FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 5. 5. 2024, svátek má Klaudie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Vývrtka Jeden příspěvek | Celý strom
Vývrtka   16. 6. 2003 / 13:18GunHead
Tak som skúšal Vinku a nepodarilo sa mi u nej dosiahnuť nič, čo vy som mohol vyhodnotiť ako vývrtku. Asi je chyba vo mne, lebo inak ten eroplán lieta a vypadá veľmi pekne a presvedčivo. Skúšal som potom, doradu lietadlá v cfs2 a pokúšal sa o vývrtky s nimi a pomerne úspešne. To čo mi predvádzali síce v mnohých ohľadoch nebolo dokonalé ale dosť presvedčivé a nakoľko engine CFS2 a FS2K2 je myslím identicky, tak by uvedená dynamika mohla byť aspom čiastočne prenositeľná. Asi sa pokusim niektoré lietadla cfs2 pretiahnuť do fs2k2, či zostane zachovaná.
 

Re: Vývrtka   16. 6. 2003 / 14:14
Luděk Ch.
No je to docela jednoduché, prostě stáhneš motor, přitahuješ až se dostaneš těsně nad pádovku a stačí lehce směrovku a už se ti to převrátí na nějakou stranu a točí a točí.... Ale je potřeba držet stále přitaženou výškovku naplno, jinak z vývrtky sama vyběhne.
 

Re: Re: Vývrtka   16. 6. 2003 / 14:42GunHead
No, myslím že sme si celkom dobre neporozumeli. Poznám pomerne dosť spôsobov, ako dostať ero do vývrtky, a ten základný učebnicový samozrejme tiež, len som chcel povedať, že tá "vývrtka", ktorú mi vinka predviedla, sa mi moc s reálnou nepodobala, no nič ešte skúsim.
 

Re: Re: Re: Vývrtka   16. 6. 2003 / 19:16Mike
No to bude asi tim, ze ve FS vyvrtka proste udelat nejde. Tohle kluci z Microsoftu zatim neumej, a podle prvnich ohlasu na FS2004 se to v nejblizsi dobe nezmeni. Mike
 

Re: Re: Re: Re: Vývrtka   16. 6. 2003 / 22:27
Luděk Ch.
Vývrtka udělat určitě jde, jen to chce správně vyladěnou dynamiku. Pokud vím,l tak jsou zatím jen dvě letadla, které ji umí a to Cessna RealAir (nebo tak nějak) a ta poslední "Vinka". Nejsem sice reálný pilot, ale viděl jsem na video natočené reálné letadlo při testování ve vývrtce a vypadalo to velmi podobně tomu, co dělají ty dvě letadla ve FS2002. Taky tady byly i screenshoty, jak se krásně motá.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Vývrtka   16. 6. 2003 / 22:45
milan
noo, ze by tie obrazky vyzerali ako podareny vyvrtka, o tom pochybujem
spravna vyvrtka ma byt otocena tak, ze je to skrutkovica! a v ziadnom pripade nema byt nejakym sposobom pretocena cez chrbat-a cez chrbat je tocena prave ta na tom obrazku.

cez hlavu som vo vrtaku padal len raz
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vývrtka   17. 6. 2003 / 08:41GunHead
No jo, skúšal som skúšal, ale Vinku som do poriadnej vývrtky nedostal. Vždy mi ju z nej nejakým nepodareným spôsobom vytisne. Niečo podobné som v reále zažil, len keď som sa pokúšal o vývrtku (dvaja tažkí ľudia v kabíne) vo vlne s blaníkom (v stabilnom sedem metrovom stúpani). Som asi pre Vinku príliš ťažký )
Inak, skúsil som pre tú srandu pretiahnuť wildcat-a z cfs2 do fs2k2 a ten do vývrtky (rozumej režim a správanie veľmi vývrtke podobné) išiel. Vcelku zábavné správanie. Hoci aj bez nejakého cieľavedomého uvadzania. Pri strate rýchlosti, postupne strata účinnosti kormidiel a pri ďaľšom poklese rýchlosti (alebo skôr zvýšení uhlu nabehu) pokles čumáku s tendenciou poklesu pravého krídla. a v prípadeneskorého, alebo nie dosť energického, či nebodaj nesprávneho zásahu sa už aj vrtel. čumák kolíše od nejakých 60 - 70 stupňov pod horizontom, bezmála až po horizont, v pravom dolnom rohu mi svieti stall a vrtime sa. Vyberanieplná kontra noha, na doraz potlačené, niekedy aj jemne trošku plynu. Teda aspom podľa mňa, niečo mi to pripomína.

Gunhead
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vývrtka   17. 6. 2003 / 09:03
Luděk Ch.
Do vývrtky letadlo padne po vyšlápnutí pedálu a utržení proudnic na jednom křídle skoro přes záda a po ustálení zůstane mírně našikmo s přídí sklopenou trochu k zemi a hezky souměrně se otáčí kolem křídla. Alespoň takhle vypadaly videozáběry z testování ULL Koala u výrobce. No a Vinka se mi chová velice podobně, dokud držím přitažené řízení naplno k sobě, tak prostě z vývrtky nevypadne a krásně souměrně se točí, než se zavrtá do země. A když si pustím kouřovou stopu za letadlem a dám si pohled z věže, tak to vypadá skoro stejně, jak to reálné video.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vývrtka   17. 6. 2003 / 12:08milan
ludek ch >> coze?? cez chrbat do vyvrtky?? no neviem ako testovali koalu, ale nas vzdy ucili - mierne nad horizont a nozicka...

gunhead>> L23 si zvykne vybehnut z vyvrtky aj tak.. blanik mi este nevybehol, ale v tej 23 sme davali vyvazenie do krajnej polohy, ale uz si nepamatam, ci na cumak, alebo na chvost. uz som doost dlho na 23 nerobil vrtaka. ale zabralo to a pekne ju otoccilo celu a nevybehol..

cize ziadne take, ze vyvazenie "neutral" ))))
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vývrtka   17. 6. 2003 / 12:48
Luděk Ch.
No, úplně přes záda ne, prostě to jedno křídlo se po odtržení proudnic propadne tak, že vlasntě letadlo chvíli mělo náklon přes 90°. Vypadlo to jako čtvrtvýkrut a následně souvrat a poté se letadlo částečně vyrovná a točí. Asi to lépe nepopíšu, ale ta Vinka se mi vizuelně chová velmi podobně. Určitě to není dokonalá reálná vývrtka, když ani sám Microsoft nepočítal s tím, že by to FS uměl a nenastavil tak dynamiku defaultních letadel, ale myslím, že se jí chování těch dvou zmíněných letadel dost podobá.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vývrtka   17. 6. 2003 / 13:53GunHead
Tipoval by som na chvost, inak bola to trinástka, dvadsaťtrojku vtedy ešte len kreslili. A pravdu povediac bolo to po prvý a posledný krát, čo mi ho z tej vývrtky tak nejak smiešne bokom asi po jeden a pol otáčke vytislo. Ale blaníkovská vývrtka sa s tou motorárskou dá len dosť ťažko zrovnávať. Je to taký pekný stabilný a pomerne ľahko prerušiteľný režim. Ja rátam, že tá ultralightovská (maly ale pomerne ľahký eroplán by sa jej dosť podobať mohla. Inak si myslím že pri dynamickom uvadzaní do "vyvrtky" - teda myslím nejaky akrobatický obrat, na efekt môže ísť do nej cez hlavu. Zvážte, na rýchlosti a s ešte dosť účinnými kormidlami na doraz zabrať a vukopnúť plnú nohu pôjde mašina do takého nejakého vytiahnutého zvratu, ktorý skončí stratou rýchlosti a s veľkou pravdepodobnosťou s nesúmerne odtrhnutými prúdnicami, takže prvopočiatočný stav vývrtky.

Gunhead
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vývrtka   17. 6. 2003 / 22:56
milan
hej, hej. tiez by som bol skor tipval dozadu, aby sa zmensil tocivy moment posobiacy na cumak, ked tam sedi niekto tazky, ale nedalo mi to a dost som nad tym dnes rozmyslal...

a predsa to bolo na cumak neviem preco, ale jednoducho s plnym vyvazenim na cumak tu vyvrku otocila pekne...

a s 13, pokial nie je nejako specialne pokrutena, tesne pred generalkou by sa to stat nemalo, tie tocia vrtaky krasne...

a s tym zvratom a suvratom si mi pripomenul minulorocne vystupenie zolyho veresa. myslim, ze on nieco take predvadzal.... bolo to nieco medzi zvratom, suvratom a koncilo to vyvrtkou... ak si dobre pamatam

 

Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ