FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 4. 5. 2024, svátek má Květoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
DC-3 zatáčení při pojíždění??? Jeden příspěvek | Celý strom
DC-3 zatáčení při pojíždění???   8. 9. 2003 / 20:39
Luděk Ch.
Netušíte někdo, jak při pojíždění nebo rozjezdu na dráze s defaultní DC-3 ve FS2004 zatočit? Kormidlo při malé rychlosti téměř nereaguje (to je v pořádku), ale mělo by snad nějak jít spojit s ostruhovým kolem. Zatočit se trochu dá, jen při současném vychýlení kormidla a brždění. Existuje sice klávesová zkratka "SHIFT+G" s přiřazenou funkcí "tail wheel lock", což by mělo být ono, ale nefunguje mi to. Jinak je default. DC-3 myslím docela dobře udělaná.
 

Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   8. 9. 2003 / 21:30milan
no ono je to asi sposobene krutiacim momentom vrtuli.
co sa tyka vybocenia - L-410 ma pri rozbehu moznost otocenia kolesa myslim len 5 stupnov na kazdu stranu. verzia A moze pri starte zatacat len brzdami ...
skus si predstavit, co by sa stalo, keby si drzal plne vyslapnutu nohu pri starte a odlepil to v silnom traverze....
 

Re: Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   8. 9. 2003 / 21:43jirpe
Ostruhove kolo je spojeno se smerovkou, Takze rudder. Nemas-li pedaly, potom Ins/Enter na numericke klavesnici (vypnout NumLock). Dobre je take pribrzdit vnitrni kolo. Bez pedalu neumim. Pak pochopitelne take vnitrni motor nula, vnejsi do tahu (nemam deleny plyn, nedelam).

Krome toho jsem si take upravil maximalni vychyleni ostruhoveho kola. V aircraft.cfg contact_points, point.0, sedmy parametr (steer angle) je default 180 stupnu, nastavil jsem tam 45. Predtim se to chovalo hrozne blbe.
 

Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   8. 9. 2003 / 21:52
Pips   
Ludku, mam dojem ze standartne je ve flightsimu nadefinovano F11 a F12 brzdeni leveho a nebo praveho kola zvlast, coz dost resi pojizdeni u nekterych typu letadel, takze zkus jeste tuto alternativu

 

Re: Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   8. 9. 2003 / 21:58
Luděk Ch.
Právě s každým jiným (a to i ostruhovým) letadlem mi zatáčení funguje normálně kormidlem, popř. tomu pomůžu levou nebo pravou brzdou, ale speciálně u té default. DC-3 prostě nic. Nejlépe, kdyby jste to někdo mohl zkusit, jestli se vám to chová stejně.
 

Re: Re: Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   8. 9. 2003 / 22:29jirpe
Ludku, pokud si pamatuji, tak dokud jsem neupravil ten aircraft.cfg, tak to na pedaly skoro nereagovalo, jen na brzdy. Zkus to, vratit to muzes vzdycky.
 

Re: Re: Re: Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   8. 9. 2003 / 22:44
Luděk Ch.
Dík moc, upravil jsem to a už to šlape jak má.
 

Re: Re: Re: Re: Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   9. 9. 2003 / 07:20
Vita Zenisek
No nechci ti Ludku kazit radost, ale neslape to tak jak ma.
Realne DC-3 totiz zadni kolecko nezataci tak jak slapnes do pedalu, ale je uplne volne az na jednu vyjimku kterou popisu pozdeji.
U DC-3 se skutecne pojizdelo tak, ze se pribrzdovalo vnitrni kolo + mohlo se podporit vnejsim motorem. Pekne simulovano to bylo u DC-3 PH-DDZ, ktera vysla pro FS2000 a pak uz ji bohuzel nikdo neupdatnul. Jen me u ni stvalo, ze nema simulovan "Tail Wheel Lock" (coz je prave ta vyjimka). Ten neslouzi k tomu, aby se pedal propojil s koleckem, ale na to, aby se kolecko zamklo v primem smeru a pilot nemusel to ero honit po pojizdecce neustale brzdama, ikdyz jede rovne. Co jsem cetl, melo by to fungovat tak, ze ikdyz je kolecko vytocene, pouzijes lock a ten zamkne v okamziku, kdy ero jede rovne.
Tak to zase dej zpet a uzivej!
Vita
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   9. 9. 2003 / 07:44
Míra KV
Já jsem měl taky problém při pojíždění zatočit a tak jsem to reguloval motory (výběr E + 1 nebo 2) a pak to celkem šlo ale na některých pojížděčkách, které jsou dost ostré to stále není ono. A ještě jeden problém jsem měl při startu, kde jsem ve virtuálním kokpitu vůbec neviděl na runway. Musel jsem si vyštelovat "sedadlo". Proto se chci zeptat, jestli někdo neví, jak ten pohled z DC3 je v reálu. Neumím si totiž dost dobře představit, jak piloti mají možnost takové korekce sedadla.
 

Re: ... Re: DC-3 - vyhled z kokpitu   9. 9. 2003 / 09:44
Milan Lisner   
Jak je videt z kokpitu DC3 v realu nevim, ale nezapomen, ze v realu je ten kokpit vetsinou celkem malej a staci se predklonit dopredu a uz vidis vic.
A nebo se muzes vyklonit do boku - u DC3 treba "vykouknout" bocnim okynkem.
Tyhle vsechny posuny muzes ve FS taky delat - nejen nahoru a dolu ale i do stran a dopredu/dozadu. S active camera to jde jeste rychleji a jednoduseji.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   9. 9. 2003 / 07:58
Luděk Ch.
To jsi mi teda radost zkazil. No nešlape to jak má, ale jak se mi to líbí Mě by ani nevadilo zatáčet přibržďováním jednoho z kol, problém byl v tom, že na rozdíl od jiných letadel jsem prostě takhle nezatočil nebo jen velmi mírně. Podle mě proto, že DC-3 ve FS2004 má brzdy nastaveny velmi slabě, aby při brždění nepřepadla na čumák, což některé add-ony dělaly. V každém přpdadě už jsem spokojen a jinak se mi s DC-3 lítá velmi příjemě. Myslím, že je to jedno z nejpovedenějších default. letadel ve FS2004 (ne-li nejlepší).
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   9. 9. 2003 / 09:46
Vita Zenisek
To je divny ze jen velmi mirne, ja se s ni otocim na fleku...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   9. 9. 2003 / 08:46jirpe
Mas naprostou pravdu. Az budu mit berany s delenym levym a pravym plynem, tak to zas vratim. Ale honit tohle na klavesnici je pro me nemozne. Uridit to jen brzdami jde jenom ve vicemene primem smeru.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   9. 9. 2003 / 09:05
Vita Zenisek
Proc do toho pletes berany?
Pokud pouzivas normalni joystick na kterem je plyn, vybiras motor pomoci E 1 nebo E 2 a pouzivas Tailwheel lock tak jak mas, zadne delene paky nepotrebujes a taxovani s DC-3 je pozitek. Chces poslat video?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   9. 9. 2003 / 09:17
Charlie   
Možná by stálo zato to video zveřejnit, čímž by se asi oddělilo zrno od plev.... ))
 

Re: DC-3 zatáčení při pojíždění???   9. 9. 2003 / 09:45Jirka S.
Co já čet kdysi v manuálu, tehdy ještě k R4D-6, bylo tam něco v tom smyslu, že se zatáčí brzdama a separátním plynem. Směrovka navíc není ofukovaná proudem vzduchu od vrtule, neb Dakota má směrovku jednu a je to dvoumotorák. A s trochou cviku to fakt jde, i když to přepínání motorů na klávesnici je někdy trochu divoké )
Ještě bych podotknul, že "zvláštní" způsob zatáčení má třeba výborná B-25 od RCS. V reálu je totiž příďové kolo volné, nelze je ovládat, takže při rozjezdu je potřeba držet stroj v rovině brzdami dokud nezačnou účinkovat směrová kormidla.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ