FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 16. 5. 2024, svátek má Přemysl Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Mapování ovladačů CH Products Jeden příspěvek | Celý strom
Mapování ovladačů CH Products   16. 3. 2007 / 08:33
OscarK
Mám berany CH Products Flight Sim Yoke USB a pedály Pro Pedals USB. Nějaký čas jsem je provozoval v přímém režimu, ale teď jsem se dal do jejich mapování pomocí programu CH Control Manager.
Troufám si tvrdit, že mapování jsem zvládnul. Jako obvykle je ale nějaké ale , a tak se vyskytly nějaké menší komplikace.

1. Jednou z nich jsou funkce FS, které nemají přiřazenou klávesovou zkratku, např. Autopilot heading bug decrement a Autopilot heading bug increment. Vyřešil jsem to tak, že jsem příslušná tlačítka nechal v režimu DirectX Mode a přiřadil je patřičným funkcím ve volbách FS. Tenhle způsob se mi příliš nelíbí, protože případná výměna mapy může znamenat zásah do dvou míst a to jaksi "není ono".

2. Druhou komplikací jsou funkce, které jsou závislé na nastavení klávesnice, např. Decrease selection slightly a Increase selection slightly. Tyto funkce pracují správně pouze s anglickou klávesnicí, ale s českou nikoli. Protože jednoznačně preferuji českou klávesnici, tento stav mi dost vadí.
Nejspíš by toto chování také šlo obejít ponecháním tlačítek v módu DirectX, ale to bych za chvíli CM vůbec nepotřeboval.
Z časů svého dosovského programování si pamatuji, že klávesnice generuje jednak ASCII kód (tuším někdy se mu říká Key Code nebo tak nějak), který závisí na přepnutí klávesnice, ale také tzv. Scan Code, který je dán pouze klávesou samou. Nešlo by využít tohoto faktu a číst tento kód? Možná je to scestná myšlenka, možná ne.

(Pro úplnost dodávám, že jsem se zatím díval na soubory MAP a CMC, ale skriptům jsem se nevěnoval.)

Mohl by mi někdo z Vás poradit, jak tyto záležitosti vyřešit?
 

Re: Mapování ovladačů CH Products   16. 3. 2007 / 09:02
OK-Milda (BHA410)   
Přiznám se, že od CH Products mám zatím jen pedály, takže mapování dalších funkcí jsem neřešil, ale z toho co čtu mi přijde, že nastavení klávesových zkratek v FSce bereš malinko jako dogma. Pokud se ti nelíbí způsob přiřazení funkcí jednotlivým klávesovým zkratkám, tak nevidím důvod, proč s tím nehnout, popř. v tvém prvním případu tu zkratku nevytvořit.

Na druhou stranu je někdy mnohem výhodnější mít funkci tlačítka joye přiřazenu přímo v FSce, jelikož mapování klávesnice má jeden drobný háček. Pokud totiž mám FSko v okně (a to mám teď už vždycky) a aktivní třeba PDFko nebo mám aktivní panelu IvApu (a to i ve fullscreenu), tak mi mapování klávesnice pro v FSce nefunguje, což už u mě nejdnou vedlo ke zbytečným komplikacím za letu

Někdy to ale jinak než pomocí mapování klávesnice nejde, to v případě, že chci používat funkci "Shift + tlačítko", kdy si za Shift zvolím jedno tlačítko joye a ostatní v tu chvíli mají odlišné funkce, čímž si znásobuju počet funkcí na ovladači.
 

Re: Mapování ovladačů CH Products   16. 3. 2007 / 10:15
miua
Sice ti neproadím jak to vyřešit, nicméně s CHmanagerem jsem laboroval tak před dvěma lety, a problémů s mapováním, co si vzpomínám, bylo docela dost. Pak jsem přesšel na placenou verzi FSUIPC a podle mého názoru je to daleko lepší řešení, než CHmanager. Takže dopručuju utratit pár peněz za placenou verzi FSUIPC ( má navíc spoustu jiných užitečných funkcí ) a klávesy, osy a tlačítka mapovat přes FSUIPC.
 

Re: Mapování ovladačů CH Products   16. 3. 2007 / 11:35
Viper
Vykašli se na jakékoliv managery od čehokoliv (drobná vyjímka ale jen v něčem je Go Flight) a mapuj všechno přes FSUIPC.
Takový luxus a funkčnost jako FSUIPC ti žádný maper či manager poskytnout nemůže.
 

Re: Mapování ovladačů CH Products   16. 3. 2007 / 11:42
Jennik   
Co se tyce funkci FS, na ktere neni v zakladnim nastaveni mozne priradit ani klavesovou zkratku ani tlacitko ani osu ovladace, takove funkce je presto mozne namapovat. Bohuzel jen poomoci registrovane / placene verze FSUIPC. Pak mas ale moznost nastavit opravdu vsechno, a to vcetne toho HDG+- a tak dale. Pouzivam to sam a nemuzu si to vynachvalit.
 

Re: Re: Mapování ovladačů CH Products   23. 3. 2007 / 19:40
OscarK
Omlouvám se za prodlení s odpovědí, ale nějak jsem to nestihl. Zkusím shrnout všechno z jedné vody načisto:

Mildovi:
Spíš než o dogmatismus jde o utilitarismus. Snažím se rozvrtat co nejméně věcí. Létám se třemi letadly (Cessna 182S, Baron 58 a Learjet 45), z nichž každé má jiné nároky na ovládání. Kromě toho u jednoho letadla nemusí stačit jedna mapa pro více režimů letu. Např. při létání s Cessnou s autopilotem a bez něj jsou pro mne zajímavé různé funkce. Proto bych rád všechny požadavky vyřídil jedním downloadem.

Všem:
Placenou verzi FSUIPC neznám. Pokud umožňuje rychle modifikovat přiřazení, stála by za úvahu.

A ještě jednou všem:
Děkuji Vám za ochotu.
 

Re: Re: Re: Mapování ovladačů CH Products   23. 3. 2007 / 19:51
OK-Milda (BHA410)   
OK, tomu rozumím. Mě jen na podobných řešeních nejvíce vadí nereagování FSky na klávesové zkratky ve chvíli, kdy není okno s FSkou aktivní, což se například zapnutým IvApem může snadno stát.
 

Re: Re: Re: Re: Mapování ovladačů CH Products   26. 3. 2007 / 09:19
OscarK
Mně zase mnohem víc vadí situace, kdy okno FS aktivní je a já si myslím, že není. Když se pak pokouším do IvAp nebo do SquawkBoxu napsat nějakou zprávu, ať pro ATC nebo do chatu, mohou se dít věci. Úplně špičková je klávesa Y (slew), pro kterou "jedna míle žádná míra", ale ona i pauza nebo vypnutí autopilota udělají své, zvláště když se za mojí Cessnou hrne na přistání nějaký ten Bulík.
 

FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ