FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 15. 5. 2024, svátek má Žofie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Opět AirPark ve Zruči u Plzně... Jeden příspěvek | Celý strom
Opět AirPark ve Zruči u Plzně...   5. 7. 2007 / 11:21
Vena
Tak trochu jiné muzeum....Tak jsem se vydal prohlédnout si soukromé letecké(a vojenské) sbírky pana Tarantíka. A byl jsem mile překvapen. Tedy, pokud někdo čeká naleštěné a detailně restaurované a ovšem nepřístupné exponáty, nechť volí cestu jinam. Stav některých letadel, či jejich fragmentů je dosti tristní, ovšem kde si sáhnete na Starfightera nebo na pitotku průzkumné Mirage? Právě přístup k letounům na ploše a v některých případech i do kabiny je obrovské plus...Při posezení v kabince navigátora IL-14 jen tiše a s pokorou k těm odvážným chlapům co tyhle nádherné stroje vodili nebem obdivujete jejich um dovést s pomocí nikoli FMC nebo GPS, ale s tím co tam vidíš před sebou do míst určení....a posez v kabině MiGu-21, kdy se díváš přes silné, do žluta tónované pancéřové sklo se nechce ani věřit, že s takovým výhledem s helmou na hlavě a při cca 270km/hod a třeba ještě v noci vůbec mohli přistávat....Prostě pro mne byla návštěva AirParku silným zážitkem a uznávám práci a snahu pánů Tarantíků o zachování mnohdy perel našeho letectví a všem, kdo cítí nějaký vztah k letadlům, návštěvu mohu jen doporučit...a nedohadujme se tady prosím o tom, že je někde díra v trupu nebo cosi chybí apod.100x lepší takhle než někde v peci hutí...
Takže kdo má chuť, pár obrázků z návštěvy jsem dal na
http://skyboy.rajce.idnes.cz/AirPark_ve_Zruci_1/ a
http://skyboy.rajce.idnes.cz/AirPark_ve_Zruci/
 

Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně...   5. 7. 2007 / 11:41
Lukas.wz   
Vážně moooc pěkné..!!
 

Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně...   5. 7. 2007 / 11:57
donCarlos
krasa! nekdy se tam musim vypravit.
 

Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně...   5. 7. 2007 / 16:12
ondras   
Tak to je super.Musím se tam vypravit.Díky za tip.
 

Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně... negativní pohled...   7. 7. 2007 / 17:31
MAV
Dnes, jelikož jsem měl volno, jsem se tam vydal. Že je tam vstup, to jsem se dočetl na internetu a to mě vůbec nepřekvapilo. Po jeho opouštění mi však ta cena přišla hodně vysoká. Ale co mě opravdu zarazilo a zkazilo náladu bylo arogantní chování, myslím, že to byl pan Tarantík, ale nejsem si jist a následně i jeho cedule u exponátů. Při dotazu, jestli je nutná "stevardka" při návštěvě IL-14 mi bylo opravdu hnusným způsobem řečeno, že jestli budu schopen zaplatit VEŠKERÉ škody tak klidně, ale za týden bych prý byl úplně švorc. Prostě jednoduše stačilo říct ne, musí tam s námi jít ona. Teď jsem ještě zapomněl, že hned při vstupu na mne vykukovala cedule s nápisem "zlobivé děti mi sem nevoďtě" nebo něco v tom smyslu. Další z povedených letáků byl ten, kdy bylo vysvětlováno, proč by se nemělo točit s vrtulí. Ani jeden z 3 bodů už nebyl možný a přesto tam byl napsán, přitom stačilo napsat netočit... Bezpečnost pro lidi mi přišla nulová, neboť pro člověka neznalého leteckým prostředím, byly schůdky přistavené u 104 nezajištěné a kdokoliv mohl pěkně padnout na znak... A jedna pro mě zajímavá věc, byla u odříznutého ocasu Boeinga, že se za dovoz muselo pro NÁS zaplatit 50 000 Kč. Mě jako návštěvníkovi je naprosto jasné, že to nebylo zadarmo a v případě, že bych to chtěl vědět, tak se na tu cenu mohu zeptat, ale takovým způsobem jakým tam byly psány ty "cedule" mi hodně vadil a celý dojem byl pak ten tam... Škoda, že tam nikde nebyla kniha přání a stížností. Neboť u většiny strojů chyběly TTD. Toť můj poznatek s kterým se chci s Vámi podělit, kde není vše uvedeno...
 

Re: Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně... negativní pohled...   7. 7. 2007 / 18:07
Saludo   
Jsem rád, že má někdo ten samý dojem, pomalu jsem začínal mít pocit, že jsem byl v jiném airparku, když to všichni tak chválí.
Byl jsem tam poprvé a naposledy před 3 lety a vidím, že se vůbec, ale vůbec nic nezměnilo. Mimochodem, ochota páně Tarantíka vyrovnat škodu je pouze jednosměrná, ale to by bylo na delší povídání.

Chováním připomíná "Hospodu na mítince": má vrakoviště, tedy airpark, ale bohužel mu tam choděj lidi
 

Re: Re: Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně... negativní pohled...   5. 8. 2007 / 15:28
Ruzynskej
delate mi radost,presne stejne myslenky se honily hlavou me. Nezlobte se na me ale k cloveku ktery rozreze letadlo protoze je to nejjednodussi a nejrychlejsi reseni k prevozu nemuzu chovat nic jinyho nez despekt. Arogantnim chovanim vazne jenom oplyva.. Jenom priklad uzasnyho chovani k leteckym exponatum- kolik je u nas il-10ek? aspon jedna a nejhezci(kompletni ve kbelskem muzeu,mozna dalsi v depozitu) a pak nekolik casti maji v muzeu ve vyskove, proste tehle letadel u nas moc neni ale pan Tarantik z tehle vrtule udela detsky kolotoc, vam to prijde normalni? Nebo kdyz oblezate letadlo a sahnete si na pitotku a pan majitel zacne hulakat ze stejne vsichni navstevnici jsou prasata, ze to vsechno jenom nici a ze bude muset zvednou vstupne..? No jestli se vam tam nekomu chce,do toho.
 

Re: Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně... negativní pohled...   5. 8. 2007 / 13:41
modrdav
No, ono záleží na každém z nás. Já jsem airpark navštívil včera a ty cedule atd mi nevadili. Chápu, že někomu vadit mohou, ale mne zrovna ne. Byl jsem tam poprvé a jsem velmi rád, že jsem se tam podíval. Stálo to opravdu za to. Počasí se taky povedlo. Jsem rád, že p. Tarantík "muzeum" vybudoval. A co se týče přístupu p. Tarantíka k návštěvníkům, tak nemám co bych vytkl. Bavili jsme se spolu asi půl hodiny, o letounech, a hlavně o "muzeu", jak dlouho ho buduje atd. Arogantní chování jsem nezaznamenal. Ani k jiným návštěvníkům.
 

Re: Re: Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně... negativní pohled...   5. 8. 2007 / 13:52
MAV
Asi se dobře vyspal...
 

Re: Re: Re: Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně... negativní pohled...   5. 8. 2007 / 14:14
jirkaletec
Má tam teda cenu jezdit a utrácet za to peníze?? Nebo stačí si prohlídnout fotky na netu
 

Re: Re: Re: Re: Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně... negativní pohled...   5. 8. 2007 / 14:18
modrdav
Podle mne určitě má. Vstupné není zase až tak vysoké, navíc moc míst, kde můžeš vidět techniku takhle pohromadě není. Já peněz za návštěvu nelituji. A už se těším, až se tam opět někdy podívám.
 

Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně...   7. 7. 2007 / 18:22
Logi   
Mooc pěkný fotky.. akorát.. zdálo se mi to nebo byla narvaná SOP ze Su-22 na toho Sabera F-100 ?? (nebo co to je za éro) http://skyboy.rajce.idnes.cz/AirPark_ve_Zruci/
 

Re: Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně...   16. 8. 2007 / 18:54
Ruzynskej
To se ti doufam nastesti jenom zda btw neni to Super sabre ale Dassault Super Mystère
 

Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně...   16. 8. 2007 / 18:33
modrdav
Pár mých fotek:
http://www.airliners.net/open.file/1247231/L/
http://www.airliners.net/open.file/1247230/L/
http://www.airliners.net/open.file/1247229/L/
http://www.airliners.net/open.file/1247169/L/
 

Re: Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně...   16. 8. 2007 / 19:14
Lukas.wz   
Pěkný Davide, moc pěkný..!!
 

Re: Re: Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně...   19. 8. 2007 / 23:48
modrdav
Jak která, ale díky. Zde jsou další:
http://www.airliners.net/open.file/1249094/L/
http://www.airliners.net/open.file/1249239/L/
http://www.airliners.net/open.file/1250073/L/
 

Re: Opět AirPark ve Zruči u Plzně...   20. 8. 2007 / 01:26
zuNus   
mne by tam asi nemeli radi m ja vsechno hned osedlam
 

Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ