FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 10. 6. 2024, svátek má Gita Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Více monitorů Jeden příspěvek | Celý strom
Více monitorů   4. 10. 2007 / 22:42
SONP   
Prohledával jsem historii a kromě vlastního příspěvku z r. 2002 jsem nic kloudného nenašel - ptám se tedy znova:

Pořídil jsem si druhý monitor, a chtěl si na nej dát overhead panel tůčka- podařilo se mi to jen ve window modu prostřednictvím "Undock window" a ručního přetažení na druhou plochu (které musím dělat při každém spuštění simu.

Otázka zní, zda si můžu overhead hodit na druhý monitor i ve fullscreen modu, a pokud ano, pak jak uložit pozici panelu, abych ho tam vždy nemusel pracně pokaždé pasovat ručně.
 

Re: Více monitorů   4. 10. 2007 / 22:43
Rozšafín Ctibum   
Také jsem to řešil a nende člověče..
 

Re: Re: Více monitorů   4. 10. 2007 / 22:51
SONP   
Divné - ještě se poptám na Projectu Tupolev, tam zítra znamená včera, a navíc mají třímonitorovou verzi a pochybuji, že to lítají v oknech...
 

Re: Re: Re: Více monitorů   4. 10. 2007 / 22:57
SONP   
Tak to skutečně nejde, zjistil jsem z fotky z návštěvy u velkého guru ruských simptáků Dimy Kolesnika, že každý panel má i záhlaví okna - bohužel.
36398 B / 600 x 450 / IMG_0415a.jpg
 

Re: Re: Re: Re: Více monitorů   5. 10. 2007 / 14:23
donCarlos
timhle obrazkem jsi mi pripomel, ze tu kdysi bylo i video, nema nekdo odkaz prosim? hrozne ho uz asi tyden shanim a v historii fora jsem nenasel.
 

Re: Více monitorů   5. 10. 2007 / 06:02
PetrS
Jak už píšou nade mnou, tak ve fullscreenu to nejde. Ve window modu uložíš pozici panelů tak, že to roztaháš jak chceš a pak uložíš let. Já mám takhle na druhým monitoru panely z F1 ATR nebo PIC B737 a je to bez problémů.
Můžeš taky - aby to záhlaví nebylo tak velký - editovat ve windowsech vlastnosti plochy - tam se dá nastavit velikost fontu pro záhlaví a to se potom zmenší, taky jde nastavit barva třeba na černou a to se pak ztratí úplně. Bohužel ale pro všechno, nejde to jen pto FS a třeba Word mít velkej a v modré barvě.

PetrS
 

Re: Více monitorů   5. 10. 2007 / 13:13
Viper
Tak tady vás trochu všechny vyvedu z omylu. Jet na dvou monitorech ve fullscreenu jde. Sám jsem to kdysi provozoval. Nicméně to mělo více nevýhod než výhod a navíc to dělalo i problémy s některými panely, takže nedoporučuji.

No a další problém je v tom, že už si nevzpomenu na přesný postup jak to udělat. Ale šlo to. Ten druhý monitor se ale nechoval jako rozšířená plocha ve woknech. Fungoval čistě jen pod FS-kou.
 

Re: Re: Více monitorů   5. 10. 2007 / 15:00
Priskac   
nemas na mysli nahodou podporu viacej monitorov cez program WideFS?
 

Re: Re: Re: Více monitorů   5. 10. 2007 / 22:53
Viper
Samozřejmě že ne. Normální grafika se dvěma výstupy a dva monitory a fungovalo to.

Ale jak jsem psal, dělalo to občas s některými letadly problémy a navíc to má omezené použití jen na panely. Třeba takový FSNav na druhém monitoru takhle nefungoval apod.
Z mého pohledu je daleko lepší použít klasicky roztaženou plochu na oba monitory a FS-ku jet v okně. Jednak je to spolehlivější, ale i rychlejší co se týče obnovy například po vlezení do menu FS-ky.

A argument ohledně hnusné lišty neuznávám. Jednak to člověk za chvíli vůbec nevnímá a že by to zabíralo obraz? Těch pár řádků? Nesmysl.
 

Re: Více monitorů   5. 10. 2007 / 14:04
Greno Zee
Tak ja monitory pouzivam ve full screenu bezne a zadnej problem jsem nemel.
Nebudu se ted zaobirat nastavenim vice monitoru ve windows, kazda karta ma svy specifika, takze proste predpokladam, ze to mas ve windows nastaveny dobre.
Spust si svuj let, prehod do windowed modu (to okno nesmi bejt maximalizovany!) a uvolni (undock) panely, ktery chces mit na druhym monitoru. pretahej je na ten druhej monitor, prepni se do full-screen a srovnej si ty panely tak, jak je chces. Prepni se zpatky do windowed modu, znova ty panely uvolni (ted uz samy preskocej na druhej monitor) a uloz si let. Kdykoliv nactes tenhle let, prepni se do windowed, uvolni panely a prepni zpatky do full-screen.
 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ