FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 9. 5. 2024, svátek má Ctibor Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FS2004 - spuštění bez vloženého cd Jeden příspěvek | Celý strom
FS2004 - spuštění bez vloženého cd   5. 10. 2003 / 13:24Josef - VDF
Na fsnordic.net vyšel upravený soubor exe pro spuštění FS2004 bez vloženého cd. Název souboru je fs2004_w_cd.
 

Re: FS2004 - spuštění bez vloženého cd   5. 10. 2003 / 15:48
Aleš Jungmann
No, nevím proč, ale já hraji FS 2002 bez CD a bez nějakého programu už od začátku, nevím, jak je to možné, nepídil jsem se po tom. Ale jak je vidět, tak struktura FS je dosti zarážející. CD jsou potom v podstatě jen na instalaci!
 

Re: Re: FS2004 - spuštění bez vloženého cd   5. 10. 2003 / 16:22
Tragédie v JRD
FS2002 pri spusteni CD v mechanice nevyzaduje... zatimco FS2004 ano ..
 

Re: Re: Re: FS2004 - spuštění bez vloženého cd   5. 10. 2003 / 18:29
Luděk Ch.
Tak tak, já tento "crack" používám od začátku, přesto, že mám FS2004 normálně koupené a funguje s ním naprosto bez chyby. Nemám totiž rád, když mi při používání programu hučí CDROMka, navíc je riziko poškození CD vadnou mechanikou, což jsem viděl na vlastní oči a CD bylo na vyhození.
 

Re: Re: Re: Re: FS2004 - spuštění bez vloženého cd   6. 10. 2003 / 08:54
Vita Zenisek
Tak to ja zadne cracky nepouzivam. Pokud mate 600MB mista na disku navic, ani to nepotrebujete. Jak jsem tady uz jednou psal, staci to ctvrty CD naklonovat a potom pouzit nejakej program, kterej umi zalozit mechaniku na image.
Kouknete treba www.daemon-tools.com. Beha to bez problemu a navic to ma tu vyhodu, ze pokud by MS FS napatchoval, tak nemate problem, zatimco s crackem...
Stejne mam udelaneho i Sturma. Mechanika nehuci a pravdepodobnost poskozeni CD v krabicce je miziva
Pro piratobijce - oba softy mam legalne koupene.
 

Re: Re: Re: Re: Re: FS2004 - spuštění bez vloženého cd   6. 10. 2003 / 22:06
Aleš Jungmann
To ale znamená, že takhle upravený MFS může "oběhnout" kolečko tvých kamarádů a všichni budou vlasně "legálně" hrát...nu což, nápad dobrý. Já zůstávám u originálů. I když přiznávám, že rozhodně všechno, co mám doma, originál není, to bych pak šetřil jen a jen na CD.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: FS2004 - spuštění bez vloženého cd   7. 10. 2003 / 08:30
Luděk Ch.
Já taky zůstávám u originálů, přesto, že ke spuštění FS2004 nepotřbuji jeho CD, rozhodně je nikomu nepůjčuji, už jen proto, že jsem za ně zaplatil 1800kč
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: FS2004 - spuštění bez vloženého cd   7. 10. 2003 / 09:06
Vita Zenisek
Zatimco s tim crackem je obehnout nemuze, vid?
Ja to pouzivam proto, aby se mi original neosoupal. Ostatne - jsi opravnen si udelat zalozni kopii sveho software. No a to co mam na disku jako image, tak to je ona.
 

Re: Re: Re: Re: Re: FS2004 - spuštění bez vloženého cd   7. 10. 2003 / 09:48Tomas Knaifl
s krakem bych nemel zadny problem, kdyby MS FSku napatchoval (coz nehrozi .. behem par dni bude k dispozici upravena verze EXE souboru ktera opet nebude vy¨zadovat CD v mechanice....
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: FS2004 - spuštění bez vloženého cd   7. 10. 2003 / 10:52happylanding
Taky jsem pouzival virtual CD, ale kdyz pak tech CDecek je vic, tak to zbytecne zabira misto na hardu, takze radeji kdyz to jde pouzivam patche - a proc ne ) Co by na tom melo byt nelegalniho, kdyz mam originalni CD ? Je to stejny, jako kdyz mam orig. CDecka s muzikou a udelam si prevod do MP3 a pak je posloucham v MP3 prehravaci, ne ?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: FS2004 - spuštění bez vloženého cd   8. 10. 2003 / 20:42
Aleš Jungmann
Ne, nelegální to určitě není. Jenom mě zarazilo to, jak lehce lze FS "ukrást" - stačí si stáhnout patch.
A ještě jedna věc....k čemu tam teda to CD defaultně je, když to jde hrát i bez něj?! To tam může bejt nějakej užitečnější disk (nějaký ATC, Dreamfleet, hudba..)
 

Re: FS2004 - spuštění bez CD - trošku upřesnění práva   9. 10. 2003 / 00:47
Marky Parky   
Vidím debatu na téma kopie CD a crack, tak jen pro upřesnění, aby se předešlo případným dohadům a flamewaru jako obvykle když přijde na toto tema )

Podle našeho autorského zákona:

§ 66
Omezení rozsahu autorových práv k počítačovému programu

(1) Do práva autorského nezasahuje oprávněný uživatel rozmnoženiny počítačového programu, jestliže
a) rozmnožuje, překládá, zpracovává, upravuje či jinak mění počítačový program, je-li to potřebné k užití počítačového programu v souladu s jeho určením, včetně opravování chyb programu, není-li dohodnuto jinak,
b) zhotoví si záložní rozmnoženinu počítačového programu, je-li to potřebné pro jeho užívání,
c) zkoumá, studuje nebo zkouší sám nebo jím pověřená osoba fungování počítačového programu za účelem zjištění myšlenek a principů, na nichž je založen kterýkoli prvek počítačového programu, činí-li tak při zavedení, uložení počítačového programu do paměti počítače nebo při jeho zobrazení, provozu či přenosu,
d) rozmnožuje kód nebo překládá jeho formu při rozmnožování počítačového programu nebo při jeho překladu či jiném zpracování, úpravě či jiné změně, a to ať již sám nebo jím pověřená osoba, jsou-li takové rozmnožování nebo překlad nezbytné k získání informací potřebných k dosažení vzájemného funkčního propojení nezávisle vytvořeného počítačového programu s jinými počítačovými programy, jestliže informace potřebné k dosažení vzájemného funkčního propojení nejsou pro takové osoby jinak snadno dostupné a tato činnost se omezuje na ty části počítačového programu, které jsou potřebné k dosažení vzájemného funkčního propojení.

(2) Za rozmnožování počítačového programu se považuje i zhotovení rozmnoženiny, která je nezbytná k zavedení a uložení počítačového programu do paměti počítače, jakož i pro jeho zobrazení, provoz a přenos.

(3) Informace získané při činnosti podle odstavce 1 písm. d) nesmějí být poskytnuty jiným osobám ani využity k jiným účelům než k dosažení vzájemného funkčního propojení nezávisle vytvořeného počítačového programu. Dále nesmějí být tyto informace využity ani k vývoji, zhotovení nebo k obchodnímu využití počítačového programu v podstatě podobného v jeho vyjádření nebo k jinému jednání ohrožujícímu nebo porušujícímu právo autorské.

(4) Ustanovení odstavce 1 písm. d) a odstavce 2 nesmí být vykládána nepřiměřeně na újmu oprávněných zájmů autora ani v rozporu s běžným využíváním počítačového programu.

(5) Není-li sjednáno jinak, ustanovení § 54 se na počítačový program nevztahují.

A k tomu výňatek z EULA:

1. GRANT OF LICENSE. This EULA grants you the following rights:
·1) Applications Software. You may only install, access, and run (“RUN”) one copy of the SOFTWARE PRODUCT, or any prior version of the SOFTWARE PRODUCT for the same operating system, on a single personal computer, (“COMPUTER”) for your personal, noncommercial use. If not prevented by copy protection technology, the primary user of the COMPUTER on which the SOFTWARE PRODUCT is installed may make a second copy for his or her exclusive and personal noncommercial use on a portable computer.
·

Z obojiho jasne vyplyva ze z autorskeho zakona je legalni vlastnictvi kopie a MS sam rozsiruje tuto moznosti i na druhou instalaci pro výhradně osobní nekomerční potřebu ( akorat mě zaráží to portable computer - i muj desktop je portable když ho popadnu podpaždí )

Z autorskeho zakona samotného pak vyplyvá že cracknout FSku tak aby behala bez CDčka je také legální ( odstavec 1 a), EULA toto zakazuje pokud zákonem není uvedeno jinak, což je.

Z autorského zákona je však vidět, že šíření takovéhoto cracku je na hranici legálnosti ( odstavec 3) ), takže na to pozor.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ