FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Poslední týdny ČSAV Jeden příspěvek | Celý strom
Poslední týdny ČSAV   26. 10. 2003 / 21:12Lubos Jahoda - CSAV
Vážení,

Po dnešním setkání 3 (slovy tří) lidí, kteří se podílejí na chodu Českých Virtuálních Aerolinií došla tato trojice k rozhodnutí "nejdrsnějšímu". V souvislosti s poslední dobou stále stejným, stavem celých aerolinií včetně jejich webových stránek (který se nedaří zlepšit) bylo rozhodnuto, že pokud nenastane "zázrak", nebude již na příští rok zaplacena doména www.csav.cz tzn. celé aerolinie budou rozpuštěny a uzavřeny. K rozhodnutí došlo na základě problému, kterým je administrace ČSAV a lidská síla, která by ji vykonávala a popř. převzala ČSAV po odchodu momentalního vedení ke kterému (z osobních důvodu) zřejmě dojde v prvním kvartálu příštího roku. V poslední době překvapuje vedení ČSAV nezájem pilotů a obecně komunity v České Republice o aktivity ČSAV. Stále méně lidí létá pro ČSAV a přes všechny snahy se nedaří zvýšit počet aktivních pilotů či pomocných sil ve vedení aerolinií. I z toho důvodu bývá projekt ČSAV, který je výsledkem intenziv! ní práce tří lidí po dobu dvou let, označován za mrtvý. Je otázkou, zda má v takové situaci cenu pokračovat. Jsou ČSAV české komunitě něco platné? Naplňují svůj primární cíl - tedy službu virtuálním pilotům? Zajímají ČSAV ještě někoho? Na tyto otázky bychom chtěli v následujících několika týdnech získat odpověď od Vás - pilotů ČSAV a členu české flightsimmovské komunity. Po dobu posledních dvou let se nám mnohé podařilo. Vybudovali jsme vcelku schopné virtuální aerolinie v srdci Evropy. Navázali jsme úspěšnou spolupráci s Českými Aeroliniemi a.s. jejíž součástí je i povolení používat jejich veškerý copyright. Myslíme si, že po takovém začátku bude veliká škoda celý projekt ukončit. Avšak v momentální situaci a za stávajících podmínek se obáváme, že ČSAV nemají na vybranou.

S pozdravem

ČSAV Board of Governors

Jan Štindl

Luboš Jahoda

Michal Ruda
 

Re: Poslední týdny ČSAV   26. 10. 2003 / 21:32
Tomas Gurecky
Můj osobní názor je ten, že teď po tom všem, co se vám podařilo doposud vytvořit, by ukončení ČSAV byla hloupost. Myslím si že by to byla velká škoda pro celou komunitu virtual letců v ČR a SR. Co se týče malého zájmu pilotů, tak je to myslím si obecně dáno taky tím že málo lidí má odvahu jít do online lítání a radějí volí offline a taky podmínka při registraci posílat zkušební let. To si myslím že odradí hodně lidí. Na otázku zda zajímají ČSAV ještě někoho, tak si myslím že ano. Jestli je ČSAV české komunitě něco platné? Určitě ano, za předpokladu zajímavých a praktických informací. atd atd. Ono je toho hodně a hlavně záleží na skotečném důvodu proč to chcete položit? Jestli je to otázka třeba financí, nebo pocit nějakého vnitřního neuspokojení se současným stavem. Co tak udělat nějakou akci?
 

Re: Re: Poslední týdny ČSAV   27. 10. 2003 / 00:40Nezávislý pozorovatel
Plně souhlasím tady s kolegou (pokud Vám vadí toto oslovení, omlouvám se). ČSAV se zpočátku jevil jako vynikající nápad. Jeví se mi tak stále, ale někde je chyba (ať už v aktualizaci stránek, či jinde)... Rozhodně bych však byl nerad, kdyby tyto aerolinie, po tak dlouhé době působení zmizely, protože by to byla nejen "škoda" času stráveném nad přípravami a "výrobou ČSAV"... Nedostatek lidí bych neviděl jen v důvodu posílání zkušebního letu, či strachu z letů on-line (možnost je přece i off-line), ale také zájmu lidí. Opravdu nejsem ani zdaleka informiván o tom, kolik je v ČR a SR virtuálních pilotů a kolik má členů ČSAV. Finanční stránka je pak otázkou druhou. Opět nejsem dobře informován o tom, kolik zabere roční rozpočet ČSAV. Je mi však jasné, že finance a úsilí vynaložené na pro zdárný chod této společnosti byly a jsou nemalé. Nebudu Vám nic radit, záleží opravdu jen na Vás a zájmu pilotů. Ale s jistotou Vám teď můžu říct, že by mi zrušení ČSAV neudělalo raost a to i když nejsem v současné době jejich členem...
 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ