FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 16. 6. 2024, svátek má Zbyněk Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
přistávaní s vrtulníkem Jeden příspěvek | Celý strom
přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 08:52
honzaa
Vrtulníkem dokážu odstartovat rovnou nahoru, ale přistát neumím, snížim výkon motor a chci přistát, ale vrtulník mi pořád letí dopředu. Nevíte jak mám přistát rovnou dolů?
Děkuji.
 

Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 08:58
Rozšafín Ctibum   
Lítám FSku cca 6 let a vrtulníkem se mi pořádně ovedlo přistát tak jednou neob dvakrát. Pravda, moc je nelítám, sem tam při zkoušce jako primár, ale trefit se pak zpátky na H3 je čistá utopie.

Chce to cvik, jde to, prostě se mírně zakloň, vrtulník ti bude pomalinku zastavovat v dopředném letu, a pak to musíš vychytat, abys nezaal couvat.

Přeji pevné nervy
 

Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 09:01
Latom   
No, je to jednoduché. Musíš ten vrtulník nejdřív zastavit.
A pokud jsi viděl v reálu někdy zpomalovat mixéra z letu do visu, tak ti i jen tato názorná ukázka postačí k tomu, aby jsi pochopil, jak zastavit a přistát "rovnou dolů".
A zkoušel jsi někdy tu řídící páku k sobě přitáhnout? Zkoušej, zkoušej. Řízení mixéru je víc o souhře obou rukou a nohou.
 

Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 09:20
ras
Koukni sem http://www.rasil.info/as355/skola/skola.htm a k tomu http://www.rasil.info/as355/hud/hud.htm
 

Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 09:50
Geforce
Na to se neda odpovědět, pročtisi to co tady dával ras, a potom už musíš jenom lítat, zkoušet,lítat, a znovu zkoušet a znovu lítat, časem to přijde Mimochodem vyber si jeden typ vrtulníku z kterým umíš "vis", nebo alespoň let, a uč se na jednom typu, když to budeš kombinovat tak to moc zdárné nebude.
 

Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 11:38
zuNus   
nejlehci je na uceni R22
 

Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 11:54
Mike2811
Já Ti nevím, řekl bych, že FS vrtulníky ovládat umím a dělají, co chci. Ale s R22 si nerozumím, ten stroj je strašná koza... Já osobně bych doporučil spíše Bella, ale v každém případě si vyber jeden a neměň ho...
 

Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   15. 7. 2007 / 11:55
zuNus   
ja hned lital s obouma a bylo mi jendo coje co , dty je to skoro jedno xP
 

Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 11:04
MT206
Každopádně jestli používáš joystic, a to bez možnosti ovládat rudder ( kroucením páky, nějakym hejbátkem nebo něčim jinym), tak nepočítej, že budeš dosahovat nějakejch závratnejch výsledků, prtože klávesnicí se zadní vrtulka ovládá poměrně dost neohrabaně. Každopádně abys přistál s helikoptérou, tak nemusíš mít nutně nulovou dopřednou rychlost. Můžeš to zkoušet skluzem a postupně snižovat rychlost. Jinak předchozí pisatelé ti dali odpověď na to, jak snížíš rychlost - kolektiv dolů ( ubereš plyn) a s citem přitáhneš páku k sobě.
 

Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 12:18
Zaremba   
No já taky něco přihodím. Simulace letu vrtulníku je alchymie a pořádně t vychytat umí jen pár firem a ne pro FS Fs na vrtulníky dělaná není, takže pokud létáš na nejvyššínobtížnost vrtulník se bude dostávat do krkolomných pozic. Stáhni obtížnost tak na 75%. Ale jak jsem psal FS a vrtulníky nejde dohromady!
 

Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 12:24
Luděk Ch.
Co se týče simulace vrtulníku, tak myslím, že výborbě je na tom SAR4. Tam to opravdu funguje, samozřejmě v možnostech posouzení laikem Každopádně FS je na vrtulníky o ničem, s realitou to nemá nic společného a obávám se, že ani žádný add-on to nemůže moc vylepšit.
 

Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 15:49
Masak
Jsem presvedcenej, ze FS9 s DODOSIM Jetrangerem a slusnyma ovladacima prvkama je opravdu hodne realna simulace vrtulniku. A uz se to v praxi mockrat ukazalo. Mam namysli to, ze simpiloti, kteri ovladaji perfektne vrtulnik v FS, byli schopni pri prvnim letu uviset realny vrtulnik (hlavne S300, ale R22 taky).
 

Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 19:00
Zaremba   
Je k tomu na internetu něco k přečtení? Vzhledem k obtížnosti vysení mi to přijde takřka nereálné. Měl jsem možnost si teď zaletět v Blaníku, normálně dávám Z-142 a 226, ale i po slušném počtu hodin na zlínech mi trvalo nějakou dobu, než jsem si zvykl na nohy u Blaníku. Proto mi přijde vys s vrtulníkem, s odpuštěním, jako blábol. Je pravda, že nevím, jak moc jsou zmiňované stroje "USER FRIENDLY"
 

Re: Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 19:56
Masak
Ten "blabol" me od tebe trochu mrzi. Vetsina pribehu se da najit ve foru Hovercontrolu, ale hledat se mi je nechce. Ale mam dojem, ze by se dalo neco najit mezi clankama tamtez. Jordan Moore (zakladatel Hovercontrolu) je jeden z tech mnou zminovanych simpilotu.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 20:25
Zaremba   
Nechtěl jsem Ti způsobit mrzení Ani si nemyslím, že sis to vymyslel, ale tomuhle uvěřím až uvidím člověka, co létal JEN v FS nebo jiném simulátoru a který mi předvede vis.

P.S. Teď jsem zjistil, že neumím vyjmenovaná slova. Píšu VYS a na pohled se mi to zdá špatné. Tak si říkám, hmm vidět, viset, vinout, viklat, vítat to jsou vyjmenovaná slova a buch tam Y. Pak jsem neodůvodněnou příčinou jaksi prozřel Takže za minulé hrubky u slovesa viset a určitě i jiné si sypu popelník na hlavu.
 

Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 19:29
Unyax
Z vlastní zkušenosti bych řekl, že je to absolutní nesmysl, ale pokud to máš z ověřených zdrojů, pak před těmi lidmi hluboce smekám..
 

Re: Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 19:43
Lukas.wz   
Ne,není to nesmysl..A ted si nejsem jistej kdo ( ale vím že to je někdo z fóra,jen teď fakt nevím kdo..) napsal moooooc pěknej článek o lítaní s R22..Skvělý čtení..

Zkusím to najít a hodím to sem..
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 20:09
Unyax
Jen jestli to nebyl ten můj.. to moc skvělý čtení není.
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=171815&lan=0&gr=0
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 20:19
Lukas.wz   
Néé,to fakt nebyl.. Ale zase jsem se pobavil.. Já myslím že vím od koho to bylo,jen si nejsem jistej..
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 20:39
Saludo   
Jedno moc pěkné povídání o tomto tématu je třeba tady:
http://forum.cvars.cz/viewtopic.php?p=2439#2439
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 20:45
Lukas.wz   
To je ooooono..! Já věděl že je to od někoho na "V"..
 

Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 13:18
Lukas.wz   
Čau..! Nenech se odradit těma řečma o tom že FS pro vrtulníkáře není.. Páč ona není ani pro plachtaře ani pro leteckou akrobacii tže když to vezmeš do důsleku tak nevím proč to hrajeme..
Nééé, dělám si srandu..V FS si prostě každej najde to svoje co ho baví.. Mě nebavěj několikahodinový přelety a koukání na panel tak lítám s vrtulníkama..

A k tomu přistání..Máš to vlastně opačně něž při vzletu..Při vzletu musíš získat aspoň trošičku výšky a pak ho rozletíš dopředu..
No a u přistání je to obráceně..Musíš vytratit rychlost,nejlépe tak aby jsi s tím skončil někde u místa přistání a pak se zbavuješ výšky..Děláš to teda oboje najednou ale nám jde o tu poslední fázi přistání a tam s tím prostě nemůžeš nejdřiv seknout a pak tam po trávě dojet..Ono se to vážně poměrně špatně popisuje ale zkusím to..

Prostě letíš a ceš přistát na heliport..Dejme tomu že je přímo před tebou..Prvně musíš ten vrtulník odbrzdit..To uděláš tak že přitáhneš cykliku (lehce,žádný velký škubání..) a tím ti začne vrtulník stoupat a zpomalovat..To stoupání samozřejmě neceš tže potláčíš dolů kolektiv..A v tom je právě ten háček..Tohle ce cvik..Když stáhneš kolektiv moc dolů,vrtulník ti půjde logicky taky moc dolů.. Když ho stáhneš málo,vrtulník nedostaneš dolů včas a heliport přeletíš..Samozřejmě neceš ten vrtulník odbrzdit v padesáti metrech nad heliportem a pak jen klesat..Jako šlo by to ale pro začátek je to blbost..Ty prostě musíš přijít na to,kdy začít odbrzďovat cyklikou mixér a jak moc a k tomu musíš zjistit jak moc musíš stáhnout kolektiv aby jsi patřičně sklesal k místu přistání..

Cyklikou kontroluješ tu rychlost,kolektivem klesání..Ale jedno souvisí s druhým..To je to kouzlo mixérů..
Já osobně to pořád zlepšuju.. A myslím že to nikdy nebude podle mých představ ale proto mě to baví..
Dost důležitý je kontrolovat si rychlost klesání na variu a taky samozřejmě rychlost vrtulníku..Musíš si s tím pořád hrát,není to o tom že to ňák všecko srovnáš a ono to sedne samo..

Kdyby jsi cel třeba v určité výšce odbrzdit vrtulník do visu tak to uděláš tak,že přitáhneš cykliku,kolektivem eliminuješ stoupání a snažíš se aby ti vario ukazovalo nulo což značí že nestoupáš ani neklesáš..Pokud brzdíš málo,přitáhneš cykliku víc ale zase musíš hned hejbnout i s kolektivem páč jinak ti ten vrtulník zase začne stoupat..Pokud by jsi brzdil moc tak cykliku povolíš,tím nebrzdíš tolik ale zase lehce povytáhneš kolektiv nahoru aby jsi měl vario na stále nule..

Taky je důležitý,když už ten vrtulník dostaneš k heliportu a pomalu se k němu blížíš v malé výsšce je to,aby jsi vrtulník zastavil ale nakonec ještě nezačal couvat..To je pro mě asi to nejobtížnější..Pokud tohle zvládněš a máš vrtulník ve visu třeba metr nad zemí tak máš vyhráno a stačí stahovat kolektiv dolů..Samozřejmě s citem aby jsi ten mixér nerozmělnil o zem..


A jen tak lehce od věci..Když např. vidím ňákej film kde letí UH-1 ve Vietnamu a ten pilot tam s tím tvrdě sekne do rejže tak si říkám že některý moje přistáni nejsou zas tak hrozný a že ten vrtulník by to asi vydržel..
 

Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 14:05
Aldaran
Myslim, ze predchozi prispevek byl celkem vycerpavajici. Doplnil bych jeste jednu zkusenost. Porad jsem bojoval a nedarilo se mi. Zjistil jsem ze je problem v JOY.
1. Jak jiz bylo receno null zony musi byt na minimum, vubec nevadi, ze bude stred trochu kecat.
2. Naprosto nevhodny je joy, ktery "drzi" ve stredove poloze, t.z.n. ze ma pruziny, ktere ho vraceji doprostred. Velmi jsem byl prekvapen, s MS feedback pro, (pro vrtulnik neklade zadny odpor) mi to jde o 100% lepe nez s jinym joy. Ted pouzivam Saitek X52 a pro litani s vrtulnikem jsem si ho malinko (nedestruktivne) upravil viz prilozeny obrazek. Nadzdvihnutim pruziny zmizi stredova poloha, cimz nemusime pretlacet neprirozene vraceni do stredu, jenz ani u realneho vrtulniku neexistuje.
28305 B / 600 x 450 / x52.jpg
 

Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 14:16
xWing   
Ono snad ani neni ero v realu, kteremu sa paka sama vraci do stredu
Takze ani jeden joy s pruzinou neni na litani
 

Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 19:31
Lowmick   
Noooo, zkus si rozjet Blanika tak na 160-180, pohnout pakou do strany a pustit
 

Re: Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   15. 7. 2007 / 22:03
MiG-21MFN
no on to dělá i v 80 a ostatní éra taky teda co sem tak zažil
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   15. 7. 2007 / 22:06
zuNus   
treba u gripenu
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   15. 7. 2007 / 22:26
MiG-21MFN
tak to je něco jinýho, že ale třeba u 43ky, vivatu nebo cessny.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   15. 7. 2007 / 22:34
zuNus   
a co udelal s knyplem tenhle?
18846 B / 600 x 359 / black.jpg
 

Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   15. 7. 2007 / 21:43
zuNus   
mno tak ale snad v realu ten knypl porad drzis ne? nebo se na to jenom divas?
 

Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   15. 7. 2007 / 22:55
Aldaran
Zalezi co je to za ero a jak si ho vytrimujes. Mam zkusenosti s ULL, vezmu li ustaleny let bez terminky, cestovni rychlost, pak treba takove Echo, Typhon, Sluka, po vytrimovani leti rovne, knipl je diky ofukovani ridicich ploch ve stredove poloze. (samozrejme cim leti clovek rychleji, tim je tvrdsi (myslim knipl) Jakykoli zasah do rizeni musim vyvinout patricnou silu a po uvolneni se vrati do stredove polohy a letoun se zpet srovna do horizontu (nemluvim zde o zadnem brutalnim zasahu) Naopak treba Golf, Samba, Lambada se musi porad ridit, jsou to aerodinamicky mnohem cistci stroje a jsou mnohem nachylnejsi na preciznost, nekdy az gynekologickou praci. Kazdopadne u vsech stroju se kterymi jsem letal palti: Na zemi neexistuje stredova poloha kniplu, se zvetsujici-se rychlosti se zacina projevovat umerne rychlosti. Z tohoto pohledu (ULL) funguje MS feedback PRO celkem verohodne. Samozrejme k dokonalosti chybi pedaly s feedback, protoze tam plati to same s rozdilem ze kdyz ero stoji je to drina, protoze clovek hybe s koleckem ktere se netoci, pri pojizdeni jdou celkem zlehka a opet s zvetsiujici se rychlosti tuhnou. Neprojevuje se to ale tolik, protoze zasahy do SOP behem letu jsou velmi decentni a kousky jako uvedeni do vyvrtky nebo brzdeni skluzem se dela pri malych rychlostech. Bohuzel s relanym mixerem nemam prakticke zkusenosti, pouze vyctene z knizek.
 

Re: Re: Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   15. 7. 2007 / 23:05
zuNus   
na vrtulniky je nejlepsi battlefield 2 haa , tam si uzivam az az
 

Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 14:20
Lukas.wz   
Vidíš,to mě nenapadlo..Já pořád přemejšlím jestli mám tu pružinku ufiknout nebo ne.. Tohle je lepsí..!!
 

Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   18. 7. 2007 / 08:56
majky
ahoj, velmi kvitujem tvoju upravu.ja som si svoju F23 upravil obdobnym sposobom ale len tak ze som nad svieckou "zmekcil" originalne pruziny a s efektom som spokojny.ono sa to mozno tak nezda ale je to dost podstatna uprava lebo tie povodne pruziny su strasne tvrde a pre vrtilnik je to viac ako nevhodne....ale zase nejaku silu tam treba nechat...slabu...
 

Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   15. 7. 2007 / 21:45
zuNus   
mno myslim si ze v NAMU stim az tak nesekali jako v tehle dobe amici s blackhawkama
 

Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 21:28
ras
V neděli jsem se připletl k nehodě na železničním přejezdu, a to jako cestující. Na místo přiletěl Kryštof 18. Jeho špičkové přistání jsem amatersky zachytil na film fotoaparátem. Na koukání jsem měl špičkové místo, ale na filmování děs. Ve vzduchu létal písek, kaménky a větve a v proudu vzduchu jsem se plácal i já.

Formát je MPG a má neupravený 22,7 MB - http://www.rasil.info/as355/k18.MPG
 

Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 21:37
pseudoMates
Už to tu jednou bylo..
 

Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 22:12
ras
Nejdřív se koukni a potom komentuj ))))))))
 

Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 22:27
Unyax
Krása, díky! Není moc vidět, jak blízko byl tomu drátu, ale myslím, že je to jeden z mála okamžiků. kdy je pilot vděčný za fenestron.
 

Re: Re: Re: přistávaní s vrtulníkem   14. 7. 2007 / 22:36
ras
Něco málo přes metr a byly ze třech stran.
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ