rozdelit tak "veci co se litaji litani" a "kraviny". protoze v tu chvbili bude ve foru "veci se litaji litani" asi tak tretina prispevku co je ted na periskopu. a to dal delit do dalsich for mi prijde uz kontra produktivni...

pokud rozdelis FS9 a FSX ... kam mam dat prispevek ktery se tyka obecne virtualniho letani a nesouvisi s konkretni verzi?

pokud dam temata "online letani", "FS9", "FSX" .. tak kam mam dat prispevek, ktery se tyka FS9 a "online letani" ...

a nastal chaozz...
 

Re: Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 14:47
JM   
Vymýšlet můžete cokoliv, ale obávám se, že fórum zůstane ještě dlouho tak, jak vypadá nyní
 

Re: Re: Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 14:48
Tragédie v JRD
)
 

Re: Re: Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 15:12
Serž   
ja bych uvital nove zobrazeni ke strukturovanemu. misto celeho stromu by tam mohl byt pouze jeden radek pro kazde vlakno a ten odkaz by byl na "cely strom" toho vlakna
 

Re: Re: Re: Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 15:54
Už přistál   
Nečetls Jirku?
 

Re: Re: Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 16:49
kuma   
Po 3 letech stejná diskuse. Přečetl jsem celé vlákno a pár podobných v historii - a plně souhlasím s posledním vyjádřením admina (i když trošku cítím, že jeho stanovisko je asi trochu podloženo i tím, že vymýšlet nová střeva pro filtraci příspěvků a zařazování do kategorií atd. by přece jen sežralo nemálo času - a to určitě hraje roli).

Takže, prosím, pokud to ještě servr unese - nerozdělovat.

A když (někdy v budoucnu) tak maximálně na 3 kategorie:
- vývojáři, tvůrci, testeři
- off topic (kraviny)
- všechno ostatní

PS: a pokud jde o toho medvídka Pů, tak se Tragéd nemusel tolik odkopat, však my tady na péráku víme, jak na tom intelektuálně je
 

Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 15:11
Pjotr   
Vynikající nápad! Vím, že tu padlo spoustu návrhů, tak přispěji i já svou trochou do mlýna - můj návrh: On-line létání,začátečníci, aktuální upozornění, vývojáři, mám problém, ostatní (bazar, videa, vtipy). Ať nakonec rozdělení uděláš jakékoliv, bude to jenom pro dobro věci. Takže ti díky
 

Re: Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 15:15
Tragédie v JRD
ale to opet vytvari strasnou duplicitu (kdyz ponechame stranou fakt, ze jirka nas uz tu usmernil ze to zatim delat nebude ... co kdyz pijde zacatecnik, ktery bude mit problem pri on-line letani. vysledkem bude, ze ty temata budou k nicemu a prispevky zacatecniku budou v on-line letani, prispeky o on-line budou v "mam problem" a "mam problem" a "zacatecnici" budou promichana uplne...

navic, veci ohledne online letani by se tu prakticky objevovat nemela, nebot prave pro ne je forum na ivaocz.virtualskies.net
 

Re: Re: Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 15:18
Pjotr   
jojo, pravda - já jsem nejprve odepsal a až pak vše pročetl. Takže beru zpět
 

Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 15:14
LadaS
Viděl bych ještě jinou možnost - zavést systém klíčových slov, která by se podle platného seznamu při vzniku příspěvku zaškrtla. Pak by nebylo nutné dělit fórum na několik sekcí, i když to je i nadále možné, ale při vyhledávání by se ušetřilo podle mého názoru dost času a námahy. Současný systém vyhledávání není vždy úspěšný, vzhledem k různým textovým formulacím v příspěvku. Při vyhledávání by se v seznamu vybrala klíčová slova a případně další hledané slovo systémem
"kličová slova" and (or) "hledané slovo".
Během dne čtu všechny příspěvky, ale hledat je zpětně, je někdy dost složitá záležitost.
 

Re: Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 15:19
Tragédie v JRD
vzhledem k tomu , ze je tu dosti pocetna skupina "osob", ktera ma intelektualni potencial medvidka pu, tak pochybuji, ze by zvladli zaskrtavat (ci vybirat) temata kterych se jejich prispevek tyka ...

hledani je takove... dobre i spatne. hledani by hodne pomohlo, kdyby ignorovalo hacky a carky. cili carka by bylo rovno slovu čarka
 

Re: Re: Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 17:43
LadaS
za normálních okolností by se všechny příspěvky zobrazovaly beze změny postupně jako dosud. Změna nastane jen při tvorbě nového příspěvku, to znamená první kdo jej "vymyslí" jej podle seznamu klíčových slov někam zařadí. A pak by se to uplatnilo zpětně při vyhledávání, kdy si podle nabídnutých kl.slov vybereš oblast. A ještě by sis např. mohl zadat datum, kam až má systém hledat. Pro všechny ostatní čtenáře by se nic neměnilo a nemuselo by se přecházet z jedné oddílu fŕa do jiného.
 

Re: Rozdělení fóra   14. 1. 2007 / 18:58
dandee
Mozno patrim ku spiatocnikom ale mne taketo forum ako je teraz vyhovuje uz i preto,ze sa mi nechce lovit v temach a potom citat prispevky s jednou tematikou.Takto clovek vidi hned prehladne o com svet bezi a dozvie sa niekedy aj take veci,ktore by zrejme ani nehladal sam.Je to pestre,niekedy somariny,niekedy na zasmiatie a ked clovek potrebuje pomoc,tak ma sancu,ze si jeho prispevok vsimne viac ludi a rychlejsie sa mu dostavi pomoc.Ked nie je moc casu a chcem iba hodit ocko na forum,staci iba jedno kliknutie a je to.Vyhovuje mi,ze sa tematiky miesaju,clovek ma vacsi prehlad i ked nechce.A to mu neuskodi.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ