FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 15. 5. 2024, svátek má Žofie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
CIAF v Brně? Jeden příspěvek | Celý strom
CIAF v Brně?   7. 9. 2003 / 19:51Jaakov
omlouvam se predem vsem prispevatelum kteri jsou z moravy. Jsem jedinej, nebo si jeste nekdo mysli, ze presunout nejvetsi letecky den z HK do Brna je naprosta pitomost? uznavam ze jsem rozmazlenej jelikoz jsem z Pardubic a az do ted jsem to mel asi 20min autem. Pomijim ze nikoho nenapadlo navrhnout Pardubice, ale proc zrovna Brno? ja si snad nedopvedu predstavit misto ktery je vic z ruky nez pitomy Brno, snad Vostrava( ) pokud se podivate na mapu CR tak HK je celkem ve stredu, komentatori nam vysvetlili proc ne v Praze(houstnouci letova premavka) ale prominte Brno je na me moc silny kafe a tak sem po letech kazdorocni ucasti poprve nevyrazil. Jenom se modlim aby se ciaf do HK vratil(pokud nikoho nenapadnou ty pradubice )))) a co se tyce kvality, byl bych radsi aby poradatele klidne mene slibovali, ale aby to co slibi opravdu bylo viz. Ruskije Vitazi na Su-27 - kvuli nim sem dokonce uvazoval ze bych do toho brna jel, ale jeste stesti, ponevadz zjistit ze jsem stravil 3hod ve vlaku, dalsi hodinu cestovanim na letiste a stojim za pul milionem lidi ktery se cpou parkama a vozej se na kolotocich a to litani berou jako mile zpestreni a Rusove nikde....asi by to skoncilo velice krvave....
 

Re: CIAF v Brně?   7. 9. 2003 / 19:59
Jen tak mimo.... Pan Cabicar mi muze se svoji firmou polibit...
 

Re: Re: CIAF v Brně?   7. 9. 2003 / 20:01
je nepochopila kdo byt pan cabicar?
 

Re: Re: Re: CIAF v Brně?   7. 9. 2003 / 20:06Woyta
Klidně to mohlo v tom Hradci být, kdyby se na to PITOMI češi nevysrali. Prej nemají prachy, najednou. Tak to máme 20 autem zase my
 

Re: Re: Re: Re: CIAF v Brně?   7. 9. 2003 / 20:26
Jirka Kallasch   
Prej to mohlo zabezpečit jenom letiště v Brně...
nevadí mi ,že to bylo v Brně i když sám bydlim v Praze ale to ze tam nebyla ani 1/3 letadel co na ciafu treba prad 3-4 lety..
 

Re: Re: Re: Re: Re: CIAF v Brně?   7. 9. 2003 / 20:44
Luděk Ch.
Prý se CIAF do HK už nevrátí. Mě to nevadí, jsem z Brna Ale úroveň obecně rok od roku klesá, bez ohledu na to, kde se odehrává. Poslední CIAF, který se mi líbil, byl myslím v roce 2001, když byl ve vzduchu Harier, prolétaly dvě B1... přesto, že nevyšlo počasí, tak to bylo super. A letos to se slibováním, co všechno uvidíme, skutečně přehnali. Nebo jem snad průlet F117 přehlídl? Vím, že je neviditelná ale co B52? A 4x Su-27? V každém přpadě byli super ti italové a taky kanadský Hornet, F16, ale jinak nic moc. Dál než přes město bycho kvůli tomu nejel. Doufám, že klesající úroveň nebude pokračovat!
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: CIAF v Brně?   7. 9. 2003 / 21:38
Milan Lisner   
Koukam panove, ze jste uz vsichni pekne zmlsani

Meli jsme myslim spis stesti, ze letecky dny pred 10 lety mely takovou zajimavou ucast ( nekdy skutecne mimoradnou ) a takova se evidentne neda udrzet kazdy rocnik. Ja jsem rad, ze na takovehle akce uz nemusime jezdit do zahranici a mame je aspon pekne doma.
A letos to zas tak spatny nebylo. Ty Sucka a Migy me taky chybi, ale holt neni kazdej den posviceni
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CIAF v Brně?   9. 9. 2003 / 00:58Rostislav Zdeněk
Budtě zdrávi!
Na akci rozměru CIAFu jsem se podíval poprvé. (Nějak se mi to povedlo až nyní.) Jelikož jsem příznivce především proudových strojů, tak jsem se moc těšil a byl připravený jet i do Hradce Králové. Klidně bych jel i do Aše, protože prostě jsem fanda proudových bojových strojů, které zase tak často v průběhu roku vidět nejsou. To, že se CIAF konal v Brně mi jen ulehčilo plánování (jsem z Opavy), ikdyž cesta vlakem - hlavně zpět. - byla celkem únavná.
Z techniky na stojánce jsem byl v pravdě unešen. - Pravda... První CIAF... Kanadský Hornet, Německá tornáda a phantom, Mirage, Hawky, Thunderbolty, Eagly, Falcony, Harriery... Stratotanker už se dál od lidí postavit nedal, že? Nechápu... Pak letové ukázky... Tankující tornada, Falcony, CF-18, Frecce Tricolori, Bíločervené jiskry, Mirage, ALCA, Hawk, Phantom... Bylo na co dívat... Trochu mi vadilo , že se letadla nedala na stojánce obcházet okolo.
Co se týče organizace byla bez chyby. Autobusy jezdily... Nebyly ani moc fronty... Celkem klid...
Co se týče "kýče" a dalších zbytečností okolo? Přistoupil jsem k tomu s vlastními zásadami pro eliminaci nepěkného zážitku z Airshow.
Především jsem se včas vy... prázdnil... čímž odpadlo stepování v řadě na budku TOI TOI a propásnutí něčeho zajímavého. Vlastní pití (I s tím však opatrně - viz. TOI TOI Bojový pilot to taký nemá jednoduché, když se mu chce... A co teprve pilotky! ) a mé oblíbené jídlo - housky se salámem a hořčicí - mě vyčlenily z úděsných front na občerstvení. A když jsem se usadil kousek za ohraničením díváků asi 20-25 m nalevo od lešení s kameramanem, nemohlo mi v dokonalém a pohodovém zážitku už nic zabránit. A všechno ostatní mi zůstalo za zády.
Bylo to skvělé!
Po vylidnění jsem si prohlédnul v klidu i pár stánků s knižkami a stavebnicemi a celkem v poklidu a nasycen zážitky se odebral na cestu zpět.
Ani cena vstupenky se mi nezdála velká. V porovnání se 100kč za - odměřeně řečeno - nic moc létající cirkus M. Kindernaie např. ze Zábřehu, bylo 200kč za CIAF vceku příjemné. Prostě skvělý letecký den.
Ani nevím, proč se tu tak rozepisuji. Možná pro ten "negativizmus" všude tady okolo... Možná jen proto, že chci říct, že se mi CIAF2003 moc líbil, a že už se teším na příští rok...
 

Re: CIAF v Brně?   7. 9. 2003 / 21:11Šafi
Ty mi snad čteš myšlenky . Je to přesně tak , jak píšeš .
 

Re: CIAF v Brně?   8. 9. 2003 / 07:42
Hellos
Taky se trošku přidám. Jsem taky shodou okolností z Pardubic a jistě bych uvítal, kdyby byly další ročníky v HK. Na CIAF jsem jel do Brna jen kvůli tomu, že jsem na L+K vyhrál dva lupeny ... A tak jsem absolvoval cestu až do Brna. Vzhledem k tomu, že jsem minulý ročník vynechal, tak jsem se stráááášně těšil. Nu, co se týká organizace příjezdu na letiště, tak si myslím, že byla dobrá. Ale to co bylo na letišti už tak skvělý nebylo. Připomínalo mi to Aviatickou pouť (ovšem s více vojenskýma letadlama). Všude samý atrakce, dokonce prodávali i boty, trička, .... K samotnýmu vystoupení - slibů bylo opravdu dost, ale myslím, že pokud se někomu letadla opravdu líbí, tak musel být spokojenej s tím, co nám letošní CIAF nabídnul.Vždyť kanadská CF-18 byla výborná, italové i poláci byli skvělí. Jen mi tam tam trošku chyběla větší letadla - G.222, C-130 ... Jinak to měli v Brně pěkný, to se musí nechat. Ale Hradec je Hradec ...
 

Re: Re: CIAF v Brně?   8. 9. 2003 / 09:56Jaakov
To je přesně ono co myslim, chapu ze potřebujou přitahnout normalni lidi nejenom magory jako nás, ale ty vietnamce a houpačky nesu jen velice težce, ještě že při slavný aviatický pouti v Pcích to sleduju cca 200m pred prahem drahy zadarmo a s nesrovnatelně větším zážitkem. A ty fotky co potom sou......pri ciafu bych se asi na tomhle miste po....
 

Re: CIAF v Brně?   8. 9. 2003 / 15:11
červeňák
... mno možná vás vážení simptáci asi naštvu - ale - já sem plachtař z Jaroměře, mno a kdykoli byl CIAF, tak my jsme měli zákaz - samozřejmě pokud nebylo počasí, tak to bylo jedno, ale když jsou naskákaný kumuly a vy musíte sedět na zemi - to docela naštve...
... já bych klidně ten CIAF nechal v Brně - letos to vyšlo nádherně - na CIAFu v Brně bylo určitě pěkně, a my jsme si pěkně polítali ) letu zdar Honza
 

Re: Re: CIAF v Brně?   8. 9. 2003 / 19:24
A kolikrat vyslo za tech 10 let pri CIAFu pocasi na plachtarinu?
 

Re: Re: Re: CIAF v Brně?   9. 9. 2003 / 07:17
Hellos
To je fakt, to počasí v HK nebylo pomalu nikdy tak pěkný jako v Brně. Alespoň já si vždycky našel den, kdy pršelo ... (o: A s tím lítáním to snad nebude tak horký, jednou za rok si nezalítat. Ale já musím říct, že u nás v Podhořanech nám vojáci vycházejí maximálně vstříc.
 

Re: Re: Re: Re: CIAF v Brně?   9. 9. 2003 / 09:40
Latom   
Mi osobně se líbilo víc to Brno, myšleno možnostmi. )
Tam totiž B737-800 od TVS mohl udělat průlet, což bych i já sám rád viděl. Nevím, jak by to šlo v Hradci. To letadlo by tam jen tak asi neletělo. Tím nechci dělat žádnou reklamu. )
Co jsem viděl v TV, tak lituji, že jsem tam nebyl. Navíc, kdo chce vidět letadla, tak mu může být jedno kde u nás. Pokud se mu nelíbí, že nebudou zrovna za jeho barákem, tak to není žádný fanda letadel a nemusí kritizovat místo konání. Je to jen spestření ta změna místa.
 

Re: Re: Re: Re: CIAF v Brně?   9. 9. 2003 / 09:49
JBr   
No, zrovna v sobotu nam na LKCT dali z Caslavi maximalne FL060, takze tam zbyvalo dobrych 500 metru k zakladnam... Buh vi proc, kdyz se obvykle dostava FL080 - ale na CIAF to rozhodne svalovat nechci.
 

Re: Re: Re: Re: Re: CIAF v Brně?   9. 9. 2003 / 15:02
Hellos
To ne, ale musíš uznat, že nám vojáci vycházejí (alespoň podle možností) vstříc. Ale možná to má souvislost s tím velkým NATO cvičením.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: CIAF v Brně?   9. 9. 2003 / 15:21
JBr   
Jasne, to uznavam - porad lepsi litat takhle, nez vubec. Je proste smula, ze jsme takhle skripnuti ve vojenskych prostorech. Na druhou stranu Caslav cele leto nelitala, takze byl klid
 

Re: Re: Re: Re: CIAF v Brně?   9. 9. 2003 / 17:27
A ty jsi z VAP nebo z LSV?
 

Re: Re: Re: Re: Re: CIAF v Brně?   10. 9. 2003 / 07:30
Hellos
No jasně že z VAP (o:
 

Re: CIAF v Brně?   9. 9. 2003 / 11:11
Všechny zdravím. Je oprabdu trochu škoda, že CIAF zmizel z HK. Jednak už se jednalo tak nějak o zaběhnutou ("samozřejmou") věc a pak se mi zdálo, že Brněnské letiště nemělo dostatešné podmínky pro pořádání takovéto akce. Hlavní jeho nevýhodou je celodenní sledování programu proti slunci, což si myslím je poměrně nepříjemné a nepraktické. A druhou nevýhodou je malá rozloha přilehlých prostor vyhrazených pro diváky...bylo to tam moc malý...a hlavně Hradecký letiště pojalo zásadní čast přijíždějících vozů s návštěvníky do svých útrob, čímž odpadlo pro mnohé, v Brně povinné, kodrcání se natřísklýma autobusama. Stran organizace byly dle mého soudu, také nedostatky...jako např. někdy až příliš dlouhé prostoje mezi jednotlivými vystoupeními, nepřesné komentování (vážený pan komentátor byl chvílemi tak zmatený z toho co vlastně má uvést, až to bylo dojemně k smíchu) A vzhledem k programovému obsazení letových ukázek bylo pomalu nejzajímavější sledovat odlet B737 Fischer air kamsi na Kanáry a přijemě při tom snít jaké by bylo být na jeho palubě a vyrážet vstříc dovolené. Samozřejmě Italové byly taky perfektní...a to je asi tak vše. Takže závěrem...myslím, že vzhledem k tomu, že letos poprvé nám od pořádání odstoupila armáda a hodlá dávat od CIAFu ruce pryč na stálo, tak se CIAF už do HK nevrátí a účast letadel, tedy i celková programová úrověň půjde k mínusu. A možná, že jednoho dne už CIAF zanikne uplně a zůstane jen jakýsi jeho "hybridní" bratříček. Už nejde o létání, tady už jde o prachy...a to je hodně špatny.
 

Re: Re: CIAF v Brně?   9. 9. 2003 / 11:28
m.ART.y
V jednom musím souhlasit. Koukat se na program celý den proti slunci mě opravdu štvalo. V tomhle byl HK mnohem lepší.
 

Re: Re: Re: CIAF v Brně?   9. 9. 2003 / 12:27
Latom   
No, že jsem si nevšiml, že by si tady někdo stěžoval třeba na Roudnici, tam to bylo proti slunci taky. Ta je pro vás asi už daleko?
Jinak kdyby jste koukali na televizi, tak budete ve stínu určitě a slunce vás nebude oslňovat.
Kdyby tam byly nízko mraky, tak si budete stěžovat, že jste nic neviděli? Nikdo vás tam nenutil a myslím, že jste šli za letadly a ne na piknik s letadly.
A že tam bylo málo letadel než slibovali? Tak to zkuste uspořádat a uvidíme. Stěžovat si a nadávat umí každý.
Buďme rádi za to, že tu aspoň něco je.
 

CIAF V Brně?   9. 9. 2003 / 16:25Jaakov
To: buďte rádi, že něco vůbec je, to zní sice logicky, ale ja s tím moc nesouhlasim. Pokud jste někdo byl vícekrát na leteckém dnu (pardon Aviatické pouti) v Pardubicích sami vidíte kam vede postoj buďme rádi, že něco je...z leteckého dnu téměř na úrovni HK(téměř samozřejmě hradec je monstrakce) se stala odporná pouť s komediantama houpačkama centrifugama a vietnamcema, která je sem tam zpestřena průletem něčeho jako např. létající cirkus martina kindernaye...kterého jsem z pardubic jaksi přejeden a jenom zmínka o něm ve mě vyvolává násilnické sklony. Kam se poděly roky, kdy v pardubicích byly MiGy-29,23,21, hercules, jaguary, tornada....ale cena zůstává na světové úrovni, myslím že je to cca 150-200kč to je spíš k pláči. Tak myslím že bude lepší nadávat a nebýt spokojený a snažit se provokovat a každý rok se postupně smiřovat s nižší a nižší úrovní....
 

Re: CIAF V Brně?   9. 9. 2003 / 18:39Martin Sedlařík
A co takhle začít plakat na správným hrobě ? Tuším, že tady ti nikdo s tvými "nespokojenostmi" vůči CIAF na LKTB nepomůže. Dokážu sice pochopit, že tě něco naštvalo. Chápu i to, že jsi v reakci na svoji návštěvu napsal svůj ohlas sem. Ale už se neopakuj. Pokud s to myslíš vážně a chceš na něco ohledně průběhu CIAF upozornit, dej to především vědět těm, kdo jej pořádájí.

..... Třeba budeš mít příště CIAF v tebou vysněné "Vostravě" .... a tam to budeš mít pro změnu se sluncem po levé ruce

Ale dost už offtopic.

Po čase jsem hledal můj oblíbený server pro online lety ( mimo VATSIM, IVAO ). Proč a kam zmizel ? Chystá někdo náhradu ?
 

Re: Re: CIAF V Brně?   9. 9. 2003 / 19:21Jaakov
Nejsu z Vostravy....))) beru brecim na spatnym hrobe, ale musel sem to nekde rict....
 

Re: CIAF V Brně?   10. 9. 2003 / 07:30
Zdeněk
Letos jsem v Pardubicích nebyl, ale loňské předvedení Spita stálo za to i kdyby tam nebylo už vůbec nic jiného. (Ale bylo a ne málo). Na ty "pouťové atrakce" se zkus dívat očima člověka, který chce vidět letadla, ale má rodinu, která zrovna chtěla tento víkend na kolotoče. Sice se to prodraží, ale spojí se příjemné s užitečným a navíc má doma klid, což je k nezaplacení. Děti pak časem zjistí, že na těch letadlech taky něco je a má další spojence.
 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ