FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 16. 5. 2024, svátek má Přemysl Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Objednávka - Balík z USA (OT) Jeden příspěvek | Celý strom
Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 11:22
Eurostar   
Ahoj, rád bych se zeptal jeslti někdo máte zkušenosti s objednáváním zboží (knihy apod.) z USA.

Potřebuju poslat od zenithaircraft plány a licenci pro stavbu letadla. na jejich stránkách je uvedena cena (330USD) a pak doplněk že pro zámořské dodávky je nutno připočíst 15USD. Nikde jsem tam ale nenašel, kolik stojí jaký druh zaslání.

mají tam několik možností:

Pick-Up at Factory (Mexico, Missouri) - to padá
Standard - freight collect
Standard International - freight collect
Prepaid UPS or US Mail - where available - shipping charges to be added
Ship As Soon As Possible (UPS next day, FedEx or Other)
Other Shipping - To Be Specified
Shipping Not Applicable

Spousta z Vás si z USA objednává různé addony, takže tohle by mělo být obdobné, tak věřím že mi někdo poradíte. Našel jsem jen to že cena poštovného by měla být řádově max. do 45 dolarů.

Také nevím jestli, se ta cena poštovného uhradí až při předání nebo nějak předem.
Tady je stránka s těmi plánky (hned to první ZODIAC CH 601 HD / UL model: za 315USD)

Díky za rady, doufám že můj dotaz neni úplně dementní
 

Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 11:23
Eurostar   
ještě dodám že je mi celkem jedno jestli to dojde zítra nebo za 14dnů nebo za měsíc.
 

Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 11:34
orlík
Chceš stavět Zodiaka? Mají v ČR továrnu, nezkoušel si sehnat licenci tady? Nevím, jestli ti poradím dobře, ale mám velmi dobrýho kamaráda v USA. A ten mi čas od času pošle nějaký pěkný časopis. Za ty roky jsem, ale dostal jen 2. Prostě úspěšnost doručení je velmi nízká. 100% zapomeň na nějaký levný způsoby, kdy to jde měsíc po lodi. Cestou to má v ruce mraky lidí, kteří se rádi podívají, co to je. Osobně bych volil třeba ten FedEx, nebo DHL. Zaplatíš za to sice balík, ale firma ručí za doručení a balík ti určitě přijde. Což se o běžné poště říct nedá. Ceny zjistíš na internetu přímo na stránkách společnosti (FedEx), resp. na dotaz.
 

Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 12:07
Eurostar   
Ahoj, jj už mám objednanou stavebnici (z ČR). Jestli myslíš CZAW (czech aircraft works) v kunovicích tak myslim že už ty licence nemaj, a musí se to objednávat právě přímo z USA. Zkusím se teda podívat na FedEx, kterej tam přímo nabízej a nebo zkontaktovat přímo je. Ještě prosímtě nevíš jak je to se clem?
 

Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 12:31
orlík
Se clem to bylo tak, že v Praze to proclí přímo FedEx a připočítá to clo k poštovnýmu, pak to jde dál.
Ta stavebnice mne docela zajímá, na co to přijde, a v jakým stadiu rozpracovanosti je?
 

Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 12:37
Eurostar   
ta stavebnice cca +/- 110tisíc včetně podvozku vypadá to asi zhruba takhle http://zenair.de/images/wpe1.jpg
 

Re: Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 13:00
orlík
Cena vypadá přijatelně, podvozek je ostruha, nebo příďák? Je v ceně i řízení a nádrže? Motorový lože asi ne. A nýty jsou součástí? Kolik je odhadovaná pracnost? Sorry, že se tak vyptávám, ale zajímá mne to a raději, než bych to hledal po internetu si o tom "popovídám" s někým kdo ví o co jde. Delší dobu uvažuju o stavbě letadla, jen zatím nemám odvahu se do toho pustit a taky nejsem rozhodnutý jesli dřevo, nebo plech. Osobně preferuji dřevo - dělám s ním raději, ale plechový éro je přece jen odolnější a praktičtější. Je pravda, že mne zatím všichni, kdo stavěli od toho odrazují. Ale zase vlastní éro je vlastní éro a 1,5 mil. na nový tovární nemám. Ono bude stačit investice do motoru, Rotaxy jsou dnes už dost šíleně drahý...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 13:13
Eurostar   
nýty nejsou v ceně, počítej +5000kč za cca 7tis. nýtů. podvozek je pří'dák, v ceně jsou pedály a prak řízení ( místo kniplu) lanka a kladky ne. motorové lože v ceně není. Dřevěný letadlo je cca 2x pracnější. Pracnost zatím nemůžu odhadnout, mysllim že drak jde celkem rychle, horší jsou ty dojebávky okolo. rozhodně se to ale finančně vyplatí, neb celý éro tě vyjde např. se subaru EA82 na cca 220-250 tisíc. Rotax je dost předraženej motor ale bohužel nemá u nás žádnou ekvivalentní alternativu co se týká výkon/spotřeba. (pokud beru jen let. motory.). Subaru EA82 je v pohodě, je to jeden z motoru který zenair doporučuje, a zástavba je poměrně zmáknutá. další alternativa je např. suzuki swift, o kterém jsem slyšel zatím jen to dobré (brutální výkon/příznivaá spotřeba/a spolehlivost). Jsem zastánce názoru že do letadla patří leteckej motor, ale pochybuju že budu mít hnded zkraje na 912ku. Pak jsou alternativy jako verner, ( ten novej model motoru jsem měl možnost vyzkoušet a je fakt příjemnej) zmizeli vibrace a má příjemnej chod. pak třeba jabiru, ale to je žrout se kterym se stěží vejdeš do 17litrů. Jak říkám , rotax zatím nemá u pro ulla téměř žádnou alternativu, i když je to motor nic moc co se týká koncepce. ale dobré servisní zázemí a rozšířenost bohužel nastavilo cenu tak jaká je.

člověk nesmí přemejšlet moc dopředu,pač pak by se do žádný stavby vživotě nepustil. ale jsem na tom stejně jako ty, nemam na tovární éro za mega a něco, a zenair co se týká poměru cena/výkon (cesták se stavitelnou vrtulí kolem 200km) je super éro.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 14:28
orlík
No jo, Rotax je předraženej, pak se mi tam nelíbí ty spousty hadic, ale je vážně nejlepší. Ještě by mi přišlo zajímavý použít Lycoming - Continental, ale v ČR jsem to v ull nikdy neviděl. Díky příznivýmu kurzu by se teď dal 100 koňovej pořídit o něco levněji než Rotax. A je to mnohem jednodušší motor. Subaru co jsem viděl (ale viděl jsem jich málo) má potíže s chlazením - ale třeba to má Zenair vychytaný vhodnou zástavbou- a je těžkej. Micra je oblíbená, ale znám člověka, co s ní měl 3 nouzáky, protože praskal blok vlivem vibrací. Na Swift jsem taky slyšel hodně chvály. No bude fajn, když sem občas dáš nějaký zkušenosti ze stavby. Je to jasný, jak píšeš, drak to nebude takový problém, ale pak to všechno poskládat a dovybavit, to bude nejpracnější. Mimochodem, lítáš v FS se Zodiakem? Mají ho na stránkách. Jinak mě na stránkách výrobce zaujaly různý motory (Harley Davidson - mistr vibrací v letadle! Nebo třeba turbína, to musí bejt spotřeba!).
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 14:33
Eurostar   
V FS se zodiacem nelítám. Nisan micra jsem taky shodou okolnosít viděl s rozsypanym blokem. Pokud se mi podaří dostat plánky a licenci z USA tak sem rád budu dávat info ze stavby. Už jsem si pro to registroval www.zenair.cz jinak jeslti tě to zajímá koukni sem
http://home.tiscali.nl/a.vandenelsen/

je to sice verze XL (laminární tenkej profil) ale jinak je to totožný jako klasická 601ka
 

Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 12:24
Pjotr   
Ahoj, já si pravidelně objednávám filmy z USA. Ovšem teď jsem se díval na stránky a tam je přímo možnost odeslání balíku letecky do Evropy. Za poštovné si pro tento případ účtují 29 dolarů do váhy a rozměru 10 DVD.
 

Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 12:26
Pjotr   
Ještě dodám, že se mi žádný balíček nikdy neztratil, nikdy nepřišel poškozený doručovací doba je občas až neuvěřitelná. Rekord byly 3 pracovní dny.
 

Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 14:09
zuNus   
za 3dny mi to prislo z anglie xP neni to moc brzo?
 

Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 14:12
Fabo™   
Zalezi asi na vela faktoroch, napr. moze z daneho lietam lietadlo do Europy 2x tyzdenne, ak chytis spravny termin tak na druhy den vecer moze byt niekde v Nemecku, ak nie, tak to trva 4 dni... atd.
 

Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 14:42
Masak
Z USA objednavam pomerne casto a vzdycky vsechno prislo tak jak melo.Myslim, ze to bylo pokazdy jen obycejnou postou. Na postovny je asi nejlepsi se jich primo zeptat.
 

Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 14:45
Eurostar   
díky za info, zkusim tam přímo napsat, preferuju, aby to hlavně 100% dorazilo, na čase mi tak moc nesejde. Pokud UPS vyřídí i proclení tak to zkusim touhle cestou. Ještě se zkusím poptat lidí kteří si tohle už vytrpěli. Je to pěknej voser, škoda že to nejde koupit třeba v praze v Aviatik šopu
 

Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 14:55
tvojplaton   
Neviem, ci ti toto pomoze, ale tu sa da zistit postovne v ramci USA aj mimo neho: http://www.usps.com/ (polozka "Calculate Postage"...).
 

Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 15:10
Eurostar   
no paráda díky. přes tohle si kamarád objednává trička vypadá to že tohle bude ono. cena je tam kolem 37USD což je pohoda. díky moc. písnu do zenithair a zeptam se jeslti to posílají přes tohle.
 

Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 15:25
donCarlos
jen tak pro uplnost to "tohle" je oficialni postovni urad USA, jako my mame Ceskou postu, oni maji USPS. A stezovat si na ne nemuzu, posledne mi dokonce prodavajici poslal i takovej ten kod na sledovani zasilky a mam krasnej vypis, kde je presne kdy to doslo na O´Hare, kdy to prilitlo, kdy to proslo celnici a nejvetsi prodleva byla na cely zaoceansky ceste jako vzdy mezi prichodem na moji mistni postu a dorucenim oznameni
 

Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 15:30
Eurostar   
můžu se zeptat jak fungovalo proclení zboží
?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 15:43
JM   
Mě když proclili/zdanili balíček z USA poslaný letecky přes USPS, tak normálně k nám na poštu dorazil spolu s papírama a složenkou na zaplacení toho doplatku. Prostě žádné vyřizování na celnici, nebo něco podobného - všechno vyřízeno u nás na poště, defakto samo od sebe. Jinak pokud amík není přehnaně poctivý a neřešíš nějaké pojištění balíku, tak se dá domluvit a nadeklarovat to s nějakou směšnou cenou a jako dárek - pak to jde většinou bez cla a DPH. Třeba když si nechávam posílat věci z Číny, tak tam to takhle "vhodně" deklarujou sami od sebe, američani spíš na požádání
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 15:50
Eurostar   
Aha, tak to jsi už druhej člověk který mi radí že je mám požádat ať mi na to napíšou že je to Gift
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   12. 11. 2007 / 16:48
Balooo   
Ano, dárek a hlavně že to je použité. Já si takhle nechal poslat CH pedály (berany šly v kufru) a FSku - odesílající rozdělal krabice, vyndal vše ven, prohlédl, dal to dovnitř a od toho okamžiku to je použité zboží - žádné clo ani daně.
Jediný problém by byl, kdyby se to přehnalo a celník to dle skoronulové hodnoty označil za pokus o dovoz odpadu
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   13. 11. 2007 / 00:29
joachim
Objednával jsem si z USA shopu nějaký zboží, platil jsem internetovou kartou a došlo to za 3 dny ! Jakmile to dorazilo do UPS CZ, volali mi abych jim vyplnil celní papíry, ty jsem namailoval a za dva dny u mě bylo jejich auto, zaplatil jsem DPH a hotovo. Příště ještě vyřešit vychytávku s GIFTem a je to
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   13. 11. 2007 / 06:54
donCarlos
jojo, gift, to je ono cela navsteva celnice na tom pak byla poznat jen diky zeleny nalepce se zaskrtnutou kolonkou "Gift". Nevim jak regulerni obchody, ale na ebayi jsem zatim videl minimum inzerentu kteri by odmitali posilat jako gifty.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   13. 11. 2007 / 08:15
Eurostar   
Chtěl bych všem poděkovat za odpovědi, myslim že teď už mám dostatek info pro objednání. Teď už jen zvolit toho správného doručovatele. Pokud by šlo zboží pojistit i u USPS, tak bych zkusil je...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Objednávka - Balík z USA (OT)   13. 11. 2007 / 09:14
kuma   
Možná ještě jednu radu, ani ne tak pro tebe (a plánky s licencí), ale pro někohokdyby si někdo chtěl nechat poslat elektroniku (scanery, icomy). Je potřeba, aby odesilatel poslal zvlášť přístroj a zvlášť akumulátor. Vysílačka, kterou si kamarád nechal poslat z USA, byla kdesi cestou vyhodnocena jako nebezpečná, balíček rozsápán, baterka odstraněna (nenávratně), balíček opět úředně zabalen, zapečeťen a navrácen k přepravě. Když to kámoš reklamoval, bylo mu vysvětleno, že jde o standardní bezpečnostní postup.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ