FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Prosba o radu Jeden příspěvek | Celý strom
Prosba o radu   27. 11. 2003 / 14:44Michal
Zdravim všechny piloty - poradce. Jako pokročilý začátečník mám několik otázek. Muže mi někdo prosim poradit?

1) Když letim s B737 (defaultnim) a mám zapnuty všechny světla (Beacon, Strobe, Nav), tak při pohledu dozadu vidím jak za letadlem vláčím velkou světelnou skvrnu, která se promítá na zemský povrch. Když světla vypnu, skvrna zmizí. Co to je? A jak skvrnu odstranim (ale tak aby světla zustali zapnuta)??

2) Nepřišel jsem na to, jak se mám dostat na pohled, kdy v levym hornim rohu obrazovky jsou červeným písmen vypsány ve dvou řádcích základní letové hodnoty a FPS.

3) Co znamená zkratka AI? Zvládnu doinstalovat scenerii i aircraft, ale z přidáním traffic jsem celkem jelen. Neexistuje někde nějaký popis?? (hledal jsem ale nenašel).

Diky vsem za radu.

PS: vse se tyka Fs2004.
 

Re: Prosba o radu   27. 11. 2003 / 15:18
Vita Zenisek
Ad 1) nevim, nikdy mne nenapdalo pozorovat co za sebou vlacim na zemi )
2) Opakovane stisk Shift+Z
3) AI znamena Artificial Intelligence - umela inteligence. V tomto pripade maji na mysli ridici letoveho provozu (simulovane, ne ty z vatsimu nebo IVAO ))a provoz generovany kolem tebe.
Traffic se da pridavat ruznym zpusobem, nejjednodussi vsak je pouzit balicky z www.projectai.com. Maji na to i takovy vymakany instalator.
 

Re: Prosba o radu   27. 11. 2003 / 18:23Kamil
Ahoj,

do mailu jsem ti poslal tutorial jak davat realny AI traffic do FS2004. Obecne musis projit 4 kroky:

1. instalace AI letadel - jedna se o specialne upravena letadla pro AI (nemaji panel, protoze ho nepotrebuji, ale maji hodne paintu - livery tech nejrozsirenejsich aerolinek - vcetne CSA)

2. instalace flight planu - kdy, odkud, kam, jake aerolinky s jakym letadlem, ...

3. instalace AFCAD - oprava letist, runwayi, gates, ...proste aby letadla stala tam, kde maji a prisstavaji take tam, kde maji

4. instalace call signs - predpokladam, ze chces, aby Ti ATC hlasil realne United Airlines misto nesmyslnych Orbit ....

V tutorialu najdes navod jak pouzivat nastroje, letadla a flight plany, ktere jsou pro AI na internetu zdarma.

Muzes si koupit i nektere komercni add on (My Traffic, Ultimate Traffic, ...), ale tim se pripravis o radost z dobre vykonane prace.
 

Re: Re: Prosba o radu   29. 11. 2003 / 01:09
KV
Můžeš mi to prosím tě taky poslat? Díky
 

Re: Re: Re: Prosba o radu   5. 12. 2003 / 16:08Kamil
Máš to v mailu. Sorry za zpoždění, ale byl jsem na cestách a moc času nebylo.
 

Instalace AI provozu   24. 5. 2006 / 09:46
jardas   
Ahoj, můžu taky poprosit na e-mail o návod, jak dostat do FS2004 AI provoz? Mám stažený TTools, ale moc nevím co s tím. Díky.
 

Re: Instalace AI provozu   24. 5. 2006 / 11:08
MaPa   
TTools je na jeho tvorbu. Pro instalaci není potřeba, pokud chceš inastalovat AI už někým vytvořené.
Co ale potřebuješ vždycky je soubor Traffic_[něco].bgl, který právě ten AI traffic obsahuje. Vlastně je to jen popis, jaký eroplán, kdy, v kolik, odkud, kam a jak vysoko poletí. Ten buď někde stáhneš, nebo si ho můžeš právě tím TTools vytvořit. Pro pochopení stačí přečíst dokumentaci, která je k němu přiložena.
Pak ale ještě budeš potřebovat ty letadla.
Autor AI Trafficu většinou v informaci uvádí, jaká letadla to potřebuje a kde se dají sehnat, pokud je nepřibalí jako součást.
Instalace je jednoduchá. Letadla patřej do Aircraft a ten Traffic_[něco].bgl stačí dát do Scenery/world/scenery. Já si vytvořil vlastní adresář AI_Traffic/scenery a přidal si ho jako další do knihovny krajin, takže tyhle Traffic_[něco].bgl mám tam. Ale je to úplně jedno.
Pokud nezjistíš jaký letadla to potřebuje, pak můžeš použít TTools. Dekompiluj s ním ten Traffic_[něco].bgl a získáš tím 3 soubory. Jeden se jmenuje Aircraft_[něco].txt a ten obsahuje FS názvy letadel. To jsou proměnné uložené v Aircraft.cfg každého modelu u položky "title=". Stačí tedy, když není přímo použitý originál sehnat jiný podobný model a tuto proměnnou upravit buď v Aircraft.cfg, nebo naopak v Aircraft_[něco].txt, což však poté požaduje provést zpětnou kompilaci do Traffic_[něco].bgl.
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ